Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Προσπάθησαν να γελοιοποιήσουν την Επιτροπή για το Χρέος – 5 χρόνια μετά το ΔΝΤ ομολόγησε την αλήθεια

Posted by spitha80 στο Ιουλίου 3, 2015

ΒΟΥΛΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ 

Ομολογία ενοχής του ΔΝΤ χαρακτήρισε η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, την χθεσινή δημοσιοποίηση της έκθεσης του για το ελληνικό χρέος με το οποίο αναγνωρίζει, όπως είπε, μετά από πέντε χρόνια, ότι είναι μη βιώσιμο.


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι, καθόλου τυχαίο δεν είναι η απόκρυψη της αλήθειας από τον ελληνικό λαό, ενώ επιτέθηκε στους θεσμούς καταλογίζοντας τους σκοπιμότητες, και κατηγορώντας τους ότι, προσπάθησαν με τελεσίγραφα και ψευδείς παραστάσεις να υφαρπάξουν την συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης σε μια λύση χωρίς προοπτική.


Παράλληλα, η πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξη Τύπου προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επεσήμανε ότι το ΔΝΤ αναγκάστηκε να συνομολογήσει την αλήθεια, μετά το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος, που με στοιχεία απέδειξε, όπως είπε, ότι είναι παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο.

«Όταν η Επιτροπή Αλήθειας Χρέους της Βουλής δημοσιοποίησε την έκθεση της και αποκάλυπτε με στοιχεία ότι είναι παράνομο, αθέμιτο, επονείδιστο μη βιώσιμο το δημόσιο χρέος, λοιδορήθηκε από τα ΜΜΕ», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, και πρόσθεσε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε εσκεμμένα, προσπάθεια να γελοιοποιηθεί η Επιτροπή.

«Χθες το ΔΝΤ δημοσιοποίησε την έκθεση του σε σχέση με το χρέος. Αποκαλύπτεται έτσι, ότι μετά από πέντε χρόνια, έρχεται να ομολογήσει αυτό που καταγράφεται στο πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας. Ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο», υποστήριξε η πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε: «Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι απέκρυψε το ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση την έκθεση και προέβαλε άλλες απαιτήσεις, με σαφώς ψευδείς αναλύσεις και την καλούσε να αναγνωρίσει ένα μη βιώσιμο χρέος. Σήμερα, αποδεικνύεται αυτό και συνομολογείται από το ΔΝΤ. Δεν είναι τυχαίο ότι αναγκάστηκε μετά από πέντε χρόνια το ΔΝΤ να το ομολογήσει, γιατί βρέθηκε προ αποκαλύψεων από την Επιτροπή Αλήθειας τους Χρέους κατά της οποίας έγιναν λυσσαλέες προσπάθειες και επιχειρήθηκε να μην φθάσει εκεί που έφθασε και στην αλήθεια».

Έντονα επικριτική ήταν η πρόεδρος της Βουλής απέναντι στους Θεσμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με τελεσίγραφο και ψευδείς παραστάσεις προσπάθησαν να υφαρπάξουν την συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης. Με τεχνάσματα, και με τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση, προσπάθησαν να σύρουν την Ελλάδα να συναινέσει σε μια λύση χωρίς καμία προοπτική. Εν γνώσει τους απέκρυψαν στοιχεία, γεγονότα και αναλύσεις από τον ελληνικό λαό».

Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέληξε λέγοντας: «Η χθεσινή δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ είναι ομολογία ενοχής του, για την ακραία συνταγή που θέλησε να εφαρμόσει και η οποία κατέστρεψε την ελληνική οικονομία και τη χώρα».

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου