Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

... ΚΙ ΕΔΩ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ... ΤΖΑΜΙ !!!

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ






Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε άλλο ένα προκλητικό βήμα για την εκ νέου ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, προχώρησαν οι Τούρκοι αυτές τι  μέρες χωρίς φυσικά καμία αντίδραση  και με την έγκριση της κυβέρνησης του Ταΐπ Ερντογάν, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε συστήσει απροκάλυπτα στον πρωθυπουργό της Ελλάδας να μην καθυστέρει στην ανέγερση μεγάλου ισλαμικού τεμένους σε προάστιο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ἡ Ὁσία Ἐλισάβετ ἡ Θαυματουργός


Ἡ Ὁσία Ἐλισάβετ καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἡράκλεια τῆς Θράκης καὶ ἔζησε τὸν 5ο αἰώνα μ.Χ. Οἱ γονεῖς της, Εὐνομιανὸς καὶ Εὐφημία, ἦταν ξακουστοὶ καὶ ὀνομαστοί, φημισμένοι γιὰ τὰ πλούτη τους καὶ περίφημοι γιὰ τὴν ἀρετή τους. Κατοικοῦσαν κοντὰ στὴν Ἡράκλεια, στὸν τόπο ποὺ ἀπὸ παλιὰ ὀνομαζόταν Θρακοκρήνη καὶ ἀργότερα Ἀβυδηνοί. Ζοῦσαν μὲ εὐσέβεια ἔχοντας ὡς πρότυπο τὸν Ἰώβ. Ποθώντας δὲ μὲ πάθος νὰ μιμηθοῦν τὴν φιλοξενία τοῦ Ἀβραάμ, ἁπλόχερα βοηθοῦσαν ὅλους, ὅσοι εἶχαν ἀνάγκες ὑλικές. Ὅμως εἶχαν περάσει δε ...
περισσότερα...
Το καντήλι
 
Ήταν παραμονή του Ευαγγελισμού, 24 Μαρτίου του 1942, και ήμασταν στη Δράμα, στην ιδιαιτέρα μου πατρίδα, Ή ξένη κατοχή ήταν Βουλγάρικη. Οι στερήσεις, οι αρρώστιες και ή πείνα είχαν πάρει τρο μακτικές διαστάσεις και ο Θάνατος θέριζε κάθε μέρα μικρούς και με γάλους και ιδιαιτέρως τα παιδιά.

Η Πνευματική Διαθήκη του Αγίου Λουκά Κριμαίας



ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΓΙΟΥΣ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΚΟΡΗ, ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΜΟΥ

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΟΥ

Είμαι πλέον 79 χρονών. Η καρδιά μου εξασθενεί και οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν και είναι ολοφάνερο ότι πλησιάζει η ώρα της αναχώρησής μου από τούτη τη γη.

Ο Απ. Παύλος άφησε διαθήκη σε όλους τους Χριστιανούς. «Μιμηταί μου γίνεσθε, καθώς καγώ Χριστού».

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ !!!


  ΠΟΤΕ΄ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ...


Το ναρκωτικό που θα σημαδέψει τον 21ο αιώνα...  

Το ναρκωτικό που αναμένεται να σημαδέψει τον εικοστό πρώτο αιώνα δεν θα μπορούσε παρά να κατασκευάζεται και να διακινείται μέσω Ιντερνέτ. Ο λόγος για το iDoser, τη νέα εθιστική «ουσία» που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο και δεν λαμβάνεται με χάπια, ενέσεις ή εισπνοές, αλλά κυκλοφορεί σε ψηφιακά αρχεία, που οι χρήστες κατεβάζουν εύκολα από το Διαδίκτυο. Η «δόση» είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία .mp3 και πωλούνται ως αρχεία .drg.

Ελένη, Τάκη, Καλώς Ήρθατε Σπίτι σας! Το Άγιο Χρίσμα έλαβαν σήμερα δυο αδελφοί μας, πρώην ΘΥΜΑΤΑ της δαιμονικής Πεντηκοστιανής πλάνης.

Απριλίου 23, 2013
church_544
Επιστροφή
 Με σπαραγμό κρατώντας τη βαριά καρδιά μου
βρήκα το πατρικό μου σπίτι να κοιτάζει,
μες απ’ τις φυλλωσιές, σαν άλλοτε, τη δύση.
με σπαραγμό κρατώντας τη βαριά καρδιά μου.
Γοργά το τζάκι η μάνα μου τρέχει ν’ ανάψει.
Κ’ενώ απ’ την πόρτα βλέπω τις γλυκές του λάμψεις,
με σπαραγμό κρατώντας τη βαριά καρδιά μου
δε μπαίνω μέσα. Απέξω κάθομαι και κλαίω..
νικηφόρος βρεττάκος

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ... !!!

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ... 
 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNnCDPDCFzc6FweDrc2zdtPYxTAwsl0F_q8mFQ0B1fQFOcCpQ51Sqol1ViJrxQoPVPMt8vUL3RpwdGtvVC4NQMlFn-GwSLaQALuRbwz8qvOottKHoQrzsS26ItQ_RFobUX4QnXhmHHRRE/s640/2010-10-20-france-parliament-01.jpg
ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ
...........

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ!

Γαλλίδα βουλευτής: Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
 
 
Η ηρωΐδα Valerie Boyer, παρά τις απειλές που δέχεται η ίδια και η οικογένεια της, τόλμησε.
 
 
Νέο σοκ στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας, Valerie Boyer, η οποία πρόσφατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το γαλλικό κοινοβούλιο της αρμενικής γενοκτονίας. 
 

Βαμμένο με αίμα το 1500 ετών Ευαγγέλιο

 
Το ηλικίας 1500 ετών Ευαγγέλιο που βρέθηκε στο δικαστικό μέγαρο της Άγκυρας, γραμμένο στην Αραμαϊκή γλώσσα, με συριακό αλφάβητο, την γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς Χριστός, αποτελούσε κατασχεμένο πειστήριο, μετά από σύλληψη αρχαιοκάπηλου που προέρχονταν από τα Κατεχόμενα της Κύπρου.



Ιερείς της ΚΠόλεως

Ομιλία του Γέροντος Δοσιθέου σε Ιερατική Σύναξη των Εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.

Αρχιμ. Δοσιθέου Κανέλλου, Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης Ευρυτανίας

Σεβασμιώτατε δέσποτα, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και συλλειτουργοί, ευχαριστώ πολύ που με καλέσατε για να σας ομιλήσω. Δεν έρχομαι εν σοφία λόγων, ούτε ως επιστήμων θεολόγος, ούτε για να τριχάσω την τρίχα.

ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΟ... !!!

Ένα κείμενο από το κοντινό χθες, που χτύπαγε το καμπανάκι...Αξίζει να διαβαστεί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Κηφηνείον «Η Ωραία Ελλάς»

του Σαράντου Καργάκου, Συγγραφέως - Φιλολόγου - Ιστορικού
 
Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ. Εδώ καί τριάντα χρόνια είναι η ...εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλειά, φοβάται τη δουλειά. Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ό,τι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδόθησαν σε μία χυδαία πολιτική παιδοκολακείας, η οποία μετά τη δικτατορία, εξέθρεψε καί διαμόρφωσε δύο γενιές «κουλοχέρηδων», παιδιών δηλαδή πού δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμμιά εργασία από αυτές πού ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Πρέπει ένα παιδί να νηστεύει;;;

Πρέπει ένα παιδί να νηστεύει;

 
Το ερώτημα του τίτλου απασχολεί πολλούς γονείς οι οποίοι θέλουν να νηστέψουν αυτές τις ημέρες, αλλά δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πολύ περισσότερο, εάν μπορεί ένα μικρό παιδί να τους ακολουθήσει στη νηστεία. Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα ενημερωθείτε πλήρως για το εάν ένα παιδάκι μπορεί και πρέπει (από ιατρικής απόψεως) να νηστεύει, από ποια ηλικία και πάνω δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο και τέλος θα διαβάσετε τα οφέλη μια νηστείας στον οργανισμό ενός παιδιού  
 
Της παιδιάτρου Χρυσάνθης Λαθήρα
 
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Ο ΑΓΝΟΣ, ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ





ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛ.  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ


Στις 24 Μαΐου 2013 συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του μακαριστού πατρός Κωνσταντίνου Οικονόμου. Πριν 10 χρόνια η εκλεκτή ψυχή του πατρός Κωνσταντίνου έφυγε από αυτόν τον προσωρινό και μάταιο κόσμο και πήγε στον παράδεισο να συναντήσει τον Ουράνιο Νυμφίο, τον Θεάνθρωπο Ιησού, για να ζήσει στην αιώνια χαρά και μακαριότητα.