Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΟΜΙΛΙΑΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ ( Γ' 23-26 )




Γιατί οι άδικοι προοδεύουν;

  • Από  apantaortodoxias.blogspot.com
Γιατί οι άδικοι προοδεύουν;
Μέχρι πότε προοδεύουν; Και τί συμβαίνει στο τέλος σ΄ αυτούς και στους απογόνους τους; Αναρωτήθηκες ποτέ;
Να μη σκοντάφτουν οι σκέψεις σου όταν βλέπεις ότι κάποιος καυχιέται με τη δύναμη και ξεχνά το Δωρητή της δύναμης. Θυμήσου πως ο υπερήφανος και καυχόμενος Γολιάθ σκοτώθηκε από τη σφεντόνα ενός αγοριού, του Δαβίδ. Να μη συγχύζεται η καρδιά σου όταν βλέπεις πως κάποιος πλουτίζει με άδικο τρόπο.
Θα τρώει και δεν θα χορταίνει, θα αρπάζει και δεν θα του φτάνουν.

Περί Ελεημοσύνης... Στα μάτια του Θεού είναι μέγας

  • Από  tokandylaki.blogspot.gr
Περί Ελεημοσύνης... Στα μάτια του Θεού είναι μέγας
"Κάποτε που βάδιζα με τον άγιο στην πλατεία της πόλεως, βλέπω δεξιά μου έναν άνθρωπο κάτι να ψιθυρίζει. Τον ακολουθούσαν πολλοί φτωχοί ζητώντας του βοήθεια. Κι εκείνος κάνοντας τάχα ότι τους διώχνει, τους έβαζε στο χέρι την ελεημοσύνη του. Έτσι κρυβόταν από τους ανθρώπους. Μόλις το πρόσεξα, σκούντησα τον όσιο και του είπα για την αρετή του ανθρώπου αυτού. Κι εκείνος μού λέει:

Περί λειτουργίας των πνευματικών νόμων

  • Από  tokandylaki.blogspot.gr
Περί λειτουργίας των πνευματικών νόμων
«Μέγας ει, Κύριε, και θαυμαστά τα έργα σου και ουδείς λόγος εξαρκέσει προς ύμνον και δόξαν των θαυμάσιων Σου»!

Ο Γέροντας αγαπούσε να εργάζεται και δεν σταματούσε καθόλου στις ώρες πού επέτρεπε το πρόγραμμα. Το εργόχειρο μας τότε ήταν σταυρουδάκια σκαλιστά, τα οποία σκάλιζε με μεγάλην ευχέρεια και ταχύτητα, αφού εμείς ετοιμάζαμε το ξύλο.


Έμενε μόνος του στο καλυβάκι πού του χτίσαμε μακρύτερα από μας, κι εμείς πηγαίναμε να τον βρούμε το μεσημέρι και μετά

Η Διαφορά ενός Γέροντα και ενός Γκουρού...

  • Από  impantokratoros.gr
Η Διαφορά ενός Γέροντα και ενός Γκουρού...
Θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε τις διαφορές μεταξύ ενός γκουρού όπως τον δημιουργεί η παράδοση των ανατολικών θρησκειών (Ινδουισμός, Βουδισμός κλπ) και ενός γέροντα όπως τον θέλει η παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Αυτές οι δύο «μορφές» είναι «θεσμοί» που υπάρχουν εδώ και χιλιετίες μέσα στις αντιδιαμετρικές αυτές παραδόσεις και ενώ εκ’ πρώτης όψεως μοιάζουν να έχουν τον ίδιο ρόλο, εν τούτοις μία βαθύτερη και προσεκτικότερη ματιά θα μας αποκαλύψει τις

Ο πνευματικός άνθρωπος

  • Από  diakonima.gr
Ο πνευματικός άνθρωπος


Του Αγίου και Mεγάλου Aντωνίου
Όταν κανείς προσπαθεί να πετύχει τέλεια καθαρότητα, πρέπει να φέρει αρμονικά και ισορροπημένα μέσα στη ψυχή και στο σώμα του τους κόπους της μετάνοιας.

