Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η Σμύρνη μάνα καίγεται!




 

  Η Σμύρνη μάνα καίγεται!

      Ο Κεμάλ γιόρτασε το θρίαμβό του με τη μεταβολή της Σμύρνης σε τέφρα και την τεράστια σφαγή του εκεί χριστιανικού πληθυσμού, έγραψε στα απομνημονεύματά του ο Ουΐνστον Τσόρτσιλ. Η σφαγή της Σμύρνης συγκλόνισε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Ακόμα και στη Γαλλία -η φιλοτουρκική πολιτική της οποίας καθόριζε την πληροφόρηση που παρείχαν οι δημοσιογράφοι- διογκώθηκαν τα αντιτουρκικά συναισθήματα. Όμως, περισσότερο από τις ανταποκρίσεις και τις ψυχρές επισημάνσεις των

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Ο ετοιμοθάνατος Εβραίος

Α’ Μέρος
Ο Εβραίος πατέρας είναι ετοιμοθάνατος. Γύρω από το κρεβάτι του πόνου, είναι συγκεντρωμένη όλη η οικογένεια του. Το κλίμα είναι βαρύ και πένθιμο. Ένα μόνο μικρό καντηλάκι, δίπλα στον άρρωστο, φωτίζει αμυδρά το στενό δωμάτιο. Ο πατέρας, με κλειστά τα μάτια και πολύ κόπο, ψιθυρίζει:
Πατέρας: Γυναίκα μου Σάρα είσαι εδώ;

Η, ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟΝ ΤΑΦΟΝ !!!


Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Ημερίδα για το Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος Πείρου Παραπείρου θα
Σε κόλπα και κομπίνες της χειρίστης μορφής καταφεύγουν τα στελέχη των τραπεζών

Πτυχές από τη “νέα επίσκεψη” των “Μαρτύρων του Ιεχωβά” στην Κόνιτσα

  • Από  anastasiosk.blogspot.gr
Πτυχές από τη “νέα επίσκεψη” των “Μαρτύρων του Ιεχωβά” στην Κόνιτσα
ΕΑΝ ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ, ΑΡΑ ΤΟ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΙ ΕΣΤΙ;
Εδώ Κόνιτσα.
Προκεχωρημένον φυλάκιον Ορθοδοξίας και Ελληνισμού.

Για άλλη μια φορά απεδείχθη το ύπουλον της τακτικής τής “Σκοπιάς”, το θρασύδειλον των οπαδών τής πολυεθνικής εταιρείας που την έδρα της έχει στην Αμερική (τυχαίο;) και κυρίως απεδείχθη το εδραίον και αμετακίνητον των πιστών στην Ορθόδοξη πίστη μας.
Αλλ΄ ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014. Ο Μητροπολίτης και οι ιεροκήρυκες απουσίαζαν από την πόλη της Κονίτσης για Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στο χωριό Βούρμπιανη.

Πιο εύκολα πας στον Παράδεισο, παρά στην κόλαση..

  • Από  askitikon.eu
Πιο εύκολα πας στον Παράδεισο, παρά στην κόλαση..
Ο Χριστός δεν ήρθε να φέρει μια νέα θεολογία, ήρθε να φέρει έναν καινούργιο τρόπο ζωής.
Εάν ζήσεις όπως προτείνει ο Χριστός θα μάθεις πράγματα που με κανέναν άλλο τρόπο δεν θα τα μάθεις. Όλος ο Χριστιανισμός ήταν κόντρα στην λογική του κόσμου.
Η πίστη μας δεν μαθαίνεται με διαβάσματα και ακούσματα. Στην πράξη, με την εφαρμογή θα διαπιστώσουμε εάν είναι αλήθεια. Την πίστη μας είναι ζωή και την μαθαίνουμε ζώντας! Μετά από 2000 χρόνια θα πιστεύουμε μόνο; Εάν δεν ζούμε τον Θεό, δεν τον ξέρουμε.

Κριτική Πειραιώς Σεραφείμ σε Δούρου και σε όσους έδωσαν πολιτικό όρκο

  • Από  desk agioritikovima
Κριτική Πειραιώς Σεραφείμ σε Δούρου και σε όσους έδωσαν πολιτικό όρκο
Σκληρή κριτική στην νέα Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, αλλά και γενικά σε όλους τους αιρετούς άρχοντες που έδωσαν πολιτικούς όρκους τις τελευταίες μέρες ασκεί ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. 
Αναλυτικά αναφέρει: 
Με «διθυράμβους και έκσταση» υποδέχθηκαν τα ΜΜΕ την «πολιτική» λεγομένη ορκομωσία των εκλεγέντων στον πρώτο και δεύτερο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το μυστικό όπλο των Ελλήνων: «Βοήθα Παναγιά»

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Το μυστικό όπλο των Ελλήνων: «Βοήθα Παναγιά»
Για τον Άγιο Μακάριο έλεγαν, πως κάποτε, καθώς πήγαινε στην εκκλησία των κελλίων για τη συνήθη ακολουθία, βλέπει έξω απ’ το κελλί ενός αδελφού ένα μεγάλο πλήθος από δαίμονες, που ήταν μετασχηματισμένοι, άλλοι σε γυναίκες, που μιλούσαν αναίσχυντα, άλλοι σε νεαρούς με το στόμα τους όλο βρισιές, άλλοι να χορεύουν κι άλλοι να μεταλλάζουν διάφορες μορφές και σχήματα.

Συγκλονιστική διήγησις περί κατακρίσεως

  • Από  askitikon.eu
Συγκλονιστική διήγησις περί κατακρίσεως
Ὁ μακαρίτης πνευματικὸς ἀπὸ τὴ σκήτη τῶν Καυσοκαλυβίων, παπα-Νικόδημος, μοῦ διηγήθηκε τὴν ἀκόλουθη ἱστορία, παρμένη ἀπὸ πατερικὰ Ἁγιορείτικα χειρόγραφα.
Ἕνας πιστὸς χριστιανός, πήγαινε ἐπὶ δεκαπέντε χρόνια στὸν πνευματικό του καὶ ἐξομολογοῦνταν τὶς ἀνθρώπινες ἀδυναμίες του.
Μιὰ μέρα ὅμως, ὅπως συνήθιζε, πῆγε στὸν πνευματικό του νὰ ἐξομολογηθεῖ καὶ ἀνοίγοντας τὴν πόρτα τοῦ σπιτιοῦ του βρῆκε τὸν

Όταν η φύση αποφασίζει να κάνει το δικό της σόου!

Posted: Αυγούστου 6, 2014 at 3:00 μμ, Last Updated:
όταν-η-φύση-αποφασίζει-να-κάνει-το-δικό-της-σόου
Η φύση εκπλήσσει για άλλη μία φορά με την ομορφιά της, που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με τα μετεωρολογικά φαινόμενα και τις εμφανίσεις τους στον ουρανό. Σύννεφα σε ποικίλους σχηματισμούς, αστραπές και κεραυνοί, ανεμοστρόβιλοι και ουράνια τόξα εντυπωσιάζουν άμα τη εμφανίσει τους και γίνονται πρωταγωνιστές σε ένα από τα ωραιότερα σόου που δίνει η φύση καθημερινά στον κόσμο. Και παίρνει το πιο θερμό χειροκρότημα των θεατών… Απολαύστε το…

Κάτι για το ξεκίνημα της Προσευχής

  • Από  askitikon.eu
Κάτι για το ξεκίνημα της Προσευχής
Αν κάποιος δεν έχει όρεξη για προσευχή και δεν είναι αποδεδειγμένα κουρασμένος, αυτός μπορεί να ξεκινήσει τον προσωπικό του διάλογο με τον Θεό προσευχόμενος για τους άλλους, έτσι ώστε σιγά - σιγά «να ξεπαγώσουν τα λάδια της ψυχής του» και μετά να αρχίσει να προσεύχεται και για τον εαυτό του.
Ο άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης, ο Ρώσος, (†24/9/1938) που έζησε στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος (Ρώσικο), μας είπε ότι οι πιο ευπρόσδεκτες προσευχές για τους άλλους είναι οι εξής:

π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ- Τί είναι η Ουνία;

  • Από  russiantheology.blogspot.gr
π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ- Τί είναι η Ουνία;
Η ουνία εξελίχθηκε σε σχίσμα και παρέμεινε σχίσμα. Υπήρξε βασικά ως κίνημα μιας μικρής μερίδας του κλήρου, έργο μερικών επισκόπων, αποκομμένων από την κοινότητα της Εκκλησίας, που ενεργούσαν χωρίς την ελεύθερη και συνοδική συγκατάθεση της. Ενεργούσαν μυστικά και κρυφά, χωρίς την επίγνωση των Ορθόδοξων Χριστιανών, παραπλανώντας τους. 

Ο προτεσταντισμός είναι νεκρός, πνευματικός διάλογος π. Φλωρόφσκυ με τον αθεϊστή Γερμανό φιλόσοφο Νίτσε

  • Από  http://russiantheology.blogspot.gr/
Ο προτεσταντισμός είναι νεκρός, πνευματικός διάλογος π. Φλωρόφσκυ με τον αθεϊστή Γερμανό φιλόσοφο Νίτσε
Κατά πόσο άραγε η φιλοσοφία του Νίτσε ήταν αποτέλεσμα παραληρήματος και νευρωσικής ψυχικής διαταραχής ή αποτέλεσμα της δυνατότητας του να έχει πρόσβαση σε άλλα πεδία..στα ακασικά αρχεία;
Η σκέψη του Νίτσε ήταν εμποτισμένη από την αναγνώριση του τραγικού.
ΝΙΤΣΕ
Ο μηδενισμός του Νίτσε ήταν η πεποίθηση ότι όλες οι πεποιθήσεις είναι ψευδείς. Στο όνομα όμως της τάσης για υπέρβαση των ψευδών πεποιθήσεων, ο μηδενισμός ήταν το πρώτο βήμα για την

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Εὐμένιος ὁ Θαυματουργός Ἐπίσκοπος Γορτύνης


Ἀπὸ νεαρὴ ἡλικία ὁ Εὐμένιος ὑπέβαλλε τὸν ἑαυτό του σὲ πολλὲς σκληραγωγίες καὶ ἀσκήσεις. Ἡ ἐγκράτεια ἦταν ἐκείν& ...
περισσότερα...

Περί εγκρατείας… και όχι μόνο στην τροφή, αλλά και στις υπόλοιπες κινήσεις της ψυχής

Posted: Σεπτεμβρίου 4, 2014 at 6:04 μμ, Last Updated:
stavros
1. Κάποιοι αδελφοί από τη σκήτη ξεκίνησαν να επισκεφθούν τον αββά Αντώνιο. Μπήκαν λοιπόν σ΄ ένα καράβι για να πάνε και σ΄ αυτό βρήκαν έναν άλλο Γέροντα, που ήθελε κι αυτός να πάει εκεί. Δεν τον γνώριζαν όμως αυτόν οι αδελφοί. Καθισμένοι λοιπόν μέσα στο καράβι ανέφεραν μεταξύ τους αποφθέγματα Πατέρων ή ρητά από τη Γραφή και από ανάμεσα για το εργόχειρό τους. Ο Γέροντας έμενε εντελώς σιωπηλός. Σαν βγήκαν στο λιμάνι, παρατήρησαν ότι

Εντυπωσιακό βίντεο: Δες την Ελλάδα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Posted: Σεπτεμβρίου 4, 2014 at 9:02 μμ, Last Updated:
diastimikos-stathmos_477_355
Όταν κοιτώ από ψηλά… όλα μοιάζουν διαφορετικά. Δείτε στο εντυπωσιακό βίντεο από το διάστημα, πως φαίνεται η Ελλάδα, η Πάτρα, η Κόρινθος και άλλες πόλεις από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!
Οι εικόνες την Ελλάδας από τη Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μαζί με εικόνες από άλλες χώρες και πολλές πόλεις από όλο τον κόσμο κάνουν το γύρο του ίντερνετ τις τελευταίες ώρες.

Η φοβερή ώρα του θανάτου… και οι ετοιμοθάνατοι Χριστιανοί

Posted: Σεπτεμβρίου 4, 2014 at 10:00 μμ, Last Updated:
εκκλησια
Το αληθινό γεγονός πού καταγράφουμε έγινε γύρω στο 1940, πριν από την έναρξη του πολέμου. Ένας ιερεύς ο παπα-Θεόδωρος κλήθηκε για να κοινωνήσει δύο χριστιανούς ετοιμοθάνατους. Έναν πλούσιο, σκληρό και φιλάργυρο και μια ενάρετη χήρα, πού μεγάλωσε μόνη της, με τιμιότητα και σωφροσύνη, σκληρό αγώνα και φτώχεια πολλή, εκείνα τα χρόνια, οκτώ παιδιά!!!

