Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ακόμα και τώρα μπορούμε!





Το έγκλημα δεν είναι ότι τα βρίσκουν έστω και ενδεχομένως προσωρινά Τουρκία – Ισραήλ υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ, όσο το γεγονός ότι για να τα βρουν τέθηκαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης χαρτιά που μας ανήκουν. Κοινώς οι Τούρκοι χειρίστηκαν την υπόθεση και διαπραγματεύτηκαν με ΗΠΑ-Ισραήλ θέματα που αφορούν αλλά και βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας λες και αυτά ήταν δικά τους. Εννοώ τον ορυκτό μας πλούτο.

Από εκεί και πέρα ο ρόλος της Γερμανίας δεν πρέπει να μας προκαλεί την όποια έκπληξη, παρά μόνο η στάση των ελληνόφωνων πολιτικών που συνεχίζουν να σέρνονται υπό το άρμα της. Τέλος για όποιους δεν το έχουν ακόμη αντιληφθεί, η χώρα βρίσκεται περίπου πια σε γεωπολιτικό αδιέξοδο την ώρα που τα ΜΜΕ αλλά και η εκάστοτε πολιτική ηγεσία συνεχίζει να ασχολείται με θέματα ανούσια, χαράτσια και με τη showbiz. Με λίγα λόγια, Ελλάς και Κύπρος βρίσκονται στην χειρότερη δυνατή θέση που μπορούσαν να βρίσκονται εδώ και πολλές δεκαετίες, έχοντας απέναντι τους ΗΠΑ-Ισραήλ-Γερμανία και αδιάφορη έως και ληστρική την Ρωσία.


Ακόμα και τώρα ίσως δεν είναι αργά, αρκεί να γίνουν οι γρήγορες και σωστές πολιτικές κινήσεις. Είναι έγκλημα να παραμένει η πολιτική ηγεσία αδρανής και να μην διεκδικεί ώστε να σώσει τα ήδη τουλάχιστον υπάρχοντα. Βάλτε στο κόλπο τους BRICS και όχι τη Ρωσία μόνο. Ανοίξτε πόρτες, δίαυλο επικοινωνίας με Κίνα πρωτίστως και αναζητήστε νέες συμμαχίες. Διαπραγματευτείτε και μην παραδώσετε τίποτα επί πινακίου φακής. Υπάρχει ακόμη και τώρα χρόνος!



(λουκάς / Geopolitics & Daily News)

πηγή: geopoliticsdailynews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου