Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Κινδύνεψαν να χάσουν το νεφρό τους εξαιτίας της δραστικής!

Τελευταία ανανέωση: Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 11:45

 
Άλλα δύο θύματα της εγκληματικής ρύθμισης που επέβαλε η τρόικα προς όφελος των γερμανο-ισραηλινών πολυεθνικών
Κινδύνεψαν να χάσουν το νεφρό τους εξαιτίας της δραστικής!
Δύο Ελληνες κόντεψαν να χάσουν τα νεφρά τους ή ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, εξαιτίας της επικίνδυνης ρύθμισης που επέβαλε η τρόικα –και αποδέχθηκε χωρίς αντίρρηση η τρικομματική κυβέρνηση- για τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας.

Ουσιαστικά, πρόκειται για δύο ακόμη θύματα της μεθόδου που υποτίθεται ότι θα μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη (αφού ο ασθενής δε λαμβάνει το φάρμακο που επιλέγει ο θεράπων ιατρός, αλλά το φθηνότερο «παρόμοιο»), καταλήγει όμως όχι μόνο να την αυξάνει, αλλά και να πετσοκόβει το προσδόκιμο ζωής του ελληνικού λαού!
Μόνος ωφελημένος, η κερδοφορία των γερμανο-ισραηλινών πολυεθνικών των πάμφθηνων ανώνυμων γενόσημων, που παράγονται υπό ανεξέλεγκτες συνθήκες στην Ινδία, το Πακιστάν, το Ισραήλ, την Κίνα και το Μπαγκλαντές.
Συγκεκριμένα, δύο ασθενείς που είχαν κάνει μεταμόσχευση ήπατος στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν στο όριο να χάσουν και τα νεφρά τους, μετά την επέμβαση της μεταμόσχευσης, εξαιτίας της αλλαγής φαρμάκου στο φαρμακείο, βάσει δραστικής ουσίας! Ο λόγος ήταν ότι, εξαιτίας της παράλογης ρύθμισης, στους ασθενείς χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή «στο περίπου» και όχι αυτή ακριβώς που χρειάζονταν. Μάλιστα, η απορρόφηση του διαφορετικού σκευάσματος που τους χορηγήθηκε στο φαρμακείο από τον οργανισμό των ασθενών ήταν ευκολότερη. Έτσι, βρέθηκαν οι ασθενείς με αυξημένη δόση, που προκάλεσε νεφροτοξικότητα! Οι συγκεκριμένοι ασθενείς κατ' αρχήν κινδύνευσαν να πεθάνουν, όμως τους πρόλαβαν στο νοσοκομείο και, στη συνέχεια, κινδύνευσαν να χάσουν τα νεφρά τους και να χρειάζονται και νέα μεταμόσχευση!
Το newsbomb.gr επικοινώνησε με την ιατρική ομάδα που χειρίστηκε τα περιστατικά αυτά, η οποία επισήμανε πως είναι αδιανόητο να γίνονται αλλαγές φαρμάκων από τις συνταγές των θεραπόντων γιατρών, αφού για τη ρύθμιση των ασθενών απαιτείται πάντα το ίδιο σκεύασμα. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, τη μια φορά να χορηγείται το ένα διαθέσιμο σκεύασμα και την άλλη φορά το άλλο, γιατί η συμπεριφορά του κάθε φαρμάκου είναι διαφορετική. Επιπλέον, στην περίπτωση της αλλαγής σκευάσματος, χρειάζεται πολύ συχνή ιατρική παρακολούθηση, καθώς και εργαστηριακές εξετάσεις, δύο παράγοντες που προκαλούν πολλαπλάσιο κόστος στο σύστημα υγείας, από το όφελος της εξοικονόμησης με τη συνταγογράφηση δραστικής.
