Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Βαμμένο με αίμα το 1500 ετών Ευαγγέλιο

 
Το ηλικίας 1500 ετών Ευαγγέλιο που βρέθηκε στο δικαστικό μέγαρο της Άγκυρας, γραμμένο στην Αραμαϊκή γλώσσα, με συριακό αλφάβητο, την γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς Χριστός, αποτελούσε κατασχεμένο πειστήριο, μετά από σύλληψη αρχαιοκάπηλου που προέρχονταν από τα Κατεχόμενα της Κύπρου.

Μόλις η ανεύρεση του Ευαγγελίου έγινε γνωστή παρενέβη το Βατικανό ζήτησε να εξεταστεί το κειμήλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογο ενδιαφέρον έχει δείξει και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Πριν από λίγο ο πρόεδρος της τουρκικής επιτροπής της Βουλής για την εξέταση του σκανδάλου Σουσουρκούκ, που εξέτασε την δράση του παρακράτους κατά την δεκαετία του 1990, δήλωσε πως το Ευαγγέλιο αυτό προέρχεται από την μονή Αγίου Βαρνάβα και εκλάπη τον Μάρτιο 1996 από Τούρκους παρακρατικούς. Όπως είπε ο Τούρκος πολιτικός, όταν ένας τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, ο Κουτλού Ανταλού άρχισε εντοπίζει τα ίχνη των δραστών της ληστείας, δολοφονήθηκε την συμμορία παρακρατικών.
Μάλιστα, «φωτογραφίζοντας» τους δράστες, ανέφερε ότι την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου το ηγετικό στέλεχος των Γκρίζων Λύκων ο διαβόητος Α. Τσατλί, βρισκόταν στα Κατεχόμενα με πλαστή ταυτότητα.

Το Ευαγγέλιο έχει παραδοθεί από τις τουρκικές διωκτικές αρχές στο Εθνογραφικό Μουσείο της Άγκυρας και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας ετοιμάζεται να μελετήσει το ιστορικό κειμήλιο με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων της γειτονικής χώρας.
Zougla.gr
ΠΗΓΗ:   http://www.madata.gr/epikairotita/world/174961.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου