Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΦΡΑΣΙΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ 20 !!!


Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΥΣ ΑΓΙΩΝ


15Συμβουλές του Οσίου Πορφυρίου

- Αλήθεια, τι βιβλία διαβάζεις;

- Δεν έχω καμία ιδιαίτερη προτίμηση. Τα διαβάζω όλα.

- Βίους Αγίων διαβάζεις;

- Έχω διαβάσει πάρα πολλούς. Και μου αρέσουν πολύ!

"ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ ... " !!!

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ: Η Μ.ΡΕΠΟΥΣΗ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ" ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


1Eπιτέλους το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των τριών βουλευτών που εντοπίστηκαν να έχουν εμβάσει στο εξωτερικό μεγάλα ποσά για τα οποία δεν υπάρχουν δικαιολογητικά, αλλά πλην της περίπτωσης της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μ.Ρεπούση, όλα τα άλλα "μπάζουν" σε ότι αφορά το αν ήταν ηδη γνωστά ή αν υπάρχουν πραγματικά στοιχεία.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ


1Συνελήφθησαν πριν από λίγο από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης.


ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!

1Σε παρακαλώ,

κάνε μια προσπάθεια να γνωρίσεις το Χριστό. Δε ξέρεις τι χάνεις!


Και μου λες δε τα γουστάρω αυτά. Οι παπάδες και το σινάφι τους με απωθούν.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: “Ὅταν ὁ Θεός δέν μᾶς δίνει κάτι, πού ἐπίμονα τοῦ ζητοῦμε”


ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

«Ὅταν ὁ Θεός δέν μᾶς δίνει κάτι, πού ἐπίμονα τοῦ ζητοῦμε, τότε δύο πράγματα μποροῦν νά συμβαίνουν: Ἤ δέν μᾶς τό δίνει γιά τό καλό μας, ἤ ἐμεῖς δέν ξέρουμε πῶς καί πότε νά τοῦ τό ζητήσουμε, χωρίς νά ἀποκλείεται νά συμβαίνουν καί τά δύο μαζί.
Ὅσον ἀφορᾶ τήν πρώτη περίπτωση, κανείς δέν μπορεῖ νά γνωρίζει τό γιατί. Καί τοῦτο, διότι εἶναι ἀνεξερεύνητες οἱ βουλές τοῦ Κυρίου! Γι’ αὐτό σιωπῶ.

ΤΕΤΑΡΤΗ  12  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2014

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Πρέπει οι χριστιανοί σε ορισμένες ώρες να προσεύχονται με όλη τους τη δύναμη στον Ιησού Χριστού.

odigies_proseuxis(3) 

Αυτό, λοιπόν, το όνομα του Ιησού Χριστού, να λέει ως προσευχή πάντοτε κάθε ευσεβής και με το νου του και με τη γλώσσα του, κι’ όταν στέκεται, και όταν βαδίζει και όταν κάθεται και όταν ξαπλώνει, και όταν μιλά και όταν πράττει οτιδήποτε και να πιέζει τον εαυτό του γι’ αυτό το πράγμα, και θα βρει μεγάλη γαλήνη και χαρά, όπως γνωρίζουν εκ πείρας όσοι φροντίζουν γι’ αυτήν.


Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: Τι είναι ο νους πριν από το Άγιο Βάπτισμα και τι μετά από αυτό

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης 
Τα σχημάτισες αυτά με τη φαντασία σου; Σκέψου τώρα ότι αυτός ο βασιλιάς, δηλαδή ο νους, αφού μετά την τέλεια οργάνωση, όπως λένε κάποιοι, χυθεί μέσα στο σώμα, είναι απλός, καθαρός και ακέραιος και νοερό φως από τη φύση του.

Και πριν από το Άγιο Βάπτισμα, επειδή καλύπτεται από τον ζόφο του προπατορικού αμαρτήματος, είναι τυφλός (δεν έχει την δική του διανοητική ικανότητα).


Γέροντας Ἰωσὴφ Ἡσυχαστής: Ἡ εὐχὴ καὶ τὸ ὅπλο…

Γέροντας Ἰωσὴφ Ἡσυχαστής

-Πῶς νὰ κάνετε νοερὰ προσευχὴ ἀδιαλείπτως
«Ἡ πράξη τῆς νοερᾶς προσευχῆς εἶναι νὰ βιάσεις τὸν ἑαυτόν σου νὰ λέγεις συνεχῶς τὴν εὐχὴ μὲ τὸ στόμα ἀδιαλείπτως.
Στὴν ἀρχὴ γρήγορα, νὰ μὴν προφθάνει ὁ νοῦς νὰ σχηματίζει λογισμὸ μετεωρισμοῦ.

Η νέα μάστιγα του διαδικτύου

sexting 

Η επικίνδυνη μόδα με μηνύματα και φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου που παγιδεύει χιλιάδες παιδιά στο ίντερνετ και στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης.
Σε ηλικία 14 ετών γνώρισε τον εφιάλτη. Έφτασε στο σημείο να σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή της…

Γνώριζε αδελφέ μου

Ισαάκ-του-Σύρου 

Του Αγίου Ισαάκ του Σύρου

Γνώριζε, αδελφέ μου ότι γι’; αυτό πρέπει να καθόμαστε μέσα στο κελί μας, για να μη μαθαίνουμε τα κακά έργα των ανθρώπων, και τότε τους βλέπουμε όλους ως άγιους· αλλά αν ελέγχουμε, και παιδεύουμε και κρίνουμε και εξετάζουμε και αδικούμε και μεμψιμοιρούμε, τότε λοιπόν σε τι διαφέρει η ζωή στην ησυχία από τη ζωή στις πόλεις;


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Μελέτιος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀντιοχείας τῆς μεγάλης


Ὁ Ἅγιος Μελέτιος γεννήθηκε περὶ τὸ 310 μ.Χ. στὴ Μελιτηνὴ τῆς Μικρᾶς Ἀρμενίας. Ἡ μαρτυρία περὶ τῆς πρώτης ἐμφανίσεώς τ&omicro ...
περισσότερα...

Θαύματα μετά από την κοίμηση του Γέροντος Παϊσίου

Γέροντας Παΐσιος 

Ο Γέροντας ΠΑΙΣΙΟΣ δεν έπαυσε να βοηθά τους ανθρώπους και μετά την κοίμησή του

Ουκ απέστη ημών
Ο Γέροντας δεν έπαυσε να βοηθά τους ανθρώπους και μετά την κοίμηση του. Οι άνθρωποι καταφεύγουν στον Γέροντα και ζητούν τις πρεσβείες του, επειδή πιστεύουν στην αγιότητά του. Ο τάφος του έγινε πανορθόδοξο προσκύνημα. Έχει πολλή ευλογία και χάρι. Συγκεντρώνει τους πονεμένους και παρηγορεί τους θλιμμένους. Θεραπεύονται ασθενείς και γίνονται πολλά θαύματα.

Μιμήσου τον Χριστό

Δέντρο 
Αυτόν και συ μιμήσου . Και αν ακόμη η σύζυγός σου διαπράξη άπειρα αμαρτήματα σε βάρος σου, όλα να τα παραβλέψης και να τα συγχωρήσης. Και να πάρης δύστροπη γυναίκα, να την αλλάξης με τη καλωσύνη και την πραότητα, όπως και ο Χριστός την Εκκλησία.

Αριστοτέλειο Παν/μιο: Επανίδρυση έδρας «εβραϊκών σπουδών»

Aristoteleio_Panepistimio-300x225

H ίδρυση έδρας εβραϊκών σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμφωνήθηκε, στο ΑΠΘ, σε συνάντηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Γιάννη Μυλόπουλου με τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ !!! ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ, ΕΤΣΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ... ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ !!! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

Έρευνα σοκ: ένας στους τρεις Ιταλούς βλέπει θετικά την ερωτική επαφή με ανήλικους

08:40
Opening quote
Σε έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Save the Children», ένας στους τρεις Ιταλούς απάντησε «ναι» στην ερωτική επαφή με ανήλικους. Ανάμεσα στους ερωτηθέντες ηλικίας 25-65 ετών, το 38% πιστεύει ότι είναι αποδεκτό το σεξ ανάμεσα σε έναν ενήλικο και έναν ανήλικο,