Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΗΡΩΟΣ ΤΟΥΤΟΥ !!! ΑΣ ΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΡΑΞΑΝ ΣΤΟΝ "ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ" ΤΟΥ !!!

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΓΚΑΤΖΙΡΟΥΛΗΣ


1Εκοιμήθη σύμφωνα με πληροφορίες του "Αγιορείτικου βήματος" τα ξημερώματα ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής Νικόδημος Γκατζιρούλης σε ηλικία 86 ετών.
Χαρισματικός ιερωμένος, του οποίου όμως το θέμα είχε διχάσει Εκκλησία και κοινωνία. 
Όταν η Μητρόπολη Αττικής διασπάστηκε-ο μητροπολίτης Παντελεήμων Μπεζενίτης, ήδη από το 2005, είχε τεθεί εκτός Ιεραρχίας- η διάσπαση αυτή στις μητροπόλεις Κηφισιάς και Ιλίου προκάλεσε την αντίδραση του μητροπολίτη Νικόδημου Γκατζιρούλη, που προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Δεν ήταν λίγοι εκείνοι μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας που ζητούσαν αποκατάστασή του. 
Πριν από μερικά χρόνια ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ είχε συντάξει ένα κείμενο με το οποίο ζητούσε την άρση της ακοινωνησίας του μακαριστού πλέον Ν. Γκατζιρούλη ζητώντας από τα μέλη της Ιεραρχίας να το υπογράψουν. 

Ποιός ήταν
Ο κατά κόσμον Νικόλαος Γκατζιρούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1927. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1949. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1956 και Πρεσβύτερος το 1959. Στις 14 Απριλίου 1968 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος. Στις 13 Ιουλίου 1974 κηρύχθηκε έκπτωτος του θρόνου χωρίς δίκη και απολογία. Στις 18 Ιουλίου 1974 του δόθηκε ο τίτλος του Μητροπολίτου Έλους.

Χαρισματούχος κληρικός. Κάλυψε με τη γραφίδα του πολλούς κλάδους της Θεολογίας, αλλά και της λογοτεχνίας. Με το βιβλίο του «Ικεσία ενός αγίου» παρουσίασε με γλαφυρότητα μεταφρασμένα ποιήματα του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλή σήμερα, 2 Απριλίου, στις 6 μ.μ. στην ι. Μονή Νέου Στουδίου στην Αυλώνα, της οποίας ήταν κτήτωρ. 


ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18982:ekoimithi-o-pr%CE%BF&catid=99:nea&Itemid=369

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου