Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Liberation: Άψογη η στρατηγική του Β.Πούτιν- Έπαιξε και κέρδισε

Posted: March 11, 2014 at 2:46 pm
H γαλλική εφημερίδα Liberation, πλέκει το εγκώμιο του Βλαντιμίρ Πούτιν! Αν και διάκειται εχθρικά στην επέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία εντούτοις ομολογεί την άψογη στρατηγική του προέδρου της Ρωσίας!
Ο Ρώσος Πρόεδρος αφού ανεξαρτητοποίησε την Κριμαία και δημιούργησε τετελεσμένο τώρα θα υπερασπιστεί τις αρχές της Κριμαίας!
Άψογη η στρατηγική του Β.Πούτιν- Έπαιξε και κέρδισε
«Η λογική του ρώσου προέδρου είναι άψογη. Αφού πρώτα εξεδίωξε τις τοπικές (στρατιωτικές) αρχές χάρη στην υποστήριξη του Κρεμλίνου και χάρη στην παρουσία του ρωσικού στρατού, η Κριμαία έχει πλέον νέο κοινοβούλιο και προχωράει σε δημοψήφισμα.
Κατά συνέπεια ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπερασπίζεται τις αρχές της Κριμαίας, οι οποίες δηλώνουν ότι «λαμβάνουν μέτρα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» διοργανώνοντας δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου για την απόσχιση της Κριμαίας και την ένωσή της με την Ρωσία.
Βέβαια η εφημερίδα αναρωτιέται μήπως παραβιάζονται οι κανόνες του διεθνούς δικαίου με αυτό το τρόπο, αλλά να θυμίσουμε ότι πρώτοι οι Δυτικοί το παραβιάσανε και ανέτρεψαν τον νόμιμο πρόεδρο της Ουκρανίας ενώ το Σύνταγμα της Ρωσίας επιβάλει την προστασία των ρωσοφώνων εκτός της ρωσικής επικράτειας…
Βέβαια όλα αυτά πριν η Κριμαία ανακηρύξει την ανεξαρτησία της…
Αυτό και αν ήταν τετελεσμένο…
Τους “κούφανε” όλους ο Βλαδίμηρος…

defencenet.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου