Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ !!!

Εκταφή και μεταφορά λειψάνων του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς (ΦΩΤΟ)

popovits17
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες προσκυνητές έφθασαν στην Ιερά Μονή Τσέλιε του Βάλιεβο, για να συμμετάσχουν στο ιστορικό γεγονός της εκταφής του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr την περάσμενη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή των Αρχαγγέλων η εκταφή των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιουστίνου, και στη συνέχεια με τις δέουσες τιμές τοποθετήθηκαν σε ειδική λάρνακα.
Το Σάββατο, στην Ιερά Μονή Τσέλιε τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου.
Επίσης συλλειτουργήσαν Αρχιερείς από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, ενώ από την Ελλάδα ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, από την Κύπρο ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, και από το Άγιον Όρος ο Ηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου Αρχιμ. Μεθόδιος.
Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αγιοκατάταξη του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς πριν από 4 χρόνια, ενώ τόνισε ότι ο Άγιος Ιουστίνος ήταν ένας πνευματικός ηγέτης και θεολόγος της Εκκλησίας της Σερβίας.
Στη συνέχεια με ευλογία του Πατριάρχη Ειρηναίου τον λόγο έλαβε ο Επίσκοπος Μπάτσκας πνευματικό παιδί του Αγίου Ιουστίνου, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Ιουστίνου.
"Πολλοί δεν μπορούσαν να καταλάβουν του γέροντα Ιουστίνο, διότι ήταν μια καθολική προσωπικότητα, ένας πραγματικός άνθρωπος της Εκκλησίας, και ήταν δύσκολο να κάποιοι να κατανοήσουν και να ερμηνέυσουν αυτά που βίωναν κοντά του", τόνισε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Ειρηναίος.
Τέλος να σημειωθεί ότι η λάρνακα με τα ιερά λείψανα του Αγίου Ιουστίνου τοποθετήθηκαν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλων Τσέλιε.
popovits
popovits2
popovits3
popovits4
popovits5
popovits6
popovits7
popovits8

popovits9
popovits10
popovits11
popovits12
popovits13
popovits14
popovits15
popovits16
stobioy
 ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

1 σχόλιο:

  1. Απορώ πού βρίσκουν το θάρρος να προσεγγίζουν τα λείψανα του οσίου Ιουστίνου οι πνευματικοί απόγονοί του. Τόσο βυθισμένοι που βρίσκονται στον Οικουμενισμό θα έπρεπε να τους κόβονται τα πόδια ακόμα στην αναφορά του ονόματος του διδασκάλου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή