Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Συμβουλές Αγίου Γρηγορίου Θεολόγου σε νεόνυμφη γυναίκα

Συμβουλές Αγίου Γρηγορίου Θεολόγου σε νεόνυμφη γυναίκα
Ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος έστειλε σε μια πνευματική του θυγατέρα, (την Ολυμπιάδα), την κατωτέρω επιστολή σα «δώρο» για τον γάμο της, που μόλις τέλεσε.
Η κατωτέρω επιστολή έχει βάθος Θεολογίας και ψυχολογίας. Και πάνω απ' όλα δίνει στη σύζυγο πολύτιμες συμβουλές για έναν πετυχημένο γάμο.
Γράφει (Μετάφραση υπό κ. Αθηνάς Α. Καραμπέτσου, φιλολόγου, βλ. "Ορθόδοξος Τύπος", φ. 31.3.2000, σελ. 3):

Πρόταση Σερβίας Ειρηναίου να αναγνωρίσει η Πανορθόδοξη όγδοη & ένατη Οικουμενική Σύνοδο-Συγχαρητήρια Μητρ. Πειραιώς

Πρόταση Σερβίας Ειρηναίου να αναγνωρίσει η Πανορθόδοξη όγδοη & ένατη Οικουμενική Σύνοδο-Συγχαρητήρια Μητρ. Πειραιώς
"Επετελέσατε έργον του Παναγίου Πνεύματος. Επετελέσατε έργον του Ζώντος Τρισυποστάτου Θεού",αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ σε συγχαρητήρια επιστολή του προς τον Μακαριώτατον Πατριάρχην Σερβίας κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΝ με αφορμή την πρόταση του δευτέρου προς τους Προκαθημένους των Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών διά την αναγνώριση των

Η Εκκλησία που πολέμησες ανοιξε την αγκαλιά της και σε δέχθηκε…

Η Εκκλησία που πολέμησες ανοιξε την αγκαλιά της και σε δέχθηκε…
Ομιλία εις τον Ύπατον Ευτρόπιον, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
«…. η Εκκλησία που πολέμησες άνοιξε την αγκαλιά της και σε δέχθηκε…»
Τον παρακάτω συγκλονιστικό λόγο εκφώνησε ο ιερός Χρυσόστομος στα 399, ένα έτος αφού είχε ανεβεί στον πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως.


Να είμαστε αισιόδοξοι ότι και αν συμβαίνει...

Να είμαστε αισιόδοξοι ότι και αν συμβαίνει...
Υπάρχει ένας ανάπηρος άνθρωπος γεμάτος αισιοδοξία, τον οποίο έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια. Είναι ένας στρατιώτης που πληγώθηκε στον πόλεμο.
Μια εχθρική σφαίρα διαπέρασε το σώμα του, τον πλήγωσε δίπλα στη μέση του. Με κάλεσε να τον επισκεφθώ. Μπήκαμε μέσα στο μισοσκότεινο δωμάτιο. Σε μία μεγάλη καρέκλα, με πλάτη δίπλα στο παράθυρο, καθόταν ο γνωστός μου.
Με κοίταξε και μου είπε:«Κάθομαι εδώ από το πρωί μέχρι το

Φωτογραφίες από το διαγωνισμό του National Geographic

O ετήσιος διαγωνισμός του National Geographic δέχεται φωτογραφίες που θα συμμετέχουν στο διαγωνιστικό κομμάτι από την 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2015. Οι συμμετοχές και φέτος, όπως κάθε χρόνο άλλωστε είναι πολλές και οι εικόνες εκπληκτικές σε όλες τις κατηγορίες. Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται στις κατηγορίες “Τόποι”, “Άνθρωποι” και “Φύση” προκειμένου να κερδίσουν το πρώτο βραβείο που είναι 10.000 δολάρια και ένα ταξίδι 3 ημερών. Κάθε φορά οι εικόνες που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό του πιο έγκυρου ταξιδιωτικού περιοδικού ανά τον κόσμο είναι καλύτερες από την προηγούμενη χρονιά και η επιλογή ακόμα πιο δύσκολη για την κριτική επιτροπή. Δείτε στη συνέχεια μερικές από τις φετινές εισόδους…
1. Ηφαίστειο Calbuco perierga.gr - Φωτογραφίες από τον ετήσιο διαγωνισμό του National Geographic


29-09-15ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΕΣ, ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ, ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ (Δ. Νατσιός) «Οἱ πολιτικοὶ νάνοι καὶ ἀρλεκίνοι εἶναι ἀνίκανοι νὰ σηκώσουν τὸ βάρος τῆς ἱστορίας μας. Τὰ παντοειδῆ ἀνδρείκελα τά ᾽χουν κατεβασμένα.»

Νὰ γίνουν οἱ Γεωγραφίες, οἱ Ἱστορίες καὶ οἱ Γραμματικὲς
κηρύγματα λευτεριᾶς

Γράφει ὁ Δημ. Νατσιός Δάσκαλος-Κιλκίς

.               «Εἴμασταν σχολιαρούδια καὶ ὁ τόπος μας ἀκόμα σκλαβωμένος στὴν Τουρκία. Καὶ Σχολάρχης μας, ὁ ἀξέχαστος ἐκεῖνος Σπύρος Ἀναγνώστου. Ἀπὸ τοὺς δασκάλους τοῦ

ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

Σὰν ὄνειρο στὸν Πόντο

Τί νὰ σοῦ πῶ, ἀδελφέ μου Γιορίκα! Αὐτὰ ποὺ ζήσαμε φέτος στὴν ἀλησμόνητη Πατρίδα μας, στὸν Πόντο μας, δὲν λέγονται! Εἶναι φανταστικά. Μοιάζουν μὲ παραμύθι, κι ὅμως εἶναι πέρα ὣς πέρα ἀληθινά!
–Πότε πῆγες, φίλε μου Πάντσο, καὶ δὲν τὸ ἤξερα;
–Στὶς ἀρχὲς τοῦ καλοκαιριοῦ. Κι ἂν θές, νὰ σοῦ πῶ μερικὲς

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

29 Σεπτεμβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 108 Γεγονότα, 36 Γεννήσεις και 22 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.   Δεν είστε ακόμα συνδρομητής; Μάθετε περισσότερα!
H Πλήρης Έκδοση διατίθεται και ως eBook στο Κατάστημα!  

Ο Φάρος: Το συγκινητικό βίντεο που κάθε γονιός πρέπει να δει

http://static.mama365.gr/covers/li/lighthouse_590_b.jpgΜία υπέροχη ιστορία για τον κύκλο της ζωής ενός ανθρώπου που από παιδί γίνεται γονιός δημιούργησε ο σκηνοθέτης Po

Σταματήστε να γράφετε Greeklish! Δείτε το γιατί!

http://i1.wp.com/intos.gr/wp-content/uploads/2015/08/0090754001370326989.jpg?fit=720%2C720Η καταστροφική μόδα των ημερών, η οποία καθόλου αθώα δεν είναι, στα επόμενα χρόνια θα έχει σίγουρα καταστρέψει μεγάλο μέρος του μοναδικού πολιτισμού μας.

30+1 φωτογραφίες από την σπάνια «Ματωμένη Σελήνη» που μάγεψε την υφήλιο

Ματωμένη Σελήνη 2015 (25)
Το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που είχε να συμβεί από το 1982 και δεν θα ξανασυμβεί πριν το 2033 έγινε ορατό τα ξημερώματα και στην Ελλάδα.

Από τη μια το «ματωμένο φεγγάρι» και από την άλλη η ολική έκλειψη υπερπανσελήνου έκαναν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να στρέψουν το κεφάλι τους στον ουρανό προκειμένου να παρακολουθήσουν κάποια φάση του φαινομένου που δεν θα επαναληφθεί πριν το 2033.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Κυριακὸς ὁ Ἀναχωρητὴς

Ἦταν ἄνθρωπος ποὺ καλλιεργοῦσε ὑπομονήν καὶ πραότητα. Γι' αὐτὸ καὶ πέτυχε στὴν ἀσκητική του ζωή. Γεννήθηκε στὴν Κόρινθο τὸ 5ο αἰῶνα, ἀπὸ ἱερέα πατέρα, τὸν Ἰωάννη. Τὴν μητέρα του τὴν ἔλεγαν Εὐδοξία καὶ εἶχε ἀδελφὸ τὸν Ἀρχιεπίσκοπο Κορίνθου Πέτρο. Ἀπὸ ἱερατικό, λοιπόν, γένος ὁ Κυριακός, σὲ νεαρὴ ἡλικία πῆγε στὰ Ἱεροσόλυμα καὶ ἀπὸ ἐκεῖ στὴ Λαύρα τοῦ Μεγάλου Εὐθυμίου. Ἐκεῖ, ὁ Μέγας Εὐθύμιος, τὸν ἔκανε μοναχὸ καὶ τὸν ἔστειλε στὸν ἀσκητὴ Γεράσιμο. Ὅταν πέθανε ὁ Γεράσιμος, ὁ Κυριακὸς ἐπέστρεψε στὴν ...
περισσότερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Το παιδί ρωτά …



Το παιδί ρωτά  ...ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