Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ισόβια θα πηγαίνουν οι ομοφυλόφιλοι στην Ουγκάντα, με νόμο!

Last updated on Yoweri Museveni
Υπεγράφη ο Νόμος κατά των ομοφυλόφιλων στην Ουγκάντα
Ο Πρόεδρος της Uganda προχώρησε στην υπογραφή του αμφιλεγόμενου Νόμου που οδηγεί όσους κατηγορούνται για ομοφυλοφιλία σε ισόβια κάθειρξη, αψηφώντας την διεθνή δυσαρέσκεια και ειδικότερα αυτή που προέρχεται από χώρες της Δύσης που λειτουργούν παράλληλα και ως πηγές χρηματοδοτικής ενίσχυσης της χώρας.

Σε δημόσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κατάμεστη αίθουσα στην πόλη Entebbe, oΠρόεδρος Yoweri Museveni επικύρωσε το Νόμο κατά της ομοφυλοφιλίας, που καθιστά παράνομη την προώθηση της ομοφυλοφιλίας απαιτώντας παράλληλα από τους πολίτες να καταγγείλουν στην αστυνομία όποιο άτομο υποπτευθούν ότι είναι ομοφυλόφιλος/η: «Καμία μελέτη δεν έχει αποδείξει ότι μπορείς να είσαι από τη φύση σου ομοφυλόφιλος. Για αυτό συμφώνησα να υπογράψω το νομοσχέδιο», δήλωσε ο Museveni κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Προεδρικό μέγαρο κοντά στην πρωτεύουσα, Kampala.
«Όσοι βρίσκονται εκτός της χώρας δεν μπορούν να μας κάνουν υποδείξεις. Αυτή είναι η χώρα μας. Συμβουλεύω τους φίλους μας από τη Δύση να μην δημιουργήσουν ζήτημα για αυτή μου την απόφαση, γιατί αν το κάνουν θα χάσουν πολλά. Εάν η Δύση δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μας εξαιτίας των ομοφυλόφιλων, τότε θα έχουμε αρκετό «χώρο» ώστε να επιληφθούμε των υποθέσεων μας».
Οι υποστηρικτές της νομοθεσίας χειροκρότησαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου. Ένα μέλος του Κοινοβουλίου της χώρας που καθόταν στις μπροστινές σειρές δήλωσε: «Ελπίζω ότι οι Ομπάμα, Desmond Tutu και Cameron να έλαβαν το μήνυμα – Museveni αντιστάθηκε». Ο υπουργός Ηθικής και Ακεραιότητας, SimonLokodo, δήλωσε: «Νιώθω πολύ ικανοποιημένος, πολύ χαρούμενος, καθώς επιτέλους ο αρχηγός του κράτους αποκήρυξε (την ομοφυλοφιλία) εκ μέρους ολόκληρου του έθνους, της Ουγκάντα – Αυτό είναι ένα νομοσχέδιο που άξιζε να ψηφισθεί σε Νόμο».
Ο David Bahati, μέλος του κοινοβουλίου της Χώρας που πρότεινε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, πρόσθεσε: «Αυτή είναι μία νίκη για την οικογένεια της Uganda, μία νίκη για το μέλλον των παιδιών μας».
Οι Η.Π.Α ανακοίνωσαν το βράδυ της Δευτέρας ότι θα ξεκινήσουν διαδικασία εσωτερικής ανασκόπησης των σχέσεων της χώρας με την κυβέρνηση της Uganda, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας. Ο BarackObamaείχε προειδοποιήσει ήδη τον Museveniότι οι δεσμοί μεταξύ της Kampalaκαι της Washingtonθα δέχονταν πλήγμα εάν το νομοσχέδιο επικυρωνόταν σε νόμο.

pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ

1 σχόλιο:

  1. Εάν στην Ουγκάντα γίνονται τέτοια πράγματα, γιατί λένε ότι η Εκκλησία «ζει σε Μεσσαίωνα»; Η Εκκλησία μάλιστα ποτέ δεν ζήτησε φυλακίσεις και εξορίες παρά μόνο θεραπεία των διαστροφών. Κι όταν λέμε «θεραπεία» εννοώ την εκκλησιαστική έννοια του όρου κι όχι κλινικές και ψυχιατρεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή