Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

"ΟΠΟΥ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ, Η ΧΑΪΔΩ ΠΡΩΤΗ" !!!

Παρουσία του Οικ. Πατριάρχου Βαρθολομαίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία των Αρμενίων στο Ακνταμαρ της Τουρκίας

  • Από  desk agioritikovima
Παρουσία του Οικ. Πατριάρχου Βαρθολομαίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία των Αρμενίων στο Ακνταμαρ της Τουρκίας
Μια ιστορική Λειτουργία των Αρμενίων τελέστηκε στο Akdamar της Τουρκίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμτείχε για πρώτη φορά μαζί με Συρορθοδοξους και Αρμένιους Ιεράρχες.
Αναλυτικά: 
Η πέμπτη ετήσια Αρμενική Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Σταυρού που βρίσκεται στο νησί Akdamar στις 7 Σεπτεμβρίου 2014.

Φέτος ήταν μια πολύ ιδιαίτερη και ιστορική περίπτωση, λόγω της παρουσίας της Α.Θ.Π. κ.κ. Βαρθολομαίου Οικουμενικού Πατριάρχη αλλά και του Σεβασμιωτάτου Μονσινιορ Filiksinos Yusuf Çetin - Πατριαρχικού Επίτροπος της Συριακής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας.
Της λειτουργίας χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αράμ Ateshian , Πατριάρχη του Αρμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης. Για πρώτη φορά Ορθόδοξοι κληρικοί στην Τουρκία παρακολουθήσουν Θεία Λειτουργία μαζί. Μεγάλος αριθμός πιστών από διάφορα μέρη της Τουρκίας έδωσαν το παρων στην ιστορική εκδήλωση.
Στην ομιλία του, ο Πατριάρχης Aram Ateshian δήλωσε ότι η Λειτουργία είναι ιστορική για την Αρμενική Κοινότητα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, παρακολούθησε την Λειτουργία στην αρμενική εκκλησία στο νησί Akdamar από την ίδρυσή της τον 10ο αιώνα.
Επίσης έκανε λόγο για Πανορθόδοξη ενότητα μεταξύ των Ανατολικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Ειδικά προσευχές έγιναν για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα για τον πληθυσμό που υποφέρει στο Ιράκ, τη Συρία και την Παλαιστίνη. 

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

1 σχόλιο:

  1. Τα μαύρα μας τα (αδιόρθωτα) χάλια... Ας μην ξενούν όμως μερικοί αγαπολόγοι Οικουμενιστές αυτό που έλεγε ο π. Επιφάνιος: οι Ιεροί Κανόνες εκδικούνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή