Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΦΟΒΕΡΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΤΩΝ «ΖΗΛΩΤΩΝ».

.Όταν άλλαξε το ημερολόγιον και η Εκκλησία ακολούθησε το νέον ημερολόγιον, το Άγιον Όρος, ένεκα της παραδόσεως διετήρησε την χρήσιν του παλαιού ημερολογίου, χωρίς όμως να διακόψη καί την επικοινωνίαν και εξάρτησίν του από το Οικουμενικόν Πατριαρχείον Κωνσταντινουπόλεως.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Γ. ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΣΑΧΑΡΩΦ: ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΦΥΛΑΓΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ!

.Η οδός του χριστιανού σε γενικές γραμμές είναι τέτοιας λογής.
Στην αρχή ο άνθρωπος προσελκύεται από το Θεό με τη δωρεά τής χάρης, κι όταν έχει πια προσελκυσθεί, τότε αρχίζει μακρά περίοδος δοκιμασίας. Δοκιμάζεται η ελευθερία του ανθρώπου και η εμπιστοσύνη του στο Θεό, και δοκιμάζεται «σκληρά».

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ!

.Πρέπει να ξέρης παιδί μου, ότι πάνω από τους ανθρώπους που βρίσκονται στην Εκκλησία, αναρίθμητοι άγγελοι συμψάλλουν αοράτως μαζί τους.

Όταν όμως αρχίση κανείς απ’ τους πιστούς να αστειεύεται, να συζητή για τα βιοτικά ή να σχολιάζη τους άλλους, οι άγγελοι που τον βλέπουν αφήνουν τον ύμνο και θρηνούν πικρά για το κατάντημα του λέγοντας.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΑΓΕ ΤΙΣ ΞΕΡΕΙ !!!

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΙΣΜΟΥ;


.1. Οι Επίσκοποι της Παλαιάς Ρώμης, παρά τις μικρές και μη ουσιαστικές διαφορές, είχαν πάντοτε κοινωνία με τους Επισκόπους της Νέας Ρώμης και τους Επισκόπους της Ανατολής μέχρι το 1009-1014, όταν για πρώτη φορά κατέλαβαν τον θρόνο της Παλαιάς Ρώμης οι Φράγκοι Επίσκοποι. Μέχρι το 1009 οι Πάπες της Ρώμης και οι Πατριάρχες της Κωνσταντινουπόλεως ήσαν ενωμένοι στον κοινό αγώνα εναντίον των Φράγκων Ηγεμόνων και Επισκόπων, αλλά και των κατά καιρούς αιρετικών.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΘΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΣΘΕ ΑΥΤΗΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΡΙΑ !!! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" !!! ΑΙΣΧΟΣ ΣΑΣ !!!

K.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η Κ.ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ»


1Συνέντευξη στη Στέλλα Μεϊμάρη
Ο πρώην Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κυριάκος Βελόπουλος, στο «Αγιορείτικο Βήμα».
Σχολιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις της κας. Ρεπούση για την αναγκαιότητα αντικατάστασης των θρησκευτικών και των αρχαίων ελληνικών στο σύγχρονο σχολείο, υποστηρίζοντας ότι "μόνο ένας νεκρός πνευματικά εγκέφαλος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει νεκρή μια γλώσσα που είναι η βάση όλων των γλωσσών του κόσμου", ενώ παράλληλα καταδικάζει τη γενοκτονία των χριστιανών που συντελείται στη Συρία και όχι μόνο, τονίζοντας με νόημα ότι "όσοι θέλουν να ξεριζώσουν την έννοια του ελληνισμού, χτυπούν ταυτόχρονα τρία πράγματα: ιστορία, γλώσσα και ορθοδοξία".

Μέθοδοι "Αυτοβελτίωσης" και "Θετικής Σκέψης": Είναι συμβατές με την Ορθοδοξία;


Μέθοδοι
ΜΕΘΟΔΟΙ «ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ» ΚΑΙ «ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ»:
ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;1

της κ. Ελένης Ανδρουλάκη

(α’ μέρος)
1. Εισαγωγή
Συχνά γίνεται λόγος σήμερα για «θετική σκέψη» και «αυτοβελτίωση». Με τον όρο «θετική σκέψη» δεν νοείται μια κατάσταση ευδιαθεσίας ή αισιοδοξίας ή πίστης στο Θεό, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό. Η «θετική σκέψη» βρίσκεται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων των ομάδων της «Νέας Εποχής» και το εννοιολογικό της περιεχόμενο είναι διαφορετικό από ό,τι θα φανταζόταν κάποιος ανυποψίαστος ή αφελής ακροατής.

Ένα αγγλικό χωριό βγαλμένο από παραμύθι!


Το Devonshire (ή Devon) βρίσκεται στα νοτιο-δυτικά της Αγγλίας και είναι η τρίτη μεγαλύτερη κομητεία στη χώρα. Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται με την πρώτη ματιά καθώς...
ολόκληρη η περιοχή θυμίζει κάτι από παραμύθι ή θρύλο του παρελθόντος με βασιλιάδες και πριγκίπισσες. Μικρά σπίτια-κουκλόσπιτα με καταπράσινους κήπους και φυτεμένες οροφές, κήποι με λουλούδια και μυρωδάτοι αμπελώνες δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός παραμυθιού.

Όλοι μιλούν για θαύμα - Ο κορμός δεν κοβόταν με τίποτα γιατί είχες χαραγμένο στο κέντρο τον Τίμιο Σταυρό!



Πάτρα: Όλοι μιλούν για θαύμα - Μέχρι και παπά φώναξαν για τον χαραγμένο σταυρό στο ξύλο, δείτε φωτό!
Η ιστορία του σταυρού πάνω στο πεύκο μέσα σε 3 ημέρες έχει μαθευτεί σε όλο το χωριό και διαδίδεται από τον έναν στον άλλον.

Την περασμένη Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, κάτοικος της Κρήνης ενώ έκοβε ξύλα για το σπίτι του βρέθηκε προ εκπλήξεως... Στην προσπάθεια του να κόψει έναν κορμό από πεύκο, το μηχάνημα με το οποίο τεμάχιζε τα ξύλα του "γύριζε".

ΔΕΙΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ... "ΠΕΘΑΝΕΤΕ" ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ !!!

Απίστευτο video από ψηφοφορία στη Βουλή! Πέρασε ο Πρόεδρος τις ψήφους των Βουλευτών μόνος του!

ΔEITE TO VIDEO:

 

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Οἱ Ἁγίες Σοφία, Πίστη, Ἐλπίδα καὶ Ἀγάπη


Ἔζησαν ὅταν αὐτοκράτορας τῶν ρωμαίων ἦταν ὁ Ἀνδριανός. Ὅταν ἡ τίμια καὶ ἐνάρετη Σοφία χήρεψε, πῆγε μαζὶ μὲ τὶς κόρες της στὴν Ρώμη. Ἐκεῖ ὁ αὐτοκράτορας πληροφορήθηκε ὅτι οἱ τέσσερις γυναῖκες ἦταν χριστιανὲς καὶ διέταξε νὰ τὶς συλλάβουν. Ἀφοῦ χώρισε τὴν μητέρα ἀπὸ τὰ παιδιά της, ζήτησε νὰ παρουσιασθεῖ μπροστὰ του ἡ δωδεκάχρονη Πίστη. Μὲ δελεαστικοὺς λόγους ὁ Ἀνδριανὸς προσπάθησε νὰ πείσει τὴν Πίστη νὰ ἀρνηθεῖ τὸ Χριστό, ἀλλὰ ἀντιμετώπισε τὸ ἄκαμπτο φρόνημα τῆς νεαρῆς. Τότε ὁ σκληρὸς ἡγεμόνας δ ...
περισσότερα...

Γέροντας Παΐσιος: Τὰ ταγκαλάκια καὶ ἡ δύναμη τοῦ Τιμίου Σταυροῦ

gerontas-paisios-ta-tagalakia-kai-i-dynami-tou-staurou
-Γέροντα, μοῦ λέει ὁ λογισμὸς ὅτι ὁ διάβολος, ἰδίως στὶς μέρες μας, ἔχει πολλὴ δύναμη.
-Ὁ διάβολος ἔχει κακία καὶ μίσος, ὄχι δύναμη. Ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ εἶναι παντοδύναμη. Ὁ σατανᾶς προσπαθεῖ νὰ φανῆ παντοδύναμος, ἀλλὰ δὲν τὰ καταφέρνει. Φαίνεται δυνατός, ἀλλὰ εἶναι τελείως ἀδύναμος. Πολλὰ καταστρεπτικὰ σχέδιά του χαλοῦν, πρὶν καν ἀρχίσουν νὰ πραγματοποιοῦνται. Θὰ ἄφηνε ποτὲ ἕνας πολὺ καλὸς πατέρας μερικὰ ἀλητάκια νὰ χτυποῦν τὰ παιδιά του;

Ο πιο περίεργος δρόμος που έχετε δει!


Το Guoliang είναι ένα μικρό χωριό στην επαρχία Huanan της Κίνας. Μέχρι το 1972, το χωριό ήταν σχεδόν αποκλεισμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, αφού ο μοναδικός δρόμος που έφτανε εκεί ήταν ένα στενό μονοπάτι στην πλαγιά ενός βουνού. Τότε, οι απελπισμένοι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να κάνουν κάτι για αυτό. 
Έτσι ξεκίνησαν να κατασκευάσουν οι ίδιοι ένα δρόμο που να συνδέει το χωριό τους με την υπόλοιπη περιοχή. Και τα κατάφεραν.

Γέροντας Γερβάσιος Παρασκευόπουλος: «Εσκέφθης ποτέ τήν επιούσαν του θανάτου σου;...»

"ΚΑΙ ΑΝ ΖΗΜΙΩΘΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ ΑΥΤΟΥ;"



Πολύ καλά!Απέκτησες  πολλά, έλαβες αξιώματα, είδες τα όνειρά σου πραγματοποιούμενα και τους πόθους σου εκπληρωμένους. Είσαι τέλος ευτυχής. Αλλά εσκέφθης ποτέ τήν επιούσαν του θανάτου σου; Εσκέφθης τι θα επακολουθήση; τι θα συναντήσης; ποίον  λογαριασμόν θα δώσης δια τας πράξεις σου και τους λόγους σου;

Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια,αλλά απο το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα!



Αν μπορούσαμε να δούμε σε μία κινηματογραφική ταινία την δράση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και την προσπάθειά του....
να μας κρατήσει υγιείς εκτός
από την συγκίνηση που θα νιώθαμε
θα τρέχαμε αμέσως να το βοηθήσουμε
και θα προσέχαμε υπερβολικά να μην του γίνουμε εμπόδιο σε αυτή του την προσπάθεια...

ΤΡΙΤΗ  17  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013

ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΒΙΝΤΕΟ !!!