Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Yvoire: Το παραμυθένιο χωριουδάκι που περιμένει να το ανακαλύψετε!!!

Ημερομηνία: 04 Οκτωβρίου 2013
Yvoire: Το παραμυθενιο χωριουδακι που περιμενει να το ανακαλυψετε!!!
Ίσως, να το χετε ακούσει, άλλωστε το επισκέπτονται πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα το χρόνο... ίσως και πάλι όχι!  Ίσως να περιμένει μέρα την μέρα να ανακαλύφθει από εσας! Αναμέσα σε δύο πολύ ξακουστούς προορισμούς την Γενεύη και το Évian-les-Bains αυτό το χωριουδάκι των 800 κατοίκων δεν στερείται λάμψης!


Το Yvoire(Ιβουάρ) της Άνω Σαβοΐας είναι ενά μικρούλι μεσσαιωνικό χωριό, γνώστο ψαροχώρι στις αρχές του αιώνα, που αρχιτεκτονικά έχει παγώσει στον 14ο αιώνα και όπως λένε οι ντόπιοι χωρίζει την "μικρή λίμνη" από την "μεγάλη λίμνη"! Αν και απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από τη Γενεύη της Ελβετίας, υπάγεται διοικητικά στη Γαλλία και είναι μέλος του Συλλόγου από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας. Όχι, άδικα, θα διαπιστώσετε!

Χτισμένο στα σύνορα Γαλλία-Ελβετίας, βρίσκεται στις ακτές της λίμνης Γενεύης και απέναντι από τη διάσημη Λώζανη που αν ο καιρός είναι καλός μπορείτε να τη δείτε να διαγράφεται. Όλο το χωρίο είναι ένα αξιοθέατο από μόνο του αλλά δεν γίνεται να μην αναφέρθουμε στο υπέροχο κάστρο του με τον κήπο των αισθήσεων, στην μοναδική εκκλησία της οποίας η κορυφή θα σας αφήσει άφωνους και στα μπαλκόνια στολισμένα με χιλιάδες λουλούδια που θα σας σαγηνέψουν! Μάλιστα, το 2002 εκπροσώπησε τη Γαλλία στο διεθνή διαγωνισμό για τα πιο «ανθισμένα» χωριά και κατέκτησε την πρώτη θέση στον κόσμο!

Οι βόλτες στα στενά δρομάκια του, τα ολανθιστά κτήρια και η εγκάδρια φιλοξενία των κατοίκων θα σας κερδίσουν αμέσως!! Ένας λιλιπούτειος παράδεισος που διαθέτει όλες τις ανέσεις και μπορεί να σας προσφέρει ό,τι ζητάτε διατηρώντας την πολιτιστική του ταυτότητα ανέπαφη. Αλλώστε το Yvoire μπορεί να το επισκέπτονται πολλοί αλλά "ανήκει" σε λίγους που αν και ιδιαίτερα φιλόξενοι, το προστάτεύουν από την όποια "φθορά"  με σθένος!


Από την Μαρία Χαιρέτη
Υ.Γ. Και να μην ξεχάσω! Φυσικά και τα αυτόκινητα απάγορεύονται!!

ΠΗΓΗ:http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=15287

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου