Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ρωσία προς ΗΠΑ – Τουρκία: Όχι παιχνίδια μ’ εμάς!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 3, 2014

ΡΩΣΙΑ – Αυστηρό μήνυμα σε  ΗΠΑ και Τουρκία

Μήνυμα σε ΗΠΑ και Τουρκία έστειλε ο Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών σε σημερινές του δηλώσεις ανέφερε πως η Μόσχα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις ΗΠΑ και την Τουρκία σχετικά με την ακολουθία τους στις αρχές της σύμβασης του Montreux. Αυτή αφορά στο καθεστώς των Στενών και θέτει τουςκανόνες για την παρουσία πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

«Υπάρχει η Σύμβαση του Montreux , η οποία εισάγει κριτήρια απολύτως σαφή που περιορίζουν την παρουσία πολεμικών πλοίων των ξένων κρατών που δεν βρίσκονται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας από πλευράς χωρητικότητας. Έχουμε δώσει προσοχή στο γεγονός, πως πρόσφατα αμερικανικά πολεμικά πλοία έχουν παρατείνει δύο φορές την παρουσία τους εκεί, κάτι που είναι αντίθετο με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα», ανέφερε αρχικά ο Λαβρόφ.

Και συνέχισε: «Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή στις ΗΠΑ, αλλά και στην Τουρκία που βρίσκεται στην περιοχή. Η θέση μας είναι να τηρούνται αυστηρά οι αρχές της σύμβασης. Και θα υπάρχει συνεχής έλεγχος».

http://www.hellasforce.com/blog/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CF%8C-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81/

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου