Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ (Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ) - Ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !!!


ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ (Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ) - Ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Σάββατο, 18 Απριλίου 2009

Χειρόγραφο Πιστό αντίγραφο (ντοκουμέντο) της Σταυρικής καταδίκης του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού


Η ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ
ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ


Το συγκλονιστικό αυτό έγγραφο (πιστό αντίγραφο του οποίου βλέπετε στη φωτογραφία
αριστερά), παρέμεινε μέχρι το 1309 μ..Χ. τελείως άγνωστο, οπότε βρέθηκε στη γνωστή
σε όλους σήμερα για τον καταστροφικο σεισμό πόλη (L'Aquila) της Κεντρικής Ιταλίας (κοντά στην οποία έχει ανακαλυφθει η αρχαία ρωμαϊκή πόλη του Αμιτερνο, όπου βρέθηκε το σπίτι του Πόντιου Πιλάτου).

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Παφνούτιος ὁ Ἱερομάρτυρας ὁ Ἱεροσολυμήτης καὶ οἱ σὺν αὐτῷ πεντακόσιοι τεσσαράκοντα ἕξι Μάρτυρες


Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυς Παφνούτιος ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορος Διοκλητιανοῦ (284 – 305 μ.Χ.). Πέρασε κατ’ ἐξοχὴν στὴν Αἴγυπτο τὴν εὐεργετικὴ καὶ πολύαθλη ζωή του. Ὅταν ξεκίνησε ὁ διωγμὸς κατὰ τῶν Χριστιανῶν, ὁ ἔπαρχος Ἀρριανὸς γνωρίζωντας ἀπὸ τὶς διαδόσεις γιὰ τὴν ἐπιρροὴ τοῦ Παφνουτίου ἐπάνω στοὺς χριστιανικοὺς πληθυσμοὺς σκεπτόταν πῶς μποροῦσε νὰ τὸν συλλάβει. Ὁ Παφνούτιος συνήθιζε νὰ περνᾶ τὴν ζωή του σὲ ἐρημικοὺς τόπους καὶ κάποια ἡμέρα, κατὰ τὴν ὥρα τῆς νυχτερινῆς προσευχῆς του, ...
περισσότερα...

Η συγκλονιστική ιστορία μιας μοναδικής φωτογραφίας...

Ο Kevin Carter γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1960 στο Parkmore, ένα μικρό προάστιο του Johannesburg.
34 χρόνια μετά, στις 27 Ιουλίου 1994, άφησε την τελευταία του πνοή, αυτοκτονώντας με...
μονοξείδιο του άνθρακα στο πίσω μέρος του πατρικού σπιτιού του. Δίπλα του, ένα σύντομο σημείωμα, εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτήν την πράξη.

Πρόσφορο

Ένα βίντεο για την παρασκευή προσφόρου.


ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΣΦΟΡΟ
Αλεύρι:    500 γραμμάρια. Το προτιμότερο όμως είναι τα
250 γραμμάρια να είναι από σκληρό σιτάρι,
κίτρινο και τα 250 γραμμάρια να είναι μαλακό.
Μαγιά:     2-3 γραμμάρια, στο μέγεθος ενός μεγάλου
αμυγδάλου, ή 1 κουταλάκι πολύ κοφτό ξηρή
μαγιά, ή 3 κουταλιές της σούπας προζύμι.
Αλάτι:      1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό.
Ζάχαρη:   1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό.
Νερό:       1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό. 

"ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ" ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ "ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ"


Ο στρατηγός Μακρυγιάννης - Διαθήκη

 Ο στρατηγός Μακρυγιάννης

Διαθήκη
 
Δεν μπορώ, πατρίδα, να σε βλέπω τοιούτως
και των σκοτωμένων τα παιδιά και οι
γριγές να διακονεύουν και να τις βιάζουν
διά κομμάτι ψωμί εις την τιμή τους

Ἡ συγκλονιστική ἱστορία ἑνός ναρκομανοῦς. (Ἕνα σύγχρονο θαῦμα τοῦ Ἁγίου Νεομάρτυρος Ἐφραίμ)
http://iliaxtida.files.wordpress.com/2011/05/image9.png?w=292&h=426&h=400
Ήταν απόγευμα, ένα από τα συνηθισμένα πολυτάραχα απογεύματα στο κέντρο της Αθήνας. Ο κόσμος ουρά στην στάση της Ομονοίας των ΤΑΞΙ.
- Κουκάκι, παρακαλώ!… – Ευχαρίστως, του απαντώ• και αυτός ήταν όλος ο διάλογος μέχρι τέλους της διαδρομής, διότι το ύφος και ο τρόπος δεν άφηνε κανένα περιθώριο συζητήσεως. Στο ύψος του Αγίου Ιωάννου (Γαργαρέτας) και επί της οδού Βεΐκου κατέβηκε, και λίγα μέτρα πιο κάτω ένα άλλο χέρι με το χαρακτηριστικό νεύμα με σταματάει.

Ποτό φάρμακο!

 
ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΠΟΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ - ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQ9W4dydzPwqv4pHjV1eH_GweI59tDITEkcp7eTZT-50mrB_VdlAl_lTZFRaxg_HcfGAAcWARWHAVrwnPz5gSfXq7ODBwq_7SOF36IfaROs0ltXRKW9QGgcbzlMlk6Cjjfpu6j5YZYCqb6/s400/thavmatourgo-poto-skotonei-ta-karkinika-kyttara.jpg
 
Αυτό το ποτό ΘΑΥΜΑ κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό.
Υπάρχει μια προσωπικότητα, ο κ. Seto, που ορκίζεται γι αυτό. Θέλει να το δημοσιοποιήσει για να επιστήσει την προσοχή των ανθρώπων που έχουν καρκίνο.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αρχαία ελληνικά ανέκδοτα γεμάτα σοφία και μυαλό!

Ο φιλόσοφος Αντισθένης συμβούλευε τους Αθηναίους να ανακηρύξουν με την ψήφο τους τα.. γαϊδούρια σε άλογα. Όταν του είπαν ότι κάτι τέτοιο είναι έξω από κάθε λογική, ο Αντισθένης παρατήρησε:«Μήπως και στρατηγούς δεν αναδεικνύετε με την ψήφο σας χωρίς να έχουν πάρει καμία απολύτως εκπαίδευση;»

Ένας μοχθηρός άνθρωπος ήθελε να προφυλάξει το σπίτι του από κάθε κακό. Προς τούτο τοποθέτησε στην πόρτα μια επιγραφή που έλεγε: "Κανένα κακό μη μπει στο σπίτι αυτό".Ο Διογένης διαβάζοντας την επιγραφή παρατήρησε:«Μα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού από που θα μπει;»

18 πράγματα που δεν θα πιστεύατε 
για αυτές τις χώρες!
 
 
 
 
Στον πλανήτη, αν και υπάρχουν μερικές διαφωνίες ως προς το ακριβές νούμερο, λόγω
συνόρων, εθνών, διαξιφισμών κ.λπ., υπάρχουν γύρω στις 196 χώρες. 

Λόγιοι κι ενάρετοι Αγιορείτες των τελευταίων χρόνωνΤο Άγιον Όρος στην υπερχιλιόχρονη ιστορία του υπήρξε πάντα το άοκνο εργαστήρι της σοφίας και της αρετής με εξέχουσες μορφές λογίων κι ενάρετων μοναχών.


Από τα μέσα του 18ου αιώνος παρατηρείται μία μεγάλη άνθηση στο Άγιον Όρος, που φθάνει μέχρι τις ημέρες μας. Οι όσιοι Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης (+ 1730), ο υπέρμετρος αυστηρός σπηλαιωτής ασκητής, ο μιμητής του οσίου Μαξίμου του Καυσοκαλύβη, Ιερόθεος ο Ιβηρίτης (+ 1745) ο σοφός διδάσκαλος, Άνθιμος ο Κουρούκλης (+ 1782)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΝΩΝ, ΠΟΤΕ ΨΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;Στην αρχή της Μεγάλης Σαρακοστής, στο μεγάλο απόδειπνο των τεσσάρων πρώτων ημερών της Α΄ Εβδομάδας των Νηστειών διαβάζεται χωρισμένος σε τέσσερα μέρη ο Μεγάλος Κανόνας και ολόκληρος την Πέμπτη της Ε΄ εβδομάδας των Νηστειών. 

 
  Ψάλλεται
σε ήχο πλ. β΄ που είναι ιδιαίτερα κατανυκτικός, εκφραστικός του πένθους

ΔΕΙΤΕ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!Εκκλησιές παντού, διάσπαρτες. Μικρά διαμάντια αγάπης και ομορφιάς. 
Απλοί τόποι, καταδεχτικοί στις προσευχές μας, στην ξεκούραση των περιπλανήσεών μας, “μικρά κεριά” που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα.
Πότε κυκλωμένες από θαλασσινές αύρες, πότε αποκαλύπτονται στις καταλήξεις μονοπατιών πλάι σε ποτάμια ή φαράγγια.

Παγκοσμιοποίηση σημαίνει αρπαγή του ορυκτού μας πλούτου.
Αττίλας σε φάσεις και σχέδιο Ανάν
Οι άνθρωποι είναι εφήμεροι, τα συμφέροντα αιώνια. Αυτή η βασική αρχή της πολιτικής δεν πρέπει να λησμονείται σε περιοχές μείζονος παγκοσμίου ενδιαφέροντος όπως η δική μας.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΤΗΣ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ (ΦΩΤΟ)
Τελικά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι. Αυτό αποδεικνύει και η φωτογραφία από περίπτερο της Λάρνακας η οποία κάνει το γύρο του διαδικτύου μέσω των social media...

ΩΣΤΕ ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Σ.τ. Ε. ;;; ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΔΟΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ;;; ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ;;; ΥΠΟΚΡΙΤΕΕΕΕΣ !!!

Δύο εισαγγελείς στο πειθαρχικό για υβριστική ανάρτηση στο διαδίκτυο
Οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Χανίων Γιάννης Πενταγιώτης και Κεφαλλονιάς Βικτώρια Μαρσιώνη, παραπέμπονται το επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου, καθώς ο πρώτος (Πενταγιώτης) φέρεται ότι ανάρτησε στο διαδίκτυο (dikastis.blogspot.gr) επιστολή με την οποία επικρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ η δεύτερη (Μαρσιώνη) φέρεται ότι επικρότησε την επίμαχη επιστολή.

«ΑΝ ΕΓΩ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ»!
«Ἐμοῦ προσευχόμενου, σοῦ δὲ κοιμωμένου»

(Από το βιβλίο «Υπεύθυνοι για όλα» του π.Νεκταρίου Αντωνοπούλου)Πολλοί άνθρωποι, άν και δεν προσεύχονται ιδιαίτερα, αναγνωρίζουν όμως τή δύναμη καί την άξια της προσευχής και σε πολύ δύσκολες στιγμές προστρέ­χουν στις εκκλησίες η στά μοναστήρια και παρακαλούν τους Ιερείς η τους μο­ναχούς νά προσευχηθούν γι' αυτούς. Δεν είναι άσχημο αυτό, αλλά μήπως η κίνηση αύτη σημαίνει πώς δεν θέλουν νά αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη; Μή­πως δεν θέλουν νά μπουν στον κόπο της προσευχής; (Γιατί πράγματι η προ­σευχή είναι κόπος.)

Αστεία πτηνά… εν δράσει!

| 21:02 - 9 Μαρτίου 2012
Τα πτηνά, όπως και όλα τα ζώα, άλλωστε, έχουν μια περίεργη… τάση να προσελκύουν τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους, για διαφορετικούς κάθε φορά λόγους! Έτσι οι φωτογράφοι ανά τον κόσμο βρίσκονται πάντα στο… κατόπι τους «πανέτοιμοι» να απαθανατίσουν κάθε κίνησή τους, ένα πέταγμα, ακόμη μια περίεργη σκηνή μεταξύ τους. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο κινούνται και οι εικόνες που θα δείτε στη συνέχεια όπου απίθανα και αστεία πτηνά βρίσκονται εν δράσει και λένε με λίγα λόγια τη δική τους «αμίμητη»… ιστορία!
Μόνος σου θα το φας πάλι… (Μονοφαγάς, βρε παιδί μου!)
perierga.gr - Αστεία πτηνά... εν δράσει!