Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΦΕΡΑΝ ; ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΗΘΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΕ ΑΝΟΜΕΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ;

Συνήλθε στην Αντίς Αμπέμπρα η επιτροπή διαλόγου με τους Ρ/Καθολικούς


Συνήλθε εις την Αδδίς Αμπέμπα η επιτροπή διαλόγου μεταξύ των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών και της Ρ/ Καθολικής Εκκλησίας.
Αντιπρόσωποι  των Εκκλησιών υπήρξαν Ρ/Καθολικοί, Πατριαρχείου Αιγύπτου, Αιθιοπίας, Αρμενίας, Κιλικίας, Συρίας, Ανατολικής και Δυτικής Ινδίας.
Οι εργασίες εγένοντο εις το συνεδριακό κέντρο του Πατριαρχείου Αιθιοπίας έχοντας την φιλοξενία του Πατριαρχείου Αιθιοπίας.
Συμπρόεδροι ήσαν ο Καρινάλιος Κ Kurt  Πρόεδρος της επιτροπής του Βατικανού δια την ενότητα των Εκκλησιών και ο Επίσκοπος Bishoi του Πατριαρχείου της Αιγύπτου.

Κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου συνέπεσε η εορτή των Θεοφανείων (π.η) η οποία ως γνωστόν τελείται με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και συγκεντρώνει πολλούς εκπροσώπους ξένων Κράτων , Εκκλησιών διαφόρων δογμάτων , και Διεθνών Οργανισμών.
Η τελετή του Αγιασμού των υδάτων τελείται εις τον ειδικά δια αυτήν την εορτήν τεράστιον υπαίθριον χώρον  διαμορφωμένον δια τους επίσήμους και που διαθέτει μεγάλην δεξαμενήν νερού και η οποία ευρίσκεται πλησίον της Ι. Μητρ. Αξώμης.
Η τελετή αρχίζει  από τον απόγευμα της παραμονής όπου πλήθος λαού είναι  ήδη συγκεντρωμένο εις τον χώρον αυτόν.
Εν λιτανεία, προηγουμένων των λαβάρων, εικόνων , Ιεροψαλτών, κατηχητικών σχολείων, του Ιερατείου, του Πατριάρχου Αιθιοπίας μετά των μελών της Ι Συνόδου ενδεδυμένων με τα Αρχιερατικά των άμφια και πλαισιωμένων από τους εκπροσώπους όλων των Χριστιανικών Δογμάτων και δεκάδων χιλιάδων λαού ακολουθούντων τα εις κουβούκλια  Ιερά 9 Ναών που συμβολίζουν τις Εκκλησίες της Αποκαλύψεως.
Η συγκέντρωση όλων από διάφορα σημεία της πόλεως γίνεται πάντα εις την πλατεία του Μητροπολιτικού μας Μεγάρου και συνεχεία προχωρά προς τον καθορισμένον χώρον όπου ο λαός και το ιερατείον διανυκτερεύουν.

Την επομένην την 7.30 πμ αρχίζει η τελετή εις την οποίαν πλέον των δεκάδων χιλιάδων λαού, των Πολιτειακών παραγόντων της Αιθιοπίας, Διπλωματικών Εκπροσώπων  και των Εκκλησιαστικών Αρχών πραγματοποιείται ο τελετή διαρκείας 3 ωρών.
Κατά την φετινή εορτή παρόντες ήσαν παρόντες και οι 30 μετέχοντες Αντιπρόσωποι του Διαλόγου. Μετά το πέρας του Αγιασμού των υδάτων και των εκδηλώσεων που ακολούθησαν από τους Χορούς των 9 Εκκλησιών ομίλησαν δια το νόημα της εορτής οι συμπρόεδροι Επίσκοπος Bishoi ,ο  Καρδινάλιος Κ Kurt, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ Πέτρος και τέλος ο Μακ Πατριάρχης Αιθιοπίας.
Ο Σεβ.Μητροπολίτης από αρχής εδέχθη τον χαιρετισμόν των εκπροσώπων που είναι γνωστοί του εκ διαφόρων συνεδρειών και πολλοί εξ αυτών εξέφρασαν την επίθυμίαν να τον επισκεφθούν.
Μετέφερε ευχές του Μακ Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ κ Θεοδώρου και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών ως ενίοτε συμβαίνει.
Ανεφέρθη επίσης εις την παρουσία των εκπροσώπων όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών με τον Οικουμενικόν Πατριάρχην εις την εορτήν δια την είσοδον εις τον 21 αιώνα , ακόμη και εις την αγάπην που υπήρξε με την επίσκεψιν του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ κ Θεοδώρου κατά την επίσκεψιν του εις την Ι. Μητρόπολιν το 2010.
Καταλήγοντας ετόνισε την πίστη  του Αιθιοπικού λαού προς τον Θεόν την αγάπην του προς το Έθνος και προς όλον τον κόσμον που διαμένει εις την Αιθιοπίαν ανεξαρτήτως Θρησκείας, κάτι που αποτελεί παράδειγμα δι΄ όλον τον κόσμον, και εις το πλούσιον και καρποφόρον έργον που επιτελεί επί μιαν 20 ετίαν περίπου ο Μακ. Πατριάρχης Αιθιοπίας κ Παύλος  με την ίδρυση Ι Ναών, Σχολείων, Κοινωφελών Ιδρυμάτων  και την αφοσίωση του εις το έργον του Θεού υπέρ του λαού.

ΠΗΓΗ:  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10675:2012-01-20-20-23-55&catid=25:2009-12-18-08-37-46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου