Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Στην κόψη του ξυραφιού η Κριμαία

Last updated on
ΚΡΙΜΑΙΑ-ΡΩΣΙΑ 
 
-Αναφορές για εισβολή 2.000 Ρώσων στρατιωτών-Κλειστός ο εναέριος χώρος- Ο Τουρτσίνοφ κατηγορεί τη Μόσχα για ένοπλη εισβολή
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Κριμαία με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων να αναφέρει ότι έχουν εισβάλλει 2.000 Ρώσοι στρατιώτες.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, οι στρατιώτες βγήκαν από την ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη και κατευθύνονται σε τοποθεσία που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.
Μάλιστα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι 13 ρωσικά μεταγωγικά προσγειώθηκαν στην Κριμαία αποβιβάζοντας καταδρομείς, χωρίς όμως η είδηση να επιβεβαιώνεται.
SEV293483
Έκλεισε ο εναέριος χώρος
Ο εναέριος χώρος της Κριμαίας έχει κλείσει μετά την κατάληψη του διεθνούς αεροδρομίου της Συμφερόπολης από ενόπλους, ανακοίνωσε απόψε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ουκρανίας, η Ukrainian International.
Νωρίτερα, το πρακτορείο Ιντερφάξ μετέδωσε ότι στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Κριμαίας δεν επιτρέπεται η προσγείωση αεροσκαφών που προέρχονται από το Κίεβο.
TUR8234722423422
Ο Τουρτσίνοφ κατηγορεί τη Μόσχα για ένοπλη εισβολή στην Κριμαία
Ο ασκών χρέη προέδρου της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, κατηγόρησε απόψε τη Ρωσία για “ένοπλη εισβολή” στην Κριμαία και κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν “να σταματήσει τις προκλήσεις“.
Ο Τουρτσίνοφ υποστήριξε ότι η Ρωσία επεξεργάζεται για την Ουκρανία ένα σενάριο παρόμοιο με εκείνο που είχε θέσει σε εφαρμογή πριν από την εισβολή της στη Γεωργία, τον Αύγουστο του 2008.
“Σήμερα παρακολουθούμε μια εισβολή του ρωσικού στρατού (. . .). Ο εναέριος χώρος (της Κριμαίας) έχει κλείσει λόγω του μεγάλου αριθμού προσγειώσεων ρωσικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων“, είπε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας στην Κριμαία, Σεργκέι Κουνίτσιν, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ART.
PT
Η νέα ουκρανική κυβέρνηση επέδωσε επίσημη διαμαρτυρία στη Ρωσία
Η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας απηύθυνε σήμερα επίσημη διαμαρτυρία στη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της και οι ένοπλες δυνάμεις της παραβίασαν τους όρους μιας συμφωνίας που διέπει την ενοικίαση των βάσεων της Κριμαίας στον Στόλο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα.
Το ουκρανικό ΥΠΕΞ δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο νωρίτερα η ουκρανική συνοριοφρουρά είχε αναφέρει πως πάνω από 10 ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα εισήλθαν από τον ρωσικό εναέριο χώρο στον ουκρανικό και πραγματοποίησαν υπέρπτηση στην περιοχή της Κριμαίας.

newsbomb.gr

ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου