Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Η αμφίεση της γυναικας μέσα στους ιερούς ναούς





Η ενδυμασία μας στο ναό να είναι καλή από κάθε πλευρά. Να είναι κόσμια και όχι εξεζητημένη. Γιατί το κόσμιο είναι σεμνό, ενώ το εξεζητημένο είναι άσεμνο.
Αυτό ακριβώς μας παραγγέλλει και ο απόστολος Παύλος, όταν λέει: «Θέλω να προσεύχονται οι άνδρες σε κάθε τόπο, σηκώνοντας προς τον ουρανό χέρια όσια, χωρίς οργή και δισταγμό ολιγοπιστίας. Επίσης και οι γυναίκες να προσεύχονται με αμφίεση σεμνή, στολίζοντας τον εαυτό τους με σεμνότητα και σωφροσύνη, όχι με περίτεχνες κομμώσεις και χρυσά κοσμήματα ή μαργαριτάρια ή ενδύματα πολυτελή, αλλά με ό,τι ταιριάζει στις γυναίκες που λένε ότι σέβονται το Θεό,

Το συγκλονιστικό γράμμα ενός λιμενικού στους 300 της Βουλής


“Από πολύ μικρός ήξερα ακριβώς τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Δυστυχώς όμως τα όνειρά μου κατεδαφίζονται μέρα με τη μέρα αφού η πολιτεία δείχνει να μη με σέβεται να μη αναγνωρίζει ή να με ξέρει” γράφει ο 30χρονος λιμενικος πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Η μητέρα του έδειξε το δρόμο της σωτηρίας...‏







Μου το διηγήθηκε μια γυναίκα με πανεπιστημιακή μόρφωση:


Στίς δώδεκα τα μεσάνυχτα, χτύπησαν την πόρτα στην Εκκλησία. Ηταν μια γριούλα. Καί ζητούσε παπά, να πάει να κοινωνήσει έναν άρρωστο.


Ο παπάς ετοιμάστηκε και βγήκε αμέσως μαζί της. Πλησιάζουν σε ένα φτωχό σπιτάκι, τύπου παράγκας. Η γριούλα ανοίγει την πόρτα καί μπάζει τον ιερέα σε ένα δωμάτιο.
Καί να ξαφνικά ο παπάς ευρίσκεται εκεί μόνος με μόνο τον άρρωστο...
Ο άρρωστος του δείχνει με χειρονομίες την πόρτα καί σκούζει.
- Φύγε από εδώ! Ποιος σε εκάλεσε; Εγώ είμαι άθεος. Καί άθεος θα πεθάνω.
Ο παπάς τα έχασε.
- Μα δεν ήλθα από μόνος μου! Με εκάλεσε η γριά!
- Ποια γριά; Εγώ δεν ξέρω καμμιά γριά!
Ο παπάς, καθώς στέκει απέναντί του, βλέπει επάνω από το κεφάλι του άρρωστου, μια φωτογραφία με την γυναίκα πού τον εκάλεσε.
Του λέει, ενώ του δείχνει το πορτραίτο.
- Να αυτή!
- Ποια αυτή, Ξέρεις, τί λες, παπά; Αυτή είναι ή μάνα μου.
Καί έχει πεθάνει χρόνια τώρα!
Για μια στιγμή πάγωσαν καί οί δύο. Αισθάνθηκαν δέος. Ο άρρωστος άρχισε να κλαίει. Καί αφού έκλαψε, ζήτησε να εξομολογηθή. Καί μετά, εκοινώνησε.
 Η μητέρα του είχε φροντίσει από τον ουρανό, να του δείξει τον δρόμο της σωτηρίας.


Δημητρίου Ντουτκο, ιερέως - Από το βιβλίο του (Στό σταυροδρόμι), Μόσχα 1994
πηγή

Ταπεινοφροσύνη - Κατάκριση - Σωτηρία




Όποιος έχει ταπεινοφροσύνη, γλώσσα δεν έχει για να ελέγξει τον έναν που είναι αμελής ή τον άλλον που είναι ασεβής, ούτε μάτια έχει, για να παρατηρεί τα ελαττώματα άλλου· ούτε αυτιά έχει,

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ !!!

13 Νοεμβρίου 2012
Κηδεία μεγαλοτσιγγάνας: Αυτό το πράγμα δεν το έχετε ξαναδεί!(PHOTOS)
Θά 'θελα να ήξερα… Τι συμπεράσματα θα βγάλουν οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος από “τα κτερίσματα”;;;

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Η φρίκη της ηλεκτρονικής τυρρανίας. Δείτε πως αναγνωρίζουν τα πρόσωπά μας ακόμη και στις διαδηλώσεις! ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ

Πρίν απο λίγο ο φίλος μας Αλεξέι μας έστειλε ένα e-mail το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει ένα κομμάτι του αναπτυσόμενου παγκόμσιου ολοκληρωτισμού και συγκεκριμένα αυτό που αφορά το ηλεκτρονικό φακέλωμα και εν γένει την εξέλιξη της ηλεκτρονικής μορφής της σύγχρονης τυρρανίας.

 

Ο... στάβλος που λέγεται Βουλή

Είδα τον Χαϊκάλη να εμφανίζει κασετοφωνάκια στην Βουλή και μου προκάλεσε γέλιο. Είδα τον Παναγούλη να εύχεται να πεθάνουν οι αντιμνημονιακοί και φούντωσα.

Είναι εμφανές ότι οι συνεδριάσεις της Βουλής μετατρέπονται σταδιακά σε συνεδριάσεις τοπικών δημοτικών συμβουλίων, όπου ο καθένας κάνει ότι γουστάρει και μετράει ποιος έχει το πιο φουσκωμένο παντελόνι...

Οι καλύτερες ατάκες για την κρίση στην Ελλάδα

Οι επόμενες φράσεις-ατάκες «πονάνε» πάρα πολύ!

Έβγαλα το Δημοτικό, έβγαλα το Γυμνάσιο και το Λύκειο, έβγαλα και το Πανεπιστήμιο και τώρα για να βρω δουλειά πρέπει να βγάλω ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!

Λεφτά υπάρχουν (Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ)

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας (ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΣΑΣ)

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος Ἀρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως

Ὁ μεγάλος αὐτὸς πατέρας καὶ διδάσκαλος τῆς Ἀνατολικῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας γεννήθηκε στὴν Ἀντιόχεια τὸ 347 &mu ...
περισσότερα...

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ... ΗΡΕΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ;;;

Μετανάστες έκαψαν σταυρούς και εικόνες

Μετανάστες φέρονται να κατέστρεψαν εικόνες και άλλα χριστιανικά σύμβολα σε υπό κατεδάφιση σπίτι στην περιοχή της Κάτω Αχαϊας, προκαλώντας την...
...οργή των κατοίκων της περιοχής που κάνουν λόγο για απίστευτη θρασύτητα και προσβολή των συμβόλων της πίστης και μάλιστα εντελώς απρόκλητα. 

ΓΙΑΤΙ ... ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ;;; ΚΑΙ ΤΑ 8121 € ;;;;;;;;;;;

Δέκα βουλευτές αναζητούν κομματική στέγη

Είναι το κόμμα που τα έχει όλα. Έχει πράσινους, έχει και μπλε κόκκους. Δεν έχει όμως ιδεολογία. Είναι ένα κόμμα χωρίς ραχοκοκαλιά. Κι αν κάποιος προσπαθούσε να τοποθετήσει αυτούς που…έφυγαν, στα έδρανα μιας πτέρυγας του κοινοβουλίου θα δημιουργούσε «το κόμμα των διαγραφέντων».

ΧΟΥΝΤΑ ... ΠΑΝΤΟΥ !!!

«Χούντα Μαρινάκη στο ποδόσφαιρο»!

Βολές κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Κουγιάς, δηλώνοντας ότι από την στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό, υπάρχει χούντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο...
Ο ισχυρός άνδρας της Παναχαϊκής επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς του προέδρου του Ολυμπιακού περί «σκουπιδιού» στην εκπομπή «Δίκη» του ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι από τότε που πήρε τις μετοχές των «ερυθρολεύκων» από τον Σωκράτη Κόκαλη τα 9/10 των Ελλήνων φιλάθλων δυστυχούν, ενώ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών ήξερε και για τα επεισόδια που θα γίνονταν εις βάρος του στην Πάτρα.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


"ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ" ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ !!! ΑΜ ΠΩΙΣ !!!

Αυτό είναι το «πριγκιπάτο» του κοινοβουλίου και οι Υπάλληλοι ενός ανώτερου Θεού που ούρλιαζαν και απειλούσαν Θεούς και δαίμονες!

Πολλοί από τους 1.270 μόνιμους της Βουλής είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη» αποκτώντας έτσι μια θέση με προνόμια που θα ζήλευε κάθε Ελληνας, μεταξύ των οποίων «βασιλικές» υπερωρίες, αστρονομικά εφάπαξ και, φυσικά, το περιβόητο «αμετάθετο»

Νέα λίστα αποκαλύπτει 97 Έλληνες με 22,3 εκ. ευρώ να φεύγουν νύχτα από τη χώρα για τα νησιά Τζέρσεϊ

Ενενήντα επτά Ελληνες και εκατόν τριάντα τέσσερις Ελληνοκύπριοι περιλαμβάνονται σε μια νέα λίστα... Λαγκάρντ που αφορά «offshore» λογαριασμούς τους στο κατάστημα της τράπεζας HSBC στα Νησιά Τζέρσεϊ.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΗΣ ... ΠΛΑΚΑΣ !!!

Σοκ: Αυτές είναι οι νέες απαιτήσεις της Τρόικας για να μας δώσουν τα 31,5 δισ.

Nέες απαιτήσεις προβάλλουν οι δανειστές για να προχωρήσουν σε θετική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και να ανάψουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ των 31,5 δισ. ευρώ.

Αναγνώστης στέλνει φωτογραφίες με αεροψεκασμούς στην Ημαθία

Πριν λίγες ημέρες επάνω από την περιοχή Ημαθίας τραβήχτηκαν αυτές οι φωτογραφίες.
Θα δείτε γαι καλή μου τύχη την ουρά που αφήνει ένα επιβατικό αεροπλάνο και ένα που ψεκάζει ταυτόχρονα, μέσα στην ίδια φωτογραφία.