Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΦΟΒΕΡΑ ΟΠΤΑΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΦΟΒΕΡΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ





(Ἀπὸ Σιναΐτικο Χειρόγραφο τοῦ 15-16ου αἰῶνα)
Ἐπὶ τῆς Βασιλείας τοῦ Λέοντος τοῦ Σοφοῦ στὰ χρόνια 886-911 ὑπῆρχεν ὁ ὅσιος Βασίλειος ὁ Νέος, ὁ ὁποῖος εἶχεν μαθητήν του κάποιον Γρηγόριον, ὁ ὁποῖος κυριευμένος ἀπὸ λογισμούς, πίστευε ὅτι οἱ ἑβραῖοι ποὺ τηροῦν τὸν Μωσαϊκὸ Νόμο, μετὰ τὴν Ἀνάσταση τῶν νεκρῶν, θὰ εἶναι δεκτοὶ στὸν Θεὸν τὴν ἡμέρα τῆς Κρίσεως ὅπως οἱ Προπάτορες, Ἀβραάμ, Ἰσαὰκ καὶ Ἰακώβ.

ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ... "ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΚΑΚΟ" !!!

ΑΙΣΧΟΣ! ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!



ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!
Την απελευθέρωση της λειτουργίας των
καταστημάτων έως 250 τ.μ. όλες τις Κυριακές του έτους
,
προβλέπουν, μεταξύ άλλων, οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.
Τα υπόλοιπα καταστήματα, ανεξαρτήτως τετραγωνικών, θα μπορούν να λειτουργούν
επτά Κυριακές τον χρόνο. 

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, «Εκείνο το κέρδος οπού γίνεται την Κυριακήν είναι αφωρισμένο και κατηραμένο»




Από τις Διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όπως τις διασώζει ο αείμνηστος Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος:
Επήγεν ο Κύριος εις την κόλασιν και έβγαλε τον Αδάμ, την Εύαν και το γένος του. Ανέστη την τρίτην ημέραν. Εφάνη δώδεκα φοράς εις τους Αποστόλους του. Έγινε χαρά εις τον ουρανόν, χαρά εις την γην και εις όλον τον κόσμον. Φαρμάκι και σπαθί δίστομον εις την καρδίαν των Εβραίων και μάλιστα του διαβόλου.

Να ξέρετε, η κατάρα των γονέων πιάνει πολύ, ακόμη και η αγανάκτησή τους.



. Και να μην το καταρασθή ο γονιός το παιδί, αλλά μόνο να αγανακτήση μαζί του, το παιδί δεν βλέπει άσπρη μέρα, η ζωή του είναι όλο βάσανα. Ταλαιπωρείται πολύ σ' αυτήν την ζωή. Φυσικά, στην άλλη ζωή ξελαφρώνει, γιατί ξοφλάει εδώ μερικά. Γίνεται αυτό που λέει ο Αββάς Ισαάκ: “Τρώει την κόλαση” (3), λιγοστεύει δηλαδή την κόλαση με τις ταλαιπωρίες εδώ, σ' αυτήν την ζωή. Γιατί ταλαιπωρία σ' αυτήν την ζωή τρώει την κόλαση. Δηλαδή, όταν λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι, αφαιρείται λίγο από την κόλαση, από τα βάσανα.
 Αλλά και οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στον “έξω απ' εδώ”, τα τάζουν στον διάβολο και έχει δικαιώματα μετά ο διάβολος. “Μου τόταξες”, σου λέει. 

Aποξήρανση λαχανικών για περίπτωση ανάγκης



 Για όσους δεν ξέρουν η αποξήρανσή τροφών είναι μια πολύ παλιά τεχνική, συντήρησης τροφών.   
Κατά την αποξήρανσή, αφαιρείτε το νερό/υγρασία που περιέχεται στην τροφή, με αποτέλεσμα, οι τροφές να συντηρούνται για μεγάλο διάστημα.
Και επειδή με την σημερινή κατάσταση, όλοι έχουμε μπει στον πειρασμό να στοκάρουμε τρόφιμα, η αποξήρανσή φαίνεται ως...μια πολύ καλή λύση.

Παραίτηση-χαστούκι στον ΣΚΑΪ από Δημάδη:έχω περηφάνια και αξιοπρέπεια!

Την παραίτηση του, μέσω επιστολής που αναρτήθηκε στο twitter, ανακοίνωσε ο ανταποκριτής της τηλεόρασης και του Ρ/Σ ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες Θάνος Δημάδης.
Παραίτηση-χαστούκι στον ΣΚΑΪ από Δημάδη:έχω περηφάνια και αξιοπρέπεια!
Ο γνωστός δημοσιογράφος,  ο οποίος πριν τις Βρυξέλλες κάλυπτε το ρεπορτάζ για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τη Ουάσιγκτον, αναφέρει στην επιστολή του, πως «μπροστά στον φόβο της ανεργίας οι νέοι άνθρωποι» - όπως αυτός«δεν πρέπει να φθάσουν στο σημείο να ξεπουλήσουν την προσωπική υπερηφάνεια και την επαγγελματική αξιοπρέπειά τους»,

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ... ΑΥΤΟ ΤΟ "ΓΚΑΛΟΠ" ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ !!!

ΜΜΕ: Tα βλέπουν, τα ακούν και όμως τα θεωρούν αναξιόπιστα

Ραγδαία πτώση στην αξιοπιστία ιδίως των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ εντοπίζει έρευνα της Metron Analysis, ενώ πολύ...
μικρή είναι η μείωση στην καθημερινή τους χρήση. Η σχετική έρευνα δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΩΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" !!!

Νέο φιάσκο της ελληνικής δικαιοσύνης: Απέδρασε ο Αφγανός φερόμενος ως δολοφόνος του Θανάση Λαζανά και άφησαν τους οικείους του να περιμένουν ανενημέρωτοι τη δίκη

Την οργή των συγγενών αλλά και της τοπικής κοινωνίας προκάλεσε η αποκάλυψη της απόδρασης του Αφγανού που κατηγορείται για τη δολοφονία του Θανάση Λαζανά.
Η απόδραση, αν και έγινε πριν από 15 ημέρες περίπου...
έγινε γνωστή μόλις το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου εκδικαζόταν η υπόθεση. Oι συγγενείς του Λαζανά δεν γνώριζαν τίποτα για την απόδραση του δολοφόνου του γιου τους.

Συγκινητικό γράμμα του αδελφού του Κώστα Ηλιάκη στον 18χρονο που έκλεψε την προτομή του αδικοχαμένου σμηναγού

Μια εβδομάδα περίπου μετά την είδηση της κλοπής της προτομής του Κώστα Ηλιάκη και τη σύλληψη ενός 18χρονου από τη Σούδα Χανίων, ο αδελφός του αδικοχαμένου σμηναγού απευθύνεται στον 18χρονο μέσα από ένα γράμμα... που απέστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ !!! ΜΕΓΑΛΟ, ΑΛΛΑ ... ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ !!!

 
elder_Paisios
υπό Λεοντίου Μοναχού Διονυσιάτου

 

   

01. Μια αφορμή για να θυμηθούμε την προσφορά του γέροντα.

       Αφορμή είναι το ότι γράφτηκαν ύβρεις εναντίον του γέροντος Παϊσίου στο facebook από κάποιο δυστυχή, και ακολούθησε η υποστήριξη από κάποιους ακόμη δυστυχέστερους.

    "Ο 27χρονος, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, διαχειριζόταν σελίδα στο Facebook με βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Παράλληλα για το υβριστικό και βλάσφημο περιεχόμενο της συγκεκριμένης σελίδας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε αποδέκτης χιλιάδων ηλεκτρονικών καταγγελιών, που προέρχονταν από κατοίκους διαφόρων χωρών σε όλο τον κόσμο".

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΜΟΛΟΓΩ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ !!! ΤΟ ΛΙΓΟΥΡΕΥΩ !!! ... ΚΙ' ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ !!! ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΥ !!!

Χάμπουργκερ θανατηφόρο, το τρως υπό έναν όρο

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίου ζητούν ταυτότητα πριν σερβίρουν το «φλογοβόλο» πιάτο

Νομίζετε ότι αντέχετε τα καυτερά φαγητά; Μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει κάτι σαν το Atomic Fallout Pizza Burger! Το δολοφονικά καυτερό, αλλά και λιπαρό, μπέργκερ που σερβίρει ένα εστιατόριο στο Μπρίστολ της Βρετανίας.

Πόσο κακό κάνει η ζάχαρη;

Τα προβλήματα με τη ζάχαρη είναι καλά τεκμηριωμένα σε μεγάλα ιατρικά περιοδικά σε όλο τον κόσμο.

Η ζάχαρη έχει αποδειχθεί ότι:
  • Αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού
  • Διπλασιάζει τον κίνδυνο για καρκίνο των χοληφόρων οδών (ήπαρ)

ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΑΘΑΝΑΤΗ ! ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ !!!

Ελληνικά τα ονόματα από την αρχαιότητα ως σήμερα

Οι απόψεις διίστανται, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω σκοπιμότητας, για το αν κάποια ονόματα, ευρέως διαδεδομένα σήμερα, είναι ελληνικά ή όχι…

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν κυρίως τα χριστιανικά ονόματα, τα οποία, σύμφωνα με ισχυρισμούς ορισμένων, δεν έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα. Είναι όμως έτσι;

Το πιο επικίνδυνο και θανατηφόρο πτηνό σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες!!

Σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες το πιο επικίνδυνο πτηνό στον κόσμο είναι......το περίφημο Cassowary, γνωστό στους περισσότερους για την ομορφιά του και τα εντυπωσιακά χρώματα που έχει στο κεφάλι και το λαιμό του αλλά και για τη μεγάλη ομοιότητά του με τη στρουθοκάμηλο.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Δανιὴλ ὁ Στυλίτης


Γεννήθηκε τὸ 410 μ.Χ., στὸ χωριὸ Μαρουθὰ τῆς περιφερείας Σαμοσάτων. Οἱ εὐσεβεῖς γονεῖς του ὀνομάζονταν Ἠλία&s ...
περισσότερα...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Γέρων Πορφύριος: «Δεν μου αρέσει να προφητεύω»

porfyrios3Για την Romfea.gr, Αρχιμ. Γεώργιος Καυσοκαλυβίτης*
Σε μια εποχή που όλο και περισσότερος κόσμος νιώθει την ανάγκη, εξαιτίας της βαθύτατης κρίσης που πλήττει την ανθρωπότητα, να ασχοληθεί με εσχατολογικά γεγονότα όπως αυτά περιγράφονται στην Αποκάλυψη του Αγίου  Ιωάννου του Θεολόγου αλλά και όπως με τη Χάρη του Θεού αποκαλύφθηκαν στους Προφήτες, στους Πατέρες της Εκκλησίας αλλά και σε σύγχρονους αγίους γέροντες όπως ο Γέρων Παΐσιος, πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στη στάση του Γέροντα Πορφυρίου και να αποκωδικοποιήσουμε γιατί ένας τόσο μεγάλος Άγιος της εποχής μας, ενώ γνώριζε με ακρίβεια και λεπτομερέστατα για όλα όσα ζούμε και που έρχονται, εν τούτοις απέφευγε να μιλάει για αυτά.

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ! ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ, ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΟΥΣ !!!

Ἀνοικτή ἐπιστολή  

Σεβασμιώτατε εὐλογεῖτε· Λόγῳ τῆς οἰκονομικῆς κρίσεως, ἡ ὁποία ἐνέσκηψε κατά τό τελευταῖο χρονικό διάστημα εἰς τήν Πατρίδα μας, τίθενται ἐπιτακτικά ἐρωτήματα διά τήν προκλητικῶς μεγάλη οἰκονομική ἐπιφάνεια, ὡρισμένων Ἐκκλησιαστικῶν παραγόντων (Ἀρχιερέων καί λοιπῶν ἐπιτηδείων κληρικῶν καί λαϊκῶν.!). Τό πρόβλημα εἶναι τεράστιο! Τά Μ.Μ.Ε. κυριολεκτικά “βουῒζουν”! Εἶναι προφανές ὅτι, ἐν προκειμένω, τίθενται ἀδήριτα ἐρωτήματα, τόσον ὡς πρός τήν νομιμότητα, ὅσον καί ἠθικῆς, κανονικῆς καί ἐκκλησιολογικῆς φύσεως!

Γέροντα, γιατί πρέπει να ζητάμε από τον Θεό να μας βοηθάει ,αφού ξέρει τις ανάγκες μας;

- Γέροντα, γιατί πρέπει να ζητάμε από τον Θεό να μας βοηθάει ,αφού ξέρει τις ανάγκες μας;

- Γιατί υπάρχει ελευθερία. Και μάλιστα, όταν... πονάμε για τον πλησίον μας και Τον παρακαλούμε να τον βοηθήσει, πολύ συγκινείται ο Θεός, γιατί τότε επεμβαίνει, χωρίς να παραβιάζεται το αυτεξούσιο. Ο Θεός έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν.

Σε απόλυτη σιωπή η σφαγή στην Αίγυπτο. Επιβολή Σαρίας θέλει το νέο «σύνταγμα»!



20121207-214748.jpg
Δυστυχώς, όπως και στην Λιβύη, έτσι και στην Αίγυπτο ο σκοταδισμός παίζει τα ρέστα του. Σε μία δολοφονική επίθεση χθες το βράδυ εναντίον 300 διαδηλωτών, ακόμα και ατόμων που νοσηλεύοντο σε υπαίθρια νοσοκομεία, ισλαμοφασίστες σκότωσαν τουλάχιστον δύο άτομα και τραυμάτισαν δεκάδες.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ




ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ.
Γράφει ο  Σαράντος Καργάκος Εκπαιδευτικός- Ιστορικός - συγγραφέας
Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία.

Διαφωνώ. Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η ... εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλειά, φοβάται τη δουλειά. Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ό,τι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νέο-σουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδύθησαν σε μια χυδαία πολιτική παιδοκολακείας, η οποία μετά τη δικτατορία εξέθρεψε και διαμόρφωσε δύο γενιές <<κουλοχέρηδων>> ... παιδιών δηλαδή που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμιά εργασία από αυτές που ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές.

Η ΔΕΗ δέχτηκε την απόφαση του δικαστηρίου – Μην πληρώνετε το χαράτσι! – Μπράβο στις τρείς δικαστίνες!




dikastirio-eikona-257x300Με λίγα λόγια χρησιμοποίησαν το Σύνταγμα σαν ασπίδα, που πράγματι είναι (το Σύνταγμα) προοδευτικό κοινωνικά, ώστε να σταματήσουν την εξαθλίωση των πολιτών. Αν συνεχισθεί αυτή η δικαστική συμπεριφορά τα Μνημόνια μπορούν να ξηλωθούν! Γιατί υπάρχουν και άλλες δικαστικές αποφάσεις για άλλα ζητήματα που “διαφεύγουν” της προσοχής των καθεστωτικών ΜΜΕ και στη πραγματικότητα συνιστούν μια μικρή δικαστική επανάσταση.

ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ… ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ!



KKE55
Επειδή είναι καλό να έχουμε έναν… προγραμματισμό στη ζωή μας, θα σας πούμε μια καλή ιδέα για να περάσετε όμορφα και… αγωνιστικά την επόμενη Κυριακή σας. Το ΚΚΕ, λοιπόν, το «κόμμα του λαού» (αλλά ποιού λαού;) διοργανώνει «εκδήλωση αλληλεγγύης στην εργατική τάξη του Μπαγκλαντές», την επόμενη Κυριακή 16/12/2012 και ώρα 12:00, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Ιδού η σχετική ανακοίνωση – αγωνιστικό κάλεσμα:

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πράττει ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που έπραξε στην προηγούμενη κατοχή ο λεβέντης Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος




Τότε (1941)
«Έρχονται εις επίσκεψίν μου ο Νομάρχης Αττικοβοιωτίας κ. Πεζόπουλος και ο Δήμαρχος κ. Πλυτάς κατ’ εντολήν του Υφυπουργού Ασφαλείας κ. Μανιαδάκη δια να μοι ειπούν ότι μετά των ανωτέρω δύο και του Φρουράρχου Αθηνών Στρατηγού Καβράκου θα παραδώσωμεν την πόλιν εις τους Γερμανούς. Απήντησα ότι εις το έργον τούτο ουδεμίαν θέσιν έχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών… έργον του Αρχιεπισκόπου είναι όχι να υποδουλώνη αλλά να ελευθερώνη»