Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Στό Άγιον Όρος γνώρισα έναν άλλον κόσμο...

 άγιον όρος μοναχοί


Άκουγα γενικά γιά τό Άγιον Όρος από τήν μικρή μου παιδική ηλικία, αφού ο πατέρας μου πρίν παντρευτή είχε ισχυρά επιθυμία νά μονάση στό Άγιον Όρος καί έκτοτε ζούσε συνεχώς μέ τήν αναφορά του σέ αυτό. Διάβαζε βιβλία πού εξέφραζαν τό Άγιον Όρος καί τήν αγιορείτικη ζωή καί μάς μεγάλωσε μέ αγιασμένες διδασκαλίες καί ιστορίες ασκητών. Από μικρός γνώρισα έναν αγιορείτη Μοναχό πού μόναζε στά Ζαγοροχώρια, τόν π. Ιάκωβο Βολοδήμο, πού μού μίλησε πρώτη φορά γιά τήν ευχή.

Με τους ''Πολεμιστές της Φωτιάς'' ...ο Αρχηγός ΓΕΑ !



Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, επισκέφθηκε την 355 Μοίρα και το Κλιμάκιο της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης, στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας,

Σιωπηλά όπλα... για έναν αθόρυβο πόλεμο!!

πλύση εγκεφάλου

Το «Σιωπηλά όπλα για έναν αθόρυβο πόλεμο», εξηγεί θαυμάσια την τεχνική της μαζικής πλύσης εγκεφάλου. Αυτό το εκτενές και λεπτομερές έγγραφο που χρονολογείται από το 1979 περιγράφει μία πολιτική που επιβλήθηκε από το 1950. Το έγγραφο λέει πως:

Θαύματα & μαρτυρίες από το βίο του γ. Φιλοθέου Ζερβάκου

Γέροντας φιλόθεος ζερβάκος

Συνεχίζουμε σήμερα τη δημοσίευση αποσπασμάτων από την Ομιλία του κ. Σ. Κεμεντζετζίδη στη Νάξο σχετικά με τον οσιακό βίο του μακαριστού γ. Φιλοθέου Ζερβάκου. Στο σημερινό απόσπασμα περιλαμβάνονται αναμνήσεις του γέροντος από θαυμαστά γεγονότα που εβίωσε και μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν εκ του σύνεγγυς.
Εξαίσιο γεγονός

Από την Ουρανούπολη στην κορυφή του Άθω (video)

δάσος περπάτημα πεζοπορία


Περιγραφή που αγγίζει και τις πιο ευαίσθητες χορδές της ψυχής μας....
Τέλεια δουλειά, πανέμορφες εικόνες και πλάνα, από το περιβόλι της Παναγιάς...!

ΔΕΙΤΕ  ΤΟ   ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ   ΒΙΝΤΕΟ :  ΕΔΩ

Pentapostagma.gr

Η νηστεία του ορθόδοξου πιστού και του σύγχρονου ανθρώπου


Νηστεία

Η αναθεώρηση των εκκλησιαστικών κανόνων περί νηστείας σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής μας, πρότεινε, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ορθόδοξοι πιστοί δεν τηρούν όλες τις νηστείες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η νηστεία να γίνει ευκολότερη ώστε να τους ταιριάζει, "προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα συνειδήσεως λόγω της παραβίασης των αυστηρών εκκλησιαστικών επιταγών".

ΔΕΙΤΕ ΤΙ "ΚΟΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ" ... ΤΡΩΜΕ !!!

Ο φακός στην καρδιά μιας κοτοκροκέτας McDonalds


mcdonalds-kotokroketes

 

Ο φακός του Μάικ Άνταμς μπήκε στην καρδιά μιας κοτοκροκέτας της γνωστής αλυσίδας McDonald κι αυτό που είδε μόνο με κοτόπουλο δεν έμοιαζε. Βέβαια καλό θα ήταν εκτός από την οπτική 'πανδεσία' να το πάει και σ' ένα εργαστήριο για ανάλυση, γιατί μπλε και κόκκινες ίνες δεν
δικαιολογούνται σε κροκέτες.

ΓΕΡΟΝΤΙΚΟΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ :«Ο ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΕΙ..» ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ



Στα ησυχαστήρια των Κατουνακίων, στην Καλύβα «Γέννησις του Χριστού» με εγκράτεια και άσκηση ζούσε ο Μοναχός Ιλαρίων, σαν υποτακτικός στην Συνοδεία του Γέροντος Αρτεμίου και Παντελεήμονος Μοναχού..
Ο Μοναχός Ιλαρίων είχε ευστροφία και ετοιμότητα στο μυαλό, ήταν εγκρατής και άκρως ασκητικός, είχε πολύ μελέτη στα Πατερικά βιβλία, έκανε τον Κανόνα του ανελλιπώς και απέφευγε τις συναντήσεις και συναναστροφές με τους άλλους ερημίτες Μοναχούς.

Η βασανισμένη ζωή που πέρασα στην καταστροφική λατρεία των Φονταμενταλιστών Μορμόνων

μορμόνοι

CarolynΗ Carolyn Jessop απολαμβάνει την ελευθερία της μακρυά από τη σέκτα των Μορμόνων
Η Carolyn Jessop, σαράντα χρόνων, μεγάλωσε εντός της καταστροφικής λατρείας των φονταμενταλιστών Μορμόνων και μοιραζόταν το σύζυγο της με τις άλλες πέντε συζύγους του. Περιγράφει πώς τελικά κατόρθωσε να δραπετεύσει μαζί με τα παιδιά της.

Η συγκλονιστικότερη ανθρώπινη παρουσία στην Ιστορία

παναγία εικόνα
(μητρ. Νικολάου, Μεσογαίας & Λαυρεωτικής)
Ἡ Παναγία ἀποτελεῖ τὴν συγκλονιστικότερη ἀνθρώπινη παρουσία στὴν ἱστορία. Oἱ ὑμνογράφοι καὶ θεολόγοι Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας δὲν διστάζουν συγκρίνοντάς την μὲ τοὺς ἀγγέλους νὰ προκρίνουν τὸ δικό της ἅγιο πρόσωπο. Tὴν προσφωνοῦν ὡς «τιμιωτέραν τῶν Xερουβεὶμ καὶ ἐνδοξοτέραν ἀσυγκρίτως τῶν Σεραφείμ».
  

Προσοχή την ώρα της προσευχής!

prosohi-tin-ora-tis-proseuhis



Πρέπει να ξέρης παιδί μου, ότι πάνω από τους ανθρώπους που βρίσκονται στην Εκκλησία, αναρίθμητοι άγγελοι συμψάλλουν αοράτως μαζί τους. Όταν όμως αρχίση κανείς απ’ τους πιστούς να αστειεύεται, να συζητή για τα βιοτικά ή να σχολιάζη τους άλλους, οι άγγελοι που τον βλέπουν αφήνουν τον ύμνο και θρηνούν πικρά για το κατάντημα του λέγοντας.

ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ !!! ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ... ΧΑΡΑΜΑΤΑ !!!

ΕΣΕΙΣ κ. ΣΑΜΑΡΑ, κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ;

Εκκλησιασμός

Ο Εκκλησιασμός τίς Κυριακές καί τίς μεγάλες εορτές ανανεώνει τον άνθρωπο από τον κόπο καί τό άγχος τής εβδομάδας. Ποιοί πολιτικοί όμως το καταλαβαίνουν αυτό; Πότε σηκώθηκαν πρωϊ - πρωϊ να πάρουν τήν γυναίκα τους καί τα παιδιά τους να πάνε στήν Εκκλησία ; 

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ;;; ... ΟΙ "ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ" !!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ !!!

Ο οργανωμένος Εβραϊσμός λογοκρίνει την Αγία Γραφή

ebraismos-logokrinei-thn-agia-grafi


Από τον 17ο αιώνα, οι κάτοικοι του γερμανικού χωριούOberammergau στη Βαυαρία παρουσιάζουν μια υπέροχη παράσταση με τα Πάθη του Χριστού, μια θεατρική παραγωγή(Oberammergauer Passionsspiele στα γερμανικά) στην οποία συμμετέχει πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού του χωριού. Το 1634, όταν στην περιοχή έπεσε πανούκλα,

Πως αντιμετωπίζουν οι μοναχοί την αρρώστια; Πως αντιμετωπίζουν οι μοναχοί τον θάνατο;

pos-antimetopizoun-oi-monahoi-arrostia-thanato




Εμπειρίες ενός γιατρού στο Άγιο Όρος.

- Πως αντιμετωπίζουν οι μοναχοί την αρρώστια;- Με υπομονή και 

καρτερικότητα. «Ασθένεια, Θεού επίσκεψη» λένε.Μου λέει μια μέρα ένας μοναχός: «Για 

να μου στείλει ο Θεός την αρρώστια σημαίνει ότι με θυμήθηκε κι ότι κάτι θέλει να μου πει. 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΥΕΙ

1- Γέροντα, άν κάποιος εχη κάνει έναν δικό του κόσμο, γιατί πιστεύει στον λογισμό του, μπορεί νά βοηθηθή άπό την προσευχή τών άλλων;
- Τί ανάγκη έχει νά βοηθηθή, αφού έκανε έναν δικό του κόσμο;… Μικρό πράγμα είναι νά κάνη κανείς έναν ολόκληρο κόσμο δικό του;

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: ΗΡΘΑΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ


.Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης /Π.Σταφυλά

Αυτόπτες μάρτυρες της απαγωγής μιλούν για πρώτη φορά και αποκαλύπτουν όλο το συγκλονιστικό σασπένς της απαγωγής. Την καταδίωξη με αυτοκίνητα,την εισβολή στο αμάξι των επισκόπων,τι πραγματικά έγινε με τον οδηγό της μοιραίας κούρσας,ποιοί ήταν οι απαγωγείς.....

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΜΑΓΕΥΕΙ...


.Ένας Ιρανός φωτογράφος, ο Babak Tafreshi κατόρθωσε να απαθανατίσει με τον φακό του μια μοναδική στιγμή.

''ΙΣΧΥΡΟΙ'' ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ''ΛΥΓΙΖΟΥΝ'' ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ


.Της Κατερίνας Παπακωστοπούλου
Στην πίστη δεν γίνονται διακρίσεις και ακόμη και οι πιο ισχυροί άνθρωποι λυγίζουν. Είναι από εκείνες τις στιγμές που όλοι αναζητούν τη δύναμη και απλώνουν το χέρι ζητώντας τη βοήθεια της Παναγίας.
Η πίστη τους γίνεται οδηγός και το τάμα στη Χάρη της τους οδηγεί στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας.


ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ


.του Αρχιμ.Ευδοκίμου Καρακουλάκη
Τα σπουδαία πρόσωπα μοιάζουν σαν τις θαυματουργές εικόνες: πλήθος πιστών τις προσκυνούν, λίγοι όμως εξ αυτών βλέπουν το ''κάλλος της μορφής'' που καλύπτεται από τα ασήμια και τα τάματα.

Είναι δύσκολο να ανακαλύψεις την πολύτιμη αξία ενός προσώπου που το περιβάλλει η δόξα.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ὁ Ἅγιος Ἀνδρέας ὁ Στρατηλάτης καὶ οἱ σὺν αὐτῷ 2.593 Μάρτυρες


Οἱ στρατιῶτες ἦταν κυριευμένοι ἀπὸ φόβο, λόγω τοῦ ὅτι ὁ ἐχθρὸς ἦταν πολυάριθμος καὶ εἶχε πολλὲς νῖκες στὸ ἐνεργητικό του. Ἡ ἀρχηγία τοῦ μικροῦ σώματος στρατιωτῶν εἶχε ἀνατεθεῖ ἀπὸ τὸν ἀρχιστράτηγο Ἀντίοχο σὲ ἕναν γενναῖο χριστιανὸ ἀξιωματικό, τὸν Ἀνδρέα. Βεβαίωσε λοιπὸν ὁ Ἀνδρέας τοὺς στρατιῶτες του πὼς ὁ θρίαμβος τῆς νίκης θὰ εἶναι μὲ τὸ μέρος τους, ἂν ὅλοι μὲ πραγματικὴ πίστη ἐπικαλεσθοῦν τὸν παντοδύναμο Θεὸ τῶν χριστιανῶν. Διότι ὅλα τὰ κατορθώματα τῶν χριστιανῶν ἐπιτυγχάνονται «σὺν τῇ δυνά ...
περισσότερα...

ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

.Την φτώχια της ψυχής δεν την αναπληρώνουν τα πολυτελή ενδύματα, τα ψεύτικα χαμόγελα και το ...μακιγιάρισμα.
Από την άλλη μεριά την αρχοντιά της ψυχής δεν μπορεί να την καλύψει η ενδυματολογική ένδεια,  ούτε τα ταλαιπωρημένα πρόσωπα από τον κόπο και τον μόχθο της ζωής.

Προτεσταντικά επιχειρήματα για την Θεοτόκο Παναγία υπό το φως των Ορθοδόξων απαντήσεων

Παναγία

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, και το  μεγαλύτερο μέρος τού Προτεσταντικού κόσμου, αποφάσισε ξαφνικά, αδικαιολόγητα, να απορρίψει τη Χριστιανική παράδοση γύρω από το ρόλο τής Παναγίας στο σχέδιο τής σωτηρίας τού Θεού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ένα πλήθος κακοδοξιών σχετικών με τη ζωή και την οικογένεια τής Παναγίας και τού Κυρίου μας.

«Τα καημένα τα παιδιά και τι δεν έχουν κάνει∙ όλες τις αμαρτίες τις σαρκικές τις έχουν κάνει, μα εγώ τ’ αγαπώ»

Γέροντας Πορφύριος
Ο Γέροντας (Πορφύριος) στο σοβαρό, αλλά και λεπτό θέμα των σχέσεων των δύο φύλλων, ήταν πατερικά διακριτικός. Σεβόμενος την ιδιαιτερότητα κάθε ψυχής, της άνοιγε τον δρόμο της αυτογνωσίας, της μετανοίας, της καθάρσεως και, στη συνέχεια, της ήρεμης και εκούσιας επιλογής μεταξύ της συζυγικής αγάπης του ευλογημένου γάμου, ή του θείου έρωτος της εν Χριστώ παρθενίας και αφιερώσεως.

Αναγνώστες: «μη κρίνετε κατ’ όψιν, αλλά την δικαίαν κρίσην κρίνατε».

Αναγνώστες: «μη κρίνετε κατ’ όψιν, αλλά την δικαίαν κρίσην κρίνατε».
Δεν κατακρίνουμε και μισούμε τον αιρετικό αδελφέ μου. Μισούμε την πλάνη και την αίρεση και σε αυτό νομίζω συμφωνούμε όλοι. Ο Απόστολος Παύλος δεν μας λέει να μην μιλάμε αλλά αντίθετα, ότι είμαστε υποχρεωμένοι, κινούμενοι από αγάπη, με διάθεση νουθεσίας, να του επισημάνουμε την απόκλιση της πίστεως. Και μάλιστα όχι μόνον μία φορά, αλλά και δεύτερη, αλλά μέχρι εκεί.(«αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν καί δευτέραν νουθεσίαν παραιτού» Τιτ. γ΄ 10).

Αλλάζουν τα πράγματα στα νοσοκομεία. Πώς θα γίνεται πλέον η εισαγωγή και ποιό ο ρόλος των ιδιωτικών νοσοκομείων.


Νοσοκαμεία

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους ασθενείς,οι οποίοι εκτός από την ατυχία τους να αρρωστήσουν θα πρέπει να υποστούν και την γραφειοκρατία.
Πλέον εκτός από τον θεράποντα ιατρό τους πολύ σύντομα οι ασθενείς θα πρέπει να εξετάζονται και από άλλον ιδιώτη γιατρό που θα έρχεται μέσω ιδιωτικών εταιρειών για να πραγματοποιήσει τον κλινικό έλεγχο στα νοσοκομεία.

Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής

άγιος μάξιμος ομολογητής
Του εν Αγίοις Πατρός Ημών Μαξίμου του Ομολογητού
Διάλογος με τον Θεοδόσιο, τον επίσκοπο Καισαρείας Βιθυνίας, κατά την πρώτη του εξορία στο φρούριο της Βιζύης της Θράκης.
Ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, μέγας θεολόγος και Πατήρ της Εκκλησίας, ωμολόγησε την Ορθόδο­ξο Πίστι σε μία εποχή που παρουσιάζει πολλές ο­μοιότητες με την ιδική μας.

Όραμα της Μελλούσης Κρίσεως του οσίου Νήφωνος επισκόπου Κωνσταντιανής.

Όραμα της Μελλούσης Κρίσεως του οσίου Νήφωνος επισκόπου Κωνσταντιανής.
Μια βραδιά, αφού τελείωσε την καθιερωμένη νυχτερινή του προσευχή, ξάπλωσε να κοιμηθεί πάνω στις πέτρες του, όπως πάντα. Ήταν μεσάνυχτα και αγρυπνούσε ακόμη κοιτάζοντας το φεγγάρι και τα αστέρια στον ουρανό.
Μόνος καθώς ήταν, αναλογίσθηκε τις αμαρτίες του και θρηνούσε γοερά, γιατί έφερνε στον νου του τη φοβερά ώρα της Κρίσεως.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μαίνεται ο πόλεμος Αιγύπτου – ισλαμοφασιστών στο Βόρειο Σινά.-Ισραήλ: Άλλος ένας αντίπαλος πλέον αιμορραγεί σοβαρά…

πόλεμος εμφύλιος στην Αίγυπτο

Οχτώ οι νεκροί και δεκαεπτά οι τραυματίες, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατούΤουλάχιστον οκτώ ισλαμιστές σκοτώθηκαν και μια αποθήκη όπλων καταστράφηκε σε αεροπορικές επιδρομές του αιγυπτιακού στρατού στο Βόρειο Σινά το βράδυ του Σαββάτου. 

Τι θα δουν τα ματια μας…

Πάπας φραγκίσκος

Ο Μάρκος ο Ευγενικός πάλεψε με το μεγάλο θηρίο, τον πάπα, που τόσα χρόνια βασανίζει τον κόσμο. Και τώρα στα χρόνια μας- τι θα δούνε τα ματάκια μας…, προτιμότερο να μας πάρει ο Θεός από τον κόσμο τούτο, παρά να δούμε τις κακές ημέρες που έρχονται- κακά σημάδια έχομε. Ας γλεντάνε ας διασκεδάζουν, ας βγάζουν τα μάτια τους έρχεται η οργή του Θεού. Χειρότερη από κείνη που ζήσαμε το 1940. Θυμάστε την πείνα, θυμάστε τη δυστυχία, θυμάστε τη σκλαβιά; Θυμᾶστε τις κρεμάλες; Θυμάστε όλα αυτά που ζήσαμε όλοι όσοι μείναμε πιστοί στην πατρίδα και την Εκκλησία; Έρχονται πάλι τέτοιες ημέρες.

Κάθε πρωί ....

Να ευχαριστούμε τον Θεό

Κάθε πρωί να κοιτάς τον ουρανό και να ευχαριστείς το Θεό που σε έχει καλά, εσένα και τα άτομα που αγαπάς.

Να Τον ευχαριστείς που βλέπεις, ακούς, γεύεσαι, μιλάς, σκέφτεσαι, περπατάς, τρέχεις, ονειρεύεσαι, είσαι ικανός, έχεις θέληση και στόχους.

Λόγοι γέροντος Παΐσιου Αγιορείτου- Η δουλειά είναι ευλογία

Γέροντας Παίσιος

Γέροντα,παλιά έλεγαν: ”Καλύτερα να λειώνεις σόλες παρά κουβέρτες”.Τι εννοούσαν; -Ήθελαν να πουν: ”Καλύτερα να λειώνεις σόλες δουλεύοντας παρά να μένεις στο κρεββάτι τεμπελιάζοντας”.Η δουλειά είναι ευλογία,είναι δώρο Θεού.Δίνει ζωντάνια στο σώμα,φρεσκάδα στον νου.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΗΧΟΥΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ;;;

Αναχαίτησε Ρουκέτα πάνω απο το Ισραήλ το ´´Iron Dome´´


Πύραυλο πάνω από το τουριστικό θέρετρο Εϊλάτ αναχαίτισαν τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή ζημιές. Οργάνωση τζιχαντιστών ανέλαβε την ευθύνη για τον πύραυλο, κάνοντας λόγο για ρουκέτα τύπου Grad.