Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΕΔΩ ... ΓΕΛΑΜΕ !!! ΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ... !!!

Τουρίστες κάνουν κράτηση και ρωτούν αν υπάρχει φαγητό στην Ελλάδα

ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ
Στη λίστα των δημοσιευμάτων για τα προβλήματα της Ελλάδας λόγω οικονομικής κρίσης έρχεται να προστεθεί σημερινό ρεπορτάζ του BBC που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του. «Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί με...
αντιθέσεις. Από τη μια πλευρά τα μικρά ψαροχώρια και παραδοσιακοί οικισμοί που δίνουν τη «γεύση» μιας παλιάς Ελλάδας. Όμως λίγα λεπτά μακριά βρίσκεται ο παράδεισος του Λαγανά, γεμάτο νυχτερινά μαγαζιά και εστιατόρια και πλήθος νέων, κυρίως Βρετανών. Όμως υπάρχει ένα κοινό ανάμεσα σε αυτές δύο πλευρές, η ξαφνική δραματική πτώση του τουρισμού σε αυτό το γραφικό νησί» αναφέρει το δημοσίευμα θέλοντας να δώσει την σημερινή εικόνα του τουρισμού στην Ελλάδα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Γερμανοί τουρίστες έχουν μειωθεί κατά 40% και οι Ιρλανδοί κατά το ήμισυ. «Ο τουρισμός είναι η ψυχή της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί το 20% της παραγωγικής οικονομίας και υπολογίζεται ότι ένας στους 5 Έλληνες εργάζεται στη βιομηχανία» αναφέρει το ρεπορτάζ και προσθέτει ότι αυτό το πλήγμα στον τουρισμό είναι αποτέλεσμα οικονομικών συγκυριών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Χριστίνα Τετράδη, Πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Λαγανά μιλώντας στο BBC είπε ότι ξένοι τουρίστες που την έπαιρναν τηλέφωνο για να κάνουν κράτηση τη ρωτούσαν αν υπάρχει αρκετό φαγητό στη χώρα και αν λόγω νομίσματος θα μπορούν να φύγουν από το νησί! «Αυτό είναι μια φοβερή διαστρέβλωση της κατάστασης από τα μέσα ενημέρωσης και πρέπει να σταματήσει» προσθέτει η κυρία Τετράδη.

Το ρεπορτάζ του BBC κάνει επίσης λόγο για κίνδυνο «λουκέτου» σε ξενοδοχεία και εστιατόρια όχι μόνος τη Ζάκυνθο αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. «Αυτό το έθνος, το κουρασμένο από την ύφεση και την οικονομική κρίση έχει τα χέρια του ανοιχτά προς τους τουρίστες. Και οποιαδήποτε κυβέρνηση έρθει στην εξουσία θα αντιμετωπίσει τεράστια πίεση για να δώσει λύση σε αυτό το τεράστιας ζωτικής σημασίας θέμα που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση» αναφέρει κλείνοντας το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου