ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΑΛΑΔΩΤΑ
Νηστίσιμα Πατατοπιτάκια με Ταχίνι (αλάδωτα)
Υλικά:
Για την ζύμη:
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. χλιαρο νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
3 μεγάλες πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
3 κ.σ. ταχίνι
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Διαλύουμε τη μαγιά και
τη ζάχαρη σε χλιαρό νερό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε αλάτι, ξύδι,
ελαιόλαδο και τη μαγιά. Ζυμώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμό
περιβάλλον για μισή ώρα. Βράζουμε τις πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις
λιώνουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε σε λίγο νερό. Προσθέτουμε
τις πατάτες, το ταχίνι, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και
μόλις ενωθούν τα υλικά κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένο
πάγκο και ξαναζυμώνουμε. Την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα κάνουμε
μπαλίτσες. Πατάμε με την παλάμη μας κάθε μπαλίτσα να ανοίξει κυκλικά και
τοποθετούμε μια κουταλιά από τη γέμιση. Κλείνουμε τη ζύμη και με τα δάχτυλά μας
της δίνουμε κυκλικό σχήμα. Βάζουμε τα πιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί,
αφήνοντας μια απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν. Ακολουθούμε την ίδια
διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
μέχρι να ροδίσουν.
Ζυμαρικά με κρέμα λαχανικών
Υλικά:
·
2
πατάτες
·
2
καρότα
·
2
κολοκυθάκια
·
2
κρεμμύδια
·
100 γραμ. αρακά
·
1
σκελίδα σκόρδο
·
300 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας (εκτός από
σπαγγέτι)
·
σουσάμι
·
φρυγανιά
τριμμένη
·
Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε
όλα τα λαχανικά μας σ' ένα λίτρο νερό περίπου το οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει.
Αφαιρούμε τα λαχανικά τα οποία πολτοποιούμε σαν πουρέ και στο ίδιο νερό
βράζουμε τα ζυμαρικά μας. Σ' ένα πυρέξ βάζουμε τα μακαρόνια κι από πάνω
περιχύνουμε τον χυλό λαχανικών. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και σουσάμι
και ψήνουμε στον αέρα για μισή ώρα στους 180.
Πατάτες γιαχνί
Υλικά:
·
1 κιλό πατάτες
·
2
κρεμμύδια
·
2
καρότα
·
Λίγο
μαϊντανό
·
4
σκελίδες σκόρδο
·
4
φύλλα δάφνης
·
μαύρο
πιπέρι σε κόκκους
·
αλάτι
·
ρίγανη
·
κύμινο
·
κόκκινο
γλυκό πιπέρι (πάπρικα)
·
2
κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις
πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα
κρεμμύδια και τα σκόρδα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε φετούλες. Βάζουμε σε
χαμηλή, φαρδιά κατσαρόλα λίγο νερό και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Τα αχνίζουμε και προσθέτουμε το καρότο που έχουμε κόψει σε φέτες, τις πατάτες
και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε με νερό, τόσο ώστε να
σκεπαστούν οι πατάτες. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και την ντομάτα και αφήνουμε να
βράσουν, στην μεσαία θερμοκρασία της εστίας για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να
μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν ανακατεύουμε συχνά για να μην λιώσουν οι πατάτες
Σαλάτα με σως ταχινιού
Υλικά:
·
1 μαρουλάκι πράσινο
·
1 μαρουλάκι κόκκινο
·
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
·
Λίγο άνιθο
·
4 κ.σ. καρύδια
τριμμένα
·
1-2 σκελίδες σκόρδο
τριμμένο
·
1/3 κούπας ταχίνι
·
2-3 κουταλιές χυμό
λεμονιού
·
αλάτι
·
φρεσκοτριμμένο άσπρο
πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μαρουλάκια, τα κρεμμυδάκια
και τον άνιθο και τα βάζουμε στην σαλατιέρα μας. Σε ένα άλλο σκεύος
αναμειγνύουμε το ταχίνι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε στην
σαλάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.
Φρικασέ
με μανιτάρια
Υλικά:
-1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα σε αρκετά μεγάλα κομμάτια
-400 γραμμάρια χόρτα (σπανάκι, βλήτα, μαρούλια ή ό,τι άλλο συνήθως χρησιμοποιεί η νοικοκυρά για φρικασέ)
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
-1200ml νερό
-αλάτι και πιπέρι
-1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα σε αρκετά μεγάλα κομμάτια
-400 γραμμάρια χόρτα (σπανάκι, βλήτα, μαρούλια ή ό,τι άλλο συνήθως χρησιμοποιεί η νοικοκυρά για φρικασέ)
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
-1200ml νερό
-αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε σε λίγο νερό το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και προσθέτουμε τα χόρτα, αλάτι, πιπέρι, νερό και άνιθο. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 με 30 λεπτά.
Σωτάρουμε σε λίγο νερό το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και προσθέτουμε τα χόρτα, αλάτι, πιπέρι, νερό και άνιθο. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 με 30 λεπτά.
Για τη σάλτσα
χρειαζόμαστε:
-χυμό 2 λεμονιών
-1 γεμάτη κουταλιά σούπας νισεστέ
-1 γεμάτη κουταλιά σούπας μουστάρδα
- λίγο νερό
-1 γεμάτη κουταλιά σούπας νισεστέ
-1 γεμάτη κουταλιά σούπας μουστάρδα
- λίγο νερό
Τα ανακατεύουμε όλα
μαζί και περιχύνουμε το φρικασέ.
Μελιτζάνες
με πλιγούρι
Υλικά
• 1 κιλό μελιτζάνες
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
• 2 – 3 σκελίδες σκόρδο
• μισό ματσάκι μαϊντανό
• Αλάτι, πιπέρι
• 1 κούπα πλιγούρι
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
• 2 – 3 σκελίδες σκόρδο
• μισό ματσάκι μαϊντανό
• Αλάτι, πιπέρι
• 1 κούπα πλιγούρι
Εκτέλεση συνταγής: Καθαρίζουμε τις
μελιτζάνες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε
τρυπητό να στραγγίζουν.
Κόβουμε τα κρεμμύδια
σε φέτες τα αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νεράκι, φροντίζοντας να
χαμηλώσουμε τη φωτιά ώστε να γίνουν αργά. Ρίχνουμε και ελάχιστο αλατάκι. Όταν
τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα και πιούν το νεράκι, προσθέτουμε τις ντομάτες που
τις έχουμε τρίψει σε τρίφτη ή τις έχουμε περάσει από το multi. (ανεβάζουμε την
φωτιά σε αυτό το σημείο). Επίσης προσθέτουμε το σκόρδο σε λεπτά φετάκια, τον
ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλάτι – πιπέρι που χρειάζεται.
Τέλος ξεπλένουμε τις
μελιτζάνες, τις προσθέτουμε και αυτές καθώς και το πλιγούρι.
Όταν πάρει βράση το
φαγητό μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και βράζουμε προσέχοντας να
μην μας κολλήσει.
Πλιγουροσαλάτα αλάδωτη
Υλικά
·
3-4 Ντομάτες
·
1 αγγούρι
·
10 -15 ελιές
·
Μισό κρεμμύδι
·
1 φλ. Ψιλοκομμένο
Άνηθο
·
1 φλ, ψιλοκομμενος
μαϊντανός
·
2 κουταλιές σούπας
κάππαρη
·
Αλάτι
·
200-250 γρ. Πληγούρι
·
λεμόνι ή ξύδι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε πολύ καλά το πληγούρι και το βάζουμε σε
κατσαρόλα να βράσει για 2-3 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το
σουρώνουμε. Δεν πρέπει να βράσει αλλά να μαλακώσει και να φουσκώσει λίγο. Αν βράσει πολύ δεν θα μπορέσει να απορροφήσει τα υγρά των σαλατικών και η
υφή του μέσα στη σαλάτα θα είναι σαν λασπωμένη.
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε
δοχείο. Τις αλατίζουμε και τις ανακατεύουμε καλά ώστε χάρη στο αλάτι να βγάλουν
πολλά υγρά. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το αγγούρι και το προσθέτουμε στις
ντομάτες. Ενώ αυτά τα δυο βγάζουν υγρά, ψιλοκόβουμε και τα υπόλοιπα σαλατικά
και τα αναμειγνύουμε στο δοχείο όλα μαζί με τελευταία την κάππαρη.
Αφού τα σαλατικά έχουν αναμειχθεί καλά κι έχουν βγάλει
αρκετά υγρά, προσθέτουμε το πληγούρι κρύο ή έστω χλιαρό (η υψηλή θερμοκρασία
καταστρέφει τις βιταμίνες των σαλατικών). Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε 5
λεπτά να απορροφήσει το πληγούρι το χυμό των σαλατικών. Βάζουμε τη σαλάτα στο
ψυγείο για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Αν θέλουμε προσθέτουμε ξύδι ή λεμόνι.
Σπανακόρυζο
αλάδωτο
Υλικά
2 κρεμμύδια ξερά
1/2 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
400 γρ. σπανάκι
1/2 ματσάκι άνηθο
ελάχιστο μάραθο
Ρύζι (3-4 γεμάτες κουταλιές της σούπας)
αλάτι-πιπέρι
χυμός λεμονιού
1/2 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
400 γρ. σπανάκι
1/2 ματσάκι άνηθο
ελάχιστο μάραθο
Ρύζι (3-4 γεμάτες κουταλιές της σούπας)
αλάτι-πιπέρι
χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα
κρεμμύδια (καλύτερα στο μπλέντερ για να λιώσουν). Αν θέλουμε ψιλοκόβουμε το
φρέσκο κρεμμυδάκι στο χέρι και το προσθέτουμε στα τελευταία 10 λεπτά, για να
είναι πιο έντονη η γεύση του. Γιαχνίζουμε τα κρεμμύδια σε ελάχιστο νερό για 4-5
λεπτά.
Προσθέτουμε το καθαρισμένο σπανάκι και στη συνέχεια 700 ml νερό και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Όταν βράσουν καλά προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού (αν θέλουμε να εισχωρήσει το λεμόνι στο ρύζι μας). Βράζουμε περίπου 20-25 λεπτά ώσπου να σκάσει το ρύζι. Αν έχουμε κρατήσει το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το προσθέτουμε 10 λεπτά μετά το ρύζι.
Προσθέτουμε το καθαρισμένο σπανάκι και στη συνέχεια 700 ml νερό και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Όταν βράσουν καλά προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού (αν θέλουμε να εισχωρήσει το λεμόνι στο ρύζι μας). Βράζουμε περίπου 20-25 λεπτά ώσπου να σκάσει το ρύζι. Αν έχουμε κρατήσει το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το προσθέτουμε 10 λεπτά μετά το ρύζι.
Μανιταρόσουπα
αλάδωτη
Υλικά
·
1 κιλό μανιτάρια
·
2 μέτρια κρεμμύδια
·
Άνηθος
·
Αλάτι
·
πιπέρι
·
Λεμόνι
·
1 ποτήρι νερό
·
Μοσχοκάρυδο
(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και βάζουμε
σε κατσαρόλα να βράσει το νερό. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι,
αλατίζουμε, ανακατεύουμε κι αφήνουμε να μειωθούν σε όγκο, βγάζοντας στην
κατσαρόλα το νόστιμο ζουμί τους. Όταν έχουν μειωθεί σε όγκο προσθέτουμε
ψιλοκομμένο άνηθο, νερό και αν θέλουμε λίγο μοσχοκάρυδο κι αφήνουμε να βράσουν
15-20 λεπτά.
Μετά δοκιμάζουμε στο αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι, αν
θέλουμε.
Στη συνέχεια έχουμε 3 επιλογές:
1) Σερβίρουμε και τρώμε τη σούπα όπως είναι
2) Τη ρίχνουμε στο μπλέντερ να γίνει βελουτέ
3) Κρατάμε όσες κουταλιές μανιτάρια θέλουμε,
πολτοποιούμε στο μπλέντερ την υπόλοιπη σούπα και μετά την ανακατεύουμε με τα
μανιτάρια που κρατήσαμε
Κουνουπίδι
στιφάδο αλάδωτο
Υλικά
1 μεγάλο κουνουπίδι 1 φλιτζάνι λάδι
1 κιλό ώριμες ντομάτες, περασμένες στο μύλο του πουρέ
5 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα δύο
4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 ποτήρι κρασιού ξύδι
1 φύλλο δάφνης
1 κ. σ. τριμμένο δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο και αφήνετε να μαραθεί ελαφρά. Σβήνετε με το ξύδι και προσθέτετε τη ντομάτα, τη δάφνη και το δεντρολίβανο. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Όταν η σάλτσα πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράσει. Σε άλλη κατσαρόλα με νερό και αλάτι έχετε βράσει για μισή ώρα κουνουπίδι, καλά ξεπλυμένο και κομμένο σε μπουκέτα. Το στραγγίζετε και το βάζετε στη σάλτσα που σιγοβράζει, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο και αφήνετε να μαραθεί ελαφρά. Σβήνετε με το ξύδι και προσθέτετε τη ντομάτα, τη δάφνη και το δεντρολίβανο. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Όταν η σάλτσα πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράσει. Σε άλλη κατσαρόλα με νερό και αλάτι έχετε βράσει για μισή ώρα κουνουπίδι, καλά ξεπλυμένο και κομμένο σε μπουκέτα. Το στραγγίζετε και το βάζετε στη σάλτσα που σιγοβράζει, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.
Σάλτσα
αλάδωτη για πολλαπλές χρήσεις
Υλικά για 5-6 μερίδες
Ντομάτες 10 ώριμες η 2 κονσέρβες ντοματάκι του 1 κιλού
Άλάτι-πιπέρι
Κρεμμύδια ξερά 3 μέτρια ψιλοκομμένα
Ντομάτα πελτέ 2 κουταλιές της σούπας
Ταχινόζουμο 5 κούπες
Ρίγανη 2 κουταλάκια του γλυκού
Κόκκινο πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερό η όχι, κατά προτίμηση
Μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας
Μπαχάρι 4-5 κόκκους
Κανέλλα ξύλο 2 κομμάτια κατά προτίμηση
Σκόρδο 2-3 σκελίδες
Κύμινο 1 ½ κουταλάκι του γλυκού
Βασιλικό 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό ή 1/2 ματσάκι φρέσκο
θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Κέτσαπ 1 φλυτζανάκι του καφέ
Εκτέλεση
Βάζουμε σε απλωτή κατσαρόλα την ντομάτα πολτοποιημένη να πάρει μερικές βράσεις για 10 λεπτά. Βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό και κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα βράζουμε για 25-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μόλις χυλώσει, την κατεβάζουμε. Την χρησιμοποιούμε σε πολλές συνταγές όπως σε ζυμαρικά, ρύζια, πουρέ, πατάτες, κεφτέδες κτλ.
Βάζουμε σε απλωτή κατσαρόλα την ντομάτα πολτοποιημένη να πάρει μερικές βράσεις για 10 λεπτά. Βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό και κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα βράζουμε για 25-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μόλις χυλώσει, την κατεβάζουμε. Την χρησιμοποιούμε σε πολλές συνταγές όπως σε ζυμαρικά, ρύζια, πουρέ, πατάτες, κεφτέδες κτλ.
Πορτοκαλόπιτα αλάδωτη
Υλικά
· Ο χυμός από 5 μέτρια γλυκά
πορτοκάλια (σε ένα δοχείο ο χυμός από τα 4 και σ’ άλλο ο χυμός από το 1)
· Ξύσμα μισού πορτοκαλιού
· 1 γεμάτη κουταλιά σούπας μέλι
· Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
(περίπου 300-350 γρ.)
· 2 γεμάτες κουταλιές ζαχαργ
· 1 γεμάτη κουταλιά σούπας αλεύρι
ολικής αλέσεως
Εκτέλεση
· Βάζουμε το φούρνο να προθερμαίνεται
στους 170 βαθμούς.
· Στο χυμό των 4 πορτοκαλιών ρίχνουμε
τη ζαχαρη και χτυπάμε για να διαλυθεί.
· Σε δοχείο ανακατεύουμε το αλεύρι
ολικής άλεσης με τη φαρίνα που φουσκώνει.
· Τα ρίχνουμε στο χυμό και
ανακατεύουμε καλά. Πρέπει να γίνει μια ζύμη μαλακή αλλ’ όχι νερουλή. (Αν τη
δούμε νερουλή προσθέτουμε λίγη φαρίνα ακόμα.)
· Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και
ανακατεύουμε.
· Βάζουμε τη ζύμη μας σε αντικολλητική
φόρμα ή φόρμα κατάλληλα λαδωμένη.
· Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40-45
λεπτά (ή μέχρι να βγαίνει στεγνό το πηρούνι που χώνουμε στην πίτα).
· Όσο η πίτα ψήνεται ετοιμάζουμε
ελαφρύ σιρόπι ανακατεύοντας το χυμό του ενός πορτοκαλιού με την κουταλιά μέλι
(ή τη μαρμελάδα). ΔΕΝ βράζουμε ούτε ζεσταίνουμε το σιρόπι μας, το αφήνουμε ωμό.
· Βγάζουμε την πορτοκαλόπιτα από το
φούρνο κι αφού κρυώσει για 5 λεπτά έχουμε 2 επιλογές:
1) να την ξεφορμάρουμε με προσοχή, αναποδογυρίζοντάς την
2) να την αφήσουμε στο ταψάκι της. Η επιλογή 2 δεν συμφέρει όταν το ταψάκι είναι αντικολλητικό, γιατί καθώς θα κόβουμε την πίτα σε κομμάτια το μαχαίρι θα χαράζει την αντικολλητική επίστρωση.
1) να την ξεφορμάρουμε με προσοχή, αναποδογυρίζοντάς την
2) να την αφήσουμε στο ταψάκι της. Η επιλογή 2 δεν συμφέρει όταν το ταψάκι είναι αντικολλητικό, γιατί καθώς θα κόβουμε την πίτα σε κομμάτια το μαχαίρι θα χαράζει την αντικολλητική επίστρωση.
· Σε κάθε περίπτωση, όταν περάσει το
πεντάλεπτο αρχίζουμε να την τρυπάμε με πηρούνι, ώστε να απορροφήσει καλά το
σιρόπι που θα της ρίξουμε.
· Αφού τη γεμίσουμε τρύπες κι ενώ
είναι ακόμα ζεστή, ρίχνουμε πάνω της το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά.
· Όταν κρυώσει είναι έτοιμη για να τη
φάμε! Εμείς που μας σπάει η μύτη απ’ την πορτοκαλομυρωδιά αρχίζουμε όταν είναι
ακόμα ζεστή…
Κέικ αλάδωτο
ΥΛΙΚΑ
325 γραμ. ινδοκάρυδο
1 κούπα μέλι
300 γραμ. αλεύρι μαλακό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα νερό
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν μπάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
1 βανίλια
1 κούπα μέλι
300 γραμ. αλεύρι μαλακό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα νερό
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν μπάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού,
το ινδοκάρυδο, το ξύσμα, την μπέικιν, τη βανίλια, το μέλι και τα ανακατεύουμε
καλά.. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας, για να μη
σβολιάσει. Αδειάζουμε το μείγμα σε μέτριο ταψάκι αλευρωμένο και ψήνουμε στους
160-180 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το
αλείφουμε με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου