Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

«Διάκο γδύσου, δεν θα συνεχίσεις…»




Σε μια πανήγυρι της Μονής των Ιβήρων, στα παλιά χρόνια πήγε και ένας διάκος από τον κόσμο. Έλαβε μέρος στην μεγάλη Αγρυπνία.
Στον Όρθρο ο Τυπικάρης του λέγει: «Πρόσεξε, διάκο, εμείς εδώ

Ο ζητιάνος Επίσκοπος




Ήρθαν νέα στο χωριό ότι θα έρθει ο . Αποφάσισαν να τον υποδεχτούν με δόξα και τιμή. Όταν επιτέλους έφτασε η αναμενόμενη μέρα, πήγε ο διάκονος στο σταθμό να τον παραλάβει. Οι επιβάτες που κατέβηκαν απο το τρένο δεν ηταν πολλοί. Από το πρώτο βαγόνι κατέβηκε ένας γέροντας με πολύ απλά ρούχα. Στάθηκε λιγο στην πλατφόρμα και περίμενε αλλά δεν πλησίασε κανένας…


Έτσι ρώτησε έναν περαστικό πως να πάει στο χωριό. Είχε περπατήσει κανένα μισάωρο όταν άκουσε κάποιο θόρυβο…γύρισε

ΝΕΡΩΝΕΣ καὶ ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (Δ. Νατσιός) «Ὅσοι δάσκαλοι, ὅσοι πιστοὶ πετᾶμε τὰ βιβλία-κουρελουργήματα καὶ διδάσκουμε Εὐαγγελικὲς Περικοπὲς καὶ Βίους Ἁγίων».


Νέρωνες κα Διοκλητιανο στ σχολεα

Γράφει ὁ Δημ. Νατσιός
Δάσκαλος-Κιλκίς

«Καὶ οἱ ἀπεργίες, Γέροντα, τί κακὸ κάνουν! Ὁλόκληρο μήνα χωρὶς μαθήματα τὰ παιδιά, νὰ γυρίζουν στοὺς δρόμους!
-Ἐγὼ λέω τοὺς δασκάλους ποτὲ νὰ μὴν κάνουν ἀπεργία, ἐκτὸς ἂν πᾶνε νὰ καταργήσουν τὰ θρησκευτικά, τὴν προσευχὴ ἢ νὰ κατεβάσουν τὸν σταυρὸ ἀπὸ τὴν σημαία. Τότε πρέπει νὰ διαμαρτυρηθοῦν….». (Ἁγίου Παϊσίου Ἁγιορείτου, Λόγοι Α´-

 Ναύπλιο: Η πορεία της δολοφονίας του Κυβερνήτη (1831)

Το Ναύπλιο δεν είναι μόνο μια πανάρχαια πόλη, στην οποία ο Μύθος και η Ιστορία χάνονται στο βάθος του χρόνου, η πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου κράτους, στους δρόμους της οποίας παίχθηκε η ιστορία του Νέου Ελληνισμού αλλά και μια τραγική και «θανάσιμη» πόλη. Το κυριακάτικο πρωινό της 27ης Σεπτεμβρίου 1831 στις 6.45′ περίπου με το παλιό ημερολόγιο, στην πόρτα του Αγίου Σπυρίδω­νος δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας.
Πλατεία Σιντριβανίου με το Παλατάκι του Καποδίστρια


 Άγιος στάρετς Αλέξιος: χαμένος στην ειρήνη τού Θεού..

Γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1846 ,στην πολύτεκνη οικογένεια του πρωθιερέως Α. Π. Σολοβιόφ, προϊσταμένου του Ι.Ναού της Εκκλησίας του Αγ. Συμεών του Στύλιτη στη Μόσχα . Σε ηλικία 8 ετών η μητέρα του εκοιμήθη. Έψαλε στη χορωδία της εκκλησίας και υπηρετούσε τον πατέρα του στο Άγιο

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ, 'Η ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1950 - 1975 'Η ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !!! ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΔΕΛΥΡΟ ΑΥΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ" !!! ΗΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ... ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ !!! ΕΜΠΡΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ... ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

Τι αναφέρει επιστολή υπερπολύτεκνου πατέρα προς τον Υπ.Παιδείας για τα νέα Θρησκευτικά


Μια λιτή και απόλυτα σαφή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας ένας υπερπολύτεκνος πατέρας από την Θεσσαλονίκη επιστρέφει τα βιβλία των Θρησκευτικών ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιεχόμενό τους.


Διαβάστε τι αναφέρει στην επιστολή του:
Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Με την χάρη του Θεού, είμαι πολύτεκνος πατέρας 10 παιδιών, εκ των οποίων τα 7 είναι μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου, και

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!

Πόποβιτς

Αχ, Ιουστίνε……

Ένα περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς, του μεγάλου αυτού Σέρβου Θεολόγου και  ομολογητή.
Πρέπει να ήταν το έτος 1929, δηλαδή όταν ο Άγιος ήταν σε ηλικία 35 ετών. Ήταν καλοκαίρι, και ξεκίνησε απὸ το Βράνιε με προορισμὸ το Μοναστήρι του Αγίου Προχόρου.
Πήγαινε συχνά στο Μοναστήρι αυτό, με το οποίο και είχε

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!



ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                      5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Ἡ Ἁγία Χαριτίνη

Ἔζησε στὰ χρόνια του Διοκλητιανοῦ (284 – 305). Ἦταν χριστιανὴ καὶ δούλη ἑνὸς πλουσίου Ρωμαίου, τοῦ Κλαυδίου. Ὅταν ὁ κόμης Δομέτιος ἔμαθε τὴν πίστη τῆς Χαριτίνης ζήτησε ἀπὸ τὸν Κλαύδιο νὰ τοῦ τὴν στείλει γιὰ νὰ τὴν ἐξετάσει ὁ ἴδιος. Ἡ Ἁγία παρουσιάστηκε στὸν κόμη καὶ χωρὶς νὰ δειλιάσει ὁμολόγησε τὴν ἀληθινὴ πίστη τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ὁ Δομέτιος ἐξοργισμένος ἀπὸ τὴν ὁμολογία πίστεως τῆς Χαριτίνης διέταξε τὸν βασανισμό της καὶ στὴν συνέχεια ζήτησε νὰ τὴν ρίξουν στὴ θάλασσα δένοντάς της μία πέτρα σ ...
περισσότερα...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ





ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

5 Οκτωβρίου

Γιορτάζουν:  Ερμογένης, Χαριτίνη.

μ.Χ.
610
Ο έξαρχος της Αφρικής Ηράκλειος αναγορεύεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου μετά την ανατροπή του διεφθαρμένου Φωκά.