Όταν ο νους λάβει τέτοια χάρη, ώστε να μπορέσει να αγωνίζεται εναντίον των παθών χωρίς να νιώθει λύπηση για τον εαυτό του και χωρίς να κάνει τα χατίρια του εαυτού του, τότε οδηγείται και

Η μέλλουσα Κρίση

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Η μέλλουσα Κρίση
- Γέροντα, πως εξαγνίζεται η ψυχή;
- Όταν ο άνθρωπος εργασθή τις εντολές του Θεού, κάνη δουλειά στον εαυτό του και καθαρισθή από τα πάθη, τότε ο νους φωτίζεται, φθάνει σε ύψος θεωρίας, και η ψυχή λαμπρύνεται και γίνεται όπως ήταν πρίν από την πτώση των Πρωτοπλάστων. Σε τέτοια κατάσταση θα βρίσκεται μετά την ανάσταση των νεκρών.
Μπορεί όμως ο άνθρωπος να δη την ανάσταση της ψυχής του πριν από την κοινή ανάσταση, αν καθαρισθή τελείως από τα πάθη. Το

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Δύο όπλα κατά του σαρκικού πολέμου

  • Από  hellas-orthodoxy.blogspot.gr
Δύο όπλα κατά του σαρκικού πολέμου
Δύο όπλα μας προσφέρει και ο όσ. Ισαάκ ο Σύρος κατά του σαρκικού πολέμου.
Το πρώτο:
«Κανένα άλλο πράγμα δεν είναι τόσο ισχυρό, ώστε ν' αποβάλη από την ψυχή του ανθρώπου τις ενθυμήσεις της παλαιάς ακολασίας, και να διώξη τις μνήμες της, οι οποίες κινούνται και διεγείρονται κατά της σάρκας, και ανάβουν τη φλόγα της αισχρής επιθυμίας, όσο το να καταγίνεται κανείς με πόθο στη μελέτη της θείας Γραφής

Ο Θεός άκουσε την προσευχή μιας αμαρτωλής...

  • Από  askitikon.eu
Ο Θεός άκουσε την προσευχή μιας αμαρτωλής...
Μια πονεμένη χήρα μάνα βρίσκεται σ’ ένα νοσοκομείο με το δίχρονο παιδάκι της να χαροπαλεύει οπό λευχαιμία.
Ὁ πόνος της είναι μεγάλος, διότι ήδη έχει χάσει άλλα δύο παιδιά, και τώρα έβλεπε να της φεύγει και το τελευταίο, τρίτο βλαστάρι της. Όσο περνούσαν οι ώρες, τόσο και πιο πολύ μεγάλωνε η απελπισία της.
Ήταν ήδη 2:00 μετά τα μεσάνυκτα, όταν όλως εκτάκτως πέρασε οπό το θάλαμο ὁ διευθυντής του τμήματος, να δει ένα διπλανό

Γέροντας Παΐσιος: «Παιδιά μου παραπονιούνται ότι οι γονείς τους τα ζορίζουν πολύ...»

  • Από  askitikon.eu
Γέροντας Παΐσιος: «Παιδιά μου παραπονιούνται ότι οι γονείς τους τα ζορίζουν πολύ...»
Έρχονται παιδιά και μου παραπονιούνται ότι οι γονείς τους τα ζορίζουν πολύ, για να διαβάσουν.
Αν τα ζορίσω και εγώ, δεν θα τα βοηθήσω.
Για να καταλάβουν ότι πρέπει να μην αφήνουν το διάβασμά τους, τους λέω παραδείγματα από παιδιά που δεν διάβαζαν και ταλαιπωρήθηκαν, και από παιδιά που πρόκοψαν, επειδή διάβαζαν. Να, θυμάμαι μια περίπτωση: Ήταν σε μια πόλη δύο


ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ 

ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ
 
Δεν είναι, αλήθεια, ν’ απορεί  και να εξίσταται ο άνθρωπος και να χάνει κυριολεκτικά το νού του- γράφει ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής- όταν σκέπτεται πως ο μεν Θεός και Πατήρ δεν κρίνει κανένα, όλη δε την κρίση έχει παραδώσει στον Υιό Του, ο δε Υιός διδάσκει «μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε» και ο Απόστολος Παύλος επίσης, «μη προ καιρού κρίνετε, έως αν έλθη ο Κύριος» και «εν ω γάρ κρίνεις τον έτερον, σεαυτόν κατακρίνεις», οι δε άνθρωποι,

«O MEN ΘEΡIΣMOΣ ΠOΛYΣ, OI ΔE EΡΓATAI OΛΙΓOI…»

Posted: Δεκεμβρίου 8, 2014 at 1:10 πμ, Last Updated:
Τοῦ ἁγίου Ἀμβροσίου Μεδιολάνων 7 Δεκεμβρίου
Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου

«Ὁ μὲν θερισμὸς πολύς, οἱ δὲ ἐργάται ὀλίγοι…»

  ΙΕΡΟΚ.π. Αυγουστ.
ΣΤΟΝ οὐρανὸ τῆς Ἐκκλησίας ἀνατέλλει, ἀγαπητοί μου, ἕνα ἀστέρι πρώτου μεγέθους· εἶνε ὁ ἅγιος Ἀμβρόσιος ἐπίσκοπος Μεδιολάνων, μεγάλος ἐκκλησιαστικὸς πατήρ.
Μὲ συγκινεῖ ὁ ἅγιος Ἀμβρόσιος γιὰ δύο λόγους. Πρῶτον, διότι

«Η αρρώστια όλων των μαμάδων», μια ιστορία που θα κάνει κάθε μαμά να δακρύσει!

Posted: Δεκεμβρίου 8, 2014 at 2:04 πμ, Last Updated:
«Η αρρώστια όλων των μαμάδων», μια ιστορία που θα κάνει κάθε μαμά να δακρύσει!
Κάπου, σε ένα σπίτι, εκεί γύρω από τη γειτονιά σου, ζει ένα κοριτσάκι. Το λένε Χριστιάνα. Το κοριτσάκι είχε την καλύτερη μαμά του κόσμου. Το φιλούσε και το κρατούσε αγκαλιά, σχεδόν όλη μέρα όταν ήταν μικρό.
Έπαιζε μαζί του με τις κούκλες του και του διάβαζε παραμύθια, αλλάζοντας τη φωνή της. Ακόμα θυμόταν η Χριστιάνα τις φορές

Πώς μας πολεμούν τα πονηρά πνεύματα;

Posted: Δεκεμβρίου 8, 2014 at 2:34 πμ, Last Updated:
Γέροντας Ευστράτιος Γκολοβάνσκι
ΑΠ.: Πρώτα-πρώτα πρέπει να ξέρετε ότι, στον δαιμονικό πόλεμο εναντίον των ανθρώπων, κάθε πονηρό πνεύμα έχει τον δικό του ρόλο. Κάθε αμαρτία γίνεται με την παρακίνηση ή και τη συνεργεία ορισμένου δαιμονίου και κάθε πάθος υποστηρίζεται από ορισμένο δαιμόνιο.
Έτσι, τα ηγετικά δαιμόνια είναι οχτώ, όσα και τα θανάσιμα πάθη: της γαστριμαργίας, της πορνείας, της φιλαργυρίας, της

Μὴ βλέπουμε μόνο τὰ λάθη τοῦ ἄλλου

Posted: Δεκεμβρίου 8, 2014 at 6:52 πμ, Last Updated:
«Δὲν ἀντέχω ἄλλο. Χωρίζουμε!».
Αὐτὴ ἡ σκέψη ἔρχεται στὸ νοῦ, δειλὰ στὴν ἀρχή, πιὸ ἐπίμονα στὴ συνέχεια, ὅταν ἀρχίζουν οἱ δυσκολίες στὴν ἐπικοινωνία τῶν συζύγων, ποὺ μέχρι τότε μπορεῖ νὰ ἦταν καλὴ καὶ ἤρεμη καὶ σὲ πολλοὺς ζηλευτή.
Κάτι μικρὸ στὴν ἀρχή, κάτι πιὸ σημαντικὸ στὴ συνέχεια, τραυματίζει τοὺς δεσμοὺς τῆς ἀγάπης καὶ παγώνει τὶς καρδιές. Καὶ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ... ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΤΙΣΣΑ !!! ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΗΡΩΑΣ ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ !!!

Μαμά, όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω Δαμανακη! Γιατι παιδί μου; Γι’ αυτο ρε μανα!

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 11, 2014


Τι λέτε οτι εγινε η Δαμανακη;
Δεν αναρωτηθηκατε; Αφού η θητεία της έληξε, δεν θα έπρεπε να ειναι στην Ελλάδα; Ναι. Γιατι δεν ειναι;
Κρατηθείτε και

TΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΑΙΜΑΡΗΣ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΧΑΛΕΠΙΟΥ

Posted by nektaritsa στο Δεκεμβρίου 11, 2014
Bildkombi Entführungsopfer Syrien Bischöfe Gregorios Yohanna Ibrahim Bulos Jasidschi
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Οι 2 απαχθέντες και φερόμενοι επίσημα ως αγνοούμενoι Επίσκοποι Χαλεπίου ο ελληνορθόδοξος Νεομάρτυρας Παύλος Γιαζίζι και ο προσωπικός του φίλος και συντοπίτης του συρορθόδοξος Γρηγόριος Ιωάννης Αβραάμ τιμήθηκαν από την γερμανική πόλη της Βαιμάρης με το φετεινό Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Η συγκεκριμένη επιλογή αυτής της απονομής εμπεριέχει έντονο συμβολισμό και ευελπιστεί να αποτελέσει ένα σημάδι ελπίδας για τους καταπιεσμένους και διωκόμενους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής.Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Ο Isaac Barakat είναι ο ένας από τους 2 εκκλησιαστικούς παράγοντες που προσήλθαν να παραλάβουν το βραβείο στη θέση των εκλιπόντων.

Την Τετάρτη 10.12.14 λίγο πριν κλείσουν 2 ολόκληρα χρόνια από την απάνθρωπη εξαφάνισή τους η πόλη της Βαιμάρης αποδίδει κατ΄αυτόν τον τρόπο τον ελαχιστότατο οφειλόμενο φόρο τιμής σε 2 πρωτοφανή αναστήματα της σύγχρονης εκκλησιαστικής αλλά και πολιτικής ιστορίας.Οι 2 επίσκοποι όταν απήχθησαν από εξτρεμιστικά στοιχεία (σύμφωνα με όλες τις αξιόπιστες μαρτυρίες τσετσένους) ήταν σε ανθρωπιστική αποστολή και επιχειρούσαν για την απελευθέρωση ομήρου. Η Weimar θα υποστηρίξει τη μάχη για την απελευθέρωση των 2 επισκόπων (σσ.αν και αποτελεί κενό γράμμα και ευχολόγιο). Ο εκπρόσωπος των 2 επισκόπων παρέλαβε και το συμβολικό ποσό που συνοδεύει το βραβείο και ανέρχεται στα 2500 ευρώ.

Το βραβείο ήταν ένα σημάδι αλληλεγγύης και αποτελεί κάλεσμα στην κοινωνία «να μην αποσιωπά την τύχη και την ανείπωτη οδύνη των χριστιανών σε Συρία και Ιράκ » δήλωσε η Ένωση των Ασσύριων στη Γερμανία.Η Ένωση για τους Λαούς σε Κίνδυνο δηλώνει ότι το βραβείο αποτελεί « ένα σημάδι που δίνει ελπίδα στους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής». Η μοίρα πολλών άλλων χριστιανών αλλά και των Yézidis, Κούρδων και άλλων Σύριων είναι ανάλογη με αυτή των επισκόπων.

Σύμφωνα με την DW περισσότερα από 300.000 άτομα σκοτώθηκαν, 1,5 τραυματίσθηκαν και 3,2 εκατομύρια εκπατρίστηκαν. Ο πρόεδρος Άσαντ στην τελευταία του συνέντευξη στις 28.11.14 στο Paris Match αμφισβητεί την εγκυρότητα αυτών των αριθμών.Ο ΟΗΕ έχει σταματήσει ν΄απαριθμεί τα θύματα. (welt.de 11/12/14 Deutsche Welle -dw.de)

O ελληνορθόδοξος αρχιμανδρίτης Μωσυσής Alkhassi, πρόσφατα υπογράμμισε ότι το βραβείο αποτελεί μεγάλη τιμή και ότι « με αυτήν την απόφαση στάλθηκε ένα μήνυμα ειρήνης στο λαό του Χαλεπίου.

dimpenews

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

«Αν είσαι ήρωας τότε Δάσκαλος γίνου!»!!

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 11, 2014

Κωστής Παλαμάς …κι έπειτα έρχεται στο νου μου το σχολείο με το χαμένο καιρό και τα προδομένα όνειρα των παιδιών της Πατρίδας μας, αφού η παρεχόμενη γνώση είναι απόμακρη από τη ζωή, άχρηστη, πλαστή και εν πολλοίς επικίνδυνη με τα τόσα άσχετα σχολικά βιβλία με τις αμέτρητες σελίδες τους γεμάτες γελοίες

Ἡ ἀσκητικὴ καὶ ἡ νηστεία τῆς Γεροντίσσης Ἀναστασίας

Νηστεύει ὑπὲρ μέτρον. Κάνει συχνότατα τριήμερα. Ἐσθίει μία φορὰ τὴν ἡμέρα μετὰ τὴν δύσι τοῦ ἡλίου. Συνήθως ἄρτον ἐξηραμμένον ἄνευ ἐλαίου ἀκόμη καὶ τὰ Σαββατοκύριακα καὶ τὶς μεγάλες ἑορτές. Ποτὲ της δὲν χορταίνει τὸ φαγητὸ της ἀκόμη κι ἂν αὐτὸ εἶναι ὀλίγα νερόβραστα ἀγριολάχανα. Ἀπὸ τὴν ἀδιάκοπη νηστεία παθαίνει θυρεοειδῆ καὶ ἀβιταμίνωσι. Ἡ ὑγεία της κλονίζεται κι ὅμως ἡ ἀγάπη τοῦ Χριστοῦ φλογίζει τὸ εἶναι της. Κατὰ τὴν μαρτυρία τῆς ὑποτακτικῆς της μοναχῆς Ἀναστασίας Καστρινοῦ, τὸ

Ἁγίου Μακαρίου του Αἰγουπτίου: Περὶ θλίψεως

1. Ἄν κάποιος δελεάζεται θεληματικὰ ἀπὸ κάτι ποὺ ἀγαπάει, ἀποκαλύπτεται ὅτι δὲν παρέδωσε ἀκόμη ὅλη τὴν ἀγάπη του στὸ Θεό. Λόγου χάρη, ἀγάπησε ἕνας, κτήματα ἤ χρήματα ἤ τὴν κοιλιοδουλεία ἤ νὰ χαρίζεται στὶς ἁμαρτωλές σαρκικὲς ἐπιθυμίες ἤ στ' ἀξιώματα καὶ τὶς τιμές τῶν ἀνθρώπων ἤ στὴν ὀργὴ καὶ μνησικακία καὶ λοιπὰ πάθη... Ἄλλος ἀφήνει τὸ νοῦ του νὰ

Ο ΝΑΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΜΟΝΗΝ ΤΗΣ ΚΑΝΑ !!!


Ανέκδοτο

-Η γιαγιά μου ξέρει αγγλικά!
-Ναι καλά..σιγά!-.-
-Να κοίτα...
Γιαγιά τι σημαίνει I don't know;
-Δεν ξέρω!
-Είδες;;
 
 
 
 
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Σπυρίδων ὁ Θαυματουργός Ἐπίσκοπος Τριμυθοῦντος Κύπρου

Ἀνήκει στὴν ἱερὴ φάλαγγα τῶν ἁγίων Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας τῶν πρώτων αἰώνων. Γεννήθηκε τὸ 270 μ.Χ. καὶ ἔζησε στὰ χρόνια του Μ. Κωνσταντίνου (306 – 337) καὶ τοῦ γιοῦ του Κωνστάντιου (337 – 361). Γενέθλια πατρίδα του ὁ Ἅγιος Σπυρίδων εἶχε ὄχι τὴν Τριμυθούντα τῆς Κύπρου, ὅπως γράφουν πολλοὶ καὶ ποὺ σήμερα εἶναι ἕνα μικρὸ χωριὸ μὲ τὸ ὄνομα Τρεμετουσία, ἀλλὰ τὴν γειτονική της κωμόπολη Ἄσσια. Αὐτὸ μᾶς λέγει ὁ Ἅγιος Τριφύλλιος, πρῶτος Ἐπίσκοπος τῆς Λευκωσίας καὶ μαθητὴς τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος. «Οὗτο ...
περισσότερα...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