«Νίπτει τας χείρας του» ο μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, σχετικά με τη σοκαριστική υπόθεση του αρχιμανδρίτη της μητροπόλεώς του που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων.

Ως πνευματικός ταγός ο μητροπολίτης, θα έπρεπε κατά την ταπεινή μας άποψη να ζητήσει και εγγράφως συγγνώμη από το ποίμνιό του για την αναστάτωση (τουλάχιστον) που έχει δημιουργηθεί στη μητροπολιτική του επαρχία από τη δραστηριότητα που φέρεται να είχε αναπτύξει κληρικός του.

Άλλωστε έχει διαβάσει την ανακοίνωση της Αστυνομίας που αναφέρει ότι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του αρχιμανδρίτη βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Και σε αυτόν τον αρχιμανδρίτη είχε ανατεθεί η ΚΑΤΗΧΗΣΗ παιδιών.

Δεν γνώριζε ο σεβασμιότατος κ. Αθηναγόρας ότι ο αρχιμανδρίτης είχε περάσει από πέντε μητροπόλεις πριν βρει καταφύγιο στη μητρόπολη Ιλίου; Ρώτησε να μάθει γιατί δεν έμεινε σε κάποια από τις πέντε μητροπόλεις;

Δεν είχε ακούσει κάτι για τη δραστηριότητα του αρχιμανδρίτη του στο Μενίδι ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας, τους τελευταίους μήνες;

Μάλλον όλα ήταν μέλι γάλα, γιατί ο μητροπολίτης  στο λιτό και ολιγόλογο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρει ότι έθεσε σε αργία τον αρχιμανδρίτη περίπου 15 μέρες πριν αυτός οδηγηθεί με χειροπέδες στον εισαγγελέα!
Και κάτι ακόμα: Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΤΟΥ;
ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ…
Το Δελτίο Τύπου της μητροπόλεως αναφέρει:

«Κατόπιν καταγγελιών που δέχθηκε περί τα τέλη του προηγούμενου μήνα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρας, για κληρικό της Μητροπόλεως και, εκτιμώντας παρά το προφορικόν της διατυπώσεώς τους, τη βαρύτητα αυτών, όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, για τη διακρίβωσή τους και έθεσε τον κληρικό σε αργία από κάθε ιεροπραξία μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης του αρμόδιου εκκλησιαστικού δικαστηρίου».

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

«Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς από το καλοκαίρι του 2011 ασελγούσε σε βάρος ανήλικων αγοριών.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκε και κατασχέθηκε ψηφιακό υλικό παιδικής πορνογραφίας».