Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: "ΟΥΤΕ ΜΕ 5,7 ΡΙΧΤΕΡ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ!"


1Απίστευτες καταστάσεις που θυμίζουν κινηματογραφικές "μαύρες" κωμωδίες, εκτυλίσσονται στην Κεφαλονιά, όπου οι ηληκιωμένοι κάτοικοι ... αναπολούν την φροντίδα που είχαν από ένα κράτος πληγωμένο μεν, από τον Β'ΠΠ και τον Εμφύλιο, αλλά υπαρκτό το μακρινό 1953, όταν ολόκληρο το νησί είχε ισοπεδωθεί από τον τρομακτικό σεισμό, έχοντας υποστεί κσι τεράστιες ανθρώπινες απώλειες.

Τώρα, το "κράτος" απλά ... "μιλάει" δια των τηλεοπτικών "παπαγάλων" και με εξαίρεση κάποιες φιλότιμες προσπάθειες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ενεργοποιήθηκε το τελευταίο 24ωρό, τίποτα άλλο δεν υπάρχει.

Το πλέον καταπληκτικό ντουκουμέντο επιβεβαίωσης της ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού είναι αυτό που προέκυψε από την πρωινή εκπομπή του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου στην πρωινή ζώνη του καναλιού "E" όπου ο περιφερειάρχης Σ.Σπύρου (στη φωτό με τον Α.Σαμαρά) συλλαμβάνεται ... κοιμόμενος (!), μετά τον μεγάλο χθεσινό σεισμό, αφού κανείς δεν τον έχει καν ειδοποιήσει ότι έχει γίνει σεισμός!

Σε τέτοιο επίπεδο είναι η κρατική ετοιμότητα!

Ολα αυτά ενώ ο φόβος για έναν νέο σεισμό και η ακαταλληλότητα πολλών σπιτιών, έχουν αναγκασει τους Κεφαλονίτες να κοιμούνται κυριολεκτικά στην ύπαιθρο, σε ΚΤΕΛ, σε αυτοκίνητα, όπου μπορούν να βρουν πρόχειρη στέγαση αφού τα κοντέϊνερ που υπήρχαν μέχρι πρότινος για τέτοιες έκτακτες καταστάσεις έχουν διατεθεί και στεγάζουν τους λαθρομετανάστες, κατ'εντολή του επιτρόπου για τα ανρθώπινα δικαίωματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ν.Μούζνιεκς

Δηλαδή οι λαθρομετανάστες διαβιούν σε ειδικά κοντέινερ με θέρμανση, νερό και επίπλωση, κατόπιν χορηγίας του ελληνικού κράτους, ενώ οι Έλληνες Κεφαλονίτες που πληρώνουν τακτικά ληστρικούς φόρους έχουν κυριολεκτικά "παγώσει", μαζί με τα παιδιά τους σαν "απόκληροι".

Σαν να μην έφτανε και αυτο πάιζουν και με τον πόνο τους, και κάποιοι διαδίδουν ότι θα υπάρξει και νέος σεισμός.

Το μεσημέρι της Τρίτης η Πυροσβεστική με ανάρτησή της στο Twitter διέψευσε τη φημολογία ότι επίκειται νέος μεγάλος σεισμός και ότι πρέπει να εκκενωθεί το Ληξούρι. Συγκεκριμένα έγραψε: «Με αφορμή ανυπόστατες φήμες για εντολή εκκένωσης της περιοχής του Ληξουρίου σας γνωρίζουμε ότι η ΓΓΠΠ ουδέποτε εξέδωσε τέτοια ανακοίνωση».

Στο νησί πάντως και ειδικά στο Ληξούρι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για στέγη, τρόφιμα και νερό, ενώ σήμερα το πρωί ολόκληρη η Κεφαλονιά κηρύχθηκε σεισμόπληκτη προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι εργασίες αποκατάστασης στις κατεστραμμένες υποδομές.

Αυτή είναι η κυβέρνηση που χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς. Έχει στα όπα όπα τους λαθρομετανάστες μην τυχόν και κατηγορηθεί ότι δεν τους παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης όσο παραμένουν στην Ελλάδα και την ίδια στιγμή στέλνει αρματαγωγά και κρουαζιερόπλοια για τη φιλοξενία των κατοίκων του δοκιμαζόμενου νησιού.

Στο μεταξύ οι Κεφαλονίτες όπως και όλοι μας, πληρώνουμε φόρους για να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση οι αλλοδαποί, και να μην έχουμε στον "ήλιο μοίρα" εμείς.

Κατά τα άλλα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις που έκανε από το Κέντρο Επιχειρήσεων που έχει στηθεί στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ανακοίνωσε ότι "η πολιτεία θα καλύψει για δύο χρόνια το ενοίκιο όσων τα σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα, θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των κτιρίων που επλήγησαν, ενώ θα δημιουργηθεί οικισμός με οικίσκους διαφόρων κατηγοριών για όσους δεν επιθυμούν να νοικιάσουν σπίτι."

Το "άκρον άωτον του παραλόγου". πρώτα φροντ

Ο υπουργός ανέφερε ότι άμεσα κατέφθασαν στο νησί 100 μηχανικοί από διάφορους κρατικούς φορείς και μαζί με σεισμολόγους και μηχανικούς από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το συνολικό επιστημονικό προσωπικό φθάνει σήμερα τα 120 άτομα και θα ελέγξει εκ νέου όλα τα δημόσια κτίρια.

Ο Μ.Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 600 κτίρια που κρίνονται κατεδαφιστέα, 1.100 με βαριές βλάβες και 1.400 με ελαφριές βλάβες, σε όλη την περιοχή της Παλλικής.

Μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπους που δεν έχουν "που την κεφαλήν κλίναι", και ο ίδιος υπουργός έδωσε σήμερα ότι καλύτερο από θέρμανση και κοντέινερ σε παράνομα εισελθόντες στη χώρα αλλοδαπούς.

Δεν πειράζει οι γηγενείς δεν έχουν αναγκη, αντέχουν μέσα στις σκηνές και στο κρύο, έτσι θεωρούν στην κυβέρνηση. Όποιος έχει κάνει "σκηνάκια" και χειμερινή διαβίωση στο Στρατό...καταλαβαίνει.

Δείτε εδώ το φοβερό βίντεο με τον ... ανήξερο Περιφερειάρχη, όπου στην ερώτηση τι κατάσταση επικρατεί στο νησί σήμερα (μετά το μεγάλο σεισμό των 5,7 Ρίχτερ) απαντά ότι "Ειδικά σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι"...

Και εν συνεχεία ομολογεί ότι κοιμόταν και δεν τον ειδοποίησε κανείς ότι ένας δεύτερος σεισμός διέλυσε ότι είχε αφήσει ο πρώτος!







ΔΕΙΤΕ: ΕΔΩ


Ας δούμε κι ένα ακόμα βίντεο με νέες αποδοκιμασίες από τους πολίτες της Κεφαλονιάς κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ο οποίος βρέθηκε στο νησί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και δεχθηκε όλη την οργή από την κρατική ανυπαρξία σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή.



ΔΕΙΤΕ: ΕΔΩ


ΠΗΓΗ: http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=38109:binteontokoumen&catid=284:politika&Itemid=780

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου