Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

29 Μαρτίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 99 Γεγονότα, 30 Γεννήσεις και 17 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να .   Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε!
μ. Χ.
1430
Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β' καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης.
1864
Η Αγγλία ανακοινώνει ότι παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα, ως προίκα στο νέο βασιλιά Γεώργιο Α'.
1896
Ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.
1969
Διεξάγεται ο 14ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στην Ισπανία. Στην πρώτη θέση ισοβαθμούν τέσσερα τραγούδια και παίρνουν όλα το πρώτο βραβείο. Είναι: «Un Jour, un enfant» (Μια μέρα, ένα παιδί), με ερμηνεύτρια τη Φρίντα Μποκαρά που εκπροσωπεί τη Γαλλία, «De Troubadour» (Ο Τροβαδούρος) με τη Λένι Κουρ που εκπροσωπεί την Ολλανδία, «Vivo Cantado» (Ζω για να τραγουδώ) με τη Σαλομέ που εκπροσωπεί την Ισπανία και «Boom Bang-a Bang» με τη Λούλου που εκπροσωπεί τη Μ. Βρετανία.
1999
Στην Άλφα Τράπεζα Πίστεως κατακυρώνεται η Ιονική Τράπεζα. Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πίστεως, Γιάννης Κωστόπουλος, δηλώνει ότι με την αγορά της Ιονικής, ο όμιλος της Τράπεζας Πίστεως καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ενώ ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, εκφράζει την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη θετική έκβαση του διαγωνισμού, επισημαίνοντας ότι είναι η μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση που έγινε ποτέ στη χώρα.
2007
Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα βόλεϊ γυναικών Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδος, σκοτώνεται στην Παιανία από μαχαίρι ο 25χρονος Μιχάλης Φιλόπουλος, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων σε προγραμματισμένο ραντεβού «θανάτου» για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Την επόμενη ημέρα, η πολιτεία θα αποφασίσει την αναβολή όλων των αγώνων των ομαδικών αθλημάτων για δύο εβδομάδες.ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου