Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΙΡΕΣΗ


1του Μητροπολίτου Πατρών  κ.Χρυσοστόμου
Σήμερα, κατά την λαμπρά ημέρα της Ορθοδοξίας, εορτάζομε την νίκη της αληθείας εναντίον του ψεύδους, τον θρίαμβο της Εκκλησίας του Χριστού εναντίον της πλάνης και των αιρέσεων που κατά καιρούς ταλαιπώρησαν το σώμα του Κυρίου. Υψώνομε τις πανσεβάσμιες εικόνες, προσκυνούντες την πανακήρατη του Δεσπότου Χριστού μορφή και τιμώντες τους Αγίους εν εικονίσμασι, διακηρύττοντες κατ’ αυτόν τον τρόπο και την θεοειδή αξία του κατ’ εικόνα Θεού δημιουργηθέντος ανθρώπου. Με  αυτή την λαμπρά πανηγυρική ευκαιρία και εορτή, επαναλαμβάνομε σύμφωνα με το ιερό Συνοδικό της Ορθοδοξίας:

ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΕΡΑΚΗΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ (VIDEO)


1Της Ελισάβετ Παπανικολάου 

Στα Τρίκαλα βρέθηκε χθες ο Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής –Χριστιανική Παιδαγωγική της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Ηρακλής Ρεράκης, προσκεκλημένος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, προκειμένου να είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με αφορμή την εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ;;; ΝΤΡΟΠΗ !!!!


ΝΕΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (ΖΗΖΙΟΥΛΑ).


ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ 1821
 
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
 
Χωρίς τον Ορθόδοξο κλήρο δεν θα πετύχαινε η μεγάλη εθνική εξόρμηση του 1821. Ορισμένοι προπαγανδιστές ξεπερασμένων ιδεολογιών αρνούνται τον ρόλο των Επισκόπων και μιλούν μόνο για τον «κατώτερο κλήρο». Κάνουν λάθος και από πλευράς ορολογίας και από ιστορικής απόψεως. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία ανώτερος κλήρος είναι οι Επίσκοποι, οι πρεσβύτεροι (ιερείς) και οι διάκονοι. Ενώ στον κατώτερο κλήρο ανήκουν ο υποδιάκονος και ο αναγνώστης, οι οποίοι είναι λαϊκοί.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Κυριακής της Ορθοδοξίας
 
Γράφει ο μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο πανηγυρικός εορτασμός της επικρατήσεως της αλήθειας, η νίκη κατά των αιρέσεων και των πλανών, των σχισμάτων και των ερίδων. Επί δύο χιλιάδες χρόνια η ορθοδοξία μένει ορθή, γρηγορούσα, αγαπώσα, αληθινή, δίκαιη, τίμια, ακέραιη, γνήσια και εμπνέουσα.

Τ΄ ΑΚΟΥΣ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΕ ;;;

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: ΥΨΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ (VIDEO)


151821.... H Καλαμάτα είναι η πρώτη ελληνική πόλη που απελευθερώνεται από τους Τούρκους.
.... Την ίδια μέρα, στην Αγία Λαύρα, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Λόντος και ο Ζαΐμης υψώνουν το λάβαρο της επανάστασης.


Εγκύκλιος Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την Κυριακή της Ορθοδοξίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +30 210 4514833 (19), Fax +30 210 4528332 e-mail: impireos@hotmail.com
Π Ο Ι Μ Α Ν Τ Ο Ρ Ι Κ Η  Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ
ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ  ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΕΠΙ ΤΗι ΚΥΡΙΑΚΗι ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  2 0 1 3

Ο στρατιώτης της θυσίας αξίζει 8,80 ευρώ. Ο αντιρρησίας 223,53 ευρώ!



Στην Ελλάδα, η υποχρεωτική στράτευση θεσμοθετήθηκε, το Νοέμβριο του 1909, με το νόμο «Περί στρατιωτικής προπαιδεύσεως» και υλοποιήθηκε ουσιαστικά για πρώτη φορά το 1911.Σύμφωνα με το νόμο, όλοι οι νέοι που συμπλήρωναν το 16ο έτος της ηλικίας τους υποχρεώνονταν σε στρατιωτική εκπαίδευση, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, στα κατά τόπους κέντρα προπαιδεύσεως.


1821 : «Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά ...»


ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
 ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ,  ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ  &  ΚΟΝΙΤΣΗΣ

Αριθ.  Πρωτ. 4
Εν Δελβινακίω τη 11η Μαρτίου 2013

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ   162α

ΘΕΜΑ: 1821 : «Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά ...»
Αγαπητοί μου Χριστιανοί,
-Α-
Ο Εθνικός μας Ποιητής Διονύσιος Σολωμός, έτσι ωραματίστηκε την Ελευθερία μας από τον τουρκικό ζυγό: «Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα Ιερά». Και είχε απόλυτο δίκιο. Γιατί από το 1453 που έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των Τούρκων, μέχρι το 1821, που υψώθηκε στην Αγία Λαύρα το Λάβαρο της Επαναστάσεως,

Θόδωρος Κολοκοτρώνης: EΛΛΗΝΕΣ...ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! BINTEO με τον Πατέρα ΜΕΤΑΛΛΗΝΟ





Τι πάθατε ωρέ Έλληνες; Τι λιγοψυχάτε;  Τι τους αφήνετε να αλωνίζουν το τόπο μας; Είστε Έλληνες! Τι προσκυνάτε;  Λησμονάτε μωρέ την δοξασμένη ιστορία μας; Σηκώστε ψηλά το κεφάλι! Εμείς οι Έλληνες....δεν προσκυνούμεν! Τι τα δένδρα μας αν τα κόψεις και τα κάψεις.... την γην δεν θέλει την σηκώσεις! Μόνο ένας Έλληνας να μείνει, πάντα θα πολεμούμε  για να μην ελπίζει κανείς οτι τούτη τη γη , τη γη των προγόνων και των παιδιών μας  θα την κάνει ποτέ δική του!


 

Ποιοί ελέγχουν το ΔΝΤ και τις κεντρικές τράπεζες σε όλο το πλανήτη;



 
"Εφόσον εγώ ελέγχω την κίνηση του χρήματος ενός έθνους δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους του.."- Meyer Rothchild- Το Ευρωπαϊκό Νομισματοκοπείο είναι χτισμένο στο μέρος που ήταν κτισμένο το νομισματοκοπείο των Ρόθτσιλντ στην Φρανκφούρτη.

Οσοι έχουν δεί το ντοκυμαντέρ «Money Masters» γνωρίζουν οτι η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας ανήκει εδω και 200 χρόνια στην εβραϊκή οικογένεια Ρόθτσιλντ.


Ποια είναι η διατροφική αξία του μήλου





Πλούσιο σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία
Ίσως το πιο γνωστό από τα φρούτα και άρρηκτα συνδεδεμένο με το προπατορικό αμάρτημα. Ποιος από εμάς δεν έχει γευτεί αυτό το τόσο νόστιμο φρούτο. Το μήλο είναι καρπός του δέντρου μηλιά της οικογένειας των Ροδοειδών (Rosaceae).Η μηλιά είναι το πιο διαδεδομένο οπωροφόρο παγκοσμίως, αντιπροσωπεύει το 50% των φυλλοβόλων οπωροφόρων δέντρων, με παγκόσμια ετήσια παραγωγή περί τα 60 εκατομμύρια τόνους.

Ακόμα και τώρα μπορούμε!





Το έγκλημα δεν είναι ότι τα βρίσκουν έστω και ενδεχομένως προσωρινά Τουρκία – Ισραήλ υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ, όσο το γεγονός ότι για να τα βρουν τέθηκαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης χαρτιά που μας ανήκουν. Κοινώς οι Τούρκοι χειρίστηκαν την υπόθεση και διαπραγματεύτηκαν με ΗΠΑ-Ισραήλ θέματα που αφορούν αλλά και βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας λες και αυτά ήταν δικά τους. Εννοώ τον ορυκτό μας πλούτο.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

24 ΜΑΡΤΙΟΥ

Προεόρτια τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου


Παραμονὴ τῆς μεγάλης ἑορτῆς τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου.
περισσότερα...

Γ. ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ : «ΝΑ ΑΦΗΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»





Όταν παραδοθούμε στον Χριστό ειρηνεύει ο πνευματικός μας οργανισμός με αποτέλεσμα τη φυσιολογική λειτουργία όλων των οργάνων και των αδένων.
Όλα επηρεάζονται όταν στην ψυχή μας υπάρχουν μπερδέματα, επιδρούν στο σώμα και η υγεία δεν πηγαίνει καλά. Το τέλειο είναι να μην προσευχόμαστε για την υγεία μας. Να μην ευχόμαστε να γίνουμε καλά αλλά να γίνουμε καλοί.

Γέροντας Παΐσιος : Θέλει κόπο η χριστιανική ζωή







- Ὅταν, Γέροντα, λέω: «Τόσο μπορῶ νὰ δουλέψω, αὐτὴ εἶναι ἡ ἀντοχή μου», ἀπὸ φιλαυτία τὸ λέω;

- Ὅσο κάθεται κανείς, τόσο χαλαρώνει· ὅσο δουλεύει, τόσο δυναμώνει. Ἐκτὸς ποὺ διώχνει τὴν μούχλα μὲ τὴν δουλειά, βοηθιέται καὶ πνευματικά.

Ὁ σκοπὸς εἶναι νὰ φθάση νὰ χαίρεται ὁ ἄνθρωπος περισσότερο ἀπὸ τὴν κακοπάθεια παρὰ ἀπὸ τὴν καλοπέραση. Ἂν ξέρατε πῶς ζοῦν μερικὰ γεροντάκια ἐκεῖ στὸ Ἅγιον Ὅρος, ἀλλὰ καὶ τί χαρὰ νιώθουν!

«ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ» ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΚΛΑΙΝΕ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΛΑΓΝΟΙ!





ΜΑ ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ «ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»;;;
Ένα ακόμα παραμυθάκι των γραικύλων αμερικανοεβραιόδουλων (που έχουν το θράσος να πλασάρονται και ως «υπερπατριώτες»!) καταρρέει με πάταγο! Οι Ισραηλινοί τα βρήκαν (όχι ότι τα είχαν χαλάσει ποτέ, αλλά λέμε τώρα!) με τους σταθερούς συμμάχους τους (και των ΗΠΑ) Τούρκους! Μία εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη, αλλά και χαστούκι στα μούτρα κάποιων εγχώριων πρακτορίσκων νατο - αμερικανο - εβραιο - λάγνων, που μας πούλαγαν φούμαρα εδώ και χρόνια περί «κρίσης» στις εβραιοτουρκικές σχέσεις! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ... ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ "ΜΑΣΤΟΡΑ" ΤΟΥΣ ... !!!

Μέρκελ και Ολάντ κλέβουν Ελλάδα και Κύπρο για να 'ταΐζουν' τους αντάρτες με όπλα!



Δουβλίνο: Συνοδος ΥΠΕΞ ΕΕ για τον εξοπλισμό Σύρων ανταρτών.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συναντώνται σήμερα στο Δουβλίνο σε μία άτυπη σύνοδο για να συζητήσουν το ζήτημα του εξοπλισμού των σύρων ανταρτών, ύστερα από την απόφαση της Βρετανίας και της Γαλλίας να προχωρήσουν σε αυτόν μονομερώς.

ΓΙΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ... !!!

Επιστολή ΑΜΕΑ σε Σαμαρά: Καλύτερα ... ευθανασία




Η περιφερειακή ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία νοτίου Αιγαίου, σε επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κάνει λόγο για το καθημερινό δράμα των ανθρώπων που δεν μπορούν να βρουν έναν τρόπο επικοινωνίας με τα ΚΕΠΑ (κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας).
Αναλυτικά η επιστολή:
«Πρωθυπουργέ της Ελλάδας,

ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ... ΜΥΘΟΣ 'Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!




Μερικοί αμφισβητούν την ιστορική υπό­σταση των Κρυφών Σχολείων, με την αιτιολο­γία, όπως είπαμε, ότι η παιδεία δεν απαγορεύ­τηκε από την τουρκική αυτοκρατορία, γι' αυτό άλλωστε υπήρχαν οι τόσες ονομαστές σχολές του γένους. Αλλά τα αμφισβητούν και για ένα ακόμα λόγο, από την «έλλειψη» ιστορικών ντοκουμέντων σχετικά με τα Κρυφά Σχολειά. Για να δούμε όμως και επί του προκειμένου εί­ναι έτσι τα πράγματα;

Κινδύνεψαν να χάσουν το νεφρό τους εξαιτίας της δραστικής!

Τελευταία ανανέωση: Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 11:45

 
Άλλα δύο θύματα της εγκληματικής ρύθμισης που επέβαλε η τρόικα προς όφελος των γερμανο-ισραηλινών πολυεθνικών
Κινδύνεψαν να χάσουν το νεφρό τους εξαιτίας της δραστικής!
Δύο Ελληνες κόντεψαν να χάσουν τα νεφρά τους ή ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, εξαιτίας της επικίνδυνης ρύθμισης που επέβαλε η τρόικα –και αποδέχθηκε χωρίς αντίρρηση η τρικομματική κυβέρνηση- για τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Εκρηκτικές φωτογραφίες ηφαιστείου, τη νύχτα!

Ο φωτογράφος Sean King συλλαμβάνει την εκρηκτική λάμψη της ροής της λάβας σε αντιδιαστολή με το νυχτερινό έναστρο ουρανό στη Χαβάη.

Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει υψηλές θερμοκρασίες και αποπνικτική ατμόσφαιρα, ο φωτογράφος καταφέρνει να απαθανατίσει την ορμή του λιωμένου πετρώματος σε εικόνες που προκαλούν δέος.

Οι πιο εντυπωσιακοί καταρράκτες του κόσμου!!!

Καταρράκτης ονομάζεται συνηθέστερα το τμήμα ποταμού, τα νερά του οποίου πέφτουν απότομα από μεγάλο ύψος σε χαμηλότερο επίπεδο. Αυτό είναι δυνατό να συμβαίνει λόγω απότομης και μεγάλης κλίσης της κοίτης του ποταμού, είτε λόγω κάθετης υδατόπτωσης σε κοίτη χαμηλότερου επιπέδου.

ΛΥΚΟΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ !!! ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΡΙΑ ;;;

Συγγνώμη Νετανιάχου σε Ερντογάν για τον στολίσκο ελευθερίας της Γάζας


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Ερντογάν αποδέχθηκε τη συγγνώμη του Ισραήλ, ενδεχομένως δρομολογώντας την εξομάλυνση των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ.

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ




Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας-  Πολιτικός Επιστήμων

Στις 24 Αυγούστου 1779 στο Κολικόντασι της τουρκοκρατούμενης τότε Βορείου Ηπείρου απαγχονίσθηκε με εντολή του Κουρτ Πασά ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Πατροκοσμάς όπως κατεγράφη στη συνείδηση του λαού μας. Ξεκίνησε από το Μέγα Δένδρο της Αιτωλίας, δίπλα από το Θέρμο, την αρχαία πρωτεύουσα της Αιτωλικής Συμπολιτείας.