Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Συνέντευξη για δουλειά;Πέντε πράγματα που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα

Έχετέ τα μαζί σας, για παν ενδεχόμενο. Με την ανεργία σε πρωτοφανή επίπεδα, ο χώρος εύρεσης εργασίας γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικός. 
Αν ανήκετε στην ομάδα των ανθρώπων που ψάχνουν για δουλειά, και έχετε ήδη περάσει από διάφορες συνεντεύξεις, θα γνωρίζετε ότι σε αυτές και η παραμικρή λεπτομέρεια έχει σημασία. Εμφανιστείτε στη συνέντευξη πλήρως προετοιμασμένη παίρνοντας μαζί σας τα πέντε αντικείμενα που μπορεί να σας φανούν από χρήσιμα έως σωτήρια.
1) Το βιογραφικό σας
Εκτυπώστε το σε καλό χαρτί και έχετε μερικά αντίγραφα μαζί σας για παν ενδεχόμενο. Συνήθως ο άνθρωπος που θα σας πάρει συνέντευξη έχει ήδη αντίγραφο του βιογραφικού σας, αλλά καλό είναι να το έχετε και μαζί σας σε περίπτωση που, για παράδειγμα, έχει χαλάσει ο εκτυπωτής του γραφείου.
2) Λίστα συστατικών επιστολών
Μαζί με το βιογραφικό σας έχετε και μία ξεχωριστή λίστα των εταιρειών που έχετε ήδη εργαστεί, και των ανθρώπων αυτών που είναι διατεθειμένη να δώσουν στον υποψήφιο εργοδότη σας συστατική επιστολή. Το να σας ζητηθούν συστάσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είναι, συνήθως, καλό σημάδι, οπότε μην διστάσετε να την έχετε έτοιμη σε περίπτωση που σας ζητηθεί.
3) Το τηλέφωνο της εταιρείας ή του ανθρώπου που θα σας πάρει συνέντευξη
Ακόμα κι αν έχετε πολύ χρόνο μπροστά σας, το αναπάντεχο μπορεί πάντα να σας βρει, τις πιο ακατάλληλες στιγμέ;. Έχετε πρόχειρο το τηλέφωνο της εταιρείας ώστε, σε περίπτωση που αυτό συμβεί, να είστε σε θέση να ειδοποιήσετε όσο πιο άμεσα γίνεται.
4) Ένα σημειωματάριο όπου θα έχετε σημειώσει τις δικές σας ερωτήσεις
Αν δεν είναι η πρώτη σας συνέντευξη για δουλειά, θα το ξέρετε ήδη ότι ο συνεντευξιαστής θα σας ρωτήσει αν κι εσείς, με την σειρά σας, έχετε να του κάνετε ερωτήσεις. Έχετε τις έτοιμες, ώστε να μην παραλείψετε καμία από αυτές, και δείξτε το οργανωτικό σας πνεύμα.
5) Στιλό (που να γράφει)
Μπορεί να χρειαστεί να κρατήσετε τις δικές σας σημειώσεις, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Τσεκάρετε, πριν φύγετε από το σπίτι, ότι το στιλό που έχετε στην τσάντα σας λειτουργεί, ώστε να μην έρθετε σε αμηχανία.
Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου