Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ !!!


Εκπληκτικές εικόνες με την ανατολή και την δύση του ηλίου!


«ΕΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΦ᾽ ΥΨΗΛΟΥ, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ»


1 Υψώνεται μεγαλοπρεπής στο 5ο χιλιόμετρο, δεξιά της δημοσίας οδού Παροικίας - Ναούσης. H I.Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Λογγοβάρδα) αποτελεί μία από τις κορυφαίες κοινοβιακές Μονές της Ορθοδοξίας, η οποία, στις δύσκολες και τραγικές περιόδους της ιστορίας μας, έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο, βοηθώντας ποικιλοτρόπως τους κατατρεγμένους Παριανούς.


Η μύγα και η μέλισσα...(Γέροντα Παισίου)



Ρωτήσαμε μια μέρα τον Γέροντα για το εξής πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε: «Γέροντα, μας λέτε συνέχεια να έχουμε καλό λογισμό, θα σας πούμε όμως, μια περίπτωση, για να δούμε τι μας συμβουλεύετε να απαντούμε. Ερχονται μερικοί άνθρωποι και μας λένε:

Για την μέριμνα της σωτηρίας των πλησίον μας.(Αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς)





Μηδείς το εαυτού ζητείτω, αλλά το του ετέρου έκαστος. (Α Κορ. 10:24)
Αυτή είναι διαχρονικά η αρχή, των αγίων του Θεού, τώρα, όπως και παλιά, πάντοτε και για πάντα. Αυτή είναι η αρχή, στην οποία θεμελιώνεται η κοινωνία. Πάνω σε αυτήν την αρχή μπορεί να εδραιωθεί η πιο τέλεια, θεάρεστη και ευημερούσα ανθρώπινη κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ... ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!


alt Στὴν Ἀμερική, στὰ πλαίσια μίας τηλεοπτικῆς ἐκπομπῆς, ἡ κόρη ἑνὸς διακεκριμένου δημοσίου προσώπου ρωτήθηκε τὸ ἑξῆς:
«Πῶς ἦταν δυνατὸν ὁ Θεὸς νὰ ἐπιτρέψει νὰ συμβεῖ κάτι τέτοιο;» (ἡ ἐρώτηση σχετιζόταν μὲ τὰ γεγονότα τῆς 11ης Σεπτεμβρίου). Ἡ κοπέλα ἀπάντησε μὲ ἕνα ἰδιαίτερα ἀξιοσημείωτο τρόπο:

Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και η οικογενειακή ζωή



O AΓΙOΣ ΙΩΑΝΝΗΣ O XΡΥΣOΣΤOΜOΣ
ΚΑΙ Η OΙΚOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ
του Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγούμενου Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου



Η κρίση στον γάμο σήμερα

Ο θεσμός της οικογενείας σήμερα βρίσκεται σε κρίση παγκοσμίως. Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, του οποίου φέτος εορτάζομε τα 1600 χρόνια από την κοίμησή του, θεωρείται ο δημιουργός της θεολογίας του καθημερινού βίου. Στο άρθρο αυτό παρουσιάζονται θέσεις και συμβουλές του αγίου Χρυσοστόμου για το σημαντικότερο μέρος του καθημερινού βίου, την οικογένεια.


ΠΕΡΙΕΡΓΟ 'Η .... !!!!


Περίεργο, ε;
1. Δέν εἶναι περίεργο πῶς ἓνα ποσό τῶν 20 Εὐρώ σᾶς φαίνεται πολύ μεγάλο, ὃταν τό δίνετε στήν ἐκκλησία, ἀλλά εἶναι μικρό ὃταν πηγαίνετε γιά ψώνια;
2. Δέν εἶναι περίεργο πού 2 ὧρες σᾶς φαίνονται πολλές, ὃταν εἶστε στήν ἐκκλησία, ἐνῶ σᾶς φαίνονται λίγες, ὃταν παρακολουθεῖτε μιά καλή ταινία;


Μία πραγματικά όμορφη ιστορία


Θα πάρει μόλις 37 δευτερόλεπτα να το διαβάσεις και θα αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου.

Δύο άνδρες, και οι δύο σοβαρά άρρωστοι, έμεναν στο ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου.

Ο ένας άνδρας αφηνόταν να σηκωθεί όρθιος στο κρεβάτι του για μία ώρα κάθε απόγευμα για να κατέβουνε υγρά από τα πνευμόνια του.

                                             Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΕ



                                                                                
                                                                                                              ΤΟΥ   ΝΙΚΟΛ.   ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ
 
Αγαπητέ μου εν Χριστώ πονεμένε αδελφέ,
Καταλαβαίνω τον πόνο σου γιατί πόνεσα κι εγώ πολύ. Βαρύς είναι ο σταυρός που σηκώνεις, αλλά όχι και ασήκωτος. Ναι, μη αμφιβάλλεις. Για σκέψου είναι ποτέ δυνατόν ο Θεός που έστειλε τον Υιόν Του τον μονογενή να γίνει άνθρωπος, να θλιβεί και να σταυρωθεί για τη σωτηρία μας, να επιτρέψει κάτι παραπάνω από τις δυνάμεις μας; Άκου τι λέει ο έμπειρος στις θλίψεις απόστολος Παύλος: «ο Θεός είναι άξιος εμπιστοσύνης και δεν θα μας αφήσει να πειρασθούμε παραπάνω από τις δυνάμεις μας, μαζί δε με τον πειρασμό θα δώσει και την έκβαση ώστε να μπορούμε να υπομείνουμε.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ 'Η ... ΔΙΑΚΟΠΕΣ !!!

Σεξ και ντελίβερι στις φυλακές!..


Πιο ανθρώπινες συνθήκες κράτησης προσπαθεί να φέρει ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας για τους πάνω από 12.500 κρατούμενους που συνεχώς αυξάνονται και στοιβάζονται σε χώρους που συχνά έχουν καταγγελθεί ως "κάτεργα" και "αποθήκες ψυχών". Ισορροπώντας ανάμεσα στην ανάγκη λήψης και διατήρησης μέτρων ασφαλείας, αλλά ...

ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ... ΑΗΔΙΑ !!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ..Το Δημόσιο θα ζητά αποζημίωση για ηθική βλάβη από τους πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν!




ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...ΤΙ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ? ΒΑΛΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ..

Να αποζημιώνουν την εφορία για ηθική βλάβη θα καλούνται στο εξής όσοι πολίτες έχουν χρέη προς το Δημόσιο σύμφωνα με απίστευτη εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

ΓΕΡΟ –ΔΑΥΙΔ ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΗΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΕΣ ΟΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝ ΠΑΙΣΙΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ.




 Ο κατά κόσμο Δήμος Φλώρος, ό μετέπειτα μοναχός Δαυίδ, γεννήθηκε το έτος 1889 στο χωριό Κτιστάδες της ορεινής Άρτας. Είχε άλλα δύο αδέλφια. Οι γονείς τούς δίδαξαν με το παράδειγμα τους την ευλάβεια και την αγάπη στον Θεό τους έμαθαν να πηγαίνουν στην Εκκλησία και να προσεύχονται.


Όταν ό Δήμος ήταν πέντε χρόνων, είδε στον ουρανό φως, ενώ ή μητέρα του, στην οποία το έδειχνε, δεν έβλεπε τίποτε.
Άλλη φορά είδε να ανοίγει ό ουρανός και είδε μέσα σε απερίγραπτη δόξα τάγματα Αγίων και Αγγέλων να δοξολογούν τον Θεό πού καθόταν πάνω στον θρόνο Του.

Χριστούγεννα σήμερα με το παλαιό ημερολόγιο σε Ελλάδα, Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία, και Ιεροσόλυμα.






Οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Ρωσίας γιορτάζουν σήμερα μια ιδιαίτερη μέρα -την παραμονή των Χριστουγέννων που είναι γνωστή στο λαό και ως Σοτσέλνικ. Εξάλλου, η Ρωσική και μερικές άλλες τοπικές ορθόδοξες εκκλησίες του κόσμου

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ. ΛΟΓΙΑ ΗΡΩΩΝ !!!




kolokotronis
Αφιερωμένο στα Τουρκοκάναλα Ant1 και Mega και στους τουρκολάγνους που τα υπηρετούν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα, στις 13 / 11 / 1838, της εφημερίδας “Αιών” αναφέρεται ότι ο Κολοκοτρώνης όταν επισκέφτηκε στις 7 Οκτωβρίου το Α΄Γυμνάσιο Αθηνών και αφού άκουσε για μιάμιση ώρα το γυμνασιάρχη Γεννάδιο και αφού ενθουσιάστηκε από την ομιλία του προς τους μαθητές, ζήτησε να απευθύνει λόγο και ο ίδιος προς αυτούς.

ΕΠΙ "ΧΟΥΝΤΑΣ" ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ !!!

