Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ανέκδοτο

Πάει το κοριτσάκι στην μαμά που ήταν έγκυος:

- Μαμά, γιατί η κοιλιά σου φουσκώνει;

- Γιατί έχει ένα μωράκι μέσα, απαντάει η μαμά.

- Και ποιος σου χάρισε το μωράκι, μαμά;

Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης : Λίγοι κατάλαβαν ὅτι τὸ κέντρο βάρους τοῦ νόμου, ἡ βασικὴ ἐπιδίωξη, εἶναι νὰ φιμώσει τὸν ἐλεγκτικὸ καὶ πατερικὸ λόγο τῆς Ἐκκλησίας

Posted: Σεπτεμβρίου 7, 2014 at 10:00 μμ, Last Updated:
p.theodoros-zisis
….αὐτὸ ποὺ ἐνδιαφέρει τοὺς προσκυνημένους πολιτικοὺς καὶ ἐκκλησιαστικοὺς ἡγέτες δὲν εἶναι τόσο ἡ ἐλευθερία τοῦ πολιτικοῦ λόγου, ὅσο ἡ ἐλευθερία τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ λόγου, διότι ἡ μόνη ἀκατανίκητη δύναμη εἶναι ἡ Ἐκκλησία καὶ οἱ ἄξιοι ποιμένες της.

ΒΟΜΒΑ! ΣΟΚ στη κοινή γνώμη! ΑΥΤΟ είναι το ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ βίντεο που μας κρύβουν ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΕΣ αλυσίδες fast food!

Posted: Ιουλίου 25, 2014 at 9:24 μμ, Last Updated:
mak
Ένα βίντεο που προβλήθηκε πρόσφατα από το China’s Dragon TV προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη. Και αυτό γιατί, το επίμαχο βίντεο δείχνει προσωπικό της Shanghai Husi να χρησιμοποιεί κρέας που μαζεύει απ΄ το πάτωμα και, προφανώς, δεν πληροί τις προδιαγραφές ποιότητας.

Το θαύμα της Αγίας Παρασκευής σε μια μπλόγκερ

Posted: Ιουλίου 26, 2014 at 3:20 μμ, Last Updated:
Φίλοι μου, μέσα από αυτό το κείμενο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το θαύμα εκείνο, που έζησα στα οκτώ μου χρόνια και που το αποτέλεσμα και η χάρη που πήρα από αυτό διατηρείται, χάρη στις δεήσεις της Αγίας Παρασκευής υπέρ εμού, έως σήμερα.
Από δύο ετών έπασχα από στραβισμό ιδιαίτερα σοβαράς μορφής και , όπως έλεγαν οι γιατροί μου με είχαν εξετάσει σε Αθήνα και Κόρινθο, θα έπρεπε να φοράω τα γυαλιά για όλη μου τη ζωή.
 Οι γονείς μου συνήθιζαν να με πηγαίνουν κάθε χρόνο, παραμονή της Αγίας Παρασκευής, σε ένα μικρό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στην Αρχαία Κόρινθο. Εκεί, από τριών σχεδόν χρονών έκανα την μικρή μου αλλά τόσο περιεκτική σε παράκληση προσευχούλα μου: » Αγία μου Παρασκευή, κάνε μου καλά τα ματάκια μου «. Άναβα λοιπόν τη λαμπάδα μου και ήλπιζα πολύ σε αυτήν.

26 Ιουλίου 1822: Η μάχη στα Δερβενάκια και η στρατηγική ιδιοφυία του Κολοκοτρώνη

Posted: Ιουλίου 26, 2014 at 4:00 μμ, Last Updated:
26-Ιουλίου-1822-η-μάχη-στα-Δερβενάκια
H μάχη στα Δερβενάκια: Μία από τις σημαντικότερες μάχες του αγώνα της Ανεξαρτησίας, στην οποία διαφάνηκε η στρατηγική ιδιοφυΐα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.  Στις αρχές Ιουλίου του 1822, ένας νέος κίνδυνος ανεφάνη για την Επανάσταση, με την κάθοδο στην Πελοπόννησο ισχυρής τουρκικής δύναμης υπό τον ικανότατο Μαχμούτ Πασά, γνωστότερο ως Δράμαλη. Ο Σουλτάνος, σε πλεονεκτική θέση

Πώς να ρίξεις τον πυρετό χωρίς φάρμακα!



Μόλις το παιδί κάνει πυρετό χτυπάει στο σπίτι συναγερμός και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να δώσεις κάποιο από τα γνωστά αντιπυρετικά. Και όμως! Θα μπορούσες να μειώσεις ή και να ρίξεις τελείως τον πυρετό χωρίς να χρησιμοποιήσεις φάρμακο. Μάθε πώς μπορεί να γίνει αυτό!

Ο άγιος Πορφύριος μιλάει κατά της Πανθρησκείας

Posted: Ιουλίου 26, 2014 at 2:31 μμ, Last Updated:
panthriskia
Ο άγιος Πορφύριος (+2 Δεκ 1991) μιλάει κατά της μιάς θρησκείας που δήθεν θα φέρει ειρήνη και αγάπη, την στιγμή που οι άνθρωποι παραμένουν στα πάθη τους μακριά από το Θεό και τον μόνο ειρηνάρχη Ιησού Χριστό. 



ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ
Θαύμα: Επίσκεψη της Αγίας Παρασκευής σε άπιστη γυναίκα (Συγκλονιστικό)
 

Θαύμα: Επίσκεψη της Αγίας Παρασκευής σε άπιστη γυναίκα (Συγκλονιστικό)
Θαυμαστό γεγονός συνέβη σε οικογένεια την ημερομηνία της εορτής της Αγίας Παρασκευής στο Κορωπί Αττικής.

Η μαρτυρία της οικογένειας έχει ως εξής: Υπάρχει στο Κορωπί ένα παντρεμένο ζευγάρι όπου ο άντρας είναι το πιστό μέλος της οικογένεια και η γυναίκα του είναι άπιστη και είρωνας της πίστης.

Καρκίνος του δέρματος: Δύο «ύπουλα» σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

24/07/2014 17:00 Καρκίνος του δέρματος: Δύο «ύπουλα» σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Τέμπλ καταδεικνύει ότι δύο πρώιμα σημάδια μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.
Εκτός από τις ελιές που αλλάζουν ως προς το μέγεθος και το χρώμα τους, αρκετοί ασθενείς που λαμβάνουν διάγνωση για αυτόν τον τύπο καρκίνου εμφανίζουν τα δύο συμπτώματα, τα οποία συνδέονται συνήθως με άλλου είδους δερματοπάθειες.

ΠΩΣ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ


ΠΩΣ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΡ.ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ – ΔΡ.ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ


    Η πλύση εγκεφάλου. Από τρεις έως έξι μήνες κρατάει η «πλύση εγκεφάλου». Κι όταν ο έφηβος δείχνει «ώριμος», τον πηγαίνουν στο «μαύρο» ναό. Τον δέχονται με ανοιχτές αγκαλιές, του προσφέρουν καφέ και αναψυ­κτικά. Όλα αυτά για να του καλύψουν τα συναισθηματι­κά κενά που έχει απ’ το σπίτι του και να νιώθει πως βρήκε καινούργιους φίλους και πως επιτέλους θ’ ανήκει κάπου.
Οι απορίες

Αποξηραμένα σύκα: το υπερόπλο της υγείας

  • Από  briefingnews.gr
Αποξηραμένα σύκα: το υπερόπλο της υγείας
Τα αποξηραμένα σύκα κάνουν καλό στην υγεία, στο βάρος σας και στη διάθεσή σας.
Μαζί με τις σταφίδες είναι από τις δημοφιλέστερες επιλογές, ενώ η γεύση καραμέλας που έχουν τα σύκα, η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και τα πολλά θρεπτικά στοιχεία τα κάνουν ακαταμάχητα.

Τα αποξηραμένα σύκα έχουν ποικίλες χρήσεις, ενώ αποτελούν το ιδανικό σνακ ενέργειας, όταν είστε εκτός σπιτιού όλη μέρα και δεν θέλετε να φάτε ακόμα μια τυρόπιτα.

Τί κάνεις εδώ, πάτερ; Κοιτάζω τον νερό!

  • Από  tokandylaki.blogspot.gr
Τί κάνεις εδώ, πάτερ; Κοιτάζω τον νερό!
ΑΠΟ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΤΑΡΕΤΣ ΒΑΡΣΑΝΟΥΦΙΟΥ

Το πλύσιμο του ποτηριού
Δόκιμος ακόμα, μια καλοκαιριάτικη νύχτα περπατούσα ανάμεσα στους κήπους της Σκήτης. Μόνος με μόνο τον Θεό. Πλησιάζοντας την μεγάλη λίμνη βλέπω τον μεγαλόσχημο π. Γεννάδιο.

Από τότε πού πέρασε τον κατώφλι της Σκήτης είχαν περάσει 62 ολόκληρα χρόνια. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του δεν έβγαινε καθόλου από την Σκήτη. Είχε λησμονήσει εντελώς τον κόσμο. Στεκόταν ακίνητος με τα μάτια καρφωμένα στο νερό.
Με τρόπο διακριτικό, για να μην τον τρομάξω, έκαμα αισθητή την παρουσία μου. Τον πλησίασα, και τον ερώτησα:

Η σωτηρία διά της απώλειας

  • Από  askitikon.eu
Η σωτηρία διά της απώλειας
«Ος γαρ αν θέλει την ψυχήν αυτού σώσαι, αποτελέσει αυτήν• ος δ’ αν απολέση την εαυτού ψυχήν ένεκεν εμού και του ευαγγελίου, ούτος σώσει αυτήν».

Ω, Κύριέ μου! Είναι πολύ σημαντικός αυτός ο λόγος σου και έχει μεγάλο βάθος. Είναι πολύ σημαντικό για μας να καταλάβουμε το βάθος του λόγου αυτού! Τα λόγια Σου σε πολλούς δημιουργούν σύγχυση και προκαλούν απορία.


Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής: Η ευχή και το Άγιον Πνεύμα

  • Από  orthodoxfathers.com
Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής: Η ευχή και το Άγιον Πνεύμα
Η διδασκαλία του παππού μας Ιωσήφ και του Γέροντος μας Εφραίμ, αποτελεί συνέχεια της διδασκαλίας του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.
Η πείρα του Γέροντος μας Εφραίμ εις την νοεράν προσευχήν, όπως μας την παρέδωσεν, αποτελεί συνέχεια όλης της νηπτικής ασκητικής παραδόσεως.

Η προσευχή για τους κεκοιμημένους αιρετικούς ή απίστους

  • Από  alopsis.gr
Η προσευχή για τους κεκοιμημένους αιρετικούς ή απίστους
Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος
Για τους γονείς σας που πέθαναν μέσα στην αίρεση, μπορείτε να προσεύχεστε, παραδίνοντάς τους στο άπειρο έλεος του Θεού. Στις εκκλησιαστικές ακολουθίες, όμως, και στη Θεία Λειτουργία δεν μπορούν να μνημονεύονται. Η Εκκλησία προσεύχεται για τα παιδιά της στον Κύριο, ικετεύοντάς Τον να τα στερεώσει στην ορθή πίστη και να τα καθοδηγήσει στο δρόμο της ευσέβειας. 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ... ΑΓΑΠΗ !!!

Αγριοκρεμμύδα

  • Από  tokandylaki.blogspot.gr
Αγριοκρεμμύδα
 Ήταν κάποτε μια γριά γυναίκα, η οποία στη ζωή της δεν είχε κάνει κανένα καλό.
Όταν πέθανε, ο άγγελός της την πήγε στο θρόνο του Θεού, μα στο βιβλίο των πράξεών της δεν υπήρχε καμία καλοσύνη κι έτσι ο δρόμος της ήταν για την κόλαση.
Ο άγγελός της στενοχωρήθηκε αφάνταστα. Αναζήτησε στις πιο κρυφές σημειώσεις του βιβλίου του καθενός, μήπως και βρει κάποια καλή πράξη και αναγκάσει το Θεό που είναι γεμάτος αγάπη να την πάρει στον Παράδεισο.

"ΟΠΟΥ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ, Η ΧΑΪΔΩ ΠΡΩΤΗ" !!!

Παρουσία του Οικ. Πατριάρχου Βαρθολομαίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία των Αρμενίων στο Ακνταμαρ της Τουρκίας

  • Από  desk agioritikovima
Παρουσία του Οικ. Πατριάρχου Βαρθολομαίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία των Αρμενίων στο Ακνταμαρ της Τουρκίας
Μια ιστορική Λειτουργία των Αρμενίων τελέστηκε στο Akdamar της Τουρκίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμτείχε για πρώτη φορά μαζί με Συρορθοδοξους και Αρμένιους Ιεράρχες.
Αναλυτικά: 
Η πέμπτη ετήσια Αρμενική Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Σταυρού που βρίσκεται στο νησί Akdamar στις 7 Σεπτεμβρίου 2014.

ΠΡΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΑΙΑ, ΠΕΡΙΠΟΥ 3000 ΕΤΩΝ, ΕΙΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ


Η μητέρα του έδειξε το δρόμο της σωτηρίας

  • Από  askitikon.eu
Η μητέρα του έδειξε το δρόμο της σωτηρίας
Στις δώδεκα τα μεσάνυχτα, χτύπησαν την πόρτα στην Εκκλησία. Ήταν μια γριούλα. Και ζητούσε παπά, να πάει να κοινωνήσει έναν άρρωστο.

Ο παπάς ετοιμάστηκε και βγήκε αμέσως μαζί της. Πλησιάζουν σε ένα φτωχό σπιτάκι, τύπου παράγκας. Η γριούλα ανοίγει την πόρτα και μπάζει τον ιερέα σε ένα δωμάτιο.




Μπροστά στον θάνατο οι άνθρωποι είναι αδύναμοι

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Μπροστά στον θάνατο οι άνθρωποι είναι αδύναμοι
Μπροστά στον θάνατο οι άνθρωποι είναι αδύναμοι σαν τα κουνούπια, σαν τα πετραδάκια...

Για ποιο πράγμα καυχάσθε ω άνθρωποι; Για τον πλούτο, την επιστήμη, την φιλοσοφία και την κουλτούρα;


Όλα αυτά είναι σκύβαλα -συ και εγώ δούλοι του θανάτου! Κάθε άνθρωπος είναι δούλος του φόβου, δούλος του θανάτου. Μπορεί να γίνει άνθρωπος σε αυτό τον κόσμο με χαρά; Όχι δεν μπορεί.

Ο άνθρωπος που θα αντικρίσει σοβαρά τον εαυτό του και με σοβαρότητα θα κοιτάξει τον θάνατο σαν τον έσχατο σταθμό αυτής της ζωής, αυτός ο άνθρωπος δεν έχει χαρά σε αυτό τον κόσμο, δεν υπάρχει γι' αυτόν καμία απόλαυση εδώ. Όλες οι απολαύσεις είναι ένα ψέμα, εάν ο θάνατος αποτελεί για μένα και για σένα το τελευταίο σταθμό αυτού του κόσμου.

Ποιος εισήγαγε τον θάνατο σε αυτό τον κόσμο; Ποιος άλλος από την αμαρτία;

Στον άνθρωπο ανήκει δυστυχώς αυτός ο γεμάτος ντροπή ρόλος αυτής της ζωής, της εισαγωγής δηλαδή της αμαρτίας και του θανάτου και του διαβόλου σε αυτό τον κόσμο.

Δεν το έπραξαν αυτό μήτε οι τίγρεις μήτε οι αλεπούδες, το έπραξε ο άνθρωπος.
Γι' αυτό και ο άνθρωπος είναι πλάσμα ντροπιασμένο μπροστά σε όλα τα ζώα και όλα τα φυτά και όλα τα πετούμενα. Πρέπει να ντρέπεται ο άνθρωπος και να εκλιπαρεί για συγνώμη από το κάθε πουλί για το ότι αυτός είναι που έφερε τον θάνατο στον κόσμο αυτό, έφερε τον θάνατο και στα πουλιά και στα ζώα και στα φυτά.

Τα πάντα φθείρονται και αποθνήσκουν. Μέχρι πότε όμως;
Μέχρι την ανάσταση των νεκρών, όταν ο Κύριος θα κρίνει τον κόσμο και στη θέση της παλαιάς γης, θα δώσει καινή γη, όταν όλα θα γίνουν αθάνατα επάνω της. Αυτό είναι κάτι που εμείς δεν μπορούμε μα ούτε και ξέρουμε να το συλλάβουμε, αλλά αυτό είναι η καλή είδηση του Κυρίου και Χριστού μας...

Ιουστίνος Πόποβιτς

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Η χώρα των ζώντων

  • Από  askitikon.eu
Η χώρα των ζώντων
Και καλά είπε: «Στην χώρα των ζώντων». Διότι εκείνη είναι η πραγματική ζωή , που είναι απαλλαγμένη από τον θάνατο και έχει καθαρά τα αγαθά.

Διότι λέει? «Όταν θα καταργήση κάθε αρχή και κάθε εξουσία και δύναμι, σαν τελευταίος εχθρός θα καταργηθή ο θάνατος» ( Α΄ Κορ. 15,26 ) .


Πατερικές Διδαχές περί πλούτου

  • Από  askitikon.eu
Πατερικές Διδαχές περί πλούτου
Ὁ ἅγιος Ἰωάννης τῆς Κρονστάνδης σχετικά μέ τόν πλοῦτο ἀναφέρει: «Ὁ Κύριος Ἰησοῦς Χριστός, κατά τόν ἐπίγειο βίο του, δέν εἶχε ποῦ νά γείρη τό κεφάλι. Καί ὅμως εἶχε μέσα του ὅλο τόν πλοῦτο τῆς ζωῆς τῆς ἀληθινῆς.
Οἱ πλούσιοι τοῦ κόσμου τούτου κτίζουν μέγαρα καί ζοῦν μέσα σέ αὐτά. Ἀλλά, ἀλλοίμονο! Μέσα σέ τόση χλιδή, πού τούς περιβάλλει, δέν ἔχουν ἀληθινή ζωή στήν καρδιά τους.

Η θυσία του Χρυσοστόμου Σμύρνης

Η θυσία του Χρυσοστόμου Σμύρνης
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών Κυριακή προ της Υψώσεως, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στη θυσία και το μαρτύριο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ μαρτυρησάντων Κληρικών και Λαικών κατά την Μικρασιατική Καταστροφή το 1922.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Γράμμα σε μια μέλλουσα δασκάλα

  • Photo: National Library of Australia/Flickr
    Photo: National Library of Australia/Flickr

Διαχρονικά υπήρχαν προβλήματα στον κόσμο και στις κοινωνίες. Τα Παιδιά αναγκάστηκαν να μεγαλώσουν και πυροβόλησαν τα  Όνειρα και τις Ιδέες. Οι μεγάλοι που βλέπουμε εμείς σήμερα στον περίγυρό μας κάποτε -ίσως- ήταν σαν εμάς. Κι όταν γίνουμε κι εμείς σαν αυτούς θα βρεθούν τα παιδιά, οι μαθητές, οι μικρότεροι να μας πουν ότι τα κάναμε θάλασσα. Άκου αυτό που θα σου πω.

Το νόημα της ζωής μας και το θείο θέλημα

23 Ιουλίου 2012
Ο Κύριός μας με την παρουσία του «εποίησε τα πάντα καινά». Αυτό είναι το νόημα και το σύνθημα και στις σημερινές δύσκολες ημέρες, που περνούμε πέραν των υπολοίπων, που μας απασχολούν. Σήμερα περισσότερο από άλλοτε ο άνθρωπος πλανάται «εις τον κύβο», δεν έχει αφήσει τίποτε όρθιο. Και στην πίστη του και στη συμπεριφορά του και γενικά στον τρόπο της ζωής του, όλα έχουν χρεοκοπήσει. Ακόμα και ο τρόπος που κάνει χρήση ο σημερινός

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Το Υπουργείο Εσωτερικών μεθοδεύει την αντικατάσταση του πληθυσμού των Ελλήνων με ξένους!

Posted: Σεπτεμβρίου 8, 2014 at 1:15 μμ, Last Updated:
lathro
Διαβάσαμε το υπ. αριθ. 318/11-4-2011 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Υπουργείο Εξωτερικών, με θέμα «Εθνική Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών από 2011 έως 2015» και φρίξαμε! Σας μεταφέρουμε αυτολεξεί:
«Η χώρα θα χρειασθεί και νέους μετανάστες προκειμένου να αντιμετωπισθεί το επερχόμενο φαινόμενο γήρανσης του

ΜΕΓΑΛΑΥΧΙΑ μὲ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑ (ἡ ἁμαρτία τῶν Σοδόμων)

Ποιά ἦταν ἡ ἁμαρτία τῶν Σοδόμων;

τοῦ περιοδ. «Ο ΣΩΤΗΡ»

.             Φαντάζει ἴσως εὐτελὲς καὶ ἄκαιρο τὸ ἐρώτημα ποὺ διατυπώνεται στὸν τί­τλο τοῦ ἄρθρου τούτου. Ὅλοι γνωρίζουν ὅτι τὸ βδελυρὸ ἀνοσιούργημα τῶν κατοίκων τῶν Σοδόμων, τῆς Γομόρρας καὶ τῶν γύρω ἀπὸ αὐτὲς πόλεων ἦταν τὸ διαστροφικὸ πάθος τῆς ὁμοφυλοφιλίας. Πάθος τόσο βδελυκτὸ στὰ μάτια τοῦ Θεοῦ, ὥστε οἱ πόλεις αὐτὲς νὰ παραμένουν ὑπόδειγμα αἰώνιο τῆς φρικτῆς ἀποδοκιμασίας τοῦ Θεοῦ μὲ τὴ βαριὰ τιμωρία ποὺ ὑπέστησαν, ἀφανιζόμενες ἀπὸ προσώπου γῆς μὲ θειάφι καὶ φωτιά (βλ. Γεν. ιθ´ 24-25).

Που είναι το εθνόσημο από τις φανέλλες των διεθνών μας;

Πέρα από την αγάπη που τρέφουμε όλοι οι Ελληνες για την Εθνική μας ομάδα και ιδιαιτέρως για την Εθνική μας του Μπάσκετ οφείλουμε να διαπιστώσουμε ότι κάποιοι άλλοι παίζουν παιχνιδάκια προδοσίας ακόμα και πάνω σε αυτήν....
Τι είδους λοιπόν παράλειψη είναι το ότι απουσιάζει από τις φανέλλες των αθλητών μας το εθνόσημο;

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ἡ Γέννησις τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου


«Ἀποκάλυψαν πρὸς Κύριον τὴν ὁδόν σου καὶ ἔλπισον ἐπ’ αὐτόν, καὶ τῆς ποιήσει». Φανέρωσε στὸν Κύριο μὲ ἐμπιστοσύνη τὸν δρόμο καὶ τὶς ἐπιδιώξεις καὶ τὶς ἀνάγκες τῆς ζωῆς σου καὶ ἔλπισε σ’ Αὐτὸν καὶ θὰ κάνει ἐκεῖνα ποὺ ζητᾶς καὶ χρειάζεσαι. Μ’ αὐτὴ τὴν ἐμπιστοσύνη καὶ ἐλπίδα, ὁ Ἰωακεὶμ καὶ ἡ Ἄννα ἱκέτευαν προσευχόμενοι τὸν Θεὸ νὰ τοὺς χαρίσει παιδί, νὰ τὸ ἔχουν γλυκειὰ παρηγοριὰ στὰ γεράματά τους. Καὶ τὴν ἐλπίδα τους, ὁ Θεὸς, τὴν ἔκανε πραγματικότητα. Τοὺς χάρισε τὴν Παρθένο Μαριάμ, ποὺ ἦταν ὁρισ ...
περισσότερα...