Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

15Ένας αδελφός έκανε συνεχώς αυτή την προσευχή στο Θεό: Κύριε, δεν έχω φόβο Θεού!

Στείλε μου λοιπόν κεραυνό η καμιά άλλη τιμωρία ή αρρώστια ή δαιμόνιο, μήπως κι έτσι έρθει σε φόβο ή πωρωμένη μου ψυχή.

Άλλοτε πάλι παρακαλούσε κι έλεγε:

ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΣΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

15- Πάντως, Γέροντα, καί οι εκπαιδευτικοί πού θέλουν νά κάνουν δουλειά δυσκολεύονται, γιατί είναι δεσμευμένοι.

- […] Βλέπεις καί οι δάσκαλοι στήν Μικρά Ασία, μέσα σ’ εκείνα τά δύσκολα χρόνια, πόσα πρόσφεραν! Γιατί δούλευαν μέ τήν καρδιά τους. Πονούσαν, είχαν ευλάβεια, θυσιάζονταν. Νά, καί ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης πόσο σοφά φερόταν στά Φάρασα!

ΧΙΟΥ ΜΑΡΚΟΣ: AΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ Η ΓΙΟΓΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ


1O Μητροπολίτης Χίου, κ. Μάρκος, εξέδωσε εγκύκλιο στην οποία χαρακτηρίζει "ασυμβίβαστη τη χρήση ινδουιστικών θρησκευτικών πρακτικών σε οποιαδήποτε πτυχή της ζωής των χριστιανών ορθοδόξων".
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της εγκυκλίου:
Βασικό γνώρισμα της εποχής μας, είναι η σύγχυση πού παρατηρείται για μια ποικιλία πτυχών της ανθρώπινης ζωής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πνευματικής και υπαρξιακής σύγχυσης είναι και το γεγονός, ότι και η γιόγκα, ένα θεμελιώδες θρησκευτικό σύστημα θεωρίας και τεχνικής τού Ινδουισμού, διαφημίζεται στη χώρα μας, στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α ως ασκήσεις γυμναστικής, πού προσφέρουν λύση σε πλήθος προβλημάτων, πού προέρχονται από τον αγχώδη τρόπο ζωής.

13 ανατριχιαστικά πράγματα για το τσιγάρο


Η ουσία είναι μια: Το κάπνισμα σκοτώνει. Δολοφονεί αργά, αλλά δολοφονεί...Με το κάπνισμα εμφανίζεται καρκίνος, ή απλά σταματάει η καρδιά. Ακόμη όμως και ο καπνιστής που θα τη "γλυτώσει", θα αντιμετωπίσει σίγουρα άλλου είδους προβλήματα στον οργανισμό του. Θα "φουσκώνει", δεν θα μπορεί να ανέβει τις σκάλες, θα έχει δύσπνοιες, θα εμφανίσει σεξουαλικά προβλήματα και πολλά άλλα. Σήμερα θα διαβάσετε 18 ανατριχιαστικά πράγματα για το τσιγάρο που δεν ξέρετε.

ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ !!!

Απαράδεκτες πρωθυπουργικές γκάφες






• Ή, απλά, ωμός ρεαλισμός.

• Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ (30.5.13) για την έγκριση της Νέας Δομής του Στρατεύματος, πριν προλάβει ο υπουργός Άμυνας και ο Α/ΓΕΕΘΑ να επαναφέρουν σεμνά και ευγενικά το θέμα των αποδοχών των στελεχών με... τη φόρμουλα «Μέμνησο Δέσποτα των Αθηναίων», ο πρωθυπουργός έβγαλε, σημείωμα που ανέφερε:...

Μια "όμορφη" εκδήλωση προσηλυτισμού στη Λάρισα

9707979-playground-cartoon-illustration-of-kids-playing-together-at-the-park
Σαββατόβραδο στην πλατεία Νεάπολης στη Λάρισα. Δίπλα στην Παιδική Χαρά, στις οικογενειακές ταβέρνες και στις καφετέριες, έστησαν τις ντουντούκες τους οι «αναγεννημένοι» νεοπεντηκοστιανοί. Όπως κατήγγειλαν στο Εγκόλπιο, κάποιοι από αυτούς είχαν φέρει και τα παιδάκια τους τα οποία φυσικά ξεκίνησαν το παιχνίδι στην παιδική χαρά με τα υπόλοιπα παιδιά.

Το πιο μαρκύ Σαββατοκύριακο


ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
 
[FAIRnews, τ. 2, 2009. Απόσπασμα από το, «A Mother’s Journey And The Power Of Love» (Το ταξίδι μιας μητέρας και η δύναμη της αγάπης)]

Μια νεαρή γυναίκα, αποδέχθηκε πρόσκληση για ένα «Σαββατοκύριακο Διαλογισμού» στο Λονδίνο. Αποδείχθηκε το πιο μακρύ Σαββατοκύριακο της ζωής της.  
Οκτώ χρόνια αργότερα, επέστρεψε στο φίλο της και στην οικογένειά της λέγοντας στη μητέρα της: «Νομίζω ότι είχα εμπλακεί σε μία λατρεία». 

Η κοίμηση και η αγιοποίηση του Αγίου Λουκά επισκόπου Κριμαίας




Ο αρχιεπίσκοπος Λουκάς φέρεται από τους πιστούς να εμφάνισε πολλά πνευματικά χαρίσματα όσο ακόμα ζούσε. Υπάρχουν καταγεγραμμένες μαρτυρίες ασθενών, ότι έκανε ορθή διάγνωση της ασθένειάς τους με το που τους έβλεπε, ενώ άλλοι γιατροί που τους είχαν εξετάσει τους έβρισκαν υγιείς.

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ... "ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ" ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ !!!

40.000 Ιρλανδοί διαδήλωσαν στους δρόμους του Δουβλίνου υπέρ των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού








Σαράντα χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο κέντρο του Δουβλίνου την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο της ιρλανδικής κυβέρνησης για τις αμβλώσεις στην εκδήλωση που είχε το όνομα National Vigil for Life (Εθνική Αγρυπνία για τη Ζωή). Σύμφωνα με τους διοργανωτές η εκδήλωση αυτή ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει «υπέρ της ζωής» στην ιστορία της Ιρλανδίας.

Αφιέρωμα στον Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο (1877-1964) για τη συμπλήρωση 49 χρόνων από την κοίμησή του... ΜΕΡΟΣ Α'




ΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ... μαρτυρίες και χειρόγραφα γράμματά του απ' όπου αναδύεται η στοργικότητα και γλυκύτητα με την οποία μιλούσε και «αγκάλιαζε» τα παιδιά
Αμέριστον το ενδιαφέρον δια τα παιδιά
«...έχω πολλά να ενθυμώμαι από την χριστιανική ζωήν του. Ιδιαίτερα όμως χαραγμένον μένει εις την ψυχήν μου το ενδιαφέρον του αείμνηστου δια τα παιδιά.

Έζησαν παντρεμένοι 63 χρόνια, πέθαναν την ίδια στιγμή…

Εκείνος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Εκείνη ξεψύχησε λίγα λεπτά αργότερα στο σπίτι τους. Χωρίς να γνωρίζει πως ο σύζυγός της είχε ήδη φύγει από τη ζωή…

Είναι η απίστευτη, συγκινητική ιστορία αγάπης του Μαρτσέλο και της Μαρία Μαρτίνι από τον μικρό δήμο Σεάνο της ιταλικής επαρχίας Πράτο που έζησαν μαζί παντρεμένοι επί 63 χρόνια και έμειναν ενωμένοι ακόμη και στο θάνατο.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ»!!!




Ο π. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ: Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ» 


Σεβασμιώτατε
Ἅγιε Δημητριάδος

κ.
Ἰγνάτιε

Χριστός
Ἀνέστη!


Στό
Ἀρχονταρίκι τῆς περασμένης Κυριακῆς 26ης Μαΐου τοῦ 2013 εἴδαμε, παρακολουθήσαμε
καί ἀπορήσαμε γιά ὅσα διημείφθησαν μεταξύ τῆς Ὑμετέρας

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ (ΑΓΙΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΠΟΠΟΒΙΤΣ)






(Κατὰ τὸ Μητροπολίτη Κιέβου Ἀντώνιο Χραποβίτσκυ)


Οἱ ἀληθινοὶ Ὀρθόδοξοι δὲν μπορεῖ ποτὲ νὰ εἶναι σωβινιστές.
Θυμοῦμαι
κάποτε τὸ 1926 σὲ μία συζήτηση ποὺ εἶχα μὲ τὸ Μητροπολίτη Ἀντώνιο ὅτι
μοῦ διηγήθηκε τὸ ἑξῆς: «Στὸ Ἅγιον Ὅρος ὑπάρχει τὸ τυπικὸ ὅτι ἕνας
μοναχὸς ποὺ δὲν συγχωρεῖ τὰ «ὀφειλήματα» κανονίζεται νὰ παραλείπει τὰ

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ




Οι υπόδικοι νεκροί
- Γέροντα, όταν πεθάνη ο άνθρωπος, συναισθάνεται αμέσως σε τι κατάσταση βρίσκεται;
Ναι,
συνέρχεται και λέει «τι έκανα;», αλλα «φαϊντά γιόκ[1]», δηλαδή δεν
οφελεί αυτό. Όπως ένας μεθυσμένος, αν σκοτώση λ.χ. την μάνα του, γελάει,
τραγουδάει, επειδή δεν καταλαβαίνει τι έκανε, και, όταν ξεμεθύση,

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός.





Ο Άγιος Λουκάς Συμφερουπόλεως και Κριμαίας (κοσμικό όνομα Βαλεντίν Βόϊνο-Γιασενέτσκι) είναι άγιος της Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας. Ήταν Καθηγητής - Χειρούργος.

Η μνήμη του γιορτάζεται στις 11 Ιουνίου. 

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Το μυστήριο του θανάτου του Μεγάλου Αλέξανδρου





Στις 10 Ιουνίου του 323 π.Χ., κάπου στη Βαβυλώνα, ο Μέγας Αλέξανδρος άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 32 ετών. Είχε ήδη δημιουργήσει μια αυτοκρατορία που εκτεινόταν από τη σύγχρονη Αλβανία μέχρι το Ανατολικό Πακιστάν. Παρόλα αυτά, ποτέ κανείς δεν κατάφερε να απαντήσει σίγουρα τι ή ποιος σκότωσε τον Μακεδόνα βασιλιά. Με πληροφορίες από κείμενο του James Romm, συγγραφέα και καθηγητή στο Bard College της Νέας Υόρκης, το οποίο δημοσιεύθηκε στο «History Today».

Η ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ !!!

Οι ψευτοηγέτες των Αθηνών αντί να τρέξουν να κρυφτούν, επιχείρησαν να εμφανιστούν και...δικαιωμένοι!





Το πολιτικό πλήγμα που δέχθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων από το ΔΝΤ, τον διεθνή οργανισμό που από κοινού με την ΕΕ διαμόρφωσαν και επέβαλαν στη χώρα μας το Μνημόνιο, ήταν ισχυρότατο.
Του Γ. Δελαστίκ
Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια οδυνηρότατης μνημονιακής πολιτικής, «μακροοικονομικά τα αποτελέσματα ήταν πολύ κάτω από τη βάση», αναφέρεται στην, υποτίθεται απόρρητη, έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα που διοχετεύθηκε στον Τύπο. Χαράμι πήγαν δηλαδή όλες οι θυσίες του ελληνικού λαού. Το ΔΝΤ ρίχνει στην ΕΕ όλες τις ευθύνες για το έγκλημα που διέπραξαν από κοινού κατά της Ελλάδας...

... ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ;;;

«Αν ανοίξω το στόμα μου, θα διαλυθεί η Χρυσή Αυγή»

Το δικό του μήνυμα στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στέλνει ο πάλαι ποτέ «υπαρχηγός» του Νίκου Μιχαλολιάκου, Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος, ο οποίος μάλιστα απειλεί με «εμφύλιο» στις τάξεις των εθνικιστών...

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real News», ο Π. Ανδρουτσόπουλος κατηγορεί τον Ν. Μιχαλολιάκο και όσους στέκονται δίπλα του για την επταετή καταδίωξη από την αστυνομία και τη φυλάκισή του καθώς, όπως ισχυρίζεται, άλλοι τον συκοφάντησαν και του φόρτωσαν δολοφονική επίθεση σε φοιτητή τον Ιούνιο του 1998 έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλη απάτη με τα παγωτά! Διαβάστε όλοι

Όσοι ψωνίζετε "παγωτά" από περίπτερα και super market, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο. Όλες οι εταιρείες κοροϊδεύουν τους καταναλωτές κανονικά. Μιλάμε για μεγάλη απάτη...Αυτό το καλοκαίρι, όλες σχεδόν οι εταιρείες παγωτών αποφάσισαν να "πιάσουν στον ύπνο" τους καταναλωτές.

Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές λοιπόν (και φέτος) προτιμούν τα δροσιστικά παγωτά των διαφόρων εταιρειών στην αντιμετώπιση της ζέστης.

Γραπτό κείμενο 7270 ετών που βρέθηκε στην Καστοριά ανατρέπει τα πάντα! οι Έλληνες ανακάλυψαν το αλφάβητο

ΑΝΑΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟΥ …ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ!!!


Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη – Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου

Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της....
θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.

Δειτε το! Έτσι κατέστρεψαν μια πολιτισμένη χώρα και σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο!






Μαντέψτε που είναι αυτά τα κορίτσια...Καλοντυμένα... μοντέρνα... χαμογελαστά...
Κι όμως !

Έτσι ήταν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν το...1960!

Τι συνέβει και έγιναν ...έτσι ! τον 21ο αιώνα;
(στο τέλος του δημοσιεύματος ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό! Δείτε το!)

Υπο Αμερικανική Προστασία ο Άνθρωπος κλειδί της Απαγωγής των Επισκόπων.



Βρυξέλλες, από Δημήτρη Πορφύρη και Πηνελόπη Σταφυλά

Υπερατλαντική Προστασία στον « σύνδεσμο-ενέδρα »  τoυ Επισκόπου Παύλου

Αποκλειστική Έρευνα : Η ταυτότητα του 4ου προσώπου, ο ρόλος του  και οι μηχανισμοί  που τον στηρίζουν

Η καλοσχεδιασμένη  αποστολή απελευθέρωσης των απαχθέντων ιερέων  Μ. Μαχφούντ και   Μ. Καγιάλ από τους Επισκόπους Χαλεπίου, κ.κ. Παύλο και Ιωάννη ,κατέληξε σε φιάσκο, ενέδρα θανάτου .

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΔΕΝ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ... ΘΕΣΗ ;;;;

Αναγνώστης: «ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΠΛΕΟΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ;»



ΠΟΝΑΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

13 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ἡ Ἀνάληψις τοῦ Κυρίου


Βλέπετε αὐτὴ τὴν κοινὴ γιὰ μᾶς ἑορτὴ καὶ εὐφροσύνη, τὴν ὁποία ὁ Κύριός μας Ἰησοῦς Χριστὸς χάρισε μὲ τὴν ἀνάσταση καὶ ἀνάληψή του στοὺς πιστούς; Πήγασε ἀπὸ θλίψη. Βλέπετε αὐτὴ τὴ ζωή, μᾶλλον δέ, τὴν ἀθανασία; Ἐπιφάνηκε σὲ μᾶς ἀπὸ θάνατο. Βλέπετε τὸ οὐράνιο ὕψος, στὸ ὁποῖο ἀνέβηκε κατὰ τὴν ἀνύψωσή του ὁ Κύριος καὶ τὴν ὑπερδεδοξασμένη δόξα ποὺ δοξάσθηκε κατὰ σάρκα; Τὸ πέτυχε μὲ τὴν ταπείνωση καὶ τὴν ἀδοξία. Ὅπως λέγει ὁ ἀπόστολος γι’ αὐτόν, «ταπείνωσε τὸν ἑαυτό του γενόμενος ὑπήκοος μέχρι θανάτο ...
περισσότερα...

Ποιοι και γιατί θέλουν να σβήσουν την Ελληνική ιστορία. Δείτε το ΟΛΟΙ (Video)





Γιατί αποξηλώνουν τα συνεκτικά στοιχεία της ελληνικής ιστορίας;


Μια από τις καλύτερες εκπομπές του δημοσιογράφου κ. Τράγκα που πρέπει να ακούσουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Ακούστε και επιτέλους ξυπνήστε. Το σχέδιο ακολουθείται πιστά για αιώνες. Αφυπνισθείτε!

ΔΕΙΤΕ   ΤΟ   ΒΙΝΤΕΟ :   ΕΔΩ

πηγή

Ρόφημα με κανέλα, μέλι και λεμόνι για απώλεια βάρους!



Μια αποτελεσματική θεραπεία για την απώλεια βάρους είναι ο συνδυασμός κανέλας, μελιού και λεμονιού.

Η κανέλα βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Σύμφωνα με έρευνες η κανέλα μειώνει το πρήξιμο στο σώμα, βελτιώνει την ικανότητα της ινσουλίνης να μεταβολίζει το σάκχαρο στο αίμα, αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Η μοναδική εικόνα της «Παναγίας του Χάρου» και το θαύμα που επαναλαμβάνεται (φωτο)





ΚΡΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1943 ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

Μια απεικόνιση μοναδική, ένα θαύμα επαναλαμβανόμενο και ένα όνομα που δεν συναντά κανείς εύκολα, είναι τα τρια στοιχεία που καθιστούν απόλυτα μοναδική μια από τις πιο σπάνιες εικόνες της Παναγίας.
Βρίσκεται στην Ελλάδα, σε ένα ταπεινό βυζαντινό εκκλησάκι που έχτισαν στους Λειψούς το 1600 μοναχοί από την Πάτμο.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑ !!! ... ΤΟ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΚΑΚΟΟΟΟΟΟ !!!

Με εντολή Σαμαρά, έφτασε η ώρα των απολύσεων στο δημόσιο




Της Αγγελικής Λάζου 
Η έλευση της τρόικας ανάβει τις κυβερνητικές μηχανές καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών επιστρέφουν στην Αθήνα με άγριες διαθέσεις για όσα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν με το βλέμμα κατά κύριο λόγο στη δημόσια διοίκηση. 
Ωστόσο αυτή τη φορά υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως η ιστορία δεν θα επαναληφθεί ως φάρσα, τουλάχιστον στο θέμα του δημοσίου που σχεδόν μονοπωλεί τις συζητήσεις δανειστών- κυβέρνησης. Αν και η επίσκεψη των εκπροσώπων της τριμερούς δεν συνδέεται με την εκταμίευση κάποιας δόσης , εντούτοις θεωρείται δεδομένο πως η στάση που θα κάνει η Τρόικα...

Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης και κάπνισμα





Το 1919, ο άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης, πέρασε από τη Ρωσία, όπου και επισκέφθηκε διάφορες μονές. Σ’ ένα από τα ταξίδια του με τραίνο, καθόταν απέναντι από ένα έμπορο. Αυτός άνοιξε μπροστά του μια ταμπακιέρα και του προσέφερε τσιγάρο «φιλικά», ίσως ειρωνικά, αφού ο άθεος κομμουνισμός είχε ήδη επικρατήσει, μα πάνω απ’ όλα δοκιμαστικά για το φρόνημα του ασκητού.

Πόλεμος ενάντια στις κατσαρίδες, με φυσικά... όπλα!!




Ο εφιάλτης κάθε νοικοκυράς! Το πιο σιχαμένο ον που θα επιβιώσει τα πάντα για να μας κάνει τη ζωή πατίνι!

Η κατσαρίδα!
Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης των κατσαρίδων, αναλόγως το σημείο που απαντάται η κυκλοφορία τους.

Πώς βρέθηκε το λείψανο ενός αγίου στο λιθόστρωτο της Μονής Νεαμτς(26-5-1986)




Μονή Νεαμτς-δεξιά βρίσκεται το σημείο όπου βρέθηκε το λείψανο

ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΣ ΜΠΑΛΑΝ

Στις 26 Μαΐου 1986 ξαφνικά το λιθόστρωτο μονοπάτι που οδηγεί στη Ν.Δ είσοδο του Ναού της Μονής Νεαμτς άρχισε σιγά σιγά να σηκώνεται στα 30 εκ. Το λιθόστρωτο αποτελούνταν από μεγάλα κομμάτια πέτρας. Το κομμάτι πέτρας που ανασηκώθηκε είχε μήκος ενός ανθρώπου και το πλάτος ενός φέρετρου αλλά δεν κατάλαβαν τι ήταν. Νόμιζαν ότι χάλασε το αποχετευτικό.

Δε σβήνει η «φωτιά» των διαδηλώσεων στην Τουρκία




Δε σβήνει η «φωτιά» των διαδηλώσεων στην Τουρκία.
Σχεδόν μία βδομάδα μετά το πρώτο ξέσπασμα των διαμαρτυριών δεκάδες
χιλιάδες διαδηλωτές αψηφούν τις εντολές Erdogan και τον αστυνομικό
κλοιό, παραμένοντας στις πλατείες.