«Σκότος και χάος» στην Ελλάδα, «χειρότερα από τη χούντα, όλη η χώρα υπό διωγμό»!



“Σκότος και χάος”! Η ποιήτρια μίλησε στην International Herald Tribune η οποία επέλεξε να τοποθετήσει τη συνέντευξή της στην πρώτη της σελίδα με φωτογραφία της.
“Σκότος και χάος”. Δεν θα μπορούσε καλύτερα η κα.Κική Δημουλά να περιγράψει αυτό που ζούμε.

Φορολογήστε επιτέλους τους Έλληνες εφοπλιστές!



Φορολογήστε επιτέλους τους Έλληνες εφοπλιστές! Είπαν όχι στον Σαμαρά που τους ζήτησε να «βάλουν πλάτη» για να ελαφρυνθεί λιγάκι ο ήδη εξαθλιωμένος Ελληνας μισθωτός, μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας, συνταξιούχος

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ !!!

Ένα 5χρονο αγόρι δίνει μαθήματα ανθρωπιάς

Ο μικρός Χρόνης είναι 5 χρονών και πάει στο νήπιο. Είναι σαν όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Του αρέσει να παίζει με τα παιχνίδια του, να περνάει πολλές ώρες με το συνονόματο παππού του, και να βλέπει τηλεόραση και ειδήσεις...Πολλοί νομίζουν ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν αντιλαμβάνονται –ειδικά- όταν βλέπουν ειδήσεις, αλλά κάνουν λάθος.

ΕΙΝΑΙ ... ΠΩΣ ΤΗ "ΒΡΙΣΚΕΙ" Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ! ΑΛΛΟΙ ΤΟΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ... ΑΚΟΥΝΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ !!!

Γιατί στο ΙΚΑ έχουν τηλέφωνα αφού δεν απαντούν ποτέ; Αναγνώστης αναρωτιέται...

Γιατί το ΙΚΑ έχει τηλέφωνα αφού όποτε τους καλέσεις, όσες ώρες και να το αφήσεις να χτυπάει το τηλέφωνο, ποτέ δεν...
το σηκώνουν και αν κατά λάθος το σηκώσουν για να σε ξεφορτωθούν σου λένε « αα συγνώμη έχετε καλέσει σε λάθος τμήμα, πρέπει να καλέσετε στο άλλο τηλέφωνο». Έκανα το αυτό το τεστ στον τόπο του «εγκλήματος».


... ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΡΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ... ΧΟΝΤΡΟΥΛΗΔΕΣ !!!

Τα περιττά κιλά συμβάλλουν στη μακροζωία

Περισσότερο από αυτούς που έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος ζουν οι άνθρωποι με περιττά κιλά.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το συνδυασμό αναλύσεων 97 κλινικών μελετών που είχαν γίνει στο παρελθόν σε ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αυστραλία, Κίνα, Ταϊβάν, Ιαπωνία, Βραζιλία, Ισραήλ, Ινδία και Μεξικό και στις οποίες είχαν συμμετάσχει περίπου 2,88 εκατομμύρια εθελοντές απ’ όλο τον κόσμο.


Γιατί επιτρέπει ο Θεός το κακό στον κόσμο;

Γιατί επιτρέπει ο Θεός το κακό στον κόσμο;

Γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης

Ένας ασκητής βλέποντας την αδικία πού υπάρχει στον κόσμο προσευχόταν στο Θεό και του ζητούσε να του αποκαλύψει το λόγο που δίκαιοι και ευλαβείς άνθρωποι δυστυχούν
και βασανίζονται άδικα, ενώ άδικοι και αμαρτωλοί πλουτίζουν και αναπαύονται.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σύναξις Ἁγίου Ἰωάννου Προδρόμου καὶ ἡ μετένεξις τῆς Ἁγίας αὐτοῦ Χειρὸς εἰς Κωνσταντινούπολη


Ἀπὸ πολὺ παλιὰ ἔχει καθοριστεῖ νὰ ἑορτάζουμε κατὰ τὴν ἑπομένη ἡμέρα τῶν Ἁγίων Θεοφανείων, τὴ Σύναξη τοῦ Προφήτου, Πρ&om ...
περισσότερα...

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Η πικρή γεύση της σοκολάτας

Περίπου 109.000 παιδιά 7 έως 14 ετών απάγονται από τις οικογένειές τους ή αγοράζονται για 230 ευρώ για να δουλέψουν σκληρά και να υφίστανται ξυλοδαρμούς και σεξουαλική κακοποίηση στις φυτείες του κακάο, όπως καταγράφεται τραγικά στο ντοκιμαντέρ «Η σκοτεινή πλευρά της σοκολάτας» αναφέρει Ελευθεροτυπία (27/3/2011).

Έλληνες αιχμάλωτοι πολέμου χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζω α από τους Τούρκους υπανθρώπους



Ο ισχυρισμός ότι οι Τούρκοι τρέφουν ελάχιστη εκτίμηση για την ανθρώπινη ζωή επιβεβαιώνεται καθημερινά από τα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αναφορά που δημοσίευσε η εφημερίδα Bugün έξι ιατροί της περιβόητης Στρατιωτικής Iατρικής Aκαδημίας (Gülhane Military Academy of Medicine / GATA) χρησιμοποίησαν 20 Τούρκους οπλίτες κατά τη διάρκεια της θητείας τους τo 2008 ως ανθρώπινα πειραματόζωα (guinea pigs)

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!


                                                              ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ
O Παπανδρέου σε συνάντηση του με τον Obama κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που του παρέθεσε βρήκε ευκαιρία και τον ρωτά:
- Πώς τα καταφέρνεις και η διακυβέρνηση σου είναι τόσο αποδοτική και επιτυχημένη. Δε μας λες και μας ποιο είναι το μυστικό;

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ 401


ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ 401
Πίσω και πέρα από τα Μνημόνια και την αναλγησία του κράτους, υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, που όσο και να την χτυπάνε κάποιοι ξεχωρίζει κι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον Κόσμο. Το κακό είναι ότι μένει κρυμμένη εκεί, "φοβούμενη" πως αν βγει στο φως θα "καεί" από το τέρας της γραφειοκρατίας και του φθόνου που έχει μπει για καλά στο DNA μας. Μένει εκεί και με ευθύνη των δημοσιογράφων, και του δόγματος που μας κατατρέχει ότι "ειδήσεις είναι μόνο οι κακές ειδήσεις".

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΝΙΚΟ !!! (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ)


... ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ... ΝΗΣΤΙΚΟΣ !!!

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ… ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ…!!! ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ…!!!

16027_1

Πριν λίγη ώρα στην τελετή που έγινε στο παλιό Δημαρχείο για την κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας ο Δήμαρχος Καμίνης ΑΡΝΗΘΗΚΕ να κόψει το κομμάτι του Χριστού παρά τις επισημάνσεις και τις παροτρύνσεις Δημοστικών Συμβούλων.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ 20



     Πέμπτη μέρα της προσκυνηματικής μας εκδρομής στην Ιορδανία. Το σημερινό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στα μέρη του Ιορδάνη ποταμού, όπου θα ξεναγηθούμε και θα προσκυνήσουμε σε έναν όμορφο τόπο.


       Με τη Χάρη και τη βοήθεια του Θεού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ.κ. Βενέδικτος έχει δημιουργήσει μια πνευματική όαση στη μέση της ερήμου του Ιορδάνη. Ο τόπος αυτός βρίσκεται δίπλα στον Ιορδάνη ποταμό και εκεί θα συναντήσουμε το πραγματικό σημείο όπου βαπτίστηκε ο Κύριος μας από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Πριν από λίγα χρόνια, στο μέρος που επισκεφτήκαμε δεν υπήρχε απολύτως τίποτα· ήταν απλά μια απέραντη έρημος.    


Σήμερα το τοπίο είναι εκπληκτικό. Παντού μέσα στον χώρο αυτό υπάρχουν μικρά εκκλησάκια και εικοναστάσια αφιερωμένα σε Αγίους. 










Μπήκαμε και προσκυνήσαμε σ΄ αυτά τα μικρά, αλλά τόσο κατανυκτικά, εκκλησάκια. Μέσα στα εκκλησάκια υπήρχαν πολύ ωραίες ψηφιδωτές εικόνες, ενώ μια πολύ χαρακτηριστική και όμορφη εικόνα ήταν αυτή της Παναγίας της Παραμυθίας. Τα εκκλησάκια είναι όμορφα διακοσμημένα με παραστάσεις και έντονα χρώματα. 




Ένα άλλο πολύ κατανυκτικό και μικρό παρεκκλήσιο ήταν αφιερωμένο στην Αγία Μαρία την Αιγυπτία. Μέσα στο εκκλησάκι είχε μια εικόνα της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας που γύρω γύρω είχε σκηνές από τη ζωή της Αγίας, ενώ μπροστά από την εικόνα κρέμονταν καντηλάκια. Μια ψηφιδωτή εικόνα της Αγίας την ώρα που κοινωνεί των Αχράντων Μυστηρίων από τον Άγιο Ζωσιμά συναντήσαμε και σε ένα από τα πολλά πέτρινα προσκυνητάρια που βρίσκονται στον χώρο εκείνο. 








Σ΄ αυτόν τον εξωτερικό χώρο υπήρχε, επίσης, ένα μικρό πέτρινο βραχάκι, στην κορυφή του οποίου ήταν τοποθετημένος ένας μεγάλος ξύλινος Σταυρός. Παρατηρώντας το, έρχεται στο νου μας ο Φρικτός Γολγοθάς και η Θυσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού πάνω στον Σταυρό για τη σωτηρία των ανθρώπων. 
Προχωρώντας, συναντούμε ένα ακόμα πέτρινο προσκυνητάρι με μια όμορφη εικόνα του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, ο οποίος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ασκητές της ερήμου, γεμάτος Χάρη Θεού. 


Ένα άλλο πολύ όμορφο και θαυμάσιο κομμάτι αυτού του χώρου ήταν ένα ύψωμα, όπου υπήρχαν δύο μεγάλα προσκυνητάρια με ψηφιδωτές εικόνες  του Κυρίου και της Παναγίας μας αντίστοιχα. Η εικόνα του Κυρίου μας ήταν αυτή της Άκρας Ταπείνωσης, θυμίζοντας σε όλους μας το Εκούσιο Πάθος του Κυρίου μας και την άκρα ταπείνωση στην οποία έφτασε για να σώσει όλους εμάς. Ανάμεσα στα δύο πέτρινα προσκυνητάρια υπήρχε ένας μεγάλος ξύλινος Σταυρός και γύρω του έχουν φυτέψει ένα δέντρο ελιάς. Ενθουσιαστήκαμε όλοι από την ομορφιά του συγκεκριμένου σημείου, το οποίο προκαλεί μεγάλη κατάνυξη και μας διδάσκει πολλά, ενώ προσφέρει μια εκπληκτική θέα προς τον Ιορδάνη ποταμό. Εκτός από τα εκκλησάκια και τα προσκυνητάρια, που είναι διάχυτα στον χώρο, υπάρχουν όμορφα και καλαίσθητα φυτά. Έχουν φυτέψει πολλούς φοίνικες και άλλα δέντρα και λουλούδια που αντέχουν και μπορούν να διατηρηθούν στο κλίμα της ερήμου, τα οποία με την παρουσία τους συμπληρώνουν την ομορφιά του τόπου.










       Ένα άλλο πολύ όμορφο έργο στο χώρο αυτό είναι και οι ξενώνες που έχουν κατασκευαστεί. Εμείς επισκεφτήκαμε δύο από αυτά τα κτίρια, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν αρκετούς επισκέπτες και προσκυνητές. Είναι δύο πολύ όμορφα κτίρια, που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους προσκυνητές μια πολύ άνετη και ζεστή φιλοξενία. Μπαίνοντας στο ένα από αυτά αντικρίζουμε μια κεντρική είσοδο, ενώ δεξιά και αριστερά υπάρχουν δωμάτια στα οποία μπορούν να φιλοξενηθούν δεκάδες προσκυνητές. Προχωρώντας, υπάρχει μια μεγάλη αίθουσα, όπου βρίσκεται το καθιστικό με ένα όμορφο πέτρινο τζάκι και μια καλαίσθητη κουζίνα. Τους τοίχους του χώρου αυτού διακοσμούν όμορφες εικόνες και κάδρα.
















       Βγαίνοντας από αυτό το κτίριο, κατευθυνόμαστε σε ένα άλλο πιο δίπλα, το οποίο είναι σαν ένα κανονικό σπίτι. Αυτό χωρίζεται σε πολλά δωμάτια, καθένα από τα οποία έχει το δικό του λειτουργικό ρόλο. Υπάρχουν τραπεζαρίες, ένα μεγάλο γραφείο συνοδευόμενο με μια θαυμάσια βιβλιοθήκη. Όλα τα έπιπλα είναι ξύλινα και διακοσμημένα με υπέροχα σχέδια. Σε όλο το χώρο υπάρχουν όμορφες εικόνες του Κυρίου, της Παναγίας και κάποιων Αγίων. Όλα στο χώρο είναι τοποθετημένα με τάξη και δημιουργούν μια απόλυτη αρμονία και κατανυκτικότητα. Επίσης, υπάρχει και ένα μικρό εκκλησάκι, το οποίο προσδίδει Χάρη και ευλογία στο χώρο.

