Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Να κανετε πιο συχνά τον σταυρό σας και να σταυρώνετε με τον Τίμιο Σταυρό τα πράγματα γύρω σας. Αγία Ματρώνα εκ Ρωσίας

Posted: Σεπτεμβρίου 17, 2014 at 7:13 πμ, Last Updated:
2-scoaterea-sfintei-cruci-6-1

Δίδασκε να μην κατακρίνει κανείς τον πλησίον του. ʽʽΓιατί να κατακρίνουμε τους άλλους;ʼʼ- έλεγε. ʽʽΝα σκέφτεσαι πιο πολύ τον εαυτό σου. Κάθε προβατάκι θα κρεμασθεί απʼ τη δικιά του ουρίτσα. Με τις ξένες ουρίτσες τι δουλειά έχεις;ʼʼ.
Έλεγε να εμπιστεύεται κανείς στο θέλημα του Θεού. Να ζεί με προσευχή. Νουθετούσε να υπομένει κανείς τις θλίψεις. Να κάνει συχνά τον σταυρό του, να σφραγίζει επίσης με τον Τίμιο Σταυρό και τα πράγματα γύρω του.

Μήπως κουβαλάς ανούσια ψυχικά βάρη;

Posted: Σεπτεμβρίου 17, 2014 at 9:00 πμ, Last Updated:
ελευθερο+πεταγμα Δύο μοναχοί πορεύονταν προς το ησυχαστήριό τους. Στη διαδρομή πέρασαν από έναν ορμητικό ποταμό, όπου συνάντησαν μια γυναίκα η οποία έδειχνε απελπισμένη καθώς αδυνατούσε να περάσει μόνη της στην απέναντι όχθη. Ο γηραιότερος από τους μοναχούς την καθησύχασε και προσφέρθηκε να την πάρει στην πλάτη του για να διασχίσουν μαζί τον ποταμό. Έτσι κι έγινε. Η γυναίκα τους

Ο μικρός πρίγκηπας και η βασιλική παραμάνα

  • Από  anthologioxr.blogspot.gr
Ο μικρός πρίγκηπας και η βασιλική παραμάνα
Ένα όμορφο παραμύθι για μάνες και βασιλικές παραμάνες των παιδιών του Θεού

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα Παραδεισένιο από ομορφιά Βασίλειο, ζούσε ένας Βασιλιάς με μια καλοσυνάτη Βασίλισσα.
Σύντομα το βασιλικό ζευγάρι απέκτησε δύο δίδυμους γιους, τα πριγκιπόπουλα του Βασιλείου τους!


«Δανείζει Θεώ ο ελεών πτωχόν»

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
«Δανείζει Θεώ ο ελεών πτωχόν»
Μια μέρα, την ώρα που περνούσα μαζί με τον όσιο από την πλατεία της πόλης, βλέπω στα δεξιά μου έναν άνθρωπο, που κάτι σιγομουρμούριζε.
Τον ακολουθούσαν ένα σμάρι φτωχοί και ζητιάνοι, ζητώντας του ελεημοσύνη. Κι εκείνος, ενώ έκανε πως τους απόδιωχνε τάχα, τους έβαζε κρυφά στα χέρια τα ελέη της αγάπης του. Μ’ αυτόν τον τρόπο έκρυβε από τους ανθρώπους τις αγαθοεργίες Του.

Το «δόξα σοι ο Θεός»

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Το «δόξα σοι ο Θεός»
Γέροντα, τι σημαίνει το «δόξα σοι ο Θεός»;

- «Δόξα σοι ο Θεός» θα πη «να γίνη γνωστός ο Θεός στους ανθρώπους». Βλέπεις και εκείνο που είπε ο Χριστός: «Εγώ σε εδόξασα επί της γης …και νυν δόξασόν με σύ, Πάτερ», μερικοί το παρεξηγούν και λένε: «Εγώ Πατέρα, Σε έκανα γνωστό επί της γης, κάνε με γνωστό κι Εσύ, για να πιστέψουν οι άνθρωποι».


- Γέροντα, αισθάνομαι την ανάγκη να λέω περισσότερο το «δόξα σοι ο Θεός» παρά το «Κύριε ελέησον». Μήπως δεν είναι σωστό;

Η σάρκα, εχθρός της ψυχής

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Η σάρκα, εχθρός της ψυχής
Γνώριζε ότι σφοδροί λογισμοί και σαρκικοί πειρασμοί θα σε πολεμούν, για να μολύνουν το σώμα μου και την ψυχή σου.
Για να νικήσεις το πάθος αυτό πρέπει ν’ αποφεύγεις συστηματικά τις κοσμικές συναναστροφές. Μη ξεχνάς ότι η φύση μας έχει μέσα της την ορμή για τεκνογονία, που φουντώνει από την απρόσεκτη συμπεριφορά μας με τις γυναίκες.

«Είμαι ενάρετος»

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
«Είμαι ενάρετος»
Eνώ καθόμασταν και συζητούσαμε για την κενοδοξία και άλλα πνευματικά θέματα, μου λέει:

- Το πονηρό πνεύμα της κενοδοξίας είναι πολύμορφο, και χρειάζεται πολλή βία για να ξεφύγει κανείς απ’ αυτό. Γιατί κάνει τον ενάρετο να καμαρώνει για τα κατορθώματά του.

Αν λ.χ. είναι εξαντλημένος από τη νηστεία, του λέει: «Κοίταξε στο νερό το πρόσωπό σου. Πόσο λιπόσαρκο είναι! Πώς να μη σ’ έχουνε μετά οι άνθρωποι για μεγάλο νηστευτή;» Άλλοτε τον ορμηνεύει: «Περπάτα σκυφτός. Μίλα ψιθυριστά. Βάδιζε αργά. Έτσι θα σε τιμούν οι άνθρωποι.» Και άλλοτε τον κεντρίζει:«Καθώς προχωράς, αναστέναζε πότε-πότε. Σήκωνε και τα μάτια σου ικετευτικά στον ουρανό, ώστε να προκαλείς την προσοχή των άλλων.

Ο Εγωισμός και η Ταπείνωση

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Ο Εγωισμός και η Ταπείνωση
Προσέχετε τον εαυτό σας. Η πρόοδος στην πνευματική ζωή διακρίνεται με την ολοένα και περισσότερη συναίσθησι της μηδαμινότητός μας.
Ενώ όσο αυξάνει η εκτίμησις του εαυτού μας σε κάτι, τόσο βαδίζουμε στην καταστροφή.

Για μια αγάπη που κατακτά και ξεπερνά τον θάνατο!

  • Από  agiosmgefiras.blogspot.co.uk/
Για μια αγάπη που κατακτά και ξεπερνά τον θάνατο!
Η δική μου πίστη γεννήθηκε από την εμπειρία του ζώντος Χριστού. Πώς και πότε γεννήθηκε; Δεν γνωρίζω, δεν θυμούμαι.

Το μόνο που ξέρω είναι πως κάθε φορά που ανοίγω το Ευαγγέλιο και διαβάζω για το Χριστό, διαβάζω τους λόγους Του, διαβάζω τη διδασκαλία Του, επαναλαμβάνω συνειδητά, με όλη μου την καρδία και την ύπαρξη, όσα είπαν...


Σοκ:Σατανιστικό υλικό θα μοιράζεται σε σχολεία

  • Από  pentapostagma.gr
Σοκ:Σατανιστικό υλικό θα μοιράζεται σε σχολεία
Η οργάνωση Σατανικός Ναός ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει φυλλάδια για τον σατανισμό σε μαθητές στη Φλόριντα, καθώς μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του σχολείου, επιτρέπεται η διανομή θρησκευτικού υλικού.
Μεταξύ των υλικών που έχουν οριστεί να διανεμηθούν, είναι

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η, ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ, ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΖΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ !!!


ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Οι 10 Εντολές


Μια εναλλακτική άποψη για το πώς ο Θεός διάλεξε τους Εβραίους για να δώσει τις εντολες στον κόσμο.
Πρώτα πλησίασε τους Ιταλούς:
- Τί εντολές προσφέρεις;
- Ού φονεύσεις.
- Σκούζι αλλά δεν ενδιαφερόμαστε.

Περί θλίψεων, πόνων και κόπων..

  • Από  tokandylaki.blogspot.gr
Περί θλίψεων, πόνων και κόπων..
Η θλίψις είναι όργανον, εργαλείον, το οποίον κρατεί ο Θεός εις το χέρι Του, και Αυτός μόνος το εργάζεται, καθώς Του υπαγορεύει η άπειρος σοφία Του.
Εις τον κάθε άνθρωπον διαφοροτρόπως το εργάζεται, αναλόγως της ανάγκης που έχει έκαστος.
Η θλίψις με την ποικιλομορφία της εξαγνίζει και αγιάζει τον άνθρωπον εκείνον, που με σοφίαν και γνώσιν την δέχεται. Δηλαδή κάθε θλίψις του χριστιανού είναι θεία επίσκεψις έχουσαν σκοπόν

Σ’ ένα νεαρό για τη μοναξιά και την αληθινή επικοινωνία

  • Από  hellas-orthodoxy.blogspot.com
Σ’ ένα νεαρό για τη μοναξιά και την αληθινή επικοινωνία
Μη φοβάσαι δεν είσαι μόνος. Μόνος είναι εκείνος που δεν γνωρίζει τον Θεό ακόμα και αν όλοι οι άνθρωποι συναναστρέφονται μαζί του.
Αυτός, και στην πιο πολυάριθμη κοινωνία, θα έλεγε - όπως και τώρα λένε κάποιοι - «βαριέμαι, δεν ξέρω τι θέλω να κάνω με τον εαυτό μου, όλα είναι βαρετά». 

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Παράταση στην προφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά για ακόμα ένα 6μηνο έδωσε χθες η
Συνωστισμός φοιτητών αναμένεται στα κεντρικά πανεπιστημιακά ιδρύματα μετά τη
Τέλος στη ζωή του με τραγικό τρόπο έβαλε ένας 52χρονος στο Βουγιάτο Zακύνθου,

Κύριε Παντοκράτωρ ελέησόν με

  • Από  lllazaros.blogspot.gr
Κύριε Παντοκράτωρ ελέησόν με
Ιησού, Σύ που δημιούργησες τούς Αγγέλους, καί είσαι Κύριος αυτών των άυλων όντων, που σε δοξολογούν ασίγητα, Σε δοξολογώ,
Ιησού, πού καλλώπισες όλα τα κτίσματα, Σ΄ευχαριστώ, γιατί με το λογικό που μου έδωσες τα βλέπω και τα χαίρομαι.

Ποιο είναι το μυστικό της ευχής “Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν με” ;;;

Posted: Αυγούστου 7, 2014 at 12:30 πμ, Last Updated:
sp003-620x348
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ”
Όλη η τέχνη είναι αυτή ακριβώς. Είτε περπατάς είτε κάθεσαι, είτε στέκεσαι, είτε εργάζεσαι, είτε βρίσκεσαι στην εκκλησία, άσε τη προσευχή αυτή να γλιστρήσει από τα χείλη σου “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με” με τη προσευχή αυτή στην καρδιά σου θα βρεις εσωτερική ειρήνη και γαλήνη σώματος και ψυχής ( Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ)

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ: Ο ΑΓΙΟΣ


ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ:
Ο ΑΓΙΟΣ
«Θεέ μου, εγώ να εγκαταλείψω την Σμύρνην και την Μητρόπολίν μου; Ποτέ! Θα με καταδιώκη η σκιά του Ιερού Πολυκάρπου και του Γρηγορίου τού Ε΄ ως ανάξιον διάδοχόν του. Είθε μόνον να ηξιούμην τάχιστα να ενωθώ μετ αυτών…»

 Ομιλία του γερ. Πορφυρίου,
Ηγουμένου της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Προδρόμου Βεροίας

Αύρα Ιωνίας
Αναφορά στον Άγιο Χρυσόστομο,
έσχατο Μητροπολίτη Σμύρνης, τον ιερομάρτυρα.

   Στο Άγιον Όρος, αγαπητοί μου αδελφοί, απόψε γιορτάζαμε την Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του μείζονος εν γεννητοίς γυναικών, του αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Έτσι μέσα στον νου και την καρδιά μου τα συναισθήματα και οι σκέψεις είναι πολλά και ανάμικτα. Σκέψεις για το μαρτύριο και το μαρτυρικό φρόνημα, σκέψεις για την άσκηση, σκέψεις για τις σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας.

Φωνές απόγνωσης, από μία ελεύθερη επαγγελματία… Θα τις ακούσει κάποιος; Ή απλά θα περιμένουμε το ξέσπασμα της καταιγίδας;

Posted: Αυγούστου 7, 2014 at 7:29 πμ, Last Updated:
apognosi
Πριν από μερικές μέρες, λάβαμε την παρακάτω επιστολή. Τη δημοσιεύουμε για να δείξουμε το μέγεθος της απόγνωσης των πολιτών. Αλλά και για να προβληματιστούμε. Δείτε τους αριθμούς. Και πείτε εσείς πώς μπορεί να ζήσει αυτή η οικογένεια; Με τί κέφι να συνεχίσει να δουλεύει; Τί όνειρα μπορεί να κάνει το νέο παιδί που σπουδάζει; Και τί θα κερδίσει από τις σπουδές του; Και οι γονείς του σπούδασαν. Και τί πέτυχαν;

Άγιος Πορφύριος: «Η Αποκάλυψη γράφτηκε για να μην γίνει»

Posted: Αυγούστου 7, 2014 at 8:23 πμ, Last Updated:
Nuclear Blash-Explosion-Bomb Blast-Atomic Bomb Blash (21)
Ιερομονάχου Γεωργίου Καυσοκαλυβίτου, Ιερά Καλύβη Ζωοδόχου Πηγής – Ιεράς Σκήτης Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους Σαν σήμερα 6 Αυγούστου του 1945 έπεσε η πρώτη ατομική βόμβα στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας, με καταστροφικά αποτελέσματα. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από αυτό το γεγονός, μόλις που πρόλαβαν για δευτερόλεπτα  και αντίκρισαν  τη φρίκη της

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Οἱ Ἁγίες Σοφία, Πίστη, Ἐλπίδα καὶ Ἀγάπη


Ἔζησαν ὅταν αὐτοκράτορας τῶν ρωμαίων ἦταν ὁ Ἀνδριανός. Ὅταν ἡ τίμια καὶ ἐνάρετη Σοφία χήρεψε, πῆγε μαζὶ μὲ τὶς κόρες της στὴν Ρώμη. Ἐκεῖ ὁ αὐτοκράτορας πληροφορήθηκε ὅτι οἱ τέσσερις γυναῖκες ἦταν χριστιανὲς καὶ διέταξε νὰ τὶς συλλάβουν. Ἀφοῦ χώρισε τὴν μητέρα ἀπὸ τὰ παιδιά της, ζήτησε νὰ παρουσιασθεῖ μπροστὰ του ἡ δωδεκάχρονη Πίστη. Μὲ δελεαστικοὺς λόγους ὁ Ἀνδριανὸς προσπάθησε νὰ πείσει τὴν Πίστη νὰ ἀρνηθεῖ τὸ Χριστό, ἀλλὰ ἀντιμετώπισε τὸ ἄκαμπτο φρόνημα τῆς νεαρῆς. Τότε ὁ σκληρὸς ἡγεμόνας δ ...
περισσότερα...

5 σημάδια ότι είστε «γονείς-θύματα»!

Posted: Αυγούστου 7, 2014 at 10:32 πμ, Last Updated:
18074038_12704fd1ca60f0e3df69e46700e2a2fa.limghandler
Σήμερα, ο ρόλος του γονιού έχει αναβαθμιστεί σε ένα είδους επάγγελμα. Ο σημερινός γονιός καθημερινά κρίνεται για το αν κάνει το σωστό, πως το κάνει, γιατί το κάνει. Είναι σα να δίνει διαρκώς εξετάσεις σε κάποιον «ανώτερο» ψυχολόγο, παιδοψυχίατρο, κοινωνιολόγο ή εκπαιδευτικό. Αποτέλεσμα το φαινόμενο του γονιού-θύμα. Κι όμως τα πράγματα στη ζωή είναι απλά και όπως λένε και οι ψυχολόγοι πρέπει να πιστεύουμε στις απλοποιήσεις: Όση περισσότερη δύναμη δίνεις σε ένα παιδί τόσο πιο πολύπλοκη γίνεται η ζωή σου!

ΟΠΤΑΣΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΙΩΝΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΥΡΑΝΙΟ ΑΡΤΟ

Posted: Αυγούστου 7, 2014 at 11:14 πμ, Last Updated:
"Άξιον Εστίν" - Πρωτάτον.
«Άξιον Εστίν» – Πρωτάτον.

Τον καιρό του Αγίου Σάββα, ήσαν στη Λαύρα του πολλοί και ενάρετοι μοναχοί. Πήγε δε κι ένας πλούσιος ευγενής και άρχοντας για να μονάσει και τον υποδέχθηκε με χαρά ο άγιος. Και επειδή δεν ήταν συνηθισμένος στον κόπο, δεν τον άφηνε να πηγαίνει μαζί με τους άλλους στις βαριές εργασίες της γης, και να επιστρέφει στην Λαύρα την ενάτη ώρα για την ανάγνωση της Ακολουθίας, του

ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ;;;

Γόρτυνος Ιερεμίας: «Ο Σωτηρόπουλος ήταν μεγάλος ομολογητής της πίστης μας»

Posted: Σεπτεμβρίου 5, 2014 at 11:15 πμ, Last Updated:
gortynos
της Στέλλας Μεϊμάρη
Πριν από λίγες μέρες, την Πέμπτη 28 Αυγούστου, εκοιμήθη ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος, θεολόγος, φιλόλογος, συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σταυρός».
Η εξόδιος ακολουθία του εψάλη την Παρασκευή 29 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Θυμωμένο κριάρι επιτίθεται σε… drone

Posted: Σεπτεμβρίου 5, 2014 at 8:00 μμ, Last Updated:
Angry ram takes down a drone
Την… ιδιωτική ζωή ενός κριαριού παραβίασε ένα drone, το οποίο χρησιμοποιούσε ο ιδιοκτήτης του για να «τραβήξει» εναέριες λήψεις, στη Νέα Ζηλανδία, με αποτέλεσμα το μηρυκαστικό να εξαγριωθεί.
Το κριάρι έβοσκε ανέμελο στο βουνό, όταν η παρουσία του drone άρχισε να το ενοχλεί.

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ: «ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΟΓΑ»

Posted:
ta-mikra-paidia-den-einai-aloga
ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ: «ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΟΓΑ»
Ο μεγιστάνας των ακινήτων και τηλεοπτικός αστέρας, Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε μια εκστρατεία κατά των εμβολίων που χορηγούνται στα μικρά παιδιά στις ΗΠΑ… Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν στις Ηνωμένες Πολιτείες διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για την επικινδυνότητα των εμβολίων, για τις οποίες προειδοποιεί ο Τραμπ… Αυτές θέλουν τους εμβολιασμούς να δημιουργούν αυτισμό…

Από τι κινδυνεύετε όταν τρώτε τα νύχια σας;

Posted:
nuxia
Συνιστά μία από τις πλέον διαδεδομένες κακές συνήθειες. Συνήθως, ένας άνθρωπος ξεκινά να τρώει τα νύχια του σε πολύ μικρή ηλικία ενώ οι περισσότεροι «κουβαλούν» την ονυχοφαγία για αρκετά χρόνια της ζωής τους. Εκτιμάται πως ένας στους δύο έφηβους ηλικίας 10 έως 18 ετών έχει αυτή τη συνήθεια η οποία δε σταματά στις ηλικίες 18-22 όπου ένας στους τέσσερις τρώει συστηματικά τα νύχια του. Οι περισσότεροι σταματούν γύρω στα 30 τους.

Ο Ρώσος Άγιος Ιερομάρτυρας Ανδρόνικος

  • Από  russiantheology.blogspot.gr
Ο Ρώσος Άγιος Ιερομάρτυρας Ανδρόνικος
Ο άγιος ιερομάρτυς Ανδρόνικος γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1870 στο χωριό Ποβόντνεβο της επαρχίας Γιαροσλάβ, στην κεντρική Ρωσία. Στο άγιο Βάπτισμα έλαβε το όνομα Βλαδίμηρος.
Στην ηλικία δέκα χρονών γράφτηκε σε Εκκλησιαστικό Σχολείο και μετά την αποφοίτηση του, το 1885 στο Εκκλησιαστικό Σεμινάριο του Γιαροσλάβ.
Το 1891, ως αριστούχος απόφοιτος του Σεμιναρίου, έγινε δεκτός στη Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας. Τα χρόνια εκείνα ό νεαρός φοιτητής συναντήθηκε με τον άγιο Ιωάννη της Κρονστάνδης και ζήτησε τις φωτισμένες συμβουλές του.

Άδικα τον απέλυσες, δεν ήταν κλέφτης

  • Από  xristianos.gr
Άδικα τον απέλυσες, δεν ήταν κλέφτης
του Γέροντα Πορφύριου
Ο Γέρων Πορφύριος είπε σε κάποιον επισκέπτη του ότι έβλεπε πως κάτι κακό είχε κάνει στη ζωή του. Εκείνος του απάντησε ότι δεν ένοιωθε να τον ενοχλεί η συνείδησή του σε οτιδήποτε κι ότι τριάντα τόσα χρόνια που βρισκόταν στην Αθήνα, όπου είχε ένα εμπορικό κατάστημα, υπήρξε ένας τίμιος έμπορος. Δεν θυμόταν ο άνθρωπος να είχε κάνει οποιοδήποτε κακό.

H πίστη τρέφεται και με τα καλά έργα!

  • Από  inagiounikolaoutouneou.gr
H πίστη τρέφεται και με τα καλά έργα!
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
«Όσοι υπερηφανεύονται για τα καλά τους έργα και δεν έχουν πίστη στο Θεό, μοιάζουν με λείψανα νεκρών, που είναι ντυμένα με ωραία ρούχα, αλλά δεν αισθάνονται την ωραιότητά τους. Σε τι ωφελείται, δηλαδή, ο άνθρωπος , όταν έχει ψυχή ντυμένη με καλά έργα αλλά νεκρή;

Πατρών Χρυσόστομος: Χτυπούν τα ιερά και τα όσια μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά το σκαρί μένει όρθιο

  • Από  desk agioritikovima
Πατρών Χρυσόστομος: Χτυπούν τα ιερά και τα όσια μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά το σκαρί μένει όρθιο
"Κάποιοι χρησιμοποιήσαν το εκπαιδευτικό σύστημα για να ξερριζώσουν ο,τι ιερό και ωραίο είχε ο Έλληνας στην καρδιά του" αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος προς τους Εκπαιδευτικούς με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Αναλυτικά: 
 
Αγαπητοί μου Εκπαιδευτικοί,
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, προκειμένου να εκφράσω τις ευχές μου προς όλους σας, ώστε να έχετε ενίσχυση παρά Κυρίου, για υγεία και δύναμη προς επιτέλεση του πολυευθύνου πνευματικού σας έργου.

Γέροντας Παΐσιος: Ο Θεός παρακολουθεί όχι μόνον τον άνθρωπο, αλλά και όλο το σύμπαν

  • Από  hellas-orthodoxy.blogspot.gr
Γέροντας Παΐσιος: Ο Θεός παρακολουθεί όχι μόνον τον άνθρωπο, αλλά και όλο το σύμπαν
«Μνήμη Θεού» σημαίνει ότι ο νους είναι στον Θεό, ζει ο άνθρωπος τον Θεό, οπότε βλέπει παντού τον Θεό.
Αυτός που κατορθώνει να έχει συνέχεια τον νου του στον Θεό, αισθάνεται συνέχεια την παρουσία του Θεού και συγκλονίζεται από ευγνωμοσύνη, γιατί όλα τα βλέπει ως ευλογία του Θεού

Νηστίσιμο κέικ χωρίς μίξερ

  • Από  briefingnews.gr
Νηστίσιμο κέικ χωρίς μίξερ
Χωρίς αυγά και βούτυρο με σοκολατένια γεύση! Πανεύκολο χωρις να λερώνουμε το μίξερ.

Τι χρειαζόμαστε:


    1 φλ. ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
    3/4 φλ. καλαμποκέλαιο (ή οποιδήποτε λάδι θέλουμε)
    1 1/2 κ.σ. ξύδι (από καλό κόκκινο ξύδι)
    1 1/2 κ.σ. κονιάκ
 

«Θέλω να με φωνάζετε….» (Θαύμα της Παναγίας)

  • Από  pentapostagma.gr
«Θέλω να με φωνάζετε….» (Θαύμα της Παναγίας)
Έχουμε μια προσωπική μαρτυρία, της αείμνηστης γερόντισσας Μακρίνας, μοναχής, από την Πορταριά του Βόλου, που την διηγείτο τακτικά. Την άκουσα και γω, προσωπικά, παρουσία και άλλων χριστιανών.
Μια νεαρά σχετικώς κυρία, είχε υποστεί κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο με αποτέλεσμα να παραλύσει τελείως από τη μέση και

«Κλεινέ το στόμα εκείνου πού κατηγορεί τον άλλον...»

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
«Κλεινέ το στόμα εκείνου πού κατηγορεί τον άλλον...»
Μην παραδώσεις την ακοή σου στους λόγους όποιου καταλαλεί, ούτε τους δικούς σου λόγους στην ακοή ενός φιλοκατήγορου, μιλώντας ή ακούγοντας μ' ευχαρίστηση κατά του πλησίον σου, για να μη χάσεις τη θεία αγάπη και βρεθείς απόκληρος από την αιώνια ζωή.

Πρέπει με ευχαριστία να υπομένομε το θέλημα του Κυρίου

  • Από  xristianos.gr
Πρέπει με ευχαριστία να υπομένομε το θέλημα του Κυρίου
Όπως το κερί αν δεν ζεσταθεί και μαλαχθεί πολύ δεν μπορεί να δεχτεί την σφραγίδα που βάζουμε πάνω του, έτσι και ο άνθρωπος αν δεν δοκιμαστεί με κόπους και ασθένειες δεν μπορεί να λάβει τη σφραγίδα της αρετής του Θεού.
Γι’ αυτό ο Κύριος λέει στο θείο Παύλο: «Σου αρκεί η χάρη μου, γιατί η δύναμη μου ολοκληρώνεται στην ασθένεια».
Και ο ίδιος ο Απόστολος καυχιέται με τα εξής λόγια: «Με πολλή

Νεράντζης για σύμφωνο συμβίωσης: Μετά θα αναγνωρίσουμε την παιδοφιλία και την κτηνοβασία;

  • Από  protothema.gr
Νεράντζης για σύμφωνο συμβίωσης: Μετά θα αναγνωρίσουμε την παιδοφιλία και την κτηνοβασία;
Στην εξίσωση της παιδοφιλίας με την ομοφυλοφιλία προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Νεράντζης, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή για το Σύμφωνο Συμβίωσης εξέφρασε με έντονο τρόπο την διαφωνία του.
Το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν ζητήσει με παρεμβάσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατικής

“Στην Προκυμαία της Σμύρνης” – Η Μικρασιατική Καταστροφή όπως την έζησε και την κατέγραψε ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Posted by spitha80 στο Σεπτεμβρίου 17, 2014

σμυρνη 

Γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1899. Μόλις 20 χρονών διετέλεσε πολεμικός ανταποκριτής της «Τορόντο Σταρ» στην Ευρώπη και περιέγραψε τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το 1925 εκδίδει το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο του «Στην εποχή μας» με πρώτο διήγημα το διήγημα «Στην προκυμαία της Σμύρνης».


Απίθανες 3D ζωγραφιές!

Spectacular 3D Pencil Drawings That Are Mindblowing
Πραγματικά θα σας τρελάνουν!