Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

H ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΩΝ (ΦΩΤΟ)


ο αποκεφαλισμός των πολιτοφυλάκων στη Κοιλάδα των χριστιανών
ο αποκεφαλισμός των πολιτοφυλάκων στη Κοιλάδα των χριστιανών

Πορφύρης Δ/Σταφυλά Π
Η ισλαμιστική οργάνωση που εδρεύει στο Κάστρο των Ιπποτών στην wadi al nasara Koιλάδα των χριστιανών προχώρησε σε μαζικό αποκεφαλισμό ανδρών της πολιτοφυλακής υπερασπιστών της πόλης στη Μαρμαρίτα στα περίχωρα της Χομς.
Αυτή η βαρβαρότητα επέρχεται λίγες ημέρες μετά τον αποκεφαλισμό του νεαρού χριστιανού Fadi μπροστά στα μάτια του φίλου του.Αποκλειστικές μας πληροφορίες από το WNnews φέρουν ως δράστες αυτής της νέας κτηνωδίας τα ίδια άτομα που καρατόμησαν και τον Fadi.
Oι διωγμοί των χριστιανών της Συρίας δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά αλλά μέρος του τζιχάντ που κήρυξαν οι πολέμαρχοι των τρομοκρατικών ομάδων που λιμαίνονται την περιοχή . Το ειδησεογραφικό Aina 10/01/14 απαριθμεί γεγονότα που σηματοδοτούν την εθνοκάθαρση και την πολιτισμική αλλά και κυριολεκτική εξόντωση του χριστιανικού στοιχείου.Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο αναφέρει αντάρτες  που σχετίζονται με την al-Qaïda όπως “το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Ανατολής ” (ISIS) επιτέθηκαν και βεβήλωσαν εκκλησίες σε ζώνες που περιήλθαν στον έλεγχο τους.
Ένας πολέμαρχος του ISIS στο Χαλέπι ο αυτοαποκαλούμενος Abou Abdallah διακήρυξε το Δεκέμβρη ότι η ομάδα  του θ΄απαγορεύσει την ανέγερση εκκλησιών και την παρουσία του σταυρού σε δημόσια θέα και ότι οι ναοί θα αλλάξουν χρήση (El-Nashra).
Ο π.Μακάριος Άττα που από το 2012 μετοίκησε στη Χομς της Συρίας από την Αίγυπτο καταλογραφεί τον αφανισμό του χριστιανικού πολιτισμού :Το Σεπτέμβρη στην al-Raqqa η εκκλησία του Ευαγγελισμού της  Θεοτόκου βεβηλώθηκε και μετατράπηκε σε στρατόπεδο ανδρών του ΙSIS.Bεβήλωση,καταστροφές και βανδαλισμούς υπέστησαν επίσης η εκκλησία στον συνοικισμό  al-Jadeeda στο Χαλέπι,η εκκλησία της Παρθένου Μαρίας στο Bustan al-Diwan, η Παναγία της Ειρήνης στο Umm al-Zennar  και ναός στη Χομς.
Στην πόλη  Deir Ezzor, εκκλησίες που ανήκουν σε διάφορες ομολογίες και ένα μοναστήρι φραγκισκανών καταστράφηκαν.
Η Εκκλησία 5000 τμ του Αγίου Συμεών του Στυλίτη 40 km από το Χαλέπι κτίσμα του 4ου αι.μ.Χ που θεωρείται μια από τις πιο ωραίες και μεγάλες εκκλησίες του κόσμου και εντάσεται  από την (UNESCO) στην  παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά βανδαλίσθηκε από μαχητές της Τζαμπχάτ αλ Νούσρα το Νοέμβριο.
“Η Maaloula  και οι ναοί της παρομοίως υπέστησαν καταστροφές και ειδικότερα η μονή της Αγίας Θέκλας ” δήλωσε ο Atta.
H ΜΚΟ ProChristianis δημοσίευσε χθες 11/01/14 φωτογραφία που σύμφωνα με την ανάρτησή της απεικονίζει κοπέλες φαντάσματα ενδεδυμένες με μαύρη μπούρκα που οδηγούνται μ ένα πουλμανάκι γαι να διεξάγουν niqab (σεξουαλικό τζιχάντ)- δηλ. να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ισλαμιστές μαχητές. Η φωτογραφία προέρχεται από ζώνες του Χαλεπίου που ελέγχουν οι αντάρτες και αφορά χριστιανές που αιχμαλώτισαν οι τακφιριστές.

χριστινοί συμμετέχουν σε ακολουθία για τον χαμό των αδελφών τους στη Δαμασκό
χριστιανοί συμμετέχουν σε ακολουθία για τον χαμό των αδελφών τους στη Δαμασκό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου