pb-Art-Molotov-20130102230647604609-620x349
Δεν υπάρχει παρά ένα βήμα που χωρίζει το φανατισμό από τη βαρβαρότητα  (Ντιντερό)
    Πράγματι ανακριβής η είδηση για τη βόμβα μολότωφ που πέταξαν ρασοφόροι από το Κονάκι της Εσφιγμένου! Το Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον επικοινώνησε με την ΚΑΝΟΝΙΚΗΑδελφότητα της  Ιεράς Μονής και μιλήσαμε με τον π.Βαρθολομαίο ο οποίος μας  είπε ότι οι ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ τις τελευταίες μέρες είχαν ως δια θαύματος πληθυνθεί, μέχρι και 2 μηχανές εντούρο είδαν για πρώτη φορά εντός του Αγίου Όρους!
Συγκεκριμένα μας είπε ότι οι ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ πέταξαν 3 βόμβες Μολότωφ και έναν εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος ήταν τόσο δυνατός που ακούστηκε σε μοναστήρια εκτός Καρυών! Από θαύμα σώθηκαν τόσο ο Αστυνομικός Διοικητής όσο και αστυνομικοί που βρίσκονταν στον χώρο της εκρήξεως! 
Αυτά και πολλά άλλα μας είπε ο π.Βαρθολομαίος ο οποίος ανήκει στην ΚΑΝΟΝΙΚΗ αδελφότητα της Ι.Μ.Εσφιγμένου.
Εμείς από τη μεριά μας αναρωτιόμαστε:1) Πως είναι δυνατόν “χριστιανοί” και μάλιστα “υπερορθόδοξοι” να προβαίνουν σε τέτοιες εγκληματικέςπράξεις; 2) Εφόσον η Αστυνομική δύναμη συνέταξε δικογραφία για το συμβάν (των 3 μολότωφ και του εκρηκτικού μηχανισμού) γιατί δεν δραστηριοποιείται να εκτελέσει το νόμο όπως πρέπει, όταν μάλιστα ο Εισαγγελέας έχει διατάξει τη σύλληψη των καταληψιών; 3Γιατί υπάρχει “επιλεκτική” προώθηση πληροφοριών από τις Καρυές και ποιοί είναι αυτοί που καλύπτουν τέτοιες ενέργειες; 4) Ποιοί είναι οι προστάτες των καταληψιών που εμποδίζουν το έργο του Νόμου; 5) Αν την ίδια συμπεριφορά επιδείκνυαν οι πατέρες της νέας αδελφότητας θα είχαν την ίδια αντιμετώπιση ή θα είχαν καταλήξει στη φυλακή εδώ και χρόνια; 6) Επειδή κάποιοι δεν είδαν με καλό μάτι τη δημιουργία της Νέας Αδελφότητας της Ι.Μ.Εσφιγμένου είναι σωστό να υποστηρίζουν τους σχισματικούς;
Νομίζουμε ότι το θέμα της Εσφιγμένου δεν θα κλείσει. Τα νεοταξικά συμφέροντα που θέλουν να αλώσουν το προπύργιο της Ορθοδοξίας, το Άγιον Όρος, εξυπηρετούνται από την παρουσία των σχισματικών και θα τους χρησιμοποιήσουν μέχρι την ώρα που θα μπορέσουν να βάλουν πόδι στο Όρος. Κάποια πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται αλλά είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να λειτουργούν ως αντίβαρα για το σύστημα. Ακριβώς όπως παρουσιάστηκε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ως κίνημα ενάντια στη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ενώ στην ουσία είναι δημιούργημά της. Έτσι συμβαίνει και με τους καταληψίες. Ο νοών νοήτω. Αυτά προς το παρόν.
ΥΓ: Το Αντιαιρετικό Εγκόλπιο: α) Δεν πληρώνεται από το Πατριαρχείο ούτε από την κανονική αδελφότητα, β) Δεν είναι υπέρ του Οικουμενισμού και των συμπροσευχών.
Μάθετε για τους παλαιοημερολογίτες εδώ! Η γνώση θα σας ελευθερώσει!
Η Ανακοίνωση που εξέδωσε η Κανονική αδελφότητα :
Οι Καρυές του Αγίου Όρους σήμερα, 29.7.13, έζησαν επίθεση με εκρηκτικά και μολότωφ. Εκατό μέτρα από τον πανίερο ναό του Πρωτάτου καί την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους οι καταληψίες των κτηρίων της Μονής μας αρνήθηκαν την παράδοση του κατειλημμένου τμήματος του Αντιπροσωπείου των Καρυών σε δικαστικό επιμελητή που ήλθε να εκτελέσει τελεσίδικη δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων και του έριξαν τρείς μολότωφ και έναν εκρηκτικό μηχανισμό.  Η μέρα πέρασε αναμένοντας αστυνομικές ενισχύσεις οι οποίες τελικά ίσως και να μην επαρκούν για την απλή φύλαξή μας.
Απευθύνουμε έκκληση προς όλους και πρό πάντων προς την ευνομούμενη Πολιτεία. Επιτέλους καταλάβετέ το. Κινδυνεύουμε. Δεν γνωρίζουμε πώς θα ξημερώσει η αυριανή μέρα με φανατικούς κατόχους εκρηκτικών σε επαφή με τον τόπο της κατοικίας μας. Ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης ζήτησε εξ όσων πληροφορούμαστε την σύλληψη των υπαιτίων. Θα ακούσει κανείς, έστω τον Εισαγγελέα; Πρέπει να θρηνήσει το Άγιον Όρος θύματα για να κινητοποιηθεί η Πολιτεία; Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται τα λένε όλα.
Εκ της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου
Πηγή: http://egolpio.wordpress.com/2013/07/31/esfigmenoy-2/