Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ἀνακομιδὴ Τιμίων Λειψάνων Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἀρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως


Ὁ ἱερὸς Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος, ἐπειδὴ δὲν ἔκανε διακρίσεις ἀνάμεσα στὰ πρόσωπα στὴν ἀπόδοση τοῦ δικαίου καὶ ἔλ&epsil ...
περισσότερα...

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ; ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΤΕ


Θεωρούνται τα πρώτα φτερωτά έντομα στον κόσμο, το είδος τους έχει μείνει απαράλλαχτο εδώ και περίπου 300 εκατ. χρόνια, λατρεύουν το ζεστό, υγρό και σκοτεινό περιβάλλον και τρέφονται με υπολείμματα τροφών, ρούχα, χαρτιά, μικρά έντομα κ.λπ. Ο λόγος για τους πιο ανεπιθύμητους οικιακούς επισκέπτες: τις κατσαρίδες.

ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ!


 Του Χαράλαμπου Α. Μηνάογλου-Υποψήφιου  διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

[ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ]

[…] Οι ειδωλολάτρες στρέφονται ανοικτά εναντίον της Εκκλησίας από τα χρόνια του νεοελληνικού διαφωτισμού. Ο κόσμος που υποτίθε­ται πως αντιπροσωπεύουν είναι ο αρχαιοελληνικός και γι’ αυτό οι ε­πιθέσεις τους κατά της Ορθοδοξίας προκαλούν σοβαρή σύγχυση στην αυτοσυνειδησία του Νέου Ελληνισμού.

ΕΚΦΡΑΣΙΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ 4 !!!


ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ

έγγραγο-αισχάτη-προδοσία 
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 173 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ Α’ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ 2010.
Σαν απόδειξη η κλήση για υποβολή υπομνήματος που έλαβα σε συνέχεια κλήσης για κατάθεση μου σχετικά με αίτηση σύλληψης και δίωξης που είχα υποβάλει στις 22/09/2012 στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος για τους 173 βουλευτές που κατηγορώ για Εσχάτη Προδοσία

H ιστορία και η σημασία του κομποσχοινιού – Γέροντας Παΐσιος

Γέροντας Παΐσιος 
- Γέροντα, ποιά σημασία έχει το κομποσχοίνι;
- Το κομποσχοίνι είναι μια κληρονομιά, μια ευλογία, που μας έχουν αφήσει οι Άγιοι Πατέρες μας. Και μόνο γι’ αυτό έχει μεγάλη αξία. Βλέπεις, σε κάποιον αφήνει ο παππούς του μια κληρονομιά ένα ασήμαντο πράγμα και το έχει μετά σαν φυλαχτό, πόσο μάλλον το κομποσχοίνι που μας το άφησαν κληρονομιά οι Άγιοι Πατέρες!
Παλιά,

Ένα δάκρυ για έναν 8χρονο ΗΡΩΑ!…

8χρονο παιδάκι 

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
Είναι λίγο το ένα δάκρυ για αυτό το απίστευτα υπέροχο, το 8χρονο παιδί που σίγουρα θα τιμηθεί, μετά τον τραγικό θάνατό του, ως ΗΡΩΑΣ!…
Και είναι λίγο το δάκρυ καθώς τα τελευταία χρόνια χύθηκαν πολλά δάκρυα για τα θύματα παρανοϊκών ώριμων στην ηλικία, ή εφήβων ή ακόμη και παιδιών που ΣΚΟΤΩΣΑΝ συνανθρώπους τους ή συμμαθητές τους.

Ιερομόναχος Κυπριανός Σταυροβουνιώτης (1878–1955)

Ιερομόναχος Κυπριανός Σταυροβουνιώτης 

Ιερομόναχος Κυπριανός Σταυροβουνιώτης (1878–1955)
Ο παπα–Κυπριανός έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίου. Σε όσους έτυχε να τον γνωρίσουν, υπήρξε μια ξεχωριστή ασκητική μορφή κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Γεννήθηκε στο χωριό Δάλι της επαρχίας Λευκωσίας, το 1878, χρονιά που η Κύπρος έφυγε από το ζυγό της εξασθενημένης οθωμανικής αυτοκρατορίας και πέρασε σ εκείνο της αναγεννημένης βρετανικής αποικιοκρατίας.

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ (Αγ. Νικόλαος Βέλιμίροβιτς)

Αγ. Νικόλαος Βέλιμίροβιτς
«Νεαροί μου, θέλω να σας ευχαριστήσω που με προσκαλέσατε να σας μιλήσω για την απαισιοδοξία των νέων και να σας παρακαλέσω· Μην αξιολογείτε έναν άνθρωπο μόνο από την κοινωνική του θέση ή μόνο από τον τίτλο του. Μην κρίνετε τους ανθρώπους από τη στολή τους και την εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά από το εσωτερικό τους και από όλα όσα εξαρτώνται από τους ίδιους.

«Ένιωσα τον θάνατο!» Συγκλονιστική μαρτυρία εργαζόμενης σε κλινική εκτρώσεων

εκτρώσεις 
 
Το 2008, η διεθνής μη κερδοσκοπική  οργάνωση ‘Ινστιτούτο Ερευνών Πληθυσμού’ (Population Research Institute) δημοσίευσε μια μαρτυρία από μια πρώην ιατρική διευθύντρια κλινικής αμβλώσεων η οποία παρουσιάστηκε ως ‘Zlata’. Παρά το γεγονός ότι η δουλειά της για έξι χρόνια ήταν σε κλινική που γίνονταν αμβλώσεις, η ‘Zlata’ θεωρεί πλέον τον εαυτό της υπέρμαχο των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ : ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!


ΤΕΛΙΚΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑΞΕΡΑ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ Ή ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ !!!

BΡΥΞΕΛΛΕΣ: OIKOYΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ (ΦΩΤΟ)

DSC_6891
DSC_6843
DSC_6894 

Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ./Σταφυλά ΠΚαθολικοί,
Προτεστάντες, Αγγλικανοί,Ορθόδοξοι συμπροσευχήθηκαν για την ενότητα των χριστιανών στον Καθεδρικό της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας στις Βρυξέλλες στις 23/01/14. Tα infocatho.be , orthodoxie.com και η ιστοσελίδα του διεκκλησιαστικού κέντρου, με συνεχόμενες ανακοινώσεις τους διατυμπάνιζαν όλο αυτό το διάστημα την έναρξη της

Τι είναι η Παναγία για τον κόσμο;

Παναγία 

Ακούραστος ο γέρο – Πέτρος καθάριζε κρεμμύδια στην πάνυγυρη της Παναγίας για την εσπερινή τράπεζα. Θα έρχονταν πατέρες και ψαλτάδες απο την έρημο να στολίσουν την αγρυπνία.
Και πως έκανε ο γέρο -Πέτρος αμα ξεκινούσε τα μέγιστα ανοιξαντάρια του Κουκουζέλη και το Θεοτόκε Παρθένε του Μπερεκέτη!

Διαβάστε τι έγραφε ένας αμερικάνος για την Ελλάδα 66 χρόνια πρίν…Θα εκπλαγείτε


Το 1947, ο Πωλ Πόρτερ, επικεφαλής της Επιτροπής για την Αμερικανική βοήθεια στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τη χώρα προκειμένου να υποβάλει τα συμπεράσματά του. Συνέταξε τη γνωστή έκθεση ή Μνημόνιο Πόρτερ. Σε αυτή την έκθεση, περιγράφεται η Ελλάδα πριν από 66 χρόνια. Οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και βέβαια ο απλός κόσμος.

Γρηγόριος ο θεολόγος: Ειρηνοποιός της Εκκλησίας



 
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ
 
ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ

 
 Του κ. Χρήστου Κρικώνη
 Ομ. Καθηγητού Α. Π. Θ.
Ο Γρηγόριος ως ειρηνοποιός - Οι περί ειρήνης λόγοι του

   Ως βασική αρχή του Γρηγορίου για την αντιμετώπιση των ταραχών, των διενέξεων και διχονοιών πού προκαλούσαν την διάσπαση της ενότητος και τη διατάραξη της ειρήνης της Εκκλησίας, είχε το ειρηνεύομεν εννόμως μαχόμενοι και πάντοτε

Το θαυματουργό αμύγδαλο…

αμύγδαλα
Η αμυγδαλιά, Prunus amygdalus
Καρποφόρο δένδρο φυλλοβόλο της οικογένειας ροδιδών (Rosaceae). Το δένδρο αυτό, παρόλο το μικρό μέγεθος του καρπού του, αποτελεί σύμβολο Αναγέννησης, υγείας, ελπίδας, καλοτυχίας.

Οι Αγιορείτες Πατέρες ζητούν ενότητα. 

Δεν μας χωρίζει τίποτα.

ενότητα-χριστιανων

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απάντηση του Αγιορειτών πατέρων στο : Αγιορείτες μοναχοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο της άθεης αριστεράς!
Φίλοι μας αναγνώστες, βλέπουμε ότι είστε αληθινοί Έλληνες Πατριώτες και πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί και χαιρόμαστε για αυτό.

Διαβάζουμε την ακόλουθη είδηση και αναμένουμε την αντίδραση της Ι.Μ. Δημητριάδος. !!!


Στο Βόλο το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών - καταγγελίες Βούτση για δυνάμεις που τα μπλοκάρουν

Ο Ν. Βούτσης κατήγγειλε ότι, ενώ υπάρχει νόμος ομόφωνα ψηφισμένος από τη Βουλή, έχει εκδοθεί σε εφαρμογή του η απαιτούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση και

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ο Παπα – Δημήτρης Γκαγκαστάθης [29.1. 1975]



Ο Παπα – Δημήτρης Γκαγκαστάθης [29.1. 1975]
Ο παπά – Δημήτρης γεννήθηκε το 1902 στον Πλάτανο Τρικάλων, χωριό που για 42 ολόκληρα χρόνια, (1931-1973) υπηρέτησε ως εφημέριος «ελλαμπόμενος από τας ακτίνας του Αγίου Πνεύματος». Και εκεί στις 29 Ιανουαρίου, 1975, «εξήχθη εις αναψυχήν,

Μάθημα από την κουκουβάγια

Στα κείμενα του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου μαζί με τα βαθιά θεολογικά νοήματα περιέχονται συχνά και διδακτικά παραδείγματα από φανταστικά, υποτιθέμενα περιστατικά. Ένα τέτοιο παρουσιάζουμε στη συνέχεια.

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στα Ίμια στο Φάρο


imia
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στον Φάρο, στη Λάμπη, Επιμνημόσυνη δέηση στους Ήρωες Πεσόντων των Ιμίων, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου  κ. Ναθαναήλ,

ΝΕΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ !!!

Ιμια 1996: Η κρίση αρχίζει - Ο Θ.Πάγκαλος διαβεβαιώνε

To defencenet.gr ξεκινά την δημοσιοποίηση μιας σειράς νέων στοιχείων που συνέλλεξαν οι συνεργάτες και οι συντάκτες του αναφορικά με το τι πραγματικά συνέβη στα Ίμια, όλες τις ημέρες της κρίσης και τις ημέρες που προηγήθηκαν της κρίσης. Στοιχεία που πραγματικά αλλάζουν πολλά από όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα.

Πώς έγραψε ο Χριστός, την λέξη "Αγάπη"!

 Πῶς ἔγραψε ὁ Χριστός, τήν λέξη 
"ἀγάπη"!
http://www.agiografies-diaxeiros.gr/ckfinder/userfiles/images/%CE%A5%CE%A6%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%A3%20%CE%A7%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A3%20%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%9D%CE%98%CE%99%CE%9D%CE%9F%20%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A6%CE%91%CE%9D%CE%99%20%CE%A3%CE%95%20%CE%9E%CE%A5%CE%9B%CE%9F.jpg
 Ὁ Χριστός 
δέν ἔγραψε μέ τόν κονδυλοφόρο τήν λέξη 
"ἀγάπη", ἀλλά
μέ τό ἀκάνθινο στεφάνι τῆς θυσίας Του!

ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ... ΚΡΥΠΤΟΑΘΕΟΙ !!!

 Οι βουλευτές και η ορθόδοξη πίστη

 
 
Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτικών προσώπων αποτελούν ιδιωτική τους υπόθεση. Ιδιαιτέρως για μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία απελευθερώθηκε και ιδρύθηκε από αγωνιστές που πρόβαλλαν και τιμούσαν την ορθόδοξη χριστιανική τους πίστη και παράδοση. Και για έναν λαό όπως ο ελληνικός, ο οποίος αναγνωρίζει με πολλούς τρόπους την Ορθοδοξία ως συστατικό στοιχείο της εθνικής ταυτότητάς του.
ΔΕΥΤΕΡΑ  27  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2014

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