Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Εκπληκτικές εικόνες από την Αφρική!


ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ! ΕΤΣΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ!

Κόβουν τα πολυτεκνικα από τους Έλληνες, γιατί δεν φτάνουν για τους Αλβανούς.

Ορίστε η απάντηση από τον ΟΓΑ για τα πολυτεκνικά επιδόματα:
Η Υπηρεσία μας (ΟΓΑ) έδινε πολυτεκνικό επίδομα και ισόβια σύνταξη σε αλλοδαπές μητέρες που είχαν συνάψει γάμο με Έλληνα Πολίτη.
Όμως μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη,

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ .... ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ !

ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΑΝΑ!
ΑΝΤΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ!
Σκηνές απείρου κάλους σημειώθηκαν κατά την άφιξη προχθές του Λυκουρέντζου στο Ηράκλειο, στο ξενοδοχείο Galaxy. Ο Λυκουρέντζος ήταν προσωπικός απεσταλμένος του Σαμαρά για την κοπή της πίτας των Γυναικών της ΝΟΔΕ Ηρακλείου...

ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ !

«Δεμένος» στη «μασονική αλυσίδα» και ο αμερικανοκομμουνιστής Χριστόφιας

ΟΧΙ ΜΙΑ, ΟΧΙ ΔΥΟ, ΑΛΛΑ ΤΡΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ! ΣΥΜΠΤΩΣΗ;

Τις επόμενες ημέρες (22 έως 26 Ιανουαρίου) γίνεται συνάντηση «κορυφής» για το Κυπριακό, στο Greentree μεταξύ του αμερικανοκομμουνιστή Χριστόφια, του εγκάθετου της Άγκυρας Ερόγλου και του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, με σκοπό την εξεύρεση λύσης μέχρι την 1η Ιουλίου. Η συνάντηση θα....
λήξει με την κοινή αναμνηστική φωτογραφία, η οποία σίγουρα θα είναι παρόμοια με την προηγούμενη που σας παραθέτουμε (η λεγόμενη «μασονική αλυσίδα», που χρησιμοποιείται συμβολικά για να δείξει πόσο «δεμένοι» μεταξύ τους είναι οι μασόνοι).


Πηγαίνει στο εξωτερικό ο «κεντροδεξιός» Σαμαράς, βγάζει ακριβώς την ίδια φωτογραφία. Πηγαίνει στο εξωτερικό ο «κεντροαριστερός» Jeffrey, τα ίδια. Πηγαίνει ο «κομμουνιστής» Χριστόφιας, πάλι τα ίδια.

Ερώτημα: Υπάρχει κανένας πολιτικός που να μην είναι ΜΑΣΟΝΟΣ; Πήξαμε!

ΚΙΝΗΣΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΓΕΤΟΥ !

Μητροπολίτης Πατρών: "Μπροστά στις στρατιές ανέργων δεν μπορώ να γιορτάσω"


Μητροπολίτης Πατρών: "Μπροστά στις στρατιές ανέργων δεν μπορώ να γιορτάσω"  Γιορτάζει αύριο ο Μητροπολίτης Πατρών αλλά δεν θα δεχθεί ευχές

Τη μνήμη του Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως τιμά στις 27 του μηνός η Εκκλησία και είναι η ημέρα των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυστοστόμου. Ωστόσο με εγκύκλιο του προς τοιυς ιερείς και τους πιστούς που θα αναγνωστεί αύριο στους ιερούς ναούς, διευκρινίζει ότι φέτος δεν θα δεχθεί ευχές στο Επισκοπίο, καθλώς μπροστά στην ανεργία και τη φτώχεια δεν μπορεί να γιορτάσει όπως τα προηγούμενα χρόνια.
Η εγκύκλιος έχει ως εξής:

ΤΟ ΠΑΙΔΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ 3ο (Παλαιά σειρά άρθρων τού ιερέως Γ. Παπασταύρου)


Κ Α Ρ Ν Α Β Α Λ Ο Σ ! ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ! ( Β΄)

 ΥΠΟ  ΤΟΥ  ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΟΣ  ΑΡΧΙΜ. ΤΙΜΟΘΕΟΥ  ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ



Συνεχίζοντας τήν ἀπάντηση στό χθεσινό δεύτερο ἐρώτημα, περί τοῦ ἄν δηλαδή ὁ Καρνάβαλος εἶναι πολιτιστική έκδήλωση, συμπληρώνουμε ἐδῶ καί τά ἑξῆς:


Τά στοιχεῖα πού μᾶς ἔρχονται δυστυχῶς, κάθε χρόνο, ἀπό τά Νοσοκομεῖα τῆς πόλεώς μας, εἶναι δυστυχῶς ἀπογοητευτικά. Εἰδικά τήν τελευταία Κυριακή τῆς Τυροφάγου πού οἱ ἐκδηλώσεις βρίσκονται στό ἀπώγειό τους, ἔχουμε ἑκατοντάδες εἰσαγωγές ἀνθρώπων εἴτε σέ κατάσταση κωματώδους μέθης εἴτε τραυματισμένους σέ μικροεπεισόδια! Τό ἀκόμη δέ χειρότερο εἶναι ὅτι στά Παιδιατρικά τμήματα καί τῶν δύο Νοσοκομείων τῆς πόλεώς μας, ἐγγίζομε κάθε χρόνο περίπου τίς 500 εἰσαγωγές μέ ἀντίστοιχα κρούσματα!

Νά θυμηθοῦμε ἐπίσης τίς δεκάδες χιλιάδες ἐκτρώσεις πού συμβαίνουν στήν πόλη μας μετά ἀπό περίπου δύο μῆνες, καί εἶναι (γιά νά τό ποῦμε κόσμια) οἱ "ἀποτυχημένες" συνευρέσεις. Ποῦ εἶναι λοιπόν "ὁ ἠθικός βίος τόν ὁποῖον διάγουσι οἱ πολῖται μιᾶς πολιτισμένης κοινωνίας", κατά τόν ὁρισμόν πού προεγράψαμεν χθές;

Νά ἀναφερθοῦμε ὅμως στήν αἰσθησιακή μουσική πού κυριαρχεῖ σέ ἐκκωφαντική ἔνταση; Νά μιλήσουμε γιά τίς στολές τῶν "γκρούπς" πού κάθε ἄλλο παρά σεμνές χαρακτηρίζονται; Νά ἀσχοληθοῦμε μέ τά νυκτερινά κέντρα τῆς διαφθορᾶς ὅπου ἐκτός ἀπό τά θανατηφόρα "σφηνάκια" ἡ διακίνησις τῶν ναρκωτικῶν ὀργιάζει; Νά μιλήσουμε γιά συγκεκριμμένα γεγονότα πού ἔχουμε πάρει ἀπό τόν καθημερινό τοπικό τῦπο; Γεγονότα πού θά τά χαρακτηρίζαμε ἄνετα, χειρότερα καί ἀπ΄ αὐτά πού συμβαίνουν στά καταγώγια τῆς ἁμαρτίας!

Μέ ποιό λοιπόν σκεπτικό νά θεωρήσουμε ὅτι οἱ Καρναβαλικές ἐκδηλώσεις θά μποροῦσαν νά χαρακτηρισθοῦν πολιτιστικές; Ὅταν ἀκόμα  καί αὐτή ἡ θέα τῶν ἁρμάτων δημιουργεῖ αἰσθήματα ἀπέχθειας καί ντροπῆς πῶς θά χαρακτηρίσουμε τίς ἐκδηλώσεις αὐτές πολιτισμικές; Οἱ φωτογραφίες πού εὔκολα μπορεῖ κανείς νά ἰδεῖ ἀρκοῦν γιά νά καταλήξουμε στό συμπέρασμα, ὅτι οἱ Καρναβαλικές ἐκδηλώσεις δημιουργοῦν τήν αἴσθηση μιᾶς Κοινωνίας ἀνήθικης καί ἐξαθλιωμένης ἠθικά καί πνευματικά!

                                                                                            ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡ ΘΑΝΑΣΗ !

Αθανασίου Σπυρόπουλου, Αιωνία η μνήμη!

Ευρισκόμενος σήμερα από πρωίας εις Αθήνας πληροφορήθηκα ότι:

Αναχώρησε για την Βασιλεία των Ουρανών ο πολυσέβαστος
Αθανάσιος Σπυρόπουλος 
Διδάκτωρ Γεωπονίας 
Ο Αθανάσιος  Σπυρόπουλος υπήρξε λαμπρός επιστήμονας, υποδειγματικός οικογενειάρχης, μεγάλη πνευματική μορφή της πόλεως των Πατρών. Η ζωή του ήταν πλημυρισμένη από την παρουσία του Χριστού. Εκδήλωση αυτής της παρουσίας τα έργα φιλανθρωπίας και η προσφορά αγάπης προς τους συνανθρώπους. Πολλές οι αφανείς ευεργεσίες του. Δεν του άρεσε να προβάλει τον εαυτόν του. Εργαζόταν στους πνευματικούς τομείς με ευσυνειδησία και προσήλωση στο καθήκον το οποίο είχε αναλάβει και επιτελούσε με απόλυτη ακρίβεια.
Σπουδαία η συνεισφορά του στις "Εκδόσεις Ταώς" τις οποίες υπηρέτησε με νεανικό ενθουσιασμό έως τέλους.

Αθανασίου Σπυρόπουλου, Αιωνία η μνήμη!
Αναστάσιος Κωστόπουλος
ΠΗΓΗ:  http://www.anastasiosk.blogspot.com/ 

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

Πριν έναν περίπου χρόνο, επισκεφτήκαμε, στην Παιδιατρική Κλινική του Τζάννειου Νοσοκομείου Πειραιά, την κόρη του κουμπάρου μας, η οποία είχε χτυπήσει το πόδι της και νοσηλευόταν. Εκεί είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε ένα κοριτσάκι τεσσάρων χρόνων, το οποίο χρωστούσε τη ζωή του στον ίδιο τον Ταξιάρχη. Πραγματικά ήταν απίστευτο το γεγονός που έζησαν οι γονείς τού μικρού κοριτσιού, οι οποίοι ευλαβούταν πολύ τον Ταξιάρχη. Σας γράφω, λοιπόν, το περιστατικό, όπως ακριβώς το άκουσα:
Η κοπέλα (μητέρα του κοριτσιού) όταν ήρθε η ώρα να γεννήσει, εισήχθη στο μαιευτήριο και ως συνήθως, έξω από το χειρουργείο ήταν ο μέλλων πατέρας με όλους τους κοντινούς συγγενείς, περιμένοντας το ευτυχές γεγονός. Όμως, μετά από πολύωρη αναμονή, βγαίνει ο ιατρός κατάχλωμος και βιαστικός, και αντί ευτυχούς γεγονότος αναγγέλλει ότι το μωρό...
 ενώ έβγαινε κανονικά, ξαφνικά κόλλησε το κεφαλάκι του στον κόλπο της μήτρας και δεν βγαίνει. «Καταβάλλουμε προσπάθειες αλλά ακόμα και εάν σωθεί και δεν πεθάνει από ασφυξία, λόγω έλλειψης οξυγόνου θα έχει υποστεί βλάβες ο εγκέφαλος». Αυτά είπε ο ιατρός και βιαστικά έφυγε για να ξαναμπεί στο χειρουργείο και να συνεχίσει τις αγωνιώδεις προσπάθειες.
Τα λόγια του είχαν πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία. Τα έχασαν όλοι και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Την ώρα εκείνη με λίγο κουράγιο που βρήκε η μέλλουσα γιαγιά, ψέλλισε στο παλικάρι:

ΦΡΙΚΗ ! ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ !

PDF Εκτύπωση E-mail


ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

«ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ
ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄

ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Αγαπητοί φίλοι,

Το κεφάλαιο Α του εφαρμοστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου πλαισίου 2012-2015 είναι το πιο άθλιο κείμενο που ψήφισαν ποτέ Έλληνες βουλευτές.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΟΤΑΪΣΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ !

ΣΟΜΑΛΙΑ : 29.000 νεκρά παιδιά από πείνα μέσα σε τρεις μήνες


Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τα θύματα της πείνας στη Σομαλία δημοσιοποιήθηκαν χτες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ σε συνεργασία με υπηρεσίες του ΟΗΕ. Σύμφωνα με αυτά, μέσα στο τελευταίο τρίμηνο 29.000 παιδάκια έως πέντε ετών πέθαναν από πείνα και συναφείς με τον υποσιτισμό ασθένειες, ενώ άλλα 640.000 παιδιά βασανίζονται από οξύ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ


ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

20 Ιανουαρίου 2012
Μια σταγόνα... ο κόσμος όλος! Δείτε ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ φωτό (PHOTOS)
Την ώρα που αρχίζει να βραδιάζει, ο 33χρονος Markus Reugels από το Schweinfurt της Γερμανίας πιάνει δουλειά. Χρησιμοποιώντας το πάγωμα κίνησης με υψηλές ταχύτητες (high-speed photography), ο φωτογράφος συλλαμβάνει την στιγμή που μια σταγόνα νερού περνά μπροστά από ένα πλανητικό σκηνικό.
Πιο συγκεκριμένα, τοποθετεί εικόνες των πλανητών στο φόντο και στη συνέχεια αφήνει τη σταγόνα να πέσει, προκαλώντας την κάμερα -και τον εαυτό του- να βγάλει τη σωστή φωτογραφία, με ακρίβεια κλάσματος δευτερολέπτου.

ΣΕ ΚΕΛΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ, Ή ΘΑ ΤΟ ΄ΔΩ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ;

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ





ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νέα βόμβα για το πολιτικό σύστημα σκάει εντός της ημέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη βουλή στέλνουν τη δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ οι... 
οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης καιΣπ. Μουζακίτης με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, διαπιστώνοντας ότι απο σειρά μαρτυρικών καταθέσεων προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, μελών της προηγούμενης κυβέρνησης και των τότε υπουργών οικονομικών σχετικά με πιθανή τεχνητή διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του ελλείμματος του 2009.
fimotro

ΨΑΛΛΕΙ Ο ΘΡΑΣ. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

ΔΙΑΦΟΡΟΙ  ΥΜΝΟΙ

ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΩΣ (ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ)

ΟΜΙΛΙΑ  π.  ΤΙΜΟΘΕΟΥ

ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΦΕΡΑΝ ; ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΗΘΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΕ ΑΝΟΜΕΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ;

Συνήλθε στην Αντίς Αμπέμπρα η επιτροπή διαλόγου με τους Ρ/Καθολικούς


Συνήλθε εις την Αδδίς Αμπέμπα η επιτροπή διαλόγου μεταξύ των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών και της Ρ/ Καθολικής Εκκλησίας.
Αντιπρόσωποι  των Εκκλησιών υπήρξαν Ρ/Καθολικοί, Πατριαρχείου Αιγύπτου, Αιθιοπίας, Αρμενίας, Κιλικίας, Συρίας, Ανατολικής και Δυτικής Ινδίας.
Οι εργασίες εγένοντο εις το συνεδριακό κέντρο του Πατριαρχείου Αιθιοπίας έχοντας την φιλοξενία του Πατριαρχείου Αιθιοπίας.
Συμπρόεδροι ήσαν ο Καρινάλιος Κ Kurt  Πρόεδρος της επιτροπής του Βατικανού δια την ενότητα των Εκκλησιών και ο Επίσκοπος Bishoi του Πατριαρχείου της Αιγύπτου.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Μάξιμος ὁ Ὁμολογητής

Ὁ Ὅσιος Μάξιμος ὁ Ὁμολογητὴς καταγόταν ἀπὸ ἐπιφανὴ οἰκογένεια καὶ γεννήθηκε στὴν Κωνσταντινούπολη τὸ ἔτος 580 μ.Χ. Ἔλαβε τὴ συνήθη ἐγκυκλοπαιδικὴ μόρφωση καὶ ἐπιδόθηκε ἰδιαίτερα στὴ σπουδὴ τῆς φιλοσοφίας. Ὑπὸ τοῦ αὐτοκράτορος Ἡρακλείου (610 – 641 μ.Χ.) προσελήφθη ὡς ἀρχιγραμματεὺς αὐτοῦ. Παρέμεινε στὴ θέση αὐτὴ γιὰ λίγα μόνο χρόνια, ἀλλὰ διατήρησε τὶς σχέσεις του καὶ ἀλληλογραφία μὲ πρόσωπα τοῦ δημόσιου βίου. Ἀφοῦ παραιτήθηκε, τὸ 614 μ.Χ., ἀπὸ τὸ ἀξίωμα τοῦ ἀρχιγραμματέως, ἐγκατέλειψε τὸν κό ...
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Ἀναστάσιος ὁ Μάρτυρας

Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Ἀναστάσιος ἦταν μαθητὴς τοῦ Ἁγίου Μαξίμου τοῦ Ὁμολογητοῦ καὶ μαρτύρησε τὸν 7ο αἰώνα μ.Χ.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Νεόφυτος ὁ Μάρτυρας

Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Νεόφυτος καταγόταν ἀπὸ τὴ Νίκαια τῆς Βιθυνίας τῆς Μικρᾶς Ἀσίας καὶ γεννήθηκε ἀπὸ εὐσεβεῖς γο& ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ζώσιμος

Ὁ Ὅσιος Ζώσιμος καταγόταν ἀπὸ τὴν Σικελία καὶ γεννήθηκε ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς καὶ εὔπορους, οἱ ὁποῖοι τὸν ἀφιέ& ...
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Εὐγένιος, Οὐαλεριανός, Κάνδιδος καὶ Ἀκύλας οἱ Μάρτυρες

Οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες Εὐγένιος, Οὐαλεριανός, Κάνδιδος καὶ Ἀκύλας μαρτύρησαν κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ Διοκλη ...
περισσότερα...

Ἡ Ἁγία Ἁγνὴ ἡ Μάρτυς

Ἡ Ἁγία Μάρτυς Ἁγνὴ καταγόταν ἀπὸ τὴ Ρώμη καὶ ἀπὸ γενεὰ λαμπρὴ καὶ ἔνδοξη. Ἐπειδὴ ζοῦσε μία ζωὴ ἁγνὴ καὶ καθαρή, δηλαδὴ ἦταν πραγματικὰ αὐτὸ ποὺ δήλωνε τὸ ὄνομά της, ἁγνή, πολλὲς γυναῖκες τὴν θαύμαζαν καὶ πήγαιναν κοντά της. Τότε ἡ Ἁγία εὕρισκε τὴν εὐκαιρία καὶ τὶς δίδασκε τὴν Χριστιανικὴ ἀλήθεια καὶ τὶς προέτρεπε νὰ πιστέψουν στὸν Χριστό, ὡς τὸν μόνο Ἀληθινὸ Θεὸ καὶ Αὐτὸν μόνο νὰ λατρεύουν. Οἱ δραστηριότητες αὐτὲς τῆς Ἁγίας Ἁγνῆς ἔφθασαν στὰ αὐτιὰ τοῦ εἰδωλολάτρη ἄρχοντα. Ἐκεῖνος ἐξοργίσθηκε ...
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Τέσσερις Μάρτυρες

Οἱ Ἅγιοι Τέσσερις Μάρτυρες, μαρτύρησαν στὴν Τύρο διὰ ξίφους.
περισσότερα...

Ὁ Ἅγιος Πάτροκλος ὁ Μάρτυρας

Ὁ Ἅγιος Μάρτυρας Πάτροκλος μαρτύρησε ἐπὶ αὐτοκράτορα Αὐρηλιανοῦ (270 – 275 μ.Χ.). Δὲν ἔχουμε περισσότερες λεπτ&omic ...
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Πάντες Μάρτυρες ἀπὸ τοῦ Πρωτομάρτυρα Στέφανου μέχρι σήμερα

Ἡ μνήμη αὐτῶν ἑορτάζεται τὴν ἡμέρα αὐτὴ κατὰ τὸ Τυπικὸ τῆς Ἐκκλησίας τῶν Ἱεροσολύμων. Ἡ Σύναξη ἐτελεῖτο στὸ ναὸ τοῦ Ἁγίου &S ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Ἀπολλώνιος

Ὁ Ὅσιος Ἀπολλώνιος ἔζησε περὶ τὸν 4ο αἰώνα μ.Χ. στὴν Αἴγυπτο καὶ κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη.
περισσότερα...

Μνήμη Ἐγκαινίων ναοῦ τῆς Ἁγίας Εἰρήνης

Κατὰ αὐτὴ τὴν ἡμέρα ἐτελεῖτο ἡ ἀνάμνηση τῶν ἐγκαινίων τοῦ ναοῦ τῆς Ἁγίας Εἰρήνης. Δὲν ἔχουμε περισσότερες λεπτομέρ&epsilon ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Νεόφυτος

Ὁ Ὅσιος Νεόφυτος ἦταν μοναχὸς καὶ προσμονάριος τῆς Μεγίστης Μονῆς Βατοπαιδίου τοῦ Ἁγίου Ὄρους καὶ ἀξιώ&t ...
περισσότερα...

Σύναξις Ὑπεραγίας Θεοτόκου τῆς Παραμυθίας

Τὸ ἔτος 807 μ.Χ. κατὰ τὴν ἡμέρα αὐτὴ καὶ ἐνῶ ὁ ἡγούμενος τῆς Μονῆς Βατοπαιδίου ἦταν μέσα στὸ ναό, ἄκουσε ξαφνικὰ μέσα ἀπὸ τὴν εἰ& ...
περισσότερα...

Οἱ Ἅγιοι Γαβριὴλ καὶ Σιώνιος οἱ Μάρτυρες

Οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες Γαβριὴλ καὶ Σιώνιος μαρτύρησαν μαζὶ μὲ ἄλλους κατὰ τὴν περίοδο τοῦ ἡγεμόνα τῶν Βουλγάρω ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Μάξιμος ὁ Γραικός

Ὁ Ἅγιος Μάξιμος ὁ Γραικὸς γεννήθηκε στὴν Ἄρτα περὶ τὸ ἔτος 1470. Τὸ κατὰ κόσμο ὄνομά του ἦταν Μιχαὴλ Τριβώλης καὶ ἀνῆκε στὴ μεγάλη οἰκογένεια τῶν Τριβωλῶν, ποὺ οἱ ρίζες της ἔφταναν μέχρι τοὺς Παλαιολόγους. Ἡ οἰκογένειά του, ἡ ὁποία ζοῦσε ἀρχικὰ στὴ Λακεδαιμόνα, πῆγε στὴν Κέρκυρα καὶ ἀπὸ ἐκεῖ στὴν Ἄρτα, ὅπου ἐγκαταστάθηκε. Ὁ Ὅσιος ἔμαθε τὰ πρῶτα του γράμματα στὴν Ἄρτα καὶ στὴν Κέρκυρα, μὲ τὴ φροντίδα τοῦ πατέρα του Μανουὴλ καὶ συνέχισε τὶς σπουδές του σὲ γνωστὰ εὐρωπαϊκὰ πανεπιστήμια, ὅπως τῆς ...
περισσότερα...

Ὁ Ὅσιος Τίμων ἐκ Ρωσίας

Ὁ Ὅσιος Τίμων, ὁ ἔνοικος τῆς ἐρήμου, ἀσκήτεψε στὸ Ναδέγεβ τῆς Ρωσίας καὶ κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη τὸ ἔτος 1840.
περισσότερα...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΜΕ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ... ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΜΑΣ !

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Το δώρο απ’ το Θεό

Μια μέρα, έφτασε στο ταχυδρομείο μια επιστολή προς το Θεό, με τρεμάμενο γραφικό χαρακτήρα, χωρίς άλλη διεύθυνση. Ο υπεύθυνος για τα γράμματα που είχαν δυσανάγνωστες διευθύνσεις σκέφτηκε ότι θα πρέπει να την ανοίξει για να δει περί τίνος επρόκειτο.
Η επιστολή έγραφε τα εξής:
«Θεέ μου, είμαι μια ηλικιωμένη 83 ετών, που ζει με μια πολύ μικρή σύνταξη. Χθες κάποιος έκλεψε το πορτοφόλι μου. Είχα 100 ευρώ σε αυτό, που ήταν όλα τα λεφτά που είχα μέχρι την επόμενη πληρωμή της σύνταξής μου.
Την ερχόμενη Κυριακή είναι Χριστούγεννα, και έχω προσκαλέσει δύο από τις φίλες μου για φαγητό. Χωρίς αυτά τα χρήματα, δεν έχω τίποτα για να αγοράσω τρόφιμα, δεν έχω οικογένεια να ζητήσω χρήματα και είσαι η μόνη μου ελπίδα.
Μπορείς σε παρακαλώ να με βοηθήσεις;
Σε ευχαριστώ,
Πηνελόπη»
Ο ταχυδρομικός υπάλληλος συγκινήθηκε. Έδειξε την επιστολή σε όλους τους συνάδελφους του οι οποίοι συγκινήθηκαν κι αυτοί. Αυθόρμητα, άνοιξαν το πορτοφόλι τους και έδωσαν από πεντέξι ευρώ ο καθένας. Μάζεψαν όλα κι όλα 95 ευρώ, τα έβαλαν σε ένα φάκελο και τα έστειλαν στην ηλικιωμένη γιαγιούλα.
Το υπόλοιπο της ημέρας, όλοι οι εργαζόμενοι ένοιωθαν μια ζεστή αίσθηση στη σκέψης της ηλικιωμένης κυρίας και στο δείπνο που θα είναι σε θέση να μοιραστεί με τις φίλες της.
Τα Χριστούγεννα ήρθαν και έφυγαν. Λίγες ημέρες αργότερα, μια άλλη επιστολή ήρθε από την ίδια ηλικιωμένη, που απευθυνόταν και πάλι προς τον Θεό. Όλοι οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν γύρω, για να ανοίξουν το γράμμα. Εγραφε:
«Θεέ μου, πώς μπορώ να σε ευχαριστήσω αρκετά για αυτό που έκανες για μένα; Λόγω του δώρου της αγάπης σου, μπόρεσα να ετοιμάσω ένα υπέροχο δείπνο για τις φίλες μου που το απολαύσαμε παρέα. Είχαμε μια πολύ ωραία βραδιά και είπα στις φίλες μου για το υπέροχο δώρο που ήρθε κατευθείαν από σένα και σε δοξάσαμε μαζί.
Με την ευκαιρία, να σου πω ότι έλειπαν 5 ευρώ. Μάλλον θα τα βούτηξαν αυτοί οι αλήτες του ταχυδρομείου…»
ΠΗΓΗ:  http://www.tsantiri.gr/alla/anekdoto-to-doro-ap-to-theo.html