Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: «Τσέπωσαν» πάνω από 2 εκατομμύρια Ευρώ οι βουλευτές ως μισθό για τον Ιανουάριο, ενώ η Βουλή διαλύθηκε λόγω Εκλογών!

Posted: Ιανουαρίου 5, 2015 at 9:53 πμ, Last Updated:
vouli-_xrima__a__article Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Δεν μας κάνει φυσικά καμία εντύπωση το νέο αυτό σκάνδαλο, αφού είναι γνωστό ότι οι 300 «εθνοπατέρες» μπορεί να «τσακώνονται» μεταξύ τους, αλλά ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ όταν πρόκειται για το…φαί! Διαφορετικά, θα είχαμε έστω και μισή αντίδραση για την προκαταβολή (!!!) του μισθού του Ιανουαρίου, ενώ επισήμως η Βουλή διαλύθηκε λόγω Εκλογών στις 31 Δεκεμβρίου!!!
Κι όμως! 7 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ «τσέπωσε» έκαστος βουλευτής για μήνα στον οποίον δεν θα «εργαστεί» στη Βουλή! Είδατε εσείς κανένα τους, δεξιό, αριστερό, κεντρώο, ανεξάρτητο, αντισυστημικό, εργατολαϊκό, φιλελεύθερο, σοσιαλιστή κλπ να καταγγείλει το τεράστιο αυτό σκάνδαλο;;;
 
Βλέπετε, υπάρχει και ο προεκλογικός αγώνας στη μέση, που πρέπει να χρηματοδοτηθεί! Διότι, ας μην κοροϊδευόμαστε: Τα χρήματα αυτά, είναι ένα «δωράκι» στους βουλευτές ενόψει Εκλογών, έτσι ώστε να φέρουν εις πέρας τις προεκλογικές τους «υποχρεώσεις»!
Κι όλα αυτά, ενώ καθημερινά μας τρομοκρατούν με καταστροφολογία, επιστρατεύουν μέχρι και Ιεράρχες (!!!) για να μας πουν ότι πρέπει να μείνουμε στο Ευρώ πάση θυσία, μιλούν για καταθέσεις, στάση πληρωμών κλπ, ΠΟΙΟΙ;;; Αυτοί που ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ που απομυζούν καθημερινά, πήραν προκαταβολικά μισθούς ενώ δεν θα «δουλέψουν»!!!
Το έχουμε πει κι άλλες φορές και το επαναλαμβάνουμε: Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα παρασιτισμού, διαφθοράς και αλητείας στο Κοινοβούλιο, είναι η ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΜΕΙΩΣΗ της βουλευτικής αποζημίωσης και η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε είδους προνομίου τους! 1.000 Ευρώ μισθός είναι υπεραρκετά για τη «δουλειά» τους, σε εποχή που ο πρωτοδιοριζόμενος στο Δημόσιο αμοίβεται με λίγο πάνω από 600 Ευρώ και ο μέσος μισθός στον Ιδιωτικό Τομέα είναι μέχρι 400 Ευρώ!
Διαβάστε την εξοργιστική είδηση που ακολουθεί και θα καταλάβετε αν όσα λέμε είναι…υπερβολικά:

Οι βουλευτές πληρώθηκαν χωρίς να δουλέψουν!

Στους λογαριασμούς των βουλευτών βρίσκονται ήδη από τις 27 Δεκεμβρίου τα περίπου 5.500 ευρώ που λαμβάνουν ως βουλευτική αποζημίωση για το μήνα Ιανουάριο, παρά το γεγονός ότι η Βουλή έκλεισε και τυπικά στις 31 Δεκεμβρίου.
Με εντολή που εκδόθηκε στις 23 Δεκεμβρίου πιστώθηκαν 5.500 ευρώ, καθαρά, συνολικά 7.000 ευρώ μικτά που αντιστοιχούν στη βουλευτική τους αποζημίωση για τον Ιανουάριο. Κι αυτό γιατί όλοι οι μισθοί του Δημοσίου προπληρώνονται, ενώ με βάση παλαιότερη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διατηρούν τη βουλευτική τους ιδιότητα μέχρι και την ορκωμοσία της Νέας Βουλής, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου οι βουλευτές δεν θα ασκήσουν κανένα από τα καθήκοντά τους. Παρά το γεγονός μάλιστα, ότι η καταβολή των χρημάτων είναι νόμιμη, δεδομένου ότι δεν υπάρχει διαδικασία επιστροφής μισθοδοσίας στο Δημόσιο – λόγω της μη πρόβλεψης για απόλυση των υπαλλήλων – ωστόσο στην υπόθεση παρατηρούνται ‘κενά’ ηθικής, όπως αναφέρει η εφημερίδα. Το συνολικό κόστος των καταβληθέντων φτάνει τα 2,1 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, και κατ’ επέκταση από τους φορολογούμενους πολίτες.
 
Πηγή: newsbeast.gr
hellas-orthodoxy.blogspot.gr
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου