Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΕ ΜΑΓΝΗΤΕΣ!




Στη Νότια Κορέα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα μαγνητικό πεδίο για να φτάσουν τα καρκινικά κύτταρα πραγματικά σε αυτοκαταστροφή.

 Το σώμα αφαιρεί τα παλιά, ελαττωματικά, και μολυσμένα κύτταρα μέσω της διαδικασίας του προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου (PCD), ή της απόπτωσης. 

Στην απόπτωση, το απορριφθε’ν κύτταρο ανταποκρίνεται σε ορισμένα σήματα που στέλνονται από το σώμα με τον θρυμματισμό. Τα άνοσα κύτταρα καταναλώνουν έπειτα αυτά τα θραύσματα. Οι μαγνήτες βοηθούν προκαλώντας την απόπτωση.

Οι μαγνήτες προκαλούν την απόπτωση

Ο καθηγητής Jinwoo Cheon του πανεπιστημίου Yonsei στη Σεούλ και μια ομάδα επιστημόνων πραγματοποίησε τα πειράματα στα  καρκινικά κύτταρα του εντέρου με τη χρήση μαγνητικών πεδίων για να επάγει απόπτωση.  Σύνδεσαν  νανοσωματίδια σιδήρου σε αντισώματα,  τα οποία δεσμεύουν τα μόρια «δεκτών»σε καρκινικά κύτταρα. Αυτά τα μόρια συγκεντρώνονται όταν εφαρμόζεται το μαγνητικό πεδίο, προκαλώντας το σήμα «αυτοκαταστροφής» και με αυτόν τον τρόπο την απόπτωση.  Στο πείραμα, πάνω από το ήμισυ των κυττάρων καρκίνου του εντέρου καταστράφηκαν όταν το σήμα για την ομαδοποίηση απόπτωσης τέθηκε σε ισχύ.  Τα ανεπεξέργαστα κύτταρα παρέμειναν ανεπηρέαστα και αβλαβή.

Αλλά ανεξάρτητα από ενδεχόμενες εναλλακτικές θεραπείες, οι μεγαλοφαμακευτικές  θα συνεχίσουν να προωθούν αυτές τις επικίνδυνες «λύσεις» για το κοινό. Ακόμη και ενώ πολλές τροφές καταπολεμούν τον καρκίνο, όπως η κουρκούμη, το τζίντζερ, το σκόρδο, το εκχύλισμα των φύλλων παπάγια, τα μούρα, και άλλα πολλά, που η φαρμακευτική βιομηχανία και η ιατρική γενικά, ολα αυτά δεν τα αναγνωρίζουν ως λύσεις.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου