Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ... ΠΡΟΝΟΙΑΣ !!!

Εικόνες ντροπής με καρκινοπαθείς στις ουρές για τα φάρμακα

Ουρές από νωρίς το πρωί σχημάτιζε ο κόσμος στα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ για να πάρει σκευάσματα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων. Πρόκειται για εικόνες ντροπής…. Άρρωστος κόσμος να περιμένει ώρες ολόκληρες για να πάρει τα απαραίτητα φάρμακά του ενώ μια ζωή....
δούλευε για να έχει ασφάλιση…. Αυτές τις εικόνες είδε και η πρόεδρος Καρκινοπαθών Ελλάδος κυρία Περσεφώνη Μήττα και ξέσπασε. «Εγώ τα ζω αυτά. Παιδεύονται οι άρρωστοι που δεν χρωστούν τίποτα. Όχι άλλο ο ένας να ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον. Φτάνει πια. Ο καθένας στο δρόμο του και να κάνει αυτό που πρέπει. Φτάνει με τις δικαιολογίες. Δύο μήνες κουραστήκαμε. Τους ειδοποιήσαμε, τους ενημερώσαμε. Τί κάνουν δύο μήνες τώρα; Βγαίνουν για να δικαιολογηθούν; Να πουν τι; Δεν τους πιστεύουμε!» τόνισε και πρόσθεσε πως «Δυστυχώς εγώ δεν πιστεύω πως η κατάσταση ομαλοποιείται όπως διαβεβαίωσαν. Δεν είμαι αισιόδοξη. Ο κος Βουδούρης είπε πως Τετάρτη λύνονται τα πάντα. Τετάρτη είναι σήμερα. Δεν έδωσε κάποια απάντηση χθες σταθερή και σίγουρη που τον άκουσα στην τηλεόραση. Είπε “Θα το δούμε, προσπαθούμε…”»

«Τον κύριο Λοβέρδο θα τον ξαναρωτήσω: Γιατί από την Βέροια άρπαξε το αεροπλάνο για να φύγει; Γιατί δεν έμεινε να περάσει λίγο την αγωνία τότε που είχε το θέμα της υγείας του; Δεν δέχτηκε. Ρωτάει τον καρκινοπαθή τώρα δύο μήνες τι βιώνει; Μπορεί να καταλάβει πώς νιώθει δίχως απάντηση; Δίχως μέλλον; Δίχως κάποιο όνειρο; Τίποτα, χάος.

Δεν τους λυπάμαι τους πολιτικούς αυτοί έχουν χρήματα να πάνε και στην Αμερική. Ο λαός όμως ούτε στο πλαϊνό ιατρείο… ούτε στο νοσοκομείο να πεθάνει ο άρρωστος ελπίζοντας ότι θα νικήσει τον καρκίνο.

Ας κάνουμε μια αυτοκριτική. Και ας κοιτάξουμε λίγο τον πλησίον μας. Αν νομίζουμε ότι είμαστε άνθρωποι αλλιώς να πάμε να πνιγούμε. Αλλιώς δεν αξίζουμε όχι να κυβερνούμε ούτε να βλέπουμε κανέναν στα μάτια. Είναι ντροπή. Φτάνει η κοροϊδία.
Πόσοι να πεθάνουν ακόμα; Τον θάνατό μας θέλουν; Τότε να αρπάξουμε πέτρες και να πολεμήσουμε.» σημείωσε με τρεμάμενη φωνή.

Παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών κύριος Δ. Βαρνάβας σημειώνοντας «Διέλυσαν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και μάλιστα αρρώστων του οποίους θα έπρεπε να σέβονται… Που θα πάει ο κόσμος αυτός; Αναγκαστικά ή θα μείνει σπίτι του και θα περιμένει το μοιραίο ή θα στραφεί στον ιδιωτικό τομέα. Εξ ου και χαρακτηρισμός ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων.»

Σημειώνεται ότι η κατάσταση αναμένεται να έχει ομαλοποιηθεί ώς το τέλος της εβδομάδας, οπότε θα ολοκληρωθεί η τροφοδοσία των φαρμακείων με τα αναγκαία σκευάσματα. Κατ' εξαίρεση σήμερα, Τετάρτη, στην Αττική τα φαρμακεία θα λειτουργήσουν ώς τις 7 το απόγευμα.

1 σχόλιο: