Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Ο ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ «ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Ο ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ  ΣΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ
ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ «ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Κων/τίνου Δωρ. Μουρατίδη Καθηγητού Πανεπιστημίου

    Η ιστορική διακήρυξη της Ι.Σ. της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος το έτος 1933, που επιβεβαιώθηκε κατά τα έτη 1972 και 1996, ότι η Μασωνία είναι παγανιστική- ειδωλολατρική θρησκεία, αποτέλεσε ορόσημο στις σχέσεις της Εκκλησίας προς το σκοτεινό αυτό και αντίχριστο σύστημα.
Συνέπεια της διακηρύξεως αυτής είναι, ότι ουδείς δύναται να είναι ταυτοχρόνως μέλος της Εκκλησίας και της μασωνίας, γιατί ουδείς δύναται να ανήκει σε δυο θρησκείες, να λατρεύει δηλαδή τον εν Τριάδι προσκυνητό Θεό και ταυτοχρόνως το είδωλο ενός ανύπαρκτου Θεού, του κατ’ ευφημισμό καλούμενου Μ.Α.ΤΣ. (Μέγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος).

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ... ΧΑΡΑ ΜΑΣ !!!

Nικοπούλου Χαρά στην Κέλλη – ΑΡΝΟΥΜΑΙ
 


 
ΣΕΒΑΣ ΣΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ! Αρνήθηκε να παραλάβει πλακέτα από τα χέρια βουλευτή!
 
“Κρύο ντους” για τον βουλευτή Φλώρινας Στάθη Κωνσταντινίδη – Δείτε ποια του αρνήθηκε αρνήθηκε να λάβει τιμητική πλακέτα από τα χέρια του (Βίντεο)
Η  δασκάλα του Έβρου, Χαρά Νικοπούλου, η οποία δέχεται πόλεμο τα τελευταία χρόνια από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των προσώπων που προσέφεραν και προσφέρουν στην Ελλάδα αλλά και στην ορεινή Τ.Κ. Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου.


Δημήτριος Παναγόπουλος:

 Όταν αναστήθηκε ο Χριστός!


Ὅταν ἀναστήθηκε ὁ Χριστός, οἱ στρατιῶτες, πού φύλαγαν τὸν τάφο Του καὶ ἦταν πολλοί, δωροδοκήθηκαν ἀπὸ τοὺς Ἑβραίους, γιὰ νὰ μή ποῦν ὅτι ὁ Χριστὸς ἀναστήθηκε, ἀλλὰ ὅτι κλάπηκε ἀπὸ τοὺς Ἀποστόλους! Ὁ Χριστὸς θάφτηκε μὲ τὸν Ἰουδαϊκὸ τρόπο ταφῆς. Ἄλειψαν τὸ σῶμα Του μὲ παραφίνη (κολλητικὴ οὐσία), ἔντυσαν τὸ κεφάλι μὲ τὸ σουδὰριο καὶ τὸ σῶμα μὲ σεντόνια.
Ἂν ὅμως οἱ Μαθητὲς τοῦ Χριστοῦ ἔκλεβαν τὸ σῶμα τοῦ Χριστοῦ, τὰ ἐνδύματά Του πῶς βρέθηκαν μέσα στὸν τάφο; Δηλαδὴ ἔκλεψαν τὸ σῶμα τοῦ Χριστοῦ, βγάζοντας πρῶτα τὰ ροῦχα Του; Ἀστεῖα πράγματα!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ...

  ΟΥΔΕΝ   ΣΧΟΛΙΟΝ.........


 
 
ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΓΕΝΕΥΗ  ΜΕ  ΑΓΑΠΗ.....       ! !
Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος ( Ph.D. University of Geneva )   President, THE EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA
 
ΕΣΤΑΛΗ   ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΓΕΝΕΥΗ  ΣΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
 
ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ   (ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ)
 
Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1953 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1973:
ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ 7-8% (ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ)
ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 10% (ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ 15 ΚΑΙ 25%)
ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΤΩ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΑΕΠ
ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 20ΕΤΙΑ 4,5%
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ»
 

Μεταθανάτιες εμπειρίες


Μεταθανάτιες εμπειρίες
Τού Σεβ. Μητρ. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου Βλάχου
Μεταθανάτιες εμπειρίες 
Στο προηγούμενο κεφάλαιο είδαμε αναλυτικά ότι η ώρα του θανάτου είναι πολύ συνταρακτική για τον άνθρωπο, γιατί η ψυχή χωρίζεται από το σώμα με το όποιο αποτελούσε μια αρραγή ενότητα. Οι άγιοι της Εκκλησίας ετοιμάζονται σε όλη τους την ζωή για την ώρα αυτήν. Και όταν πλησιάζει αυτή η στιγμή προσεύχονται πολύ.

Το είδαμε και αυτό: Σε κάθε κηδεία δώρο τα… εννιάμερα και ο καφές! (photos)

Όπως διαβάζουμε στο kosmoslarissa.gr στα Γραφεία Τελετών, οι.. “δουλειές” μπορεί να μην έχουν πέσει, όμως η οικονομική στενότητα πολλών Ελλήνων τους έχει οδηγήσει στο να ξοδεύουν όλο και λιγότερα για το τελευταίο “αντίο” των συγγενικών του προσώπων.

Εκπλήσσει με τις θέσεις του υπέρ της Εκκλησίας ο Μπουτάρης




Έναν ανέλπιστο «σύμμαχο» βρήκε η Εκκλησία στο πρόσωπο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, που σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» το Μεγάλο Σάββατο αν και τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους, υιοθετεί πάγιες θέσεις της Εκκλησίας. 

Κατά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης «ο πλήρης διαχωρισμός της Εκκλησίας από το Κράτος είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρος». Τον εξισώνει μάλιστα με «προοπτική ανάστασης της Εκκλησίας». 

Αποκάλυψη για τους δύο Μητροπολίτες μας που έχουν απαχθεί στην Συρία






Καλά στην υγεία τους αλλά κρατούμενοι από μια ομάδα σε ένα μικρό χωριό βορειοδυτικά του Χαλεπίου, είναι οι δυο απαχθέντες επίσκοποι στη Συρία, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της αντιπολίτευσης τις οποίες επικαλείται η ιστοσελίδα dailystar.com.Ib.

Η προδοτική κυβέρνηση ενέκρινε τη χρήση της Σούδας από τις δυνάμεις των ΗΠΑ για επέμβαση στην Συρία




Το υπουργείο Εξωτερικών με σχετική απόφαση του υπουργού Δ.Αβραμόπουλου (που προήλθε κατόπιν διαβούλευσής του με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά), ενημέρωσε άτυπα το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ ότι εγκρίνεται το αίτημα για μεταστάθμευση αμερικανικών αεροναυτικών δυνάμεων στη...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!

ΜΙΑ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


 “νεκροψία” το ησο Χριστομ ατροδικαστικ κθεση

Τί πραγματικὰ συνέβη στὸν Ἰησοῦ πάνω στὸν Σταυρὸ τοῦ μαρτυρίου; 
Μία ἰατροδικαστικὴ ἔκθεση γιὰ τὸ μαρτύριο τοῦ Χριστοῦ πέρα ἀπὸ τὶς γραφές.

.             Ὁ Φίλιππος Κουτσάφτης εἶναι ὁ προϊστάμενος τῆς Ἰατροδικαστικῆς Ὑπηρεσίας Ἀθηνῶν καὶ ἴσως ὁ πιὸ διάσημος ἰατροδικαστὴς τῶν τελευταίων δεκαετιῶν. Ἔχει κληθεῖ νὰ μελετήσει καὶ νὰ ἀποφανθεῖ γιὰ τὰ μεγαλύτερα σύγχρονα ἐγκλήματα καὶ οἱ ἐκθέσεις τοῦ προσέφεραν πολύτιμα στοιχεῖα στὶς Ἀρχές. Αὐτὴ τὴ φορὰ ὅμως ἐκλήθη νὰ κάνει μία διαφορετικὴ νεκροψία καὶ «ἔκθεση» γιὰ τὸ μαρτύριο καὶ τὸν θάνατο τοῦ Ἰησοῦ. Ὁ κ. Κουτσάφτης ἔχει κάνει μιὰ βαθιὰ μελέτη (συστηματικὰ ἐδῶ καὶ καιρὸ) γιὰ τὸ θέμα, ἐξετάζοντας ὅλες τὶς πηγὲς καὶ ἀναλύοντας τὰ Πάθη καὶ τὸν θάνατο τοῦ Ἰησοῦ μὲ ἐπιστημονικὸ τρόπο.

Τεχνητή η θανατηφόρα γρίπη στην Κίνα



Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις - Την έντονη αντίδραση επιστημόνων από όλο τον κόσμο προκάλεσε η δημιουργία ενός νέου θανατηφόρου στελέχους της γρίπης που κατασκεύασαν προσχεδιασμένα στο εργαστήριο κινέζοι ερευνητές. Αν και το πείραμα που έκαναν δεν ξέφυγε από τα επιστημονικά όρια, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, οι συνάδελφοί τους προειδοποιούν πως

Ο άπιστος γιατρός-Ένα θαύμα του Αι-Γιάννη του Ρώσο



normal_ioannis_o_rossos1.jpg
Στην Λίμνη της Ευβοίας ζούσε και εργαζόταν ένας γιατρός που ονομαζόταν Μαντζώρος. Σαν γιατρός ήταν πολύ καλός, αλλά δεν πίστευε στο Χριστό και μάλιστα δεν ήθελε να ακούει συζητήσεις σχετικές με την θρησκεία και την ψυχή. Καταφερόταν εναντίον της θρησκείας και οι απόψεις του ήταν σκληροπυρηνικές στο θέμα του Χριστιανισμού.
Αρρώστησε λοιπόν και μάλιστα πολύ σοβαρά.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

11 ΜΑΪΟΥ

Μνήμη ἐγκαινίων τῆς Κωνσταντινουπόλεως


Στὶς 11 Μαΐου τοῦ 330 μ.Χ. τελέσθηκαν τὰ ἐγκαίνια τῆς Κωνσταντινουπόλεως, τῆς πόλεως τῆς Θεοτόκου, μία ποὺ κατὰ τὸ ἀρχαῖο ἔθος «τὰς πόλεις μετὰ τὴν κτίσιν καθαίρειν εἴθιστο». Ὁ ἑορτασμὸς τότε κράτησε ἐπὶ σαράντα ἡμέρες καὶ διασώθηκε μέχρι σήμερα στὸ Μηνολόγιο τῆς Ἐκκλησίας μας. Ἡ λιτὴ γιὰ τὴν γενέθλια ἡμέρα τῆς Πόλεως ξεκινοῦσε ἀπὸ τὴν περιοχὴ τοῦ Φόρου καὶ συνεχιζόταν μέχρι τὴν Μεγάλη Ἐκκλησία. Ἐπὶ τῆς βασιλείας τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου ἄρχισε ἡ ἀνέγερση τοῦ ναοῦ τῆς Ἁγίας Σοφίας σὲ ρυθμὸ βα ...
περισσότερα...

Στρατηγός Μακρυγιάννης: «Δὲν βλέπετε πού θέλουν νὰ κάμουν τὴν Ἑλλάδα παλιοψάθα;»






Ὁ λόγος τοῦ Στρατηγοῦ Μακρυγιάννη πάντα διαχρονικός. 
Ἀπὸ τότε φώναζε γιὰ τὸν ἐκ Δυσμῶν κίνδυνο τῶν φραγκολατίνων!
«Μὴν ἀφήσετε, Ἅγιοί μου αὐτὰ τὰ γκιντὶ πουλημένα κριγιάτα τῆς τυραγνίας νὰ μασκαρέψουν καὶ νὰ ἀφανίσουν τοὺς Ἕλληνες».
Τότε, ἐκεῖ ποὺ καθόμουν εἰς τὸ περιβόλι μου καὶ ἔτρωγα ψωμί, πονώντας ἀπὸ τὶς πληγές, ὅπου ἔλαβα εἰς τὸν ἀγώνα καὶ περισσότερο πονώντας διὰ τὶς μέσα πληγὲς ὅπου δέχομαι διὰ τὰ σημερινὰ δεινά τῆς Πατρίδος, ἦλθαν δύο ἐπιτήδειοι, ἄνθρωποι τῶν γραμμάτων, μισομαθεῖς καὶ ἄθρησκοι, καὶ μοῦ ξηγῶνται ἔτσι: «Πουλᾶς Ἑλλάδα, Μακρυγιάννη».

Προς κοιμό εορτασμό του Πάσχα Ορθοδόξων και αιρετικών Παπικών;


ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ;

Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης : Σχισματικοί οι Λατίνοι, επειδή εκαινοτόμησαν το πασχάλιο και το καλαντάριο

Εν Πειραιεί 15-4-2013

πρωτοπρεσβ. π. Άγγελος Αγγελακόπουλοςεφημέριος Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως Πειραιώς
Αίσθηση προκαλεί στον Ορθόδοξο πιστό λαόν και τον έντιμο κλήρο η συμφωνία του Σεβ. Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου με τον Παπικό «Επίσκοπο» της Γερμανίας για την έναρξη συζητήσεων με σκοπό τον κοινό εορτασμό του Πάσχα των Ορθοδόξων με τους Παπικούς. Τον κοινό εορτασμό προωθεί το Βατικανόν από το 1960.

Ιράν: «Ετοιμάζουμε συντριπτική απάντηση κατά του Ισραήλ»



 
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Ramin Mehmanparast δήλωσε ότι οι πράξεις επιθετικότητας του Ισραήλ κατά της Συρίας δεν θα μείνουν αναπάντητες και το Τελ Αβίβ θα λάβει μία “συντριπτική απάντηση”.

Αγ. Συμεών o Νέος Θεολόγος: Πώς θα αλλάξουν τα αναστημένα σώματα κατά την Δευτέρα Παρουσία;




ag symeon1

Μαρτυρία του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, στον οποίον ο Θεός αποκάλυψε πώς θα αλλάξουν τα υλικά σώμάτα και θα αφθαρτοποιηθούν κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού! Το κείμενο λήφθηκε από το βιβλίο: "Άγιος Συμεών Ο Νέος Θεολόγος", ο βίος του Αγίου, από τον Νικήτα Στηθάτο, κριτική έκδοση του Αρχιμ Συμεών Κούτσα, Εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ, σελ. 189-193.

O TOΜ ΧΑΝΚΣ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ (ΦΩΤΟ)



1

Στο ναό της Αγίας Σοφίας στο Λος Άντζελες, σχεδόν κάθε Μεγάλη Παρασκευή ο σούπερ σταρ Τομ Χανκς, ο οποίος είναι βαπτισμένος Ορθόδοξος Χριστιανός, με την ελληνοαμερικανίδα ορθόδοξη Χριστιανή γυναίκα του Ρίτα Γουίλσον, συμμετέχει στη λειτουργία και μάλιστα σηκώνει και τον επιτάφιο!!!

... ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ;;;

Φεστιβάλ... μαστούρας στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων! Μαζί με το Ισλαμ, τους Λάθρο, τους Gay, τους πρέζονες ο Δήμαρχός μας.




Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ με χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγων και Δήμου Αθηναίων. Η παρακμή, ο εκφυλισμός και η ηθική αποσάθρωση τελειωμό δεν έχουν, όπως φαίνεται, για τους παράγοντες και τους… παραγοντίσκους του καθεστώτος. Στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν πιστά τα σχέδια των εντολοδοτών τους για ολοκληρωτικό αφανισμό της Πατρίδας μας,

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ...ΕΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ.Τι θα συμβεί… αλλά και πως θα συμβεί!





Μέχρι το τέλος του έτους οι Ελληνικές τράπεζες θα ενοποιηθούν σε μία το πολύ δύο κεντρικές τράπεζες…

Μόλις ενοποιηθούν -καθαρές πια αφού το βρώμικο κομμάτι τους θα το έχει απορροφήσει το Ελληνικό δημόσιο- θα ξεκινήσει και η πώλησή τους στις μεγάλες Γερμανικές Τράπεζες.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΕΝΝΕΑ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΕΝΝΕΑ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΜΕ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


ΔΕΙΤΕ ΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ. ΓΙΑ ΔΕ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
(Μήνυμα που λάβαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου)



Αναστάσιμη Εγκύκλιος Μητροπολίτου Κονίτσης κ. Ανδρέου (2013)


ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ,  ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ  &  ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Ἀριθ.  Πρωτ. 23 
Νύκτα Ἀναστάσεως 2013
Ἐν τῷ Ἱερῷ Ἐπισκοπείῳ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  163η
ΘΕΜΑ:  Πάσχα Κυρίου, Πάσχα
Ἀγαπητοί μου Χριστιανοί, ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ !
-Α-
Γιορτάζουμε γιὰ μιὰ ἀκόμη φορά, τὸ Πάσχα, τὴν μεγάλη γιορτὴ τῆς Ὀρθόδοξης χριστιανωσύνης. Γιορτάζουμε τὴν θριαμβευτικὴ νίκη τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ ἐνάντια στὸν Σατανᾶ καὶ σὲ ὅλες τὶς σκοτεινὲς δυνάμεις τοῦ θανάτου καὶ τοῦ ἅδη. «Πάσχα Κυρίου, Πάσχα»,

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


.Δείτε φωτογραφίες του ηθοποιού να σηκώνει τον σταυρό, κατά την περιφορά του επιαφείου στην Αγία Άννα του Άγιου Όρους.

Βοήθειά σου, Στράτο!

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

.- Γέροντα, μου κάνει εντύπωση το θάρρος των Μυροφόρων.

- Οι Μυροφόρες είχαν μεγάλη εμπιστοσύνη στον Χριστό, είχαν πνευματική κατάσταση, γι’ αυτό δεν υπολόγισαν τίποτα…

Γι’ αυτό και αξιώθηκαν να ακούσουν από τον Άγγελο το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως.

ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΤΟΥΣ ... ΠΙΣΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙΕΙ ΤΟΥΣ ... ΑΠΙΣΤΟΥΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ... (ΦΩΤΟ)


.Μερικά μόνο από τα φετινά στιγμιότυπα - πειστήρια του συνταρακτικού αυτού ζωντανού θαύματος της Ορθοδοξίας μας, που κάποιοι εξακολουθούν να αμφισβητούν, διαψεύδοντας - εκτός των άλλων - και τα ίδια τους τα μάτια!

Σύμμαχος της υγείας το ελαιόλαδο



Το ελαιόδεντρο, σύμβολο σοφίας και ειρήνης ανέκαθεν για τους Έλληνες, αποτελεί προϊόν της κρητικής γης τουλάχιστον από το 3000 π.Χ., αφού το ξηρό και υποτροπικό κλίμα της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου προσφέρει ιδανικές συνθήκες ζωής για το αειθαλές δέντρο Olea europaea από το οποίο προέρχεται το ελαιόλαδο.

Προσεχώς κατάρρευση συντάξεων



Του Άγη Βερούτη - Το επιτακτικότερο πρόβλημα, που αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας, είναι το συνταξιοδοτικό. Αν δεν λυθεί σύντομα και οριστικά το θέμα των πρόωρα συνταξιοδοτημένων στην Ελλάδα, καμία ανάπτυξη ούτε σε ρυθμούς Κίνας δεν πρόκειται να αποτρέψει την καταστροφική πορεία της οικονομίας. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που συνταξιοδοτούνται και παροπλίζονται στο ζενίθ της παραγωγικότητάς τους, θα παραπαίουμε ως κοινωνία και ως χώρα, μέχρις τελικής κατάλυσης του κοινωνικού ιστού!

ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ !!! (ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΛΙΑ ;;;)


Διδακτικὴ διήγηση γιὰ ὅσους «σκοτώνουν» τὸν πολύτιμο χρόνο τους




Ζοῦσε στοὺς πρώτους αἰώνας ἕνας μοναχός,  ὁποῖος ὅσες φορὲς τὸν ἐρωτοῦσε  Ἡγούμενός του «Πῶς πηγαίνεις στὴν ὑγεία σου, ἀδελφέ;».
Αυτός πάντοτε παραπονιόταν ὅτι ἦταν κατάκοπος ἀπὸ τὴν πολλὴ ἐργασία.
Ἀκούγοντας καθημερινῶς  Ἡγούμενος τὸ ἴδιο παράπονο ἐρώτησε κάποια ἡμέρα τὸν Μοναχό: «Τί εἴδους ἐργασία κάμνεις καὶ κοπιάζεις τόσον πολύ, ἀδελφέ;»

Το πρώτο αεροπλάνο με γυάλινο πάτωμα!




«Είμαι ενθουσιασμένος! Σας ανακοινώνω ότι η Virgin Atlantic Airways θα φτιάξει το πρώτο αεροσκάφος στον κόσμο με γυάλινο πάτωμα».

Με αυτά τα λόγια ο διεθυντής της εταιρείας Sir Richard Branson καλοσώρισε τον δεύτερο μήνα της άνοιξης, τον Απρίλιο. Και συνεχίζει: «Το 1984 ξεκινήσαμε την υπέροχη αεροπορική εταιρεία που είναι η Virgin Atlantic.

«Κήρυξη πολέμου» οι νέες ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία








Ισραηλινά αεροσκάφη επιτέθηκαν εκ νέου στο στρατιωτικό κέντρο ερευνών της Jamraya, στα περίχωρα της Δαμασκού.

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά τη δεύτερη αεροπορική επιδρομή ισραηλινών μαχητικών κατά στόχων στο έδαφος της Συρίας τα ξημερώματα. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, στόχος της νέας επίθεσης ήταν οι εγκαταστάσεις του κέντρου στρατιωτικών ερευνών της Jamraya,

Η Διακαινήσιμος Εβδομάδα



21_diakainisimos
Η Εκκλησία γιορτάζει το Πάσχα περισσότερο από κάθε άλλη γιορτή. Η γιορταστική ατμόσφαιρα συνεχίζεται ολόκληρη την εβδομάδα, η οποία θεωρείται σαν μία ημέρα και ονομάζεται «Διακαινήσιμος », γιατί είναι αρχή «καινής» (καινούριας) ζωής για όλους· ιδιαίτερα όμως για εκείνους που βαπτίζονταν τους πρώτους αιώνες το Πάσχα και λαμπροφορεμένοι βεβαίωναν και μ’ αυτόν τον τρόπο την αρχή της νέας ζωής τους (γι’ αυτό το Πάσχα λέγεται Λαμπρή).

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ !!!

Η σχισμένη και μαυρισμένη κολόνα (Το Άγιον Φως μαρτυρεί την Ορθοδοξία)




agio fos kolona


Τὸ Πάσχα τοῦ 1549 μ.Χ. οἱ Ἀρμένιοι κατώρθωσαν νὰ δωροδοκήσουν τὸν Τοῦρκον Διοικητήν, καὶ νὰ ἐκδώσῃ ἀπαγορευτικὴν διαταγὴν πρὸς τὸν Ἕλληνα–Ὀρθόδοξον Πατριάρχην Σωφρόνιον Δ΄, ὥστε νὰ μὴν ἔχει πρόσβασιν ἐντὸς τοῦ Ναοῦ διὰ τὴν τελετὴν τοῦ Ἁγίου Φωτός. Οἱ φρουροὶ ἔκλεισαν τὴν Ἁγίαν Πόρτα καὶ ὁ Πατριάρχης Σωφρόνιος Δ΄