Όσο δε, για τις παρενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτα ανώνυμα γενόσημα, αγνώστου προελεύσεως και περιορισμένων ελέγχων ποιότητας και ασφάλειας, η περίθαλψη που χρειάζεται ο ασθενής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που του προκλήθηκαν έχει κόστος δυσθεώρητο! Και αυτό, γιατί είναι αδύνατο να υπολογιστεί ποιες ακριβώς θα είναι οι επιπτώσεις και τι άλλες ασθένειες θα φέρουν οι επιπτώσεις αυτές μαζί τους...
Παρά ταύτα, η τρικομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα επιμένει να το παίζει «καλός μαθητής» στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, αγνοώντας τα ανθρώπινα θύματα, τους Ελληνες πολίτες που πληρώνουν την επικίνδυνη αυτή πολιτική με την Υγεία τους, ακόμη και με τη ζωή τους. Και, βέβαια, αγνοώντας τον παγκόσμιο σάλο που έχει ξεσπάσει από τις τεράστιες παρενέργειες που προκαλεί η συνταγογράφηση δραστικής.
Ηδη, οι αμερικανικές αρχές μελετούν τα χιλιάδες προβλήματα που έχει προκαλέσει η συνταγογράφηση με δραστική ουσία τόσο στο σύστημα υγείας, όσο και στην ίδια την κοινωνία...
Η δραστική της κατέστρεψε τη ζωή!
Τρομακτικές επιπτώσεις στη ζωή μιας ασθενούς στην Ουάσιγκτον προκάλεσε το αμερικανικό σύστημα συνταγογράφησης που βασίζεται στη δραστική ουσία. Ολο το τελευταίο διάστημα, στις ΗΠΑ η εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος έχει προκαλέσει πολλαπλές παρενέργειες, που έχουν οδηγήσει πολλούς ασθενείς σε μηνύσεις, ζητώντας αποζημιώσεις για τις βλάβες που έχουν υποστεί.
Το σύστημα συνταγογράφησης με δραστική ουσία κλυδωνίζεται στις ΗΠΑ, από τις πολλαπλές δίκες με ασθενείς που υπέστησαν βλάβες, όμως το θέμα που δημιουργείται πλέον εξετάζει το κατά πόσο είναι ασφαλές ένα οποιοδήποτε σκεύασμα, ένα πάμφθηνο ανώνυμο γενόσημο που μπορεί να παράγεται υπό αμφίβολες ποιοτικές συνθήκες, σε κάποιο υπόγειο μιας τριτοκοσμικής χώρας και κατά πόσο αρκούν οι οδηγίες χρήσης που αναγράφουν τις πιθανές παρενέργειες, αλλά και ποιος είναι αυτός που αποφασίζει για τη σύγκριση του οικονομικού οφέλους που προκύπτει από τη χορήγηση ενός πολύ φθηνού φαρμάκου, σε σχέση με τις πιθανές επιπτώσεις από τη χρήση του.
Ερώτημα στο οποίο, όπως αποδεικνύεται, δεν απαντά ούτε η χορήγηση άδειας κυκλοφορίας ενός φαρμάκου από τις αρμόδιες αρχές, αφού σκευάσματα που είχαν λάβει τις σχετικές άδειες προκαλούσαν σοβαρότατες παρενέργειες, εξαιτίας της αδυναμίας να υλοποιηθούν πλήρεις και αποτελεσματικοί έλεγχοι στα χιλιάδες σκευάσματα που κυκλοφορούν.
Η συγκεκριμένη ασθενής πήρε το συγκεκριμένο σκεύασμα –με βάση τη συνταγογράφηση δραστικής- επειδή πονούσε ο ώμος της και υπέστη εγκαύματα στο 60% του σώματός της, επί δύο μήνες νοσηλευόταν με φαρμακευτικό κώμα, υποβλήθηκε σε 12 εγχειρήσεις στα μάτια, σήμερα είναι σχεδόν τυφλή και δεν μπορεί να καταπιεί κανονικά εξαιτίας των εγκαυμάτων στο λαιμό της! Το φάρμακο της είχε προκαλέσει την σπάνια περίπτωση του συνδρόμου Stevens-Johnson...
Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση και της επιδικάστηκαν 21 εκατ. ευρώ πρωτοδίκως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου