Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ο Άγιος Ιωσήφ, αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης


Ο Άγιος Ιωσήφ, αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης
Ο Άγιος Ιωσήφ,
αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης 
Ο άγιος Ιωσήφ, αφού έλαβε μία καλή εκπαίδευσι, έκαμε τα πρώτα του βήματα στη μοναχική ζωή με τον αδελφό του άγιο Θεόδωρο τον Στουδίτη στη μονή του Σακκουδίωνος. Οι δύο αδελφοί συναγωνίζονται στο ζήλο. Υπερασπίζονται τις ίδιες απόψεις με το ίδιο θάρρος και υφίστανται τις ίδιες μαστιγώσεις και τις ίδιες εξορίες, αν και σε διαφορετικές φυλακές. 

Βίος γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου



Ιερομονάχου Ισαάκ

ΒΙΟΣ
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ 
αποσπάσματα 

Κεντρική αποκλειστική διάθεση του βιβλίου.
Ιερόν Ησυχαστήριον Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, 63088, Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής
Τηλέφωνον: 2375061592
Τηλεομοιότυπον (FAX) 2375061103


OI ΚΑΤΑ ΣAΡKA KAI KATA ΠΝΕΥΜΑ ΠΡΟΓΟΝΟΙ

Βάπτιση και ξερριζωμός

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Ανακοινωθέν Μητροπολίτου Πειραιώς: Κατάργηση της Κυριακής κατ' εντολήν του Εβραϊκού Λόμπυ


Μητροπολίτης Πειραιώς
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +30 210 4514833 (19), Fax +30 210 4528332 e-mail: impireos@hotmail.com
Ἐν Πειραιεῖ τῇ 12ῃ  Ἰουλίου 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΛΟΜΠΥ
Τελικά ὁ Ὑπουργός Ἀνάπτυξης κ. Κ. Χατζηγάκης τό τόλμησε. Ἔγινε ὁ Ἠρόστρατος πού στό Ὀρθόδοξο Γένος τῶν Ἑλλήνων κατέθεσε νομοθέτημα γιά τήν ἀποϊεροποίηση τῆς ἡμέρας τοῦ Κυρίου, τήν ὁποία καθόρισε στίς 7 Μαρτίου τοῦ 321 ὁ ἅγιος Ἰσαπόστολος καί Θεόστεπτος Αὐτοκράτωρ Κωνσταντῖνος ὁ μέγας.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: ΤΟ "ΦΤΑΙΞΙΜΟ" ΚΑΙ ΤΟ "ΔΙΚΑΙΟ" ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ

15Έχω παρατηρήσει ότι ορισμένοι πνευματικοί λένε στους άνδρες που έχουν προβλήματα με τις γυναίκες τους : « Κάνε υπομονή, αυτός είναι ο σταυρός σου. Τι να κάνουμε; Θα έχης μισθό από τον Θεό ». Πάνε μετά οι γυναίκες και λένε και σε αυτές: « Κάνε υπομονή, για να έχης μισθό από τον Θεό ». Δηλαδή μπορεί να φταίνε και οι δύο και να λέη και στους δύο ο Πνευματικός: « Κάνε υπομονή ». Οπότε αυτός που φταίει αναπαύει τον λογισμό του ότι ανέχεται τον άλλο, ενώ κάθε μέρα τον σκάζει.

Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

.Μια φορά ήρθε στο Καλύβι κάποιος και μου είπε ότι είχε προβλήματα με την γυναίκα του. Πήγαιναν για χωρισμό.

Δεν ήθελε να δη ο ένας τον άλλον. Ήσαν και οι δύο δάσκαλοι, είχαν και δύο παιδάκια. Δεν έτρωγαν ποτέ στο σπίτι. Σε άλλο εστιατόριο έτρωγε ό ένας μετά το Σχολείο, σε άλλο ό άλλος, και αγόραζαν και κάτι σάντουιτς, για να φάνε τα παιδιά.

ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΜΙΑΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΡΙΑΣ !!!

Μ.ΡΕΠΟΥΣΗ: "ΜΥΘΟΣ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ - ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"


1Η Μαρία Ρεπούση «ξαναχτύπησε», αυτή τη φορά με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα των ομογενών της Αυστραλίας «Ελλήνων Λόγος» και χαρακτήρισε «μύθο» τη σφαγή της Σμύρνης, τη γενοκτονία των Ποντίων και το χορό του Ζαλόγγου. Το θράσος και ο ανθελληνισμός της περισσεύουν. Απέδωσε σε εθνικισμό την άποψη για τα δεινά που υπέστησαν οι Έλληνες και έχουν καταγραφεί στην ιστορία με αίμα.

ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ: Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΑΣ


1Επιμέλεια: Στέλλα Μεϊμάρη

O Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμάς, σε επιστολή του προς τους βουλευτές, χαρακτηρίζει ως "ανόσιο και αντίθεο τόλμημα" την επιχειρούμενη κατάργηση της αργίας της Κυριακής και τους καλεί να μην ψηφίσουν τις νέες διατάξεις, αλλά να αντισταθούν και να αποδείξουν έμπρακτα ότι είναι πραγματικά Ορθόδοξοι.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

Ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ περί της ακηδίας και της μελαγχολίας


[…Αξίζει να σταματήσουμε για μια στιγμή για να προσέξουμε ιδιαίτερα αυτό το «χαρούμενο πνεύμα» στην ζωή του Οσίου. Ήταν η χαρακτηριστική του ιδιότητα, ιδιαίτερα αργότερα. Αλλά ακόμη και αυτό το δώρο της χάριτος δεν το  επέτυχε δίχως αγώνα, παρόλο ότι ήταν τόσο σωτήριο για τις βασανισμένες ψυχές όλων εκείνων που αργότερα συνέρρεαν δίπλα του. Υπάρχει λόγος να σκεφθούμε ότι το πνεύμα της ακηδίας του έκανε επίθεση στην αρχή της μοναχικής του ζωής.

Θαυματουργική θεραπεία τοῦ τετραπληγικού Σταύρου Καλκανδῆ ἀπό τόν Ἅγ. Νεκτάριο


 Θαυματουργική θεραπεία του τετραπληγικού Σταύρου Καλκανδή
 
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Σταύρου Καλκανδή
   
       Ο πρώην παράλυτος, τετραπληγικός Σταύρος Γ. Καλκανδής, αντισμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας σε πολεμική διαθεσιμότητα, που θαυματουργικά θεραπεύτηκε από τον Άγιο Νεκτάριο, αποτελεί σπάνια περίπτωση και ιδιαίτερα ευεργετική όχι μόνο για πονεμένους και ασθενείς συνανθρώπους μας, αλλά και για κάθε άνθρωπο.

γέροντας Παΐσιος: Τα πρωτεία να δοθούν στην ομορφιά της ψυχής.



 Η ψυχή που συγκινείται από τις ομορφιές του υλικού κόσμου φανερώνει ότι ζη μέσα της ο μάταιος κόσμος, γι’ αυτό έλκεται από την πλάση και όχι από τον Πλάστη, από τον πηλό και όχι από τον Θεό. 

Δεν έχει σημασία αν ο πηλός αυτός είναι καθαρός και δεν έχη λάσπη αμαρτίας. Η καρδιά, όταν έλκεται από κοσμικές ομορφιές, οι οποίες δεν είναι αμαρτωλές, αλλά δεν παύουν να είναι μάταιες, νιώθει κοσμική χαρά της ώρας, η οποία δεν έχει θεϊκή παρηγοριά, φτερούγισμα εσωτερικό με αγαλλίαση πνευματική. Όταν όμως ο άνθρωπος αγαπάη την πνευματική ωραιότητα, τότε γεμίζει και ομορφαίνει η ψυχή του.

ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΓΙΟΙ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ "ΤΕΧΝΗ" ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ !!!

Τὸ ράσo καὶ τὰ γένια



Φώτης Κόντογλου
(ἀπὸ τὸ Ἀσάλευτο Θεμέλιο, Ἀκρίτας 1996)
Πολλὰ ἔχουν γραφῇ γιὰ τὰ ράσα καὶ τὰ γένια τῶν κληρικῶν. Οἱ περισσότεροι ἀπ᾿ ἐκείνους ποὺ δὲν τὰ χωνεύουνε, εἶναι κάποιοι ποὺ θέλουνε νὰ φαίνουνται ἐλεύθεροι καὶ νεωτεριστικὰ πνεύματα. Αὐτοὶ ὅλοι εἶναι πάντα «πρακτικοὶ» ἄθρωποι, ποὺ κρίνουνε τὰ τῆς θρησκείας μὲ τὸ πρακτικὸ καὶ πεζὸ μυαλό τους, ἐνῷ ἡ χριστιανικὴ θρησκεία δὲν ἔχει καμιὰ σχέση μὲ τὰ πρακτικὰ μυαλά, γιατὶ εἶναι ἡ βαθύτερη ποίηση, ἡ ἄβυσσος τῆς ποίησης. Ἡ κακοδαιμονία τῆς Ἐκκλησίας μας ἔχει τὴν αἰτία της, κατὰ τὴν γνώμη μου, στὸ ὅτι λείψανε ἀπ᾿ αὐτὴν οἱ ποιητικὲς ψυχές, μὲ τὴν πραγματικὴ σημασία τῆς ποίησης, καὶ γέμισε ἀπὸ «πρακτικούς ἀνθρώπους”, ἤγουν ἀπὸ ξεραΐλα καὶ τὸ μέγα ἔλεος.

ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΑΓΑΠΗ

15Ένας γέροντας έστειλε τον υποτακτικό του στην Αίγυπτο για να φέρει μία καμήλα και μ’ αυτή να μεταφέρουν τα εργόχειρά τους από την σκήτη τους στην Αίγυπτο.
Όταν ο αδελφός έφερε την καμήλα, τον συναντά ένας άλλος γέροντας ασκητής και του λέε:

-Αν ήξερα ότι θα πήγαινες στην Αίγυπτο θα σου έλεγα να φέρεις και για μένα μία καμήλα.
Ο υποτακτικός πηγαίνει στο γέροντά του και λέει τι του είπε ο ασκητής. Ο γέροντας αφού τον άκουσε του είπε:

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ: ΟΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

.Γέροντα, οι γονείς μου όλο γκρινιάζουν και πλέον δεν τους υποφέρω μέσα στο σπίτι τι να κάνω;

Βρε ευλογημένε , εσύ όταν ήσουν στην κούνια, μέρα νύχτα γκρίνιαζες. Εκείνοι,τότε , σ' έπαιρναν στην αγκαλιά τους και σ' έσφιγγαν γεμάτοι στοργή και αγάπη.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ

.Ή Γραφή είναι μία και αιώνια και αληθινή. Δεν μπορούμε να παίρνου με κομμάτια και να τη χρησιμοποιούμε όπως μας βολεύει. Έχουμε κάνει τον δικό μας Θεό. Κόβουμε και ράβουμε ότι μας συμφέρει.
Γέροντας Αμβρόσιος μονής Δαδίου

Ό θεός δεν επιτρέπει σ' εμάς να βλέπουμε τον κόσμο των αοράτων, γιατί, αν τον βλέπαμε, θα τρελαινόμασταν. Αν βλέπαμε γύρω μας τι υπάρχει και κινείται, θα τρελαινόμασταν.
Γέροντας Αμβρόσιος μονής Δαδίου

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: ΑΣ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ!

.Για ποιο λόγο ο Θεός δεν εξαφανίζει τον εχθρό των ανθρώπων, το διάβολο, που εξαπάτησε τον Αδάμ και την Εύα και συνεχίζει να πολεμάει άγρια όλους μας; Είναι ένα ερώτημα και συνάμα μία αξίωση πολλών.
Η αξίωση αυτή θα ήταν εύλογη, αν ο διάβολος μας κατέβαλλε με τη βία.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ἀνακομιδὴ Τιμίων Λειψάνων Ἁγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου


Τὸ γεγονὸς αὐτὸ συνέβη στὰ χρόνια ποὺ οἱ μεγάλοι διωγμοὶ τῶν πρώτων χριστιανῶν εἶχαν κοπάσει καὶ αὐτοκράτωρ ἦτ&alph ...
περισσότερα...

ΜΗΝΥΜΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ


.Τα παιδιά χρειάζονται μόνο αγάπη για να μεγαλώσουν.

Είναι το μήνυμα ζωής μιας μητέρας με τέσσερα παιδιά, της κ. Ελένης Αναστασάκη, που με αυτόν τον τρόπο δείχνει και τον δρόμο της ελπίδας στο απελπισμένο ζευγάρι που σταμάτησε την κύηση του παιδιού του με έκτρωση γιατί ήταν άνεργοι και ένιωσαν ότι δεν μπορούν να το μεγαλώσουν.



 ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 

ΤΟΥ   ΝΙΚΟΛ.  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα μας εξαφανίζονται 2.000 παιδιά. Εξαιτίας της προκλητικής ενδυμασίας τους και της απρόσεκτης ζωής τους πέφτουν θύματα απανθρώπων εμπόρων λευκής σάρκας, οι οποίοι τα εκμεταλλεύονται και τα βασανίζουν με απαίσιο και εξευτελιστικό τρόπο.

Τα 10 ακριβότερα υγρά στον κόσμο!

Υπάρχουν ορισμένα υγρά στον κόσμο που κοστίζουν περισσότερο από αυτό που μπορούμε να φανταστούμε...
Και αν για μερικά, όπως ένα ακριβό άρωμα, έχουμε τις υποψίες μας κάποια άλλα, όπως το μελάνι του εκτυπωτή, δύσκολα θα μας ερχόταν στο νου. Στα παράξενα είναι ότι υπάρχει κοστολόγιο ακόμη και για το ανθρώπινο αίμα έστω κι αν δεν είναι αντικείμενο αγοραπωλησίας (η μήπως είναι;). 

Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς - Δεν υπάρχει τέλος προς το ατέλευτο


Με την ευλογία του Θεανθρώπου το «ον» τους διαδόθηκε και «επεκτάθηκε» σε «παν-όν» και αυτοί πλέον με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και των θαυματουργικών δυνάμεων Του, μόνιμα αισθάνονται τον «εαυτό» τους ένα με όλους τους ανθρώπους και με όλα τα δημιουργήματα.

Δηλαδή αισθάνονται ένα με όλες τις «θλίψεις», τα «βάσανα» και «στενοχώριες» των ανθρώπων στη γη, αλλά και με όλες τις «χαρές» τις «εκστάσεις» και «μακαριότητες» των αγγέλων στον ουρανό. Αυτοί είναι θεοειδείς παν-αισθανόμενοι και παν-συναισθανόμενοι.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Κόψτε έξυπνα θερμίδες και χάστε κιλά χωρίς κόπο


Θέλετε να χάσετε βάρος αλλά οι δίαιτες σας δυσκολεύουν ή σας κάνουν να νιώθετε πολύ περιορισμένοι; 

Παρόλο που η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου διαιτολογίου που εξασφαλίζει απώλεια βάρους με βάση τα ατομικά χαρακτηριστικά σας είναι η πιο σίγουρη και ασφαλής προσέγγιση, ένας πιο ‘χαλαρός’ τρόπος είναι η έξυπνη εξοικονόμηση θερμίδων από τη διατροφή. 

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να ‘κόψετε’ θερμίδες από το ημερήσιο διαιτολόγιο σας:

Θεραπευτικές ιδιότητες των χυμών

Αγγουριού 

Κατά του αρθριτισμού και των ρευματισμών. 

Κατά της υπερτάσεως. 

Ευεργετικός στο δέρμα. 
....

Καρότου 

Ευεργετικός στην αναιμία. 

Κατά της οξύτητας. 

Ευεργετικός στην αρθρίτιδα και στη χολή.

Κατά του κατάρρου. 

Μνήμη του Γέροντος Σωφρόνιου του Essex

π. Ανδρέα Αγαθοκλέους
   Υπάρχουν άνθρωποι που ζωντάνεψαν, με τη ζωή και τη διδασκαλία τους, τη θεολογία της Εκκλησίας όπως την έζησαν και την δίδαξαν οι μεγάλοι Πατέρες. Ένας τέτοιος ήταν ο αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Ζαχάρωφ, ο γνωστός ως Γέροντας Σωφρόνιος του Essex.
Κοντά στον άγιο Σιλουανό τον Αγιορείτη, γνώρισε εμπειρικά τον πνευματικό αγώνα, τη χάρη και την ευλογία να είσαι παιδί του Θεού που, ως παιδί Του, το παιδαγωγεί και του αποκαλύπτει τον εαυτό Του.

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΟΥ ΕΛΝΑΤ, Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ





Ανάμεσα στους πολλούς νεομάρτυρες της ῾Ρωσικής Εκκλησίας υπήρξαν και αρκετοί ευλαβείς λαϊκοί. Ένας απ’ αυτούς ήταν ο Αλέξιος Ιβάνοβιτς Βορόσιν, ο οποίος βάδισε τον δύσκολο δρόμο της διά Χριστόν σαλότητος. Ένα δρόμο που έγινε ακόμη πιο δύσβατος επειδή ο Αλέξιος έζησε στη δύσκολη δεκαετία του ‘30, όταν η βιαιότητα της Σοβιετικής πολιτείας εναντίον των Χριστιανών υπήρξε φοβερή.

Να συμβουλεύουμε με δάκρυα..


Θέλεις να διορθώσεις τον αδερφό σου? Δάκρυσε, προσευχήσου στο Θεό γι΄αυτόν, αφου τον πάρεις ιδιαιτέρως, παρακίνησε τον στο καλό, συμβούλεψε τον, παρακάλεσε τον.
Πολλοί πολλές φορές δεν ωφελήθηκαν καθόλου απο τις συμβουλές, συγκινήθηκαν όμως απο τα δάκρυα και την συμπάθεια.