Σάββατο 4 Απριλίου 2015


Δέντρα αιμορραγούν το αίμα του Αγίου Νικολάου (Ασύλληπτο βίντεο)

    Δέντρα αιμορραγούν το αίμα του Αγίου Νικολάου (Ασύλληπτο βίντεο)
    Θα μπορούσε ένα δέντρο να αιμορραγεί; Πολλοί είναι αυτοί που όχι μόνο το πιστεύουν αλλά και μπορούν να δηλώσουν πως το έχουν δει με τα ίδια τους τα μάτια.
    Στο χωριό Βούνενα, της Θεσσαλίας στο προσκύνημα του Αγίου Νικολάου του «εν Βουνένοις» αυτό το θαύμα συμβαίνει κάθε χρόνο προσελκύοντας χιλιάδες πιστούς όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.
    Κάποιοι πάνε από πίστη, κάποιοι άλλοι από περιέργεια. Η ουσία
    όμως είναι πως παρά τα όσα θα μπορούσε να υποστηρίξει ο οποιοσδήποτε, το δέντρο πράγματι βγάζει ένα κόκκινο υγρό.
    Για τους πιστούς είναι το αίμα του Αγίου Νικολάου. Για τους λιγότερο έτοιμους να πιστέψουν στο θαύμα, είναι απλά κόκκινο ρετσίνι. Και γι αυτούς που θέλουν να δουν τα πράγματα κάπου «στη μέση» μπορεί να μην είναι αίμα είναι όμως ένα θεϊκό σημάδι.
    Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της ενορίας του αγίου Νικολάου Θηβών: «Το «αίμα» αρχίζει να τρέχει το απόγευμα της 8ης Μαΐου, παραμονή της μνήμης του και συνεχίζει τη θαυμαστή εμφάνισή του, μέχρι το πρωί της εορτής του, 9 Μαΐου.
    Ευλαβείς χριστιανοί που το γνωρίζουν, πηγαίνουν εκεί την παραμονή και συγκεντρώνουν μέσα σε μπουκάλια το άφθονο τρεχούμενο θαυμαστό «αίμα», για να το μοιράσουν σαν ευλογία στους γνωστούς τους. Το βράδυ, κάνουν αγρυπνία, για τη γιορτή του Αγίου.
    Πολλοί μάλιστα έχουν παρατηρήσει ότι στις 5 ώρα, το πρωί της μνήμης του, στο μέρος των δένδρων ακούγεται ένα θαυμαστό βουητό σε μια ακτίνα 10 μέτρων και για 10 λεπτά περίπου».
    Τί έγινε στο σημείο
    Κατά την παράδοση στο σημείο όπου βρίσκονται τα δέντρα που «αιμορραγούν» έχυσε το αίμα του μαρτυρικά τόσο ο Άγιος Νικόλαος ο νέος ή ο εν Βουνένοις όσο και αρκετοί άλλοι Χριστιανοί που δολοφονήθηκαν από τους Αβάρους το 720 όταν αρνήθηκαν να απαρνηθούν την πίστη τους.
    Από τότε τόσο το δέντρο στο οποίο εκτελέστηκε ο Άγιος όσο και κάποια από τα γύρω στα οποία σκοτώθηκαν οι υπόλοιποι χριστιανοί βγάζουν αυτό το κόκκινο υγρό.
    Θαύμα ή φυσικό φαινόμενο; Όπως λένε συχνά οι άνθρωποι της Εκκλησίας... όλα είναι θέμα πίστης.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου