Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Συνηθίζετε να βρίζετε τα θεία; Ξανασκεφτείτε το…

  • Από  panagiaalexiotissa.blogspot.gr
Συνηθίζετε να βρίζετε τα θεία; Ξανασκεφτείτε το…
Ο αείμνηστος πατήρ Φιλόθεος Ζερβάκος, ηγούμενος τότε, γιά 50 περίπου χρόνια στό ιστορικό μοναστήρι Λογγοβάρδας στήν Πάρο, στό βιβλίο του «Πόλεμος κατά τής βλασφημίας» σημειώνει κάποια συνταρακτικά περιστατικά τά οποία νομίζουμε ότι αξίζουν γιά μία ευρύτερη δημοσιότητα.
Η περίπτωση του Γιώργου
Γράφει σχετικά ο Γέροντας:
Κατά τό έτος 1924, είς τήν αρχή τής Μεγάλης Τεσσαρακοστής,

Η Μητρόπολη Πειραιώς για την αποκάλυψη του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ: «Οι προσπάθειες αθετήσεως των Ιερών Κανόνων σε πλήρη εξέλιξη»

  • Από  Desk Agioritikovima
Η Μητρόπολη Πειραιώς για την αποκάλυψη του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ: «Οι προσπάθειες αθετήσεως των Ιερών Κανόνων σε πλήρη εξέλιξη»
Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών της Μητρόπολης Πειραιώς ασκείται κριτική στην πρόσφατη θέση που εξέφρασε ο Πάπας για τον κοινό εορτασμό του Πάσχα από Ορθοδόξους και Καθολικούς.
Με αναφορά στην αποκάλυψη του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ και συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη, η Μητρόπολη τονίζει πως το ζήτημα αυτό θα τεθεί προς συζήτηση στην προσεχή

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

ΑΝΕΚΔΟΤΑΡΑ! ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ


… που διάγουν βίο δημοσία δαπάνη επί δεκαετίες, εις υγείαν των κορόϊδων και σ’ αυτούς που βλέποντας ότι δεν θα τους ξαναψηφίσουν οι εκλογικές τους περιφέρειες αλλάζουν για να ψαρέψουν αλλού χάπατα! Γιατί σημασία έχει να είναι στην κουτάλα των 7.000 ευρώ σχεδόν αφορολόγητων. O Θεός βλέπει το πρόβλημα της Ελλάδας και τον κίνδυνο να καταστραφεί η ιστορική αυτή χώρα και αποφασίζει να κάνει άμεση παρέμβαση.

Προτεσταντικής κινήσεως "Ιεραποστολικών δραστηριοτήτων" συνέχεια


Προτεσταντικής κινήσεως
Προτεσταντικής κινήσεως "Ιεραποστολικών δραστηριοτήτων" συνέχεια
Για μία ακόμη χρονιά, σε συνέχεια προηγούμενων προσηλυτιστικών δραστηριοτήτων της, η νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» προγραμματίζει ευρείας κλίμακας προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Ιησούς του Ναυή 8», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 8 - 16 Ιουλίου 2015, στους νομούς Κιλκίς, Πέλλας καί Ημαθίας. Η εν λόγω κίνηση, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

25 Ιουνίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 116 Γεγονότα, 20 Γεννήσεις και 21 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.   Δεν είστε ακόμα συνδρομητής; Μάθετε περισσότερα!
H Πλήρης Έκδοση διατίθεται και ως eBook στο Κατάστημα!  
μ. Χ.
1678
Η ενετή μαθηματικός Έλενα Κορνάρο Πισκόπια γίνεται η πρώτη

ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ : ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΑΕΤΟ (φώτο)


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΚΑΛΑ" ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΗΡΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ"  ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΑΕΤΟ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ!!! ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Ενα αλβανικό προφίλ στο Facebook που μεταφράζεται

ΤΥΧΑΙΟ ;;;; ... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ... !!!

Μια δασκάλα παραδίδει ένα απίστευτο μάθημα σε σχολείο.."Πώς να γίνεις ο Πολεμιστής Του Φωτός"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmQ8SGJj9YYWzt8CZXBIErEPuvKhXGCzF_5VpicNx3_mUbQQoOwyboehlDG7F70fYwwciILq3E2-U6-gsUkyIA0pQ-3RhIoujwX6Lthv8PJ7qYY68FNGWEObMnCURTtlzniOXWtf80F4OE/s1600/0i.jpg Χαρα Νικοπουλου

Σήμερα επέλεξα να σας μιλήσω ως δασκάλα να σας κάνω εν δυνάμει μαθητές μου το μάθημα θα είναι ιδιαίτερο πώς να γίνεις ο Πολεμιστής Του Φωτός, πώς να ξεσηκωθείς, να διεκδικήσεις και στο τέλος πώς να νικήσεις! Αυτή τη φορά, η ευχή της Σπαρτιάτισσας Μάνας θα γίνει πιο απόλυτη, ποτέ πια ΕΠΙ ΤΑΣ μόνο ΤΑΝ!

Το μάθημα αυτό θα μου επιτρέψετε να το αφιερώσω σε

«Δανείζει Θεώ ο ελεών πτωχόν»


Μια μέρα, την ώρα που περνούσα μαζί με τον όσιο από την πλατεία της πόλης, βλέπω στα δεξιά μου έναν άνθρωπο, που κάτι σιγομουρμούριζε.

Τον ακολουθούσαν ένα σμάρι φτωχοί και ζητιάνοι, ζητώντας του ελεημοσύνη. Κι εκείνος, ενώ έκανε πως τους απόδιωχνε τάχα, τους έβαζε κρυφά στα χέρια τα ελέη της αγάπης του. Μ’ αυτόν τον τρόπο έκρυβε από τους ανθρώπους τις

Η "αμαρτία" του γέρο Αυγουστίνου.


Παϊσίου μοναχού Αγιορείτου,
«Αγιορείται Πατέρες και Αγιορείτικα»

Ἡ ἁμαρτία τοῦ γέρο Αὐγουστίνου. Θαύματα καί ἀποκαλύψεις ἀπό τή Θεία Λειτουργία 

Ένας ευλογημένος αγιορείτης μοναχός, ο γερο-Αυγουστίνος ο Ρώσος (1882-1965), ήταν πολύ ενάρετος, πολύ ταπεινός

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ


ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ἡ Ἁγία Φεβρωνία ἡ Ὁσιομάρτυς ἡ πολύαθλος

Ἡ Ὁσιομάρτυς Φεβρωνία ἐμόναζε σὲ κάποιο μοναστήρι τῆς πόλεως Νισίβεως τῆς Μεσοποταμίας μαζὶ μὲ τὴ θεία της Βρυαίνη καὶ τὴν ἀδελφὴ Θωμαΐδα, διότι ὅλες οἱ ἄλλες μοναχές, ἀφοῦ ἐπληροφορήθηκαν ὅτι ἔρχονταν στὴ μονὴ πρὸς σύλληψή τους στρατιῶτες τοῦ ἡγεμόνος Σελήνου (288 μ.Χ.), κατὰ τοὺς διωγμοὺς τοῦ Διοκλητιανοῦ (284 – 305 μ.Χ.), ἐζήτησαν σωτηρία διὰ τῆς φυγῆς. Προσελθόντες δὲ οἱ στρατιῶτες τὶς ἀπήγαγαν πρὸς τὸν Σελῆνο, ὁ ὁποῖος καὶ ἐπέβαλε τὴν Ὁσία Φεβρωνία σὲ φρικότατα βασανιστήρια, ἀφοῦ ἀρνήθηκ ...
περισσότερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Posted: 19 May 2015 02:24 AM PDT
Είναι τέσσερα παιδια στο γραφείο του διευθυντή.
– Τι έκανες εσύ Κωστάκη παιδί μου; ρωτάει ο διευθυντής.
– Πέταξα μια κιμωλία στη δασκάλα, λέει

ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ ΙΣΤ' 23-24