Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Πατρών Χρυσόστομος: ''Θ' ανοίξουμε τους Ναούς όλης της πόλης τα Θεοφάνεια''

patron theof 2021

Μακρυγένη Ελευθερία


Την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για ανοικτούς ναούς για τους πιστούς αύριο, ημέρα των Θεοφανείων, στο πρότυπο της λειτουργίας των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θ' ακολουθήσει η Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Όπως δηλώνει στο thebest.gr o κ. Χρυσόστομος, αναφερόμενος μόνο στο τι θα γίνει στη

Μητρόπολη Πατρών, μια και την θέση της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου προς τα Μ.Μ.Ε., έχει αποφασιστει να εκ­φρά­ζει μόνο ο εκ­πρό­σω­πος Τύ­που αυ­τής, ο Μη­τρο­πο­λί­της Ι­λίου, Α­χαρ­νών και Πε­τρου­πό­λεως κ. Α­θη­να­γό­ρας, επισημαίνει πως «τοπικά θα κάνουμε αυτό που ορίζει η Ιερά Σύνοδος και αυτό που είχε οριστεί από την πρώτη ΚΥΑ, βάσει της οποίας είχαμε εορτάσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.Μάλιστα δε, εδώ στην Μητρόπολή μας έχουμε στείλει εγκύκλιο,προ της τελευταίας αποφάσεως της κυβερνήσεως ότι τα Θεοφάνεια θα εορταστούν όπως τα Χριστούγεννα. Αυτό είπε και η Ιερά Σύνοδος και αυτό θα πράξουμε αύριο σε όλους τους ναούς της Μητροπόλεώς μας και όλης της Ελλληνικής Επικρατείας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπος με την επιβολή προστίμου ο Μητροπολίτης απάντησε πως δεν θα κάνει καμία άλλη δήλωση παρά μόνο ότι «εμείς θα κάνουμε αυτό που ορίζει η Ιερά Σύνοδος, η Ανωτάτη Αρχή της Εκκλησίας της Ελλάδος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου