Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΠΑΠΙΚΟΥΣ

ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΗ “ΕΠΕΜΒΑΣΗ” ΤΟΥ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ




Συγκλονιστικὸ θαῦμα τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος κατὰ τῶν Παπικῶν

12 Νοεμβρίου 1716 –

Ὁ Ἅγ. Σπυρίδων ἀποτρέπει τοὺς Παπικοὺς (Ρωμαιοκαθολικοὺς)

ἀπ’ τὸ νὰ χτίσουν ἀλτάριο στὸν ναό του!



. Τὸ 1716 οἱ Τοῦρκοι πολιόρκησαν στενὰ τὴν Κέρκυρα. Πενήντα χιλ. στρατὸς καὶ ἀρκετὰ καράβια κύκλωσανε τὸ νησὶ καὶ τὸ ἀπειλοῦσαν ἀπὸ στεριὰ καὶ θάλασσα. Τὰ βαρβαρικά στρατεύματα εἶχαν συγκεντρωθεῖ στὸ ἀκρότειχος τῆς πόλεως. Ὁ Πιζιάνης, ποὺ ἦταν ἀρχηγὸς κατὰ τὴν πολιορκία ἐκείνη τῶν δυνάμεων τῆς Ἑνετικῆς Δημοκρατίας, περίμενε τὴν μεγάλη ἐπίθεση τῶν ἔχθρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

«Μπεστ Σέλλερ» το Ευαγγέλιο στην Τουρκία
Με κομμένη κυριολεκτικά ανάσα παρακολούθησε το κοινό τη διάλεξη του γνωστού Δημοσιογράφου Νίκου Χειλαδάκη , που έγινε στο Δήμο Θέρμης και μεταδόθηκε από τον Τηλεοπτικό Σταθμό 4ε της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, σχετικά με την Ορθοδοξία στη σημερινή Τουρκία.

Διδαχαὶ π. Ἐπιφανίου Θεοδωροπούλου

ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΦΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ

Μέρος Γ'
 
         ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ Η' ΔΟΥΛΟΙ 

  • Έχουμε την εντύπωση ότι εμείς σήμερα είμεθα ελεύθεροι. Αλλά είμεθα στην πραγματικότητα; Εμείς, βέβαια, δεν έχουμε, αφεντικά της παλαιάς εποχής, αλλά είμεθα δούλοι, λίγο ή πολύ στα πάθη μας. Ο άλλος βλέπει κάτι στην τηλεόραση και λέγει: «Αύριο θα πάω να αγοράσω αυτό, που διαφημίζεται», χωρίς να του χρειάζεται. Αυτό λέγεται ελευθερία; Όταν η γυναίκα βλέπει την μία ή την άλλη στην τηλεόραση ν' αλλάζουν «μοντελάκια» και λέγει: «Δεν μπορώ να πάω με το ίδιο φόρεμα σε δύο γάμους», αυτό είναι ελευθερία;
    Πιστεύουμε

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ


Η βλασφημία
Κατά τόν ἱερό Χρυσόστομο

Τίποτα χειρότερο!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τη βλασφη­μία! Καμιά αμαρτία δεν συγκρίνεται μαζί της. Ούτε τίποτ' άλλο παροργίζει τόσο το Θεό, όσο το να βλασφημείται τ' όνομά Του. Γι' αυτό δεν πρέπει κα­νείς ούτε ν' αμελήσει και να παρασυρθεί ο ίδιος, μα ούτε και ν' αδιαφορήσει, αν ακούσει το φίλο του ή τον εχθρό του να βλαστημάει. Αυτή η αμαρτία αυξάνει όλα τα κακά, ταράζει και συγχύζει όλη μας τη ζωή και στο τέλος μας ετοιμάζει ατέλειωτη κό­λαση και αφόρητη τιμωρία.

ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΦΥΓΕ ΣΑΝ ΧΤΕΣ 12/12/2008)

 
 

«Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα αλλά και με πλήρη συναίσθηση της ιστορικότητας των στιγμών και το βάρος της ευθύνης που μου αναλογεί, λυπούμαι ειλικρινά, γιατί δεν μπορώ να αποδεχθώ και να υπογράψω το Σχέδιο Ανάν όπως, τελικά, διαμορφώθηκε.
Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο.
Δεν θα παραδώσω ‘Κοινότητα’ χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
Στις 24 Απριλίου θα τοποθετηθείτε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν. Θα αποφασίσετε για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου. Για τη γενιά μας, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς.
Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας. Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα. Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση. Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας.
Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη».
Νίκος Χιδίρογλου

ΜΠΡΑΒΟ ΧΙΜΠΑΝΤΖΗ! ΕΙΠΕΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ: ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ

http://www.newsbeast.gr/
politiki/arthro/273260/o-papadimos-zita-apo-tous-upourgous-na-sikosoun-ta-manikia/

ΡΟΥΘ

π. Αθανασίου Μυτιληναίου

ΘΑΥΜΑ - ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΠΟΥ ΜΑΤΩΝΕΙ


ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ,13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1943…ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Οι Γερμανοί μπήκαν στα Καλάβρυτα στις 09/12. Δημιούργησαν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πόλη, προκειμένου να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει. Την έντονη ανησυχία των κατοίκων κατάφερε, παραπλανώντας τους, να κατευνάσει ο Γερμανός Διοικητής, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται κανείς να πάθει τίποτε και ότι ο στόχος τους ήταν η εξόντωση των ανταρτών. Προχώρησαν αρχικά στην πυρπόληση σπιτιών που ανήκαν σε αντάρτες και αναζήτησαν την τύχη των Γερμανών τραυματιών της Μάχης της Κερπινής.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