       Όλα αυτά τα έργα, τα κτίρια και ο όμορφα διακοσμημένος χώρος που απολαύσαμε και θαυμάσαμε στην έρημο του Ιορδάνου, είναι ένα πολύ σπουδαίο και άξιο επαίνου έργο, καθώς έχει φτιαχτεί με πολλούς κόπους και δυσκολίες εκ μέρους του Μητροπολίτου Φιλαδελφείας. Παρόλα αυτά, όμως, συνεχίζει το έργο του αντλώντας δύναμη από τον Παντοδύναμο Θεό.
       Συνεχίζουμε την περιήγηση και την επίσκεψή μας στο μέρος αυτό, το οποίο ονομάζεται Βηθανία. Η Βηθανία αυτή ονομάζεται «Βηθανία πέραν του Ιορδάνου» και ξεχωρίζει από τη Βηθανία που σχετίζεται με τον Τετραήμερο Λάζαρο. 










Κατευθυνόμαστε στο σημείο του Ιορδάνη ποταμού, όπου βαπτίστηκε ο Κύριος. Είναι μια μεγάλη διαδρομή, την οποία πρέπει να διασχίσουμε με τα πόδια. Κατεβαίνουμε από το λεωφορείο μας και, με τη Χάρη του Θεού, ξεκινούμε τη διαδρομή μας. Πρώτα, όμως, εφοδιαστήκαμε με νερό, καθώς υπάρχει αφόρητη ζέστη και πολύ έντονη υγρασία. 
Τα μικρά δρομάκια στα οποία περπατούσαμε είναι χωματόδρομοι και πολλά βρίσκονται ανάμεσα σε μικρούς θάμνους και φυτά. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας συναντήσαμε μια ψηφιδωτή εικόνα της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας και άλλη μία που απεικόνιζε την Βάπτιση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό. Φτάνουμε σε  εκείνο το σημείο που βαπτίστηκε ο Κύριος. Όλοι νιώσαμε ένα δέος και μια συγκίνηση, ευρισκόμενοι εκεί. Αναλογιζόμαστε το μεγάλο γεγονός της Βάπτισης του Κυρίου μας και τη θαυμαστή εμφάνιση και των τριών Προσώπων της Αγίας Τριάδας. Στο σημείο εκείνο δεν υπάρχει τόσο νερό όσο τότε. Σήμερα το νερό έχει υποχωρήσει πολύ και τώρα εκεί υπάρχει ελάχιστο.



       Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας φτάνουμε στο ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Είναι ένας πέτρινος ναός με τρούλο και βρίσκεται κοντά στις όχθες του ποταμού. 









Κατεβαίνοντας κάποια σκαλοπάτια αντικρίζουμε τον Ιορδάνη ποταμό. Εκεί υπάρχει μια ξύλινη εξέδρα, όπου σταθήκαμε και μερικοί  έβρεξαν τα πόδια τους στον Ιορδάνη για ευλογία. Η απέναντι μεριά του ποταμού ανήκει στο κράτος του Ισραήλ, καθώς ο Ιορδάνης αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ Ισραήλ και Ιορδανίας. Καθίσαμε για λίγο εκεί στην ξύλινη εξέδρα και δροσιστήκαμε από την έντονη ζέστη. 







Κατόπιν, ανεβήκαμε και πάλι στο χώρο που βρίσκεται ο ναός του Αγίου Ιωάννη. Μπήκαμε μέσα να προσκυνήσουμε στον ιερό χώρο. Ο ναός είναι πολύ κατανυκτικός. Έχει πολύ ωραίες αγιογραφίες με ζωηρά χρώματα και όμορφες ψηφιδωτές παραστάσεις στο δάπεδο. Καθίσαμε για λίγο μέσα στο δροσερό περιβάλλον του ναού και, ύστερα, ξεκινήσαμε για το δρόμο της επιστροφής στο σημείο  που μας περίμενε το λεωφορείο.
       Το πρόγραμμα της ημέρας τελειώνει εδώ και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Δοξάσαμε το Θεό για τη μεγάλη ευλογία που πήραμε από τον τόπο εκείνο, ο οποίος μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.