Μαρτυρία θαυμαστή Αγιορείτη περί π.Τύχων

Posted:
p.tuxon
Αφήγηση γέροντος ηγουμένου (τελευταίο πνευματικοπαίδι του χαρισματούχου παπα Φιλάρετου του Κωνσταμονίτη). Όταν ήμουν νεαρος μοναχός με την ευλογία του γέροντος μου Φιλάρετου πήγα να εξομολογηθώ στον παπα Τυχωνα τον Ρωσο (τον γέροντα του π.Παισίου).
αφού μας δέχθηκε ,του είπαμε γιατί πήγαμε και ξεκινησα την εξομολόγηση.

Όταν επισκέφθηκε το Όρος ο Φλωράκης

Posted: Αυγούστου 8, 2014 at 12:59 μμ, Last Updated:
florakis-agio-oros

Σε αντίθεση με τις επισκέψεις των σημερινών πολιτικών στα ιερά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, που αποσκοπούν σε δημιουργία εντυπώσεων και καλλιέργεια δημοσίων σχέσεων, ο θρυλικός ΓΓ του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης, κατά την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος, έχοντας καλή και γνήσια πρόθεση, άφησε άθελά του ίσως ανοιχτή την πόρτα της καρδιάς του, στην οποία μπήκε ο Χριστός, τον συγκλόνισε, και τον οδήγησε σε εξομολόγηση, και μάλιστα μέσα στο γραφείο του στον Περισσό! Δείτε τη χαριτωμένη διήγηση του εξομολόγου του, π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτη.



ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Μόνο ο Θεός το ξέρει

Posted: Αυγούστου 8, 2014 at 4:27 μμ, Last Updated:
aloga
Κάποτε ζούσε σ” ένα χωριό κάποιος φτωχός γέροντας, ο οποίος είχε ένα όμορφο άλογο που τον βοηθούσε στις γεωργικές του ασχολίες και το οποίο ήταν τόσο όμορφο και δυνατό, ώστε ήταν γνωστό σε όλη τη γύρω περιοχή. Κάποια μέρα, ένας πρίγκιπας που εντυπωσιάστηκε από τη φήμη και το παρουσιαστικό του αλόγου, θέλησε να το αγοράσει, προσφέροντας στον γέροντα ένα υπέρογκο ποσό. Αυτός, όμως, αρνήθηκε να πουλήσει το αγαπημένο του άλογο, µε το οποίο είχε δεθεί τόσα χρόνια, και επέστρεψε στο χωριό του.

Εγωισμός: Η ρίζα κάθε αμαρτίας!

Posted: Αυγούστου 8, 2014 at 11:00 μμ, Last Updated:
loudoudia
Μᾶς λέγουν οἱ πατέρες τῆς ἐκκλησίας ὅτι ρίζα κάθε ἁμαρτίας εἶναι o ἐγωϊσμός. Ὁ ἅγιος Γρηγόριος o Διάλογος τήν ὀνομάζει βασίλισσα ὅλων τῶν ἁμαρτιῶν. Ὅσο πιό πολύ ὑπερηφανευόμαστε, ὅσο πιό πολύ κυνηγᾶμε τή δόξα καί τόν ἔπαινο καί τήν τιμή, τόσο πιό τιποτένιοι εἴμαστε ἐνώπιον τοῦ Κυρίου, ὁ ὁποῖος «ἀντιτάσσεται στούς ὑπερήφανους, ἐνῶ στούς ταπεινούς δίνει τή χάρη του» (Παροιμ. 3,34).

Ντομάτες: 10 σημαντικά οφέλη για την υγεία μας

Posted: Αυγούστου 9, 2014 at 3:37 πμ, Last Updated:
10-σημαντικοί-λόγοι-για-να-τρώτε-περισσότερες-ντομάτες
Γνωρίζατε ότι οι ντομάτες είναι οι πιο «δημοφιλείς» καλλιέργειες λαχανικών στον κόσμο; Οι ντομάτες συγκεντρώνουν σημαντικά και πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας συνεισφέροντας σημαντικά στη μακροζωία. Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών A και C και φολικού οξέος. Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε ποικιλία ευεργετικών θρεπτικών στοιχείων και αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως το άλφα-λιποϊκό οξύ, το λυκοπένιο, η χολίνη, το φολικό οξύ, το β-καροτένιο και η λουτεΐνη.

Γέρων Παίσιος: “Οταν δείτε συμφορές στην Ελλάδα,……μη φοβηθήτε· θα βοηθήσει ο Θεός!”

Posted: Αυγούστου 9, 2014 at 6:24 πμ, Last Updated:
Παϊσιος με τον Χριστό
- Γέρων Παίσιος: “Οταν δείτε συμφορές στην Ελλάδα, το κράτος να βγάζει παλαβούς νόμους και να υπάρχει γενική αστάθεια, μη φοβηθήτε· θα βοηθήσει ο Θεός!” Γέρων Παίσιος: “Οταν δείτε συμφορές στην Ελλάδα, το κράτος…να βγάζη παλαβούς νόμους και να υπάρχει γενική αστάθεια, μη φοβηθήτε· θα βοηθήσει ο Θεός!” (Άγιος Γέρων Παίσιος, το είπε το 1981)

Η μοναδική εικόνα της «Παναγίας του Χάρου» και το θαύμα που επαναλαμβάνεται

  • Από  pentapostagma.gr
Η μοναδική εικόνα της «Παναγίας του Χάρου» και το θαύμα που επαναλαμβάνεται
ΚΡΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1943 ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!
Μια απεικόνιση μοναδική, ένα θαύμα επαναλαμβανόμενο και ένα όνομα που δεν συναντά κανείς εύκολα, είναι τα τρια στοιχεία που καθιστούν απόλυτα μοναδική μια από τις πιο σπάνιες εικόνες της Παναγίας.
Βρίσκεται στην Ελλάδα, σε ένα ταπεινό βυζαντινό εκκλησάκι που έχτισαν στους Λειψούς το 1600 μοναχοί από την Πάτμο.


Διδάγματα από την Κοίμηση της Θεοτόκου

  • Από  agiosharalabos.blogspot.gr
Διδάγματα από την Κοίμηση της Θεοτόκου
† Επίσκοπος Αυγουστίνος
Ποιά διδάγματα, αγαπητοί μου, αποκομίζουμε από την εορτή της Kοιμήσεως; Όσα θα σας πω, τα αντλούμε όχι από την Kαινή Διαθήκη, αλλ” από την άλλη πηγή της Oρθοδοξίας, την ιερά παράδοση. Tι λέει λοιπόν η ιερά παράδοσης για την κοίμηση της Θεοτόκου;

Άγιου Ισαακ του Σύρου: Μακάριος είναι όποιος κατά Θεόν ταπεινώνει τον εαυτό

  • Από  desk agioritikovima
Άγιου Ισαακ του Σύρου: Μακάριος είναι όποιος κατά Θεόν ταπεινώνει τον εαυτό
Ποιος έχει δει άνθρωπο πού να λάμπει με τίς αρετές του, αλλά να φαίνεται ευκαταφρόνητος στους ανθρώπους;
Πού ή ζωή του να είναι φωτεινή και να είναι σοφός στη γνώση, αλλά να έχει ταπεινό φρόνημα; 
Μακάριος είναι όποιος κατά Θεόν ταπεινώνει τον εαυτό του σε όλες τίς περιστάσεις και μπροστά σε όλους τους ανθρώπους, γιατί αυτός θα δοξαστεί γιατί ένας τέτοιος άνθρωπος, πού ταπεινώνει τον

Θέλεις την σωτηρία της ψυχής σου;

  • Από  xristianos.gr
Θέλεις την σωτηρία της ψυχής σου;
Ως γνωστόν, οι άνθρωποι της εποχής μας, ευρίσκονται χωρισμένοι σε δυο στρατόπεδα.
Εις το πρώτο στρατόπεδο ευρίσκονται οι συνειδητοί χριστιανοί, οι οποίοι ζουν ζωήν χριστιανικήν. Εκκλησιάζονται τας Κυριακάς και τας μεγάλας εορτάς. Παρακολουθούν χριστιανικά κηρύγματα, Προσεύχονται. 

Ο παπά Σάββας, ο Ρουμάνος διάκονος και ο φύλακας άγγελος

  • Από  orthodox-answers.blogspot.gr
Ο παπά Σάββας, ο Ρουμάνος διάκονος και ο φύλακας άγγελος
τού π. Νίκωνα, Νέα Σκήτη
Στο Άγιο Όρος όχι και πολύ μακρυά από την Αγία Άννα, σε μία κορυφή ψηλά, μόλις που φαίνεται ένα κελί. Το είχε ένας πνευματικός παλιά, τον λέγανε παπά – Σάββα. Στους τόσους που εξομολογούσε ο παπά-Σάββας, ήτανε και ένας Ρουμάνος διάκονος.
Νεαρός ακόμη ήρθε στον Άθω και ησύχαζε κάπου στην έρημο. Πνευματικέ μου, (του λέει μία μέρα ο διάκονος περίλυπος), μη

ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ;;; ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ !!! ΚΟΙΤΑΞΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ... !!!



ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

ΟΤΑΝ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΑ ΑΓΟΡΑΙΟ ΕΙΔΟΣ…(Γ. Ν. Παπαθανασόπουλος) «Ἐνδέχεται σὲ δέκα οἰκογένειες διαφόρων ἐθνικοτήτων νὰ ὑπάρχουν δέκα ἑλληνόπουλα, ποὺ δὲν γνωρίζονται μεταξύ τους, ἀλλὰ εἶναι ἀδέλφια»

ταν γέννηση το νθρώπου καταντ γοραο εδος…

Τοῦ Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

.                 Ἕνα ἀπὸ τὰ τεκμήρια τῆς ἠθικῆς καὶ κοινωνικῆς παρακμῆς ποὺ βιώνουμε ὡς Ἕλληνες εἶναι πὼς ἡ χώρα μας κατάντησε «προνομιακὸς προορισμὸς» στὴν Ἰατρικῶς Ὑποβοηθούμενη Ἀναπαραγωγὴ (ΙΥΑ). Αὐτὸ γιατί πολλὲς ἀπὸ τὶς μεθόδους ποὺ χρησιμοποιοῦνται παραβαίνουν κάθε κανόνα Ἠθικῆς καὶ Βιοηθικῆς καὶ ἀπαγορεύονται στὶς περισσότερες χῶρες τοῦ κόσμου – ἀκόμη καὶ σ’ αὐτὲς ποὺ κυριαρχεῖ ὁ ὠφελιμισμός, ὁ ὑλισμὸς καὶ ὁ ἡδονισμός. Ἀποκτήσαμε θλιβερὰ πρωτεῖα.

ΕΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ;;;

Αποκάλυψη-ΒΟΜΒΑ από τον Σνόουντεν: Η NSA μεταβίβαζε ανεπεξέργαστα εμπιστευτικά δεδομένα στο Ισραήλ

Posted by spitha80 στο Σεπτεμβρίου 17, 2014

νσα 

O πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν την κατηγόρησε ότι παρέδιδε στο Ισραήλ ανεπεξέργαστες εμπιστευτικές πληροφορίες που δεν είχαν υποστεί λογοκρισία, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο το διεθνές πρωτόκολλο.


Άγιος Πορφύριοs ο νέος (1906-1991): Συμπεριφορά Των Γονέων προs Τα Παιδιά



========================================================


















Αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου!
27 Νοεμβρίου 2013


Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προχώρησε στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της.

geronporphyrios



 Ο άγιος – πλέον – Πορφύριος γεννήθηκε στην Εύβοια, στον Άγιο Ιωάννη Καρυστίας, στις 7 Φεβρουαρίου 1906. Το κοσμικό του όνομα ήταν Ευάγγελος και ήταν το τέταρτο από τα πέντε παιδιά μιας φτωχής και ευσεβούς αγροτικής οικογένειας. Ο πατέρας του αναγκάστηκε να ξενιτευτεί και εργάστηκε στην κατασκευή της Διώρυγας του Παναμά. Ο μικρός Ευάγγελος πήγε στο σχολείο μόνο για δύο χρόνια, καθώς άρχισε να εργάζεται, αρχικά σε ανθρακωρυχείο της Εύβοιας και κατόπιν σε παντοπωλεία της Χαλκίδας και του Πειραιά.