Προάγγελος εξελίξεων στην επέτειο της καταστροφής το μήνυμα από το Άγιο Όρος;

σχόλιο Γ.Θ : Εδώ και τρεις μέρες το καντήλι στην Σκήτη της Αγίας Άννας κινείται με θαυμαστό τρόπο (δες ΕΔΩσχετική ανάρτηση) σε επέτειο καταστροφής, ίσως της μεγαλύτερης, που γνώρισε ο Ελληνισμός, αυτής του 1204 από τους φραγκογερμανούς λατίνους και τους ενετούς του παπισμού. Ίσως είναι τυχαίο, ίσως όχι... 
Όπως και να έχει όμως, επειδή οι ομοιότητες του τότε (1204) με το σήμερα είναι πάρα πολλές και επειδή σχεδόν πάντα πριν από καταστροφή προηγούνταν εσωτερική σήψη της κοινωνίας μας, ας κάνουμε την υπερπροσπάθεια να νικήσουμε τους κακούς μας εαυτούς με Μετάνοια, Προσευχή, Εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία για να επιζήσουμε της δαιμονικής αυτής μπόρας, που εξαπέλυσαν κατά της Πίστης και της Πατρίδας μας.

Μήνυμα από το καντήλι της Αγίας Άννης
στην ιερά σκήτη Αγία Άννα;
Όπως ανέφερε ιερέας (που συνδέεται πνευματικά με αγιαννανίτες μοναχούς) στο χθεσινό του κήρυγμα μετά την ακολουθία των χαιρετισμών σε ιερά μονή στην περιοχή του Σκαραμαγκά, πληροφορήθηκε από εκείνους πως εδώ και τρείς ημέρες το καντήλι που βρίσκεται στην ιερά σκήτη Αγίας Άννης και μπροστά στην εικόνα της Αγίας, κινείται με θαυμαστό τρόπο.
Οι αγιορείτες μοναχοί είναι, όπως ανέφερε ο ιερός πατέρας, ανήσυχοι και προβληματισμένοι για το γεγονός, καθώς πιστεύουν πως προμηνύει άσχημα γεγονότα.
Πάντως, ανεξάρτητα από το τι σημαίνει αυτό το θαυμαστό γεγονός, σίγουρα είναι μια ακόμα ευκαιρία για να μας παρακινήσει περισσότερο σε προσευχή και μετάνοια. 

http://anavaseis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_3776.html