Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Δείτε σύντομα κλιπάκια (Gifs) που μας δείχνουν την ομορφιά της φύσης!

 Πραγματικά πανέμορφα, αξίζει να δείτε τις κινούμενες εικόνες!


ΤΙ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΡΑΓΕ ;;;


Ο Μακαριστός Ιάκωβος Τσαλίκης: Ο πολλαπλασιασμός του Προσφόρου και της μανέστρας.

γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης
Τον Αύγουστο του 1963 ήρθανε στη Μονή 75 λιβαναταίοι.
Εργαστήκανε για τη στέρνα της Μονής, το Αγιονέρι, εθελοντικά. Το έχουν τάμα πολλοί από τις Λιβανάτες, την πατρίδα του Οσίου Δαβίδ, να προσφέρουν κάτι στη Μονή του συμπατριώτη τους, χρήματα ή εργασία. Έτσι φτάσανε τότε 75 άντρες για να κάνουν το έργο της στέρνας. Και στη Μονή βρισκόσανε άλλοι 15, για να βοηθήσουν.

ΣΥΡΙΖαίος σκότωσε ταξιτζή!


Του Γιώργου Καρακίτσου (geo.kara@hotmail.com) 
Σήμερα λοιπόν ήρθε η ώρα να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου. Ξέρω ότι σε πολλούς δεν θα αρέσει η σκέψη μου, για αυτό σας προειδοποιώ από τώρα. Φυσικά, ίσως να κάνω λάθος και η σκέψη μου να 
είναι και αυτή λάθος. Αλλά όλοι δικαιούμαστε να κάνουμε λάθη!

ΓΙΑ ΤΟ ... ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ !!!

Ισραήλ: Δικάζουν παιδιά σε στρατιωτικά δικαστήρια!


israhl-dikazoun-paidia-se-strativtika-dikasthria

Μια νέα έκθεση από την οργάνωση Defence for Children International Palestine επισημαίνει ένα φρικτά τρομακτικό γεγονός. Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διώκει τα παιδιά σε στρατιωτικά δικαστήρια (αλλά όχι αν είναι Εβραίοι). Μερικοί ίσως εκπλαγούν να μάθουν οτι αυτο δεν το κάνει ουτε το Ιράν, ούτε η Ρωσία, ούτε η Σαουδική Αραβία, ουτε η Συρία ή μια οποιαδήποτε άλλη χώρα που το Ισραήλ ενδεχομένως να θελει να επιτεθεί στο μέλλον... Αυτη την τακτική, σύλληψης Παλαιστίνιων παιδιών και δίκης σε στρατιωτικό δικαστήριο, την έχει μόνο το Ισραήλ.

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΑΜΠΡΟ Ή ΝΥΦΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟ Ή ΙΕΡΕΑ !!!

Δράματα και τραύματα στο Γάμο

πολιτικός γάμος

Αρχιμ. Δανιήλ Γ. Αεράκη, ιεροκήρυκος 

Με την άδεια του γάμου ο εκκλησιαστικός λειτουργός, χωρίς να το έχει πολυβασανίσει, είναι σαν να προετοιμάζει και την έκδοση του διαζυγίου του γάμου. Φαντάζεστε πολεοδομικό γραφείο να εκδίδει άδεια οικοδομήσεως σπιτιού τόσο πρόχειρα, ώστε να μην εξετάζει καθόλου, αν υπάρχει στατική μελέτη, αν μπορούν να εξευρεθούν τα κατάλληλα υλικά ή αν προβλέπονται θεμέλια; Ένα τέτοιο πολεοδομικό γραφείο σε λίγο καιρό θα υποχρεωθεί να υπογράψει τογκρέμισμα της οικοδομής. Υπάρχει δε περίπτωση, να κληθεί να αναγνωρίσει αυθαίρετο κτίσμα, με την καταβολή κάποιου προστίμου.

Φθιώτιδος Νικόλαος: Όλοι να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή! Διαδώστε το!

Φθιώτιδος Νικόλαος
Αγαπητοί μου αδελφοί.
Οι δυσάρεστες εκπλήξεις που παρουσιάζει το σύστημα της Νέας Εποχής είναι απανωτές και τόσο ανησυχητικές, ώστε να διερωτώμεθα, που βαδίζομε και που θα φθάσωμε.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη έτοιμη πρόταση χρηματοδοτήσεως ενός προγράμματος τεχνολογικής έρευνας σε ανθρώπινα έμβρυα. Θα χρησιμοποιεί δηλαδή ανθρώπινα έμβρυα σε πειράματα για την επίτευξη άλλων σκοπών, όπως λένε οι υποστηρικτές της ιδέας αυτής, ωφέλιμων για τον άνθρωπο. Θα θυσιάζεται η ζωή, θα γίνεται πειραματόζωο το έμβρυο χάριν δήθεν της επιστήμης.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΣ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΜΜΕ ΟΤΑΝ ΔΕ ΜΑΣΑΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ


1Συνάντηση Ν. Νικολόπουλου-Μητροπολίτη Πειραιώς: Σε διωγμό η Εκκλησία

Στην κοινή διαπίστωση ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα τελεί σήμερα υπό καθεστώς ενός άτυπου διωγμού από τις κυβερνήσεις κατέληξαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και ο γ.γ. του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ, ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ


1Ο νέος προπονητής του Άρη, Σέρβος Ζόραν Μιλίνκοβιτς, μιλώντας σε οπαδική εφημερίδα της ομάδας πέραν όλων των άλλων αγωνιστικών και μη θεμάτων μίλησε και για τον Γέροντα Παΐσιο και την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος.
Ακολουθεί το συγκεκριμένο απόσπασμα: 

Θέλετε να μας πείτε, δηλαδή, ότι η όλη κατάσταση στην Ελλάδα δε σας προβλημάτισε καθόλου στην απόφαση σας ν’ αποδεχτεί τη πρόταση του Άρη;

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ

15Έλεγε ο π. Ιάκωβος σε προσκυνητές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω του, στον αυλόγυρο της Μονής και ζητούσαν να τους μιλήσει για προβλήματα που έχουν συχνά αθέατες πτυχές και τα οποία πολλές φορές προκαλούν περιπέτειες:

Ο μοναχισμός και ο γάμος είναι πολύ δύσκολα πράγματα. Για να πετύχεις σ' αυτά χρειάζονται βάσεις, υπομονή, καλή προετοιμασία, αλλά και καλή οδηγία.

Αντιστάθηκα στις πιο μεγάλες και γοητευτικές προτάσεις...

taxiarhes.blogspot
Ιωάννης Καποδίστριας, 11/2/1776 - 27/9/1831
Σαν ψέματα μου φαίνεται. Υπήρξε όντως τόσο ακέραιος και ικανός; Απ’ αυτόν απορρέουν τόσες πρωτοβουλίες, τόσα επιτεύγματα;
Κόμης με τρία πτυχία, στα νιάτα του γιάτρευε στην γενέτειρά του τον απλό λαό, αναλάμβανε τη σύνταξη νέου συντάγματος και ίδρυε πλήθος σχολείων στην Επτάνησο.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Τα πιο παράξενα σύνορα στον κόσμο!
17/8/2013 6:00:00 μμ


Όσο κι αν φαίνεται παράξενο η γέφυρα στον ποταμό Saint Lawrence που ενώνει δύο μικρές νησίδες αποτελεί τη μικρότερη διεθνή γέφυρα στον κόσμο. Το ένα νησάκι (το μεγάλο αριστερά στις φωτό) ανήκει στον Καναδά και το μικρό στις ΗΠΑ, ενώ το δεύτερο αποτελεί την πίσω αυλή του σπιτιού που υπάρχει στη μεγάλη νησίδα.

Ο ιδιοκτήτης για να έχει πρόσβαση στον… κήπο του έπρεπε να κατασκευάσει μια γεφυρούλα, το μήκος της οποίας δεν ξεπερνά τα 9 μέτρα, ενώνοντας έτσι στην ουσία Καναδά και Αμερική! Και χωρίς καν να το καταλάβει έγινε δημοφιλές… αξιοθέατο όσων ήθελαν να δουν από κοντά αλλά και να απαθανατίσουν τη γέφυρα.


Πηγή: perierga.gr

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: ΜΗ ΛΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ «ΘΕΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ»!


1Τον Οκτώβριο του 1990 βρέθηκα, λόγω διαφόρων προβλημάτων, σε μια όχι καλή πνευματική κατάσταση και δοκίμασα αφόρητους πειρασμούς.
Μη έχοντας ούτε τη δύναμη να προσευχηθώ- ήταν ένα πολύ  παράδοξο πράγμα- περιορίστηκα για κάμποσες ημέρες, αντί άλλης προσευχής, να λέω: «Θεέ μου, είμαι αμαρτωλός, δεν έχω τρόπο να μιλήσω μαζί σου».

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Χαρίτων ὁ Ὁμολογητής


Κατεῖχε μεγάλη κοινωνικὴ θέση στὸ Ἰκόνιο, ἀλλὰ καὶ μεγάλες χριστιανικὲς ἀρετές. Ὅταν, λοιπόν, ὁ αὐτοκράτωρ Αὐ&rho ...
περισσότερα...

Ιωάννης Καποδίστριας: Η Εκκλησία είναι εγγύηση του Έθνους



ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ:
 «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»

     Η ενίσχυση του κύρους της εκκλησίας είναι η βάση για την αναγέννηση του Έθνους. Αυτό τονίζει σε βαρυσήμαντη εγκύκλιο επιστολή που απέστειλε προς τους Έλληνες στις 18 Απριλίου 1819 ο Ιωάννης Καποδίστριας.[1]
Προφητικός ο λόγος του κυβερνήτη της Ελλάδας που γράφεται δύο χρόνια, πριν ξεσπάσει η Επανάσταση της Παλιγγενεσίας και εννιά χρόνια προτού κληθεί να κυβερνήσει το μικρό αλλά ελεύθερο Ελληνικό κράτος.

Μικρασιατική καταστροφή - Συγκλονιστική μαρτυρία: «Οι Τούρκοι κατεβαίναν και σφάζαν τους Έλληνες»


Μικρασιατική καταστροφή
Οι αναμνήσεις της Ελένης Καραντώνη από το Μπουνάρμπασι, έντεκα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης. Μια από τις πολλές αυθεντικές μαρτυρίες τις οποίες συγκέντρωσε το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών.
«...Άρχισε ο στρατός μας να φεύγει. Χτυπούσαν τις πόρτες μας και ζητούσαν ρούχα για να βγάλουν το χακί από πάνω τους. Πόσους δεν ντύσαμε! Οι μεγάλοι οι δικοί μας ξεκουμπίστηκαν και φύγανε κι αφήσαν τον κόσμο στο έλεος του Θεού. Εφταναν οι στρατιώτες ξυπόλυτοι, γυμνοί, κουρελιασμένοι, πρησμένοι, νηστικοί.

ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ Δείτε γιατί είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας


piperi_01.jpg
Το κλασσικό μαύρο πιπέρι είναι αυτό που χρησιμοποιούμε κατά κόρον στην Ελλάδα. Προσφέρει πολλά στον οργανισμό. Δείτε:
Προέρχεται από τους καρπούς των φυτών της οικογένειας Piperaceae και η καυτερή του γεύση οφείλεται στο αλκαλοειδές πιπερίνη. Το μαυροπίπερο ερεθίζει συγκεκριμένους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας, που με τη σειρά τους στέλνουν το μήνυμα στο στομάχι και αυτό εκκρίνει υδροχλωρικό οξύ, προετοιμάζοντάς το να δεχτεί την τροφή που καταπίνουμε.

Το μικρό εκκλησάκι με τα 17 πλατάνια στη στέγη του


Το μικρό εκκλησάκι με τα 17 πλατάνια στη στέγη του

Δεκαεφτά μεγάλα δέντρα στην στέγη ενός μικρού πέτρινου ναϊδρίου. Μια εικόνα που αν στις φωτογραφίες φαίνεται εντυπωσιακή, από κοντά προκαλεί τουλάχιστον δέος. Πιστοί αλλά και σκεπτικιστές επισκέπτονται κατά χιλιάδες το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας που πανηγυρίζει σήμερα για να δουν το θαύμα ή το παράδοξο, ανάλογα με την οπτική του καθενός.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Φιλαργυρία καί ἐλπίδα στόν Θεό

χρυσάφι θησαυρός μπαούλο
Ἁγίου Δημητρίου τοῦ Ροστώφ
«ΠΛΟΥΤΟΣ ἐάν ρέη, μή προστίθεσθε καρδίαν» (Ψάλμ. 61. 11). Μή θαμπώνεσαι ἀπό τόν πλοῦτο. Θαμπώσου ἀπό τή δόξα καί τήν παντοδυναμία τοῦ Θεοῦ, καί στήριξε σ' Αὐτόν κάθε ἐλπίδα σου. Μή δίνης τήν καρδιά σου στό χρυσάφι. Δῶσε τήν στόν Κύριο καί μή φοβᾶσαι οὔτε γι' αὐτή τή ζωή οὔτε γιά τήν ἄλλη.

ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ... ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ !!! ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ, ΠΟΔΟΠΑΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ !!! ΩΡΑΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ !!!

Νέοι βανδαλισμοί χριστιανικών ναών από ισλαμιστές στη Συρία

bandalismoi-xristianikon-naon-apo-islamistes-sti-syria
Αντάρτες ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία πρόκειται στην al-Qaeda   πυρπόλησαν την Πέμπτη τα αγάλματα και τους σταυρούς σε δύο εκκλησίες της πόλης Ράκα, στα βόρεια της Συρίας  ενώ κατέστρεψαν το σταυρό του καμπαναριού της μίας από αυτές.

Τον άρτον ημών τον επιούσιον, τί σημαίνει;

Τον άρτον ημών τον επιούσιον
«Προϊούσης της προσευχής αιτούμεθα και λέγομεν: «τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον».
Τούτο δύναται και πνευματικώς και απλώς να νοηθή, επειδή και εκατέρα η ερμηνεία θεία ευδοκία λυσιτελεί εις σωτηρίαν.
Διότι άρτος ζωής ο Χριστός εστί, και ο άρτος ούτος ουκ εστί πάντων, αλλά ημέτερος εστί.

ΚΑΥΤΑ ΚΑΙ ... ΠΙΠΕΡΑΤΑ !!!

Μπρος Γκρεμός και πίσω…ρέμα;

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
Σε εξαιρετικά ‘καλή διάθεση’ φάνηκε να είναι ο Αντιπρόεδρος της Συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και Υπουργός Εξωτερικών κ Βενιζέλος στη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε για την Σύνοδο των χωρών μελών του ΟΗΕ.

ΣΙΓΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΑΤΕ !!!

ΕΒΡΑΙΟΣ ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ: «ΝΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ»!!!


Πρόκειται για τον αρχισιωνιστή (και πιθανόν πρακτορίσκο) Ραββίνο Μορδεχάϊ Φριζή, που υβρίζει αδιαλείπτως την Ελλάδα - τη χώρα που τον γέννησε και τον μεγάλωσε και για την οποία σκοτώθηκε ο παππούς του!!! - και την Ορθοδοξία! Καμαρώστε τον στο ακόλουθο βίντεο, ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΠΩΣ Η ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ:
ΔΕΙΤΕ : ΕΔΩ
ΣΑΒΒΑΤΟ  28  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